تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833100486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سایه تهدید نهادهای خاص ایرانی و تندروهای امریکایی بر سر برجام


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



سایه تهدید نهادهای خاص ایرانی و تندروهای امریکایی بر سر برجام
روز نو :  "محمد نوروز زمان" استاد روابط بین الملل در دانشگاه علوم و فناوری کویت به تحلیل چشم انداز برجام پرداخته است او خوش بینی ای درباره آینده توافق هسته ای ندارد. 







به گزارش خرداد، او در مقاله خود در نشریه "نشنال اینترست" بر این باور است که توافق هسته ای در آستانه فروپاشی قرار گرفته است و در بلند مدت چشم انداز روشنی را برای آن نمی بیند. او می نویسد:"یک  سال از برجام گذشته و نخستین سالگرد این توافق در میانه یاس و امید است. برخلاف انتظاری که می رفت پس از توافق خاورمیانه ای آرام تر نداریم و روابط ایران و امریکا نیز گرم تر نشده است. آن چه در میان تحلیلگران مشترک است این است که هیچ کس امید زیادی ندارد. در میانه هراس از فروپاشی برجام نمایندگان امریکایی نیز سراسیمه اقداماتی را علیه آن انجام داده اند از جمله طرح تحریم های جدید علیه ایران در ماه اکتبر گذشته در واکنش به آزمایش های موشکی ایران، تصرف دارایی های ایران به دستور دیوان عالی امریکا در ماه آوریل، بازداشت ده ملوان امریکایی توسط سپاه و یا تهدید به مذاکره مجدد از سوی ترامپ نامزد جمهوریخواهان و هم چنین انتظارات ایران برای بهره مندی اقتصادی حاصل از لغو تحریم ها نیز برآورده نشده است". 


این استاد دانشگاه دو دلیل اصلی را برای ضعیف بودن کارکرد برجام به زعم خودش بر می شمارد و در این باره می نویسد:"ماهیت توافق هسته ای موقت است و برای رسیدگی به نگرانی های کوتاه مدت در حالی که حل مشکلات عمیق و استراتژیک ایران و امریکا نیازمند گفت و گوهای بیش تر است دوم آن که شاهد بازگشت تندروها در ایران و امریکا به صورت تدریجی هستیم. آنان حملات خود را علیه توافق هسته ای تشدید کرده اند. این دو عامل تهدیدی جدی برای چشم انداز برجام هستند". 


این تحلیلگر سیاسی در ادامه اشاره می کند که نه ایران و نه امریکا به انتظارات خود از برجام نرسیده اند و در این باره  می نویسد:"امریکا فکر می کرد ایران از یک دشمن به یک رقیب قابل پیش بینی تبدیل خواهد شد اما این موضوع روی نداد و ایران کماکان از اسد حمایت می کند و اوباما امیدوار به تقویت موضع نیروهای میانه رو در سیاست داخلی ایران و تغییر جهت گیری سیاست خارحی ایران نسبت به غرب بود اما اکنون واشنگتن می بیند این انتظارات تحقق نیافته و دچار سرخوردگی شده است. در طرف ایرانی نیز انتظار لغو تحریم ها برآورده نشده است. 


او در ادامه درباره مرحله بعدی برجام می نویسد:"مسلما اکنون تهدید نظامی اسرائیل یا امریکا علیه ایران دیگر مطرح نمی شود. جنگ به سوریه کشیده شده است و برخی از پرسنل نظامی ایران هدف حملات اسرائیل در سوریه قرار گرفته اند. در ایران محافظه کاران و نهادهای خاص نظامی پس از شکست اخیر در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان می گویند که نمی توان به امریکا اعتماد کرد آنان بر روی انتخابات سال 2017 میلادی سرمایه گذاری کرده اند. قدرت این نهادهای خاص در افزایش است سایه آنان بر سر برجام است و می خواهند عملکرد آن خنثی شود. واقعیت آن است که این نهادها هستند که در زمینه سیاست خارجی ایران فعالانه کار کرده و تصمیم گیری می کنند. در واشنگتن نیز ایپک و تندروهای مخالف برجام فعال تر از گذشته شده اند آنان در راستای منافع اسرائیل کار می کنند. آنان سعی می کنند در افکار عمومی امریکا ها این تصور را ایجاد و القا کنند که ایران یک تهدید است". 


این تحلیلگر سیاسی در پایان می نویسد:"به نظر می رسد استراتژی امریکا نادیده گرفتن این موضوع است که ایران باید از  توافق هسته ای بهره ای ببرد این موضوع می تواند ایران را به مقابله به مثل و یا نقض برجام سوق دهد. این موضوع به سادگی دست تندروها در ایران را قوی می کند که خواهان بی اثر کردن توافق با غرب هستند. آنان می خواهند بگویند ما درست می گفتیم که توافق با قدرت های غربی هیچ فایده ای نداشت. به نظر می رسد اصلاح طلبان در دوران ریاست جمهوری روحانی به تنهایی ایستادگی کردند و از نظر سیاسی تضعیف شده اند. احتمال آن که وضعیت از حالت دیپلماسی خارج شده و به تنش و خصومت کشانده شود به احتمال زیاد وجود خواهد داشت. این توافق در کوتاه مدت اقدامی ناقص برای رسیدگی به برخی از نگرانی های فوری بود اما در چارچوب بلند مدت برای حل و فصل اختلافات استراتژیک و سیاسی عمیق بین ایران  ایالات متحده کافی نخواهد بود. اگر ایران و امریکا بار دیگر به فاز خصومت با یکدیگر بازگردند کسی نباید تعجب کند".




تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن