تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826426295




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسرائیل و عربستان چه خوابی برای ایران دیدند؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


داود هرمیداس باوند:
اسرائیل و عربستان چه خوابی برای ایران دیدند؟
روز نو :  
یک استاد دانشگاه درباره بهبود روابط اسرائیل و عربستان گفت: «من تهدیدی از سوی اسرائیل متوجه ایران نمی بینم. اسرائیل سعی می کند تا جایی که می تواند کشورهای همسایه ایران همچون عربستان را با ایران درگیر کند تا از این شرایط بهره برداری کند.»
 
بعد از احیای روابط اسرائیل با ترکیه اکنون خبرها حاکی از بهبود روابط اسرائیل با عربستان دارد. چند روز پیش افشا شد که مدیر کل وزارت امورخارجه رژیم اسرائیل با یک هیئت سعودی به ریاست "انور عشقی" که از افسران سابق عربستان بوده و اکنون ریاست مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه این کشور را بر عهده دارد دیدار کرده است. دیدار هیات عربستانی با هیات رژیم صهیونیستی از نگاه تحلیلگران خاورمیانه تلاش عربستان برای بهبود روابط با این رژیم تفسیر شده است.
 
هدف اسرائیل و عربستان از نزدیک شدن به یکدیگر چیست؟
 
دکتر داود هرمیداس باوند استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با فرارو گفت: «در گذر تاریخ در مقاطعی پیش می آید که منافع دو کشوری که گذشته خصمانه ای داشته اند همسو شود و بنابراین خط مشی مشترکی را در پیش بگیرند. گاهی این خط مشی مشترک به صورت آشکار و جدی است و در مقاطعی هم به صورت دوفاکتو است؛ یعنی عملا همکاری دارند اما به صورت دوژوره (قانونی) نیست.»
 
وی ادامه داد: «البته همکاری عربستان و اسرائیل جدید نیست به طوری که چند سال پیش در حمله گسترده اسرائیل علیه لبنان کشورهایی همچون عربستان تلویحا از سرکوب حزب الله حمایت کردند. اما بعد از حوادث بهار عرب و رویارویی عربستان و حامیان این کشور با ایران، همکاری اسرائیل با عربستان جدی تر و تا حدودی نیز آشکارتر شده است.»
 
باوند در پاسخ به این سوال که آیا به نظر نمی رسد هدف ارتباطات اخیر عربستان و اسرائیل، ایران باشد؟، گفت: «هر کشوری بر اساس منافع خود موضع گیری می کند. اسرائیل در مسئله برجام موضع گیری کرد چراکه نیک می دانست وقتی ایران از پیگیری دسترسی به سلاح هسته ای (به زعم آنها) چشم پوشی کند به نفع اسرائیل خواهد بود.»
 
وی ادامه داد: «اما اسرائیل همیشه این خصوصیت را دارد که از غیرمسئله، مسئله بسازد تا شروع به امتیازگیری کند. یعنی هم امتیاز اقتصادی و تسلیحاتی بگیرد و هم بهره برداری سیاسی بکند. از سوی دیگر هر نوع درگیری میان کشورهای منطقه اعم از عرب با عرب یا اعراب با ایران به نفع اسرائیل خواهد بود.»
 
وی افزود: «اکنون رابطه اسرائیل با عربستان مصداق شعر «چو در لشکر دشمن افتد خلاف، چرا تیغ باید کشید از غلاف» است. یعنی اگر اسرائیل بعد از برجام خود را عقب کشیده به این دلیل است که وقتی می بیند عربستان برای مخالفت با ایران به هر اقدامی دست می زند لازم نمی بیند خود را قاطی ماجرا کند، اما از این اختلاف استفاده می کند.»
 
باوند در پاسخ به این سوال که آیا به نظر نمی رسد اسرائیل قصد دارد با احیای روابط با ترکیه از یکسو و ایجاد رابطه با عربستان از سوی دیگر در اطراف مرزهای ایران حضور پیدا کند، چنانکه ایران در حوزه نفوذ اسرائیل حضور دارد؟، گفت: «این دو با هم فرق دارند. اسرائیل اتفاقا تمایل دارد حماس وجود داشته باشد؛ چراکه در شرایط موجود اسرائیل به هیچ وجه آمادگی برای پذیرش یک کشور مستقل فلسطینی را ندارد.»
 
این استاد دانشگاه با بیان اینکه حماس همواره برای اسرائیل یک بهانه است اظهار کرد: «یعنی هرگاه مذاکرات اسرائیل با دولت محمود عباس به نتیجه نزدیک می شود اسرائیل عنوان می کند هدف بخشی از فلسطین نابودی اسرائیل است تا مادامی که وحدت میان آنها برای توافق با اسرائیل وجود ندارد اعتبار و اعتمادی برای این توافقات نخواهد بود. لذا حماس برای اسرائیل بهانه ای است تا هرگونه مذاکره با دولت خودگردان را بی ثمر بداند.»
 
وی ادامه داد: «به نظر من اسرائیل ترجیح می دهد که کشورهای همسایه ایران را تحریک و تهییج کند و اگر جنگی صورت می گیرد میان ایران و کشورهای مسلمان باشد. به عبارت دیگر اسرائیل با زیرکی این کشورها را برای افزایش اختلاف با ایران ترغیب و تهییج می کند اما در نهایت سعی می کند در رویداد نهایی خود را کنار بکشد و از فرایند آن بهره ببرد.»
 
وی افزود: «قطعا اگر کشورهایی که برای اسرائیل نگران کننده هستند همچون عراق، لیبی و سوریه تضعیف شوند به نفع اسرائیل است. چنانکه اکنون سوریه آنقدر دچار مشکلات است و زیرساخت های آن نابود شده است که دیگر برای اسرائیل هیچ جای نگرانی ندارد.»
 
باوند در پاسخ به این سوال که آیا از احیای روابط اسرائیل با ترکیه از یکسو و با عربستان از سوی دیگر، تهدیدی متوجه ایران نخواهد شد؟، گفت: «اتفاقا من تهدیدی از سوی اسرائیل متوجه ایران نمی بینم. اسرائیل سعی می کند تا جایی که می تواند کشورهای همسایه ایران همچون عربستان را با ایران درگیر کند تا از این شرایط بهره برداری کند.»
 
وی ادامه داد: «اما من به شما قول می دهم اگر حادثه ای در منطقه روی دهد اسرائیل سعی می کند خود را برکنار نگاه دارد و صرفا ممکن است کمک تسلیحاتی به عربستان بکند، هرچند عربستان به اندازه کافی تسلیحات مدرن از آمریکا دریافت کرده است.»
 
باوند در پاسخ به این سوال که پتانسیل رابطه عربستان و اسرائیل تا چه حد است و آیا امکان ایجاد روابط دیپلماتیک میان آنها وجود دارد؟، گفت: «پادشاه سابق عربستان پیشنهاد کرده بود اگر مسئله فلسطین حل شود همه کشورهای عربی، اسرائیل را به رسمیت خواهند شناخت و نه تنها روابط دیپلماتیک بلکه مناسبات در اضلاع مختلف ایجاد خواهند کرد.»
 
وی افزود: «لذا اگر اسرائیل آماده باشد که دولت خود گردان فلسطین را به رسمیت بشناسد در شرایط موجود کشورهای عربی بدون چون و چرا وارد تعاملات دیپلماتیک با اسرائیل خواهند شد.»

منبع: فرارو


تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن