واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: اختلال آب و الکترولیت عبارت است از وجود یک عدم تعادل در آب و نمک هایی (الکترولیت هایی) که برای کار طبیعی بدن لازم هستند.
اختلال آب و الکترولیت در بدن و علل و علائم آناختلال آب و الکترولیت عبارت است از وجود یک عدم تعادل در آب و نمک هایی (الکترولیت هایی) که برای کار طبیعی بدن لازم هستند.الکترولیت های ضروری برای کار بدن: -سدیم
-پتاسیم
-کلسیم
-بی کربنات
-فسفاتتمام قسمت های بدن در مایعی که حاوی نسبت های دقیقی از آب و نمک های طبیعی است شناور هستند. مایعات بدن همواره در یک حالت ثبات درونی قرار دارند به نحوی که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آنها از تعادل خاصی برخوردار است.
شایع ترین علائم اختلال آب و الکترولیت در بدن: -خشکی دهان
-پوست چروک
-افزایش یا کاهش ادرار
-خستگی
-ورم دست ها و پاها و یا شکم
-احتقان و ورم ریوی
-ضعف و گیجی
-نامنظم بودن ضربان قلب چرا بدن به تعادل مایعات و الکترولیت ها نیاز دارد؟ -برای اعمال حیاتی بدن
-ثبات فشار خون
-لخته شدن خون
-حفظ استحکام استخوان ها و دندان ها
-بهبود عملکرد اعصاب
عدم تعادل الکترولیت ها در بدن می تواند ناشی از عوامل زیر باشد:مصارف دارویی:مصرف برخی از داروها می تواند منجر به کاهش سطح الکترولیت ها در بدن شود. به عنوان مثال داروهای خاصی که باعث تعریق بیش از حد می شوند، مانند دیورتیک ها. برخی از داروهای تجویزی مانند: -آنتی بیوتیکها
-هورمون کورتیکواستروئید مانند هیدروکورتیزون
-داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن مانند سیکلوسپورین برای جلوگیری از رد پیوند اعضانیز می تواند باعث عدم تعادل الکترولیت شود. افراد در معرض شیمی درمانی یا بیماری های قلبی نیز در معرض اختلال آب و الکترولیت هستند.
ضعف رژیم غذایی:تجربه علائم عدم تعادل الکترولیت مانند:سرگیجه
بی حسی
خستگی
یبوست
درد مفاصل
سردرد
نفخ
سوء هاضمه
اسپاسم های عضلانی
ضربان غیر طبیعی قلبشاید نشان دهنده پیروی از یک رژیم غذایی فقیر باشد.رژیم غذایی الکترولیت پسند و متعادل شامل مصرف میوه ها و سبزیجات در رنگ های مختلف و غنی از پتاسیم مانند هندوانه، پرتقال، اسفناج، سیب زمینی شیرین، و موز است. اگر شما در جذب برخی از این اقلام غذایی به خاطر مشکلات گوارشی مشکل دارید، می توانید مکمل های مواد معدنی را مصرف کنید؛ به عنوان مثال روزانه 600 تا 1000 میلی گرم سیترات منیزیم.
درمان سرطان:اگر شما تحت درمان های سرطان و تجربه علائمی مانند: تهوع
ضعف عضلانی
سرگیجه
خستگیهستید، ممکن است این نشانه عدم تعادل الکترولیت باشد. شیمی درمانی می تواند سطح آب بدن را به دلیل عوارض جانبی مانند اسهال، کاهش اشتها، و استفراغ، کاهش دهد.
بیماری های کوتاه مدت:اغلب اوقات عدم تعادل الکترولیت می تواند ناشی از ابتلا به بیماری هایی مانند آنفلوانزا باشد. این اتفاق به دلیل: تعریق بیش از حد
کم آبی بدن
اسهال
استفراغرخ می دهد. طبعا هر بیماری که باعث: تب بالا
استفراغ
اسهالبرای دوره های طولانی شود، می تواند تعادل الکترولیت بدن را به هم بزند و فرد را در معرض خطر کم آبی قرار دهد. زنان باردار نیز به خاطر دوره های تهوع و استفراغ مداوم در معرض این خطر هستند.
بیماری های کلیوی:عدم تعادل الکترولیت یک نگرانی عمده برای بیماران مبتلا به آسیب های کلیه است. کاهش عملکرد کلیه همراه با عدم تعادل آب و الکترولیت تعریف می شود.
اختلالات غدد درونریز و اختلالات هورمونی:بیماران مبتلا به دیابت بی مزه نشانه های عدم تعادل آب و الکترولیت را تجربه می کنند. عوارض بیمار شامل، بی آبی و عدم تعادل الکترولیت ها است. خشکی دهان
ضعف عضله
کاهش فشارخون
گود رفتن چشمان
تب
سر درد
تند شدن سرعت قلب
کاهش وزن
خستگی یا بیحالی
تهوع، ازدست دادن اشتها
دردهای عضلهناشی از کم آبی بدن و عدم تعادل الکترولیت ها رخ می دهد.
اقدامات تشخيصی ممكن است شامل موارد زير باشند:آزمايش ادرار، مدفوع، خون و الكتروليتها، خصوصا سديم، كلر و پتاسيم؛ گاهی هم بررسی های راديواكتيو در مورد كل آب بدن انجام می گيرند.به هنگام بروز بيماری های جدی، تعادل مايعات (ورودی و خروجی) را در منزل ثبت كنيد. به اين ترتيب كه ميزان مايعات نوشيده شده و ميزان ادرار روزانه مشخص شود.روزانه خود را وزن كنيد. هرگونه افزايش يا كاهش ناگهانی وزن ممكن است نشان دهنده تغييرات مايعات بدن باشد. اگر وزن شما در عرض يك روز نزديك 2 كيلوگرم يا بيشتر پايين يا بالا رود، باید از نظر تشخیص عدم تعادل الکترولیتی به پزشک مراجعه کنید.سایت دکتر کرمانیاخبار مرتبط:راهکارهای برطرف کردن گرفتگی پادرمان های مختلف برای کم آب شدن بدننرسیدن آب کافی به بدن و این علائممراقب دریافت آب و مایعات توسط بدنتان باشید!از کجا بفهمیم بدنمان کم آب شده است؟
مطالب پیشنهادی
گزارش تصویری اعمال زیبایی برای جوانسازی و زیبایی صورت
ست های زیبای لباس زیر و لباس شب زنانه !! + تصاویر
راز داشتن ابروهای زیبا + تصاویر
اندامی زیبا و لاغر داشته باشید
چهارشنبه 6 مرداد 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]