تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهشت را درى است كه ريّان ناميده مى شود از آن در، جز روزه داران وارد نشوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798372278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«هدايت تحصيلي» دانش‌آموزان به مدارس غیردولتی!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «هدايت تحصيلي» دانش‌آموزان به مدارس غیردولتی!
دم خروس حمایت از مدارس غیردولتی در طرح «هدایت‌تحصیلی» آنجا عیان می‌شود که به دانش‌آموزان ممتازی که نمی‌خواهند مطابق این طرح به هنرستان‌ها بروند، می‌گویند: اگر پول داری برو غیردولتی!
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 


چند روزي است اجراي آيين‌نامه هدايت تحصيلي سر و صداي زيادي به راه انداخته و خيلي‌ها آن را اجبار تحصيلي مي‌دانند تا هدايت تحصيلي. رسانه‌ها نيز در حال بررسي زواياي اين آيين‌نامه و حساس كردن نهادهاي نظارتي روي عملكرد آموزش و پرورش هستند اما نكته‌اي كه كمتر در اين بررسي‌ها به آن توجه مي‌شود اتفاقي است كه در مدارس مي‌افتد. اولياي مدارس به دانش‌آموزاني كه نسبت به فرم هدايت تحصيلي خود اعتراض دارند، اعلام مي‌كنند در صورت اصرار بر تحصيل در رشته مورد علاقه خود به مدارس غيرانتفاعي مراجعه كنند. با اين حساب آيين‌نامه جديد هدايت تحصيلي را مي‌توان از بندهاي بسته حمايت از مدارس غيردولتي نيز به شمار آورد.
 كسري بودجه دستاويز مناسبي براي آموزش و پرورش بود كه به وسيله آن بتواند نهادهاي تصميم‌گير و حتي قوه مقننه را براي تصويب لايحه دائمي شدن تأسيس مدارس غيردولتي با خود همراه كند. تمام موافقان اين لايحه نيز به صرف برداشتن بار مالي از دوش دولت و بدون در نظر گرفتن پيامدهاي اجتماعي توسعه مدارس خصوصي به آن رأي دادند.
   
دم خروس حمايت از غيرانتفاعي‌ها
حالا اگرچه هنوز لايحه مذكور نتوانسته نظر شوراي نگهبان را تأمين كند، با اين حال آموزش و پرورش به پشتوانه رأي نمايندگان مجلس، زودتر از موعد پيامدهاي اجتماعي خصوصي‌سازي را رونمايي مي‌كند. از انتشار آگهي جذب سرمايه‌گذار و اجاره فضاي آموزشي كه بگذريم، افزايش مدارس غيردولتي در ازاي كاهش مدارس دولتي و افزايش محدوديت‌ها براي ثبت‌نام در مدارس دولتي، از جمله تنگ‌تر كردن شعاع سكونت، ظرفيت پايين و كيفيت آموزشي و پرورشي نامطلوب مدارس دولتي از كمك‌هاي بي‌دريغي است كه آموزش و پرورش دولت يازدهم به توسعه خصوصي‌سازي مي‌كند. اما كمك ديگري كه به نظر مي‌رسد ضمانت اجرايي قابل توجهي را نيز داراست، آيين‌نامه «هدايت تحصيلي» است، به طوري كه كمتر از دو هفته از ابلاغ و اجراي اين آيين‌نامه كه با هدف ايجاد توازن ميان فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي مختلف و نياز بازار كار تدوين شده است، دم خروس حمايت از مدارس غيردولتي به چشم مي‌خورد.
هرچند منتقدان عادت كرده‌اند نكاتي  را كه بيان مي‌كنند از سوي آموزش و پرورش تكذيب شود، با اين حال مراجعه خبرنگار «جوان» به چند دبيرستان در مناطق يك، 7 و 6 تهران نشان مي‌دهد آنچه در عمل در مدارس اتفاق مي‌افتد، قابل تكذيب شدن نيست، يا اگر هم باشد، اين تكذيب چندان دوام نخواهد داشت.
   
به نام سند تحول، به كام بخش خصوصي
ماجرا از اين قرار است كه دانش‌آموزان با معدل بالا وقتي فرم هدايت تحصيلي خود را دريافت مي‌كنند، به سمت مدارس كارودانش و هنرستان‌ها هدايت می‌شوند. در حالي كه آنها انتظار دارند كوشش تحصيلي‌شان فرصتي براي ادامه تحصيل در رشته‌هاي نظري فراهم كرده باشد.
 سجاد كه به اين نحوه هدايت تحصيلي اعتراض دارد به «جوان» مي‌گويد: من براي رشته تجربي برنامه‌ريزي كرده‌ام و اين رشته و مشاغل مربوط به آن را دوست دارم، در حالي كه امروز به من گفته‌اند يا بايد به مدارس كارودانش بروي يا براي ادامه تحصيل در رشته مورد علاقه‌ات به مدارس غيردولتي مراجعه كني.
البته آموزش و پرورش به جاي اينكه اول نگاه‌ها را درباره رشته‌هاي فني و حرفه‌اي و كار و دانش تغيير دهد، به بهانه اجراي سند تحول بنيادين براي افزايش فارغ‌التحصيلان هنرستان‌ها، هدايت اجباري دانش‌آموزان به مراكز آموزشي كارودانش و هنرستان‌ها را در دستور كار قرار داده كه با اين كار نه تنها به اجراي مفاد سند تحول كمكي نكرده، بلكه نسبت به آن ديد منفي و مقاومت در بدنه دانش‌آموزي ايجاد كرده است.
از سوي ديگر ساير گزينه‌ها را براي ادامه تحصيل از پيش پاي دانش‌آموزان بر‌نداشته كه به استبداد در اجرا هم متهم نشود اما خيلي اتفاقي! اين فرآيند به نفع مدارس غيردولتي و در جهت پر كردن صندلي‌هاي آنها تمام مي‌شود.
  
حرف‌هاي عامه‌پسند و فداكاري بخش خصوصي
علاوه بر اين مرضيه گرد، رئيس سازمان مدارس غيردولتي آموزش و پرورش يک‌شنبه گذشته در شانزدهمين نشست مشترك معاونت امور زنان و خانواده با مشاوران وزرا و دستگاه‌هاي اجرايي در اردوگاه شهيد باهنر در دفاع از توسعه مدارس غيردولتي در جهت ايجاد عدالت جنسيتي! از ايجاد امكان ادامه تحصيل بسياري از دختران سخن گفت. دختراني كه بنابه مسائل فرهنگي و اعتقادي خانواده‌ها، اجازه شركت در كلاس‌هاي درس را نداشته‌اند و با استفاده از روش خريد خدمات آموزشي در مناطق دورافتاده و محروم به كمك مؤسسان مدارس غيردولتي با رعايت اصل ۳۰ قانون اساسي بدون اينكه بار مالي براي خانواده‌ها داشته باشد، زمينه تحصيل‌شان فراهم مي‌شود.
این مسئول، نقش مدارس غيردولتي و مراكز آموزش از راه دور را در اين خصوص ويژه خواند و افزود: با اجراي طرح بسته حمايتي زمينه جذب بازماندگان از تحصيل و كودكان كار كه در راستاي توسعه عدالت آموزشي است، فراهم شده و آموزش و پرورش تلاش مي‌كند در اين راستا شرايط اشتغال زنان تحصيلكرده جامعه در مدارس غيردولتي و مراكز آموزش از راه دور فراهم شود.
حال بايد ديد آيين‌نامه هدايت تحصيلي چگونه دانش‌آموزان ناراضي از اجبار تحصيلي در مناطق مرزي و كمتر برخوردار را به مدارس غيردولتي سوق مي‌دهد.
بماند كه هنوز معلوم نيست كدام بخش خصوصي و با چه نيتي سرمايه خود را در آموزش و پرورش مناطق مرزي و كمتر برخوردار هزينه مي‌كند و با رعايت اصل 30 قانون اساسي در عمل تضميني هم براي بازگشت سود سرمايه‌اش طلب نمي‌كند!؟

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن