واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: با همکاری شرکت های آلمانی؛ چاه های آب آلوده تهران برای نخستین بار به بهره برداری می رسند مدیرعامل شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران از همکاری شرکت های آلمانی برای بهره برداری از چاه های آب آلوده و اجرای شیوه های نوین در حفر و بهره برداری از آنها خبر داد.
۱۳۹۵ شنبه ۲ مرداد ساعت 13:00
به گزارش خبرگزاری پانا، «عزیز عالی نژاد» امروز (شنبه) در گردهمایی دو روزه «روش های مدرن در حفاری چاه ها» در محل تالار آبگینه شرکت آب و فضلاب استان تهران افزود: سالیانه بیش از یک میلیارد مترمکعب آب توسط این شرکت در تهران تولید می شود که 30 درصد آن از منابع آب زیرزمینی و چاه هاست.
به گفته این مقام مسئول، این آمار در سطح استان تهران به 50 درصد افزایش می یابد، یعنی نیمی از آب مورد نیاز استان از طریق چاه ها تامین می شود.
وی بیان داشت: تهران شهری است که در حاشیه کویر واقع شده و متوسط بارندگی سالیانه آن نزدیک به 200 میلیمتر است، بر این اساس در تلاشیم با آشنایی با شیوه های جدید، قطره قطره آب های استحصالی از منابع زیرزمینی را مدیریت کرده و با هزینه بهینه به دست مردم برسانیم.
عالی نژاد در ادامه به مشکلات موجود در این بخش اشاره و اضافه کرد: هم اینک حفر چاه ها در کشور با شیوه های سنتی و قدیمی انجام می شود که در نتیجه گاهی اوقات تا 40 درصد آبدهی آنها کاهش می یابد.
وی یادآورشد: فقط در شهر تهران نزدیک به 500 حلقه چاه برای تامین 30 درصد آب مورد نیاز مردم وجود دارد، اما وقتی در اثر استفاده از شیوه های زیرزمینی میزان آبدهی آنها کاهش می یابد، مجبور به حفر چاه های بیشتری می شویم که افزایش هزینه ها را به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران همچنین با اشاره به مشکلات کیفی آب ها در تهران، اظهار داشت: امروز و با وجود فناوری های جدید، لایه هایی از زمین که آب موجود در آنها آلوده است شناسایی می شوند، اما تاکنون و به دلیل نا آشنایی با این مقوله، چاه های دارای آب آلوده از چرخه بهره برداری کنار گذاشته می شدند.
وی گفت: تاکنون 12 چاه آب آلوده در تهران به دلیل مشکلات پیش گفته کنار گذاشته شد و برای نخستین بار در کشور در نظر داریم با آشنایی با شیوه های نوین به بهره برداری از آنها پرداخته و هزینه های موجود را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: این در حالی است که متوسط هزینه حفر هر حلقه چاه بین سه تا چهار میلیارد ریال است که پیش از این به دلیل تایید نشدن کیفیت آب آنها توسط آزمایشگاه ها، مورد بهره برداری قرار نمی گرفتند.
این مقام مسئول، بهینه سازی مدیریت آب های زیرزمینی و استفاده از آب چاه های آلوده با شیوه های مدرن را دو هدف اصلی از برگزاری این گردهمایی با حضور نمایندگان شرکت «پیگادی» (Pigadi GmbH) عنوان کرد.
این شرکت آلمانی بهره برداری از 700 حلقه چاه شهر برلین (پایتخت آلمان) را بر عهده دارد. ** برداشت 16 مترمکعب در ثانیه آب در تهران
«فریبرز صالحی» معاون نظارت بر بهره برداری شرکت تامین و تصفیه آبفای تهران نیز در ادامه این گردهمایی افزود: بهره برداری سالیانه 450 میلیون مترمکعب برای مصارف شهر تهران و تامین 90 درصد آب مورد نیاز شهرهای اقماری اطراف تهران از آب های زیرزمینی، بهانه ای شد تا با نگاه ویژه به این مساله، برگزاری این گردهمایی در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: هم اینک امکان برداشت 15 تا 16 مترمکعب در هر ثانیه از آب های زیرزمینی در تهران وجود دارد و بزرگ ترین تصفیه خانه کشور 9 مترمکعب در ثانیه برداشت آب دارد.
صالحی ادامه داد: پیش از این، هر چاه آب با خروج از مدار بهره برداری، بدون احیا شدن کنار گذاشته می شد و حداکثر اقدامات برای احیای آنها شامل برس زنی، اسیدشویی و پیستون زنی بود، اما یکی از اهداف اصلی برپایی این گردهمایی احیا و بازسازی چاه ها به شیوه های نوین است.
حفاری چاه های آب و چاه های مشاهده ای، تشخیص لیتولوژی، تشخیص لایه های مطلوب برای آبگیری چاه ها، مدیریت کیفی طراحی چاه، کنترل چاه های موجود و موضوعات مرتبط با احیای چاه ها، روش ها و تجهیزات نوین حفاری، سیال های حفاری و مدیریت کیفی سیال های حفاری، از جمله موارد مطرح شده توسط نمایندگان شرکت های پیگادی، بی.ال.ام استور نو (BLM Storkow) و نُردمییر (Nordmeyer) آلمان در این گردهمایی بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]