محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844764681
الویری: اصولگرایان نمیتوانند روی احمدینژاد به تفاهم برسند /عارف کاندیدا شد تا مرد انصراف دیده نشود
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: الویری: اصولگرایان نمیتوانند روی احمدینژاد به تفاهم برسند /عارف کاندیدا شد تا مرد انصراف دیده نشود سیاست > احزاب و شخصیتها - مرتضی الویری در گفتگویی با روزنامه اعتماد در مورد سرمایه گذاری اصولگرایان بر روی کاندیداهای سال 92 گفت: جامعهشناسی نشان داده است مردم به چهرههای جدید که چون هندوانه دربسته هستند بیشتر رغبت نشان میدهند.
بخشی از گفت و گوی وی با روزنامه اعتماد به شرح زیر است: آقاي عارف رييس مجلس نشد، ارزيابي شما از اين موضوع چيست و آيا اصلاحطلبان مجددا دچار استراتژي اشتباهي شدند كه نتوانستند رياست مجلس را به دست بياورند؟
آقاي عارف با يك فرد تندرو يا پايداري رقابت نميكرد، بلكه با كسي رقابت ميكرد كه در ميان اعتداليون و حتي اقشاري از اصلاحطلبان كارنامه مثبتي از خودش در چند سال اخير به منصه ظهور گذاشته بود. مواضع آقاي لاريجاني را در مورد وقايع انتخابات سال ٨٨ ببينيد. در جريان برجام هم موضعگيري بسيار مثبت و اصلاحطلبانهاي از خودش برجا گذاشت، بنابراين آقاي عارف بايد با چنين فردي رقابت ميكرد نه با يك فرد پايداري يا اصولگراي تند.بين خود اصلاحطلبان هم برخي بر اين باور بودند كه براي تعامل با حاكميت و عبور دادن برخي از مصوبات مجلس، آقاي لاريجاني ميتواند نقش مهمتر و بهتري داشته باشد. من اين را يك باخت و نكته منفي در كارنامه آقاي عارف هم نميدانم. عارف اگر هر كاري ميكرد بهعنوان مردي كه هميشه انصراف ميدهد و در سر بزنگاهها روي موضع خودش نميايستد و كنار ميكشد شناخته می شد. براي اينكه در دو مرحله انصراف را در كارنامه آقاي عارف ديده بودند، يكي در مرحلهاي كه آقاي ميرحسين كانديدا شد و آقاي عارف اصلا به عنوان كانديدا در سال ٨٨ ثبتنام نكرد و مرحله ديگر انتخابات سال ٩٢. خيلي از افراد تمايل نداشتند آقاي عارف را به عنوان يك چهره انصرافدهنده در رقابتهاي انتخاباتي ببينند. اصلاحطلبان استراتژي اشتباهي پيش نگرفتند؟
من اگر بخواهم اشتباهي را بگويم اين است كه اشتباه را آن كساني كردند كه آن وحدت رويه و صداي هماهنگي را كه بين اصلاحطلبان در حمايت از آقاي عارف مطرح شد، برخي خدشهدار كردند. من بر اين باور هستم كه وقتي اصلاحطلبان به يك جمعبندي ميرسند ولو اينكه اين جمعبندي اشتباه باشد، منطقي اين است بقيه حمايت بكنند يا حداقل سكوت كنند. در اين صورت ما هرگز ضرر نميكنيم. اگر اين اتفاق صورت ميگرفت و برخي اصلاحطلبان در سخنان و موضعگيريهاي خودشان در جهت تضعيف آقاي عارف قدم برنميداشتند اگر آقاي عارف راي هم نميآورد با اختلاف كمتري راي نميآورد. اضافه كنيد اين موضوع را به بدعهدي برخي وزرا كه با وجود موضع رسمي دولت كه بيطرفي بود، از لاريجاني حمايت كردند. ليست اميد باب ميل اصلاحطلبان بود يا از روي ناچاري بسته شد؟
فيالواقع ميشود گفت در شرايط موجود سعي كرديم بهترين را برگزينيم. يك زماني شما در فضاي كاملا باز عمل ميكنيد يك طور عمل ميكنيد، ولي يك زماني ميبينيد تمام نيروهاي كارآمد و پرتوان و با سوابق درخشان همه ردصلاحيت شدهاند و مجبور هستيد دست به انتخاب بين افرادي كه وجود دارد بزنيد. من نميخواهم بگويم اينها افراد ضعيفي هستند بلكه برعكس، بين آنها آدمهاي پرتواني وجود دارند كه توانستند از فيلتر شوراي نگهبان عبور بكنند و حتما شايستگيهاي خودشان را در مجلس نشان خواهند داد.اين نكته را اضافه بكنم كه خيلي از افراد وقتي وارد مجلس ميشوند بعدا خودشان را نشان ميدهند. علي مطهري وقتي نخستين دوره وارد مجلس شد به هيچوجه با علي مطهري امروز قابل مقايسه نبود. شايد او هم در آن مقطع ميشود گفت فقط فرزند شهيد مطهري بود و ويژگي خاص تعريفشدهاي در او متصور نبود. الان دولت نسبت به چند وقت گذشته تحت فشار است و حقوقهاي نجومي را مطرح ميكنند و دولت را تحت فشار قرار ميدهند، دليل اين كاري كه منتقدين دولت انجام ميدهند چيست؟
جريان مخالف دولت قبل از انتخابات سال ٩٤ عزم را جزم كرده بود كه در انتخابات خبرگان آقاي هاشمي و آقاي روحاني را بيندازند و كاري بكند كه اينها راي نياورند و اگر چنين توفيقي را پيدا ميكرد براي كنار گذاشتن آقاي روحاني حتي قبل از اتمام دوره ٤ ساله اول ميتوانست خودش را دلگرم بكند، اما آنچه اتفاق افتاد ١٨٠ درجه برعكس شد، يعني به جاي اينكه آقاي هاشمي و آقاي روحاني حذف شوند اينها بالاترين راي را آوردند و برعكس كساني كه مورد تاييد جريان مقابل بود از ليست حذف شدند. در انتخابات مجلس هم همينطور، حتي بسياري از دوستان ما تعبير ميكردند سربازان اصلاحطلب بر ژنرالها و اميران اصولگرا پيروز شدند.آن مرحله سپري شده است و حدود يك سال مانده به انتخابات، دور از انتظار نيست كه جريان رقيب به هر وسيله موجه و غير موجه براي بياعتبار كردن دولت متوسل شود. الان دارند عليه دولت اتاق فكر تشكيل ميدهند اين را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ آيا موفق ميشوند و خروجياي دارند؟
جریان مقابل به صورت جبههاي و گسترده عليه دولت از همان صبح روز بعد از انتخابات سال ٩٢ كارشان را شروع كردند و دارند ادامه ميدهند، يكسري جريانات خارجي هم كه تمايلي ندارند ثبات سياسي و ثبات اقتصادي در كشور حاكم شود هم مشتاقانه حمايت ميكنند از اين حركت.در گذشته و بعد از انقلاب چون ما بارها اين اتفاقات را شاهد بوديم تصورم اين است كه اين كار به جايي نميرسد، نمونههاي مختلفي را ما در مقاطعي در زمان آقاي خاتمي داشتيم، زمان آقاي روحاني همينطور است. همين انتخاباتي كه سپري شد شما ببينيد جرياني كه ميآيد در شب انتخابات فيلم مجلس ششم را پخش ميكند و بعد بيان ميكند كه يك ليست انگليسي است و مردم به آن راي ندهند، وقتي مردم درست برعكس آن عمل ميكنند اين تكرار تجربياتي است كه جامعه ما از سر خودش گذرانده است. آيا اصولگرايان تندرو و افراطي طوري رفتار ميكنند كه اصولگرايان سنتي را مصادره بكنند؟
طبيعتا اصولگرايان تندرو دنبال يارگيري هستند هم از ميان اصولگرايان سنتي و هم از ميان عامه مردم كه نه اصولگرا هستند و نه اصلاحطلب و كاري به موضعگيريهاي سياسي ندارند. اما نكتهاي كه وجود دارد اين است كه بسياري از اصولگرايان سنتي حسابشان را از اصولگرايان تندرو جدا كردهاند، نمونههاي زيادي را شما در همين انتخابات اخير ميتوانيد ببينيد مخصوصا در شهرستانها كه بسياري از اصولگرايان ميانه يا متعادل بودند كه آمدند به كانديداهاي اصلاحطلب راي دادند. در مجلس بهطور شاخص ميتوانيم آقاي لاريجاني را مثال بزنيم، آقاي لاريجاني امروز را نميتوانيد با آقاي لاريجاني ١٥ سال قبل مقايسه كنيد بالاخره عملكرد آقاي لاريحاني در صدا و سيما و در شوراي عالي امنيت ملي، زماني كه آقاي احمدينژاد رييسجمهور شده بود به هيچوجه با ديدگاهها و مواضع امروز آقاي لاريجاني قابل مقايسه نيست يا آقاي علي مطهري و افراد ديگر.. با توجه به شكستهاي پي در پي كه اصولگرايان خوردهاند، بادامچيان گفته است اگر ما بخواهيم كانديدايي را معرفي كنيم به صورت مستقل عمل ميكنيم، مواضع افراطيون هم مشخص است و سعي ميكنند احمدينژاد را بياورند و نامي از آقاي روحانينياورند، اين باعث نشده است يك انشقاقي بين آنها ايجاد شود؟
تصور من اين است كه آنجا اولا جريان اصولگرايي نميتوانند روي آقاي احمدينژاد به تفاهم برسند به اين علت كه آقاي احمدينژاد با عملكرد خودش بزرگترين ضربات را به اصولگرايان زد و شكست اصولگرايان را در انتخابات ٩٢ و ٩٤ بايد در عملكرد او جستوجو كرد. از نظر جنبههاي ارزشي هم اگر بخواهيم درنظر بگيريم با شاخصهاي اصولگرايي من فكر نميكنم كارهاي آقاي احمدينژاد مانند موضعگيريهاي او در مورد فوت آقاي چاوز يا عدمتبعيت از رهبري در برخي مسائل يا عملكردي كه درقبال جريانات مجلس داشت، براي اصولگريان قابل دفاع باشد.يك سبد رايي در بين عوامالناس باقي ميماند كه آقاي احمدينژاد دارد و آن هم بعيد است در تقابل با ارزشهايي كه اصولگرايان بايد به آن پايبند باشند با اين قضيه كنار بيايند. اگر آقاي احمدينژاد را كنار بگذاريم چهره شاخص ديگري را در بين اصولگرايان نميبينيم. اين امكان وجود دارد اصولگرايان به كانديداهاي سال ٩٢ مجددا رجوع كنند و سرمايهگذاري بكنند؟
جامعهشناسي نشان داده است مردم به چهرههاي جديد كه چون هندوانه دربسته هستند بيشتر رغبت نشان ميدهند تا افرادي كه در مقاطعي خودشان را عرضه كردهاند و با عدم راي مردم مواجه شدهاند يا به عبارت ديگري وقتي من الان به فايل ذهني خودم مراجعه ميكنم، به ياد نميآورم فردي در يك دورهاي براي رياستجمهوري مشابه آن كانديدا شده بود و مردم به او راي نداده باشند و در دوره ديگري به او اقبال نشان بدهند. ممکن است رقيب نهايي با توجه به تاييد شوراي نگهبان، آقاي احمدينژاد باشد؟
من اين احتمال را ضعيف ميدانم به دليل اينكه هم از نظر تاييدصلاحيت به وسيله شوراينگهبان با توجه به شاخصهايي كه دارد اين احتمال را ضعيف ميدانم كه تاييدصلاحيت شود، بالاخره آقاي احمدينژاد هم فردي است كه در مقابل نظرات رهبري ايستاد و هم كارهايي انجام داد كه با شاخصهاي شوراي نگهبان سازگار نيست. لذا احتمال تاييدصلاحيتش وجود ندارد و دوم احتمال اجماع اصولگرايان در مورد ايشان تقريبا منتفي است، بنابراين من چنين احتمالي را نميدهم. بنابراين رييسجمهور دولت دوازدهم و سال ٩٦ آقاي روحاني است؟
بدونترديد در دور دوم آقاي روحاني با راي بالايي رييسجمهور ميشود اگر ما زمان را كوتاه كنيم. الان بسياري از مردم با وجود اينكه اين مشكلات را ميبينند ولي درعينحال ميبينند كه دولت توانسته است يك فضاي امن و باثباتي را به وجود بياورد و قيمت ارز و سكه هر روز بالا و پايين نميشود و فهميدهاند دولت دنبال تنشآفريني در جامعه بينالمللي نيست. 29219
کلید واژه ها: مرتضی الویری - انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم -
شنبه 2 مرداد 1395 - 09:42:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
توصیه انتخاباتی پرویز فتاح به احمدینژاد: برای کاندیداتوری اوضاع را خوب رصد و تحلیل کنید
توصیه انتخاباتی پرویز فتاح به احمدینژاد برای کاندیداتوری اوضاع را خوب رصد و تحلیل کنید سیاست > انتخابات - ایسنا نوشت سید پرویز فتاح با رد احتمال کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری آینده به محمود احمدی نژاد توصیه کرد اگر میخواهد باز هم در انتخابات شرکت کند ابکمپین انتخاباتی احمدینژاد با حلقهای از مردان پرحاشیه /جایگزینهای مشایی، خط قرمز اصولگرایان هستند؟
کمپین انتخاباتی احمدینژاد با حلقهای از مردان پرحاشیه جایگزینهای مشایی خط قرمز اصولگرایان هستند سیاست > احزاب و شخصیتها - برنامههای انتخاباتی برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری کلید خورده است اگرچه بیشتر فعالیتها پشتپرده است اما فعالیتهای انتخاباتی یکی از کانوزیر دولت سابق: لاریجانی گفت نمیدانم احمدینژاد چه پدیدهای است/اصولگرایان در انتخابات شکست خوردند
وزیر دولت سابق لاریجانی گفت نمیدانم احمدینژاد چه پدیدهای است اصولگرایان در انتخابات شکست خوردند سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت اولین وزیر جدا شده از کابینه محمود احمدی نژاد میگوید شاید بهتر بود قبل از انتخابات سال ۸۸ از شخصیت احمدی نژاد میگفتم او معتقدعارف کاندیدای انتخابات 96 می شود؟
عارف کاندیدای انتخابات 96 می شود عضو شورای راهبردی اصلاحطلبان گفت هیچگونه بحثی درباره کاندید شدن دکتر عارف در انتخابات 96 صورت نگرفته است به گزارش نامه نیوز سید حسن رسولی اظهار کرد تاکنون هیچ گونه بحث کارشناسی و تحلیلی در خصوص کاندید شدن دکتر عارف در انتخابات 96 در جمع اصلبرجام تفاهم تجاری نیست/ نگرانیم مردم ناامید شوند/از هیچ خط قرمزی در مذاکرات عبور نشده/ برای ارتباط با بانکهای
برجام تفاهم تجاری نیست نگرانیم مردم ناامید شوند از هیچ خط قرمزی در مذاکرات عبور نشده برای ارتباط با بانکهای خارجی نمیتوان زمانبندی ار�بخش سیاسی الف 23 تیر 95تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۲۰ حمید بعیدینژاد عضو تیم مذاکره کننده هستهای امروز چهاروحاني تنها شانس مردم است / احمدينژاد جاده صافكن ديگران بود
روحاني تنها شانس مردم است احمدينژاد جاده صافكن ديگران بود آرمان در گفتوگویی با احمد نقيبزاده استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران آورده است به گزارش نامهنیوز توسعه سياسي و تقويت نهادهاي مدني دو مقولهاي بود كه رئیس دولت اصلاحات پس از دوم خرداد ۷۶ روي آنها تاكيد داشت تئوریسيموضوع حقوقهای نامتعارف را نمیتوان نادیده گرفت/ چرا نهادهای نظارتی به این مسئله توجه نکردهاند؟
موضوع حقوقهای نامتعارف را نمیتوان نادیده گرفت چرا نهادهای نظارتی به این مسئله توجه نکردهاند دبیرکل حزب کارگزاران گفت موضوع حقوقهای نامتعارف را در هر دولتی که رخ داده باشد نمیتوان نادیده گرفت غلامحسین کرباسچی در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگنباید به برجام همچون تفاهمی تجاری نگریست / نگرانیم مردم ناامید شوند
عضو تیم مذاکره کننده هستهای امروز چهارشنبه در اولین سالگرد برجام در نشست خبری در خبرگزاری فارس تأکید کرد تیم هستهای معتقد است تا این لحظه برجام نقض نشده است به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس حمید بعیدینژاد امروز چهارشنبه ٢٣ تیر ماه در اولین سالگرد برجام در نشستی خبرعضو بنیاد باران: کاندیدا شدن عارف در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ صحت ندارد
عضو بنیاد باران کاندیدا شدن عارف در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ صحت ندارد دولت با یک برخورد فعال پرهیز از رویکردهای انفعالی و با ابتکار عملی که بایستی به دست گیرد به مدیریت صحیح رسانهای و افکار عمومی کشور بپردازد عضو شورای راهبردی اصلاحطلبان گفت هیچگونه بحثی درباره کاندباهنر: مردم در انتخابات مجلس دهم درتهران به امضا کنندکان رای دادند نه به کاندیداها
باهنر مردم در انتخابات مجلس دهم درتهران به امضا کنندکان رای دادند نه به کاندیداها دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت مردم در انتخابات مجلس دهم درتهران به امضا کنندکان رای دادند و نه به کاندیداها و افرادی که نامزد شده بودند به گزارش میزان کسانی در تهران رای آوردند که سوپر-
سیاسی
پربازدیدترینها