واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
همدان می تواند پایتخت کتاب ایران باشد استانها > همدان - معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان گفت: پایتخت کتاب ایران عنوان طرحی به تبعیت از طرح پایتخت جهانی کتاب است و سالانه یک شهر به عنوان پایتخت کتاب کشور انتخاب میشود به طوریکه در نخستین همایش به منظور رقابت شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز با مشارکت کانون آموزش شهروندی برای توسعه (کاشت) موفق به اخذ این عنوان شد و در سال دوم نیشابور این عنوان را کسب کرد.
به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از نهاوند ؛ مجید فروتن، با اعلام مطلب فوق در جلسه هماهنگی برنامه های فرهنگی و هنری استان به میزبانی نهاوند، افزود: امسال باید ما به گونهای عمل کنیم که یکی از شهرهای استان، عنوان پایتخت کتاب کشور را به دست آورد چرا که همدان و شهرستانهای آن ظرفیت لازم و کافی برای کسب این مهم را دارد که از سابقه فرهنگی و تاریخی و اساتید و علمای بزرگ و نامآور شاهدی براین ادعاست.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب «پایتخت کتاب» یکی از مهمترین برنامههای پیشروی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانهای استان است.
فروتن تأکید کرد: امسال باید ما به گونهای عمل کنیم که یکی از شهرهای استان، عنوان پایتخت کتاب کشور را به دست آورد چرا که همدان و شهرستانهای آن ظرفیت لازم و کافی برای کسب این مهم را دارد که از سابقه فرهنگی و تاریخی و اساتید و علمای بزرگ و نامآور شاهدی براین ادعاست. وی یادآور شد: البته باید با همکاری، هماهنگی و برنامهریزی بهتر به این امر که حق هر یک از شهرهای استان است، دست یافت به نحوی که امسال ما شاهد آن باشیم که تندیس پایتخت کتاب به همدانیها برسد و جشن آن در استان برگزار شود. وی تصریح کرد: در این مقوله یک شهر همانند ۲ سال گذشته در سطح کشور به عنوان پایتخت کتاب معرفی میشود که این امر موجب فراهم آمدن تسهیلات در شهرستان برای عموم مردم و ارائه خدمات قابل توجه به کتابخوانان و افراد اهل مطالعه خواهد شد، در بحث انتخاب پایتخت کتاب فقط اداره فرهنگ و ارشاد متولی نیست بلکه تمامی دستگاهها باید کمر همت بسته و با برنامهریزی و اقدامات لازم بستری مناسب فراهم آورند تا این امر تحقق یابد. معاون فرهنگی و هنری ارشاد استان همدان ورود بخش خصوصی در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی را از دیگر عوامل امتیازآور در این بخش دانست و گفت: باید با فراهم آوردن امکانات و شرایط مناسب پای بخش خصوصی را به این حوزه باز کنیم به طوریکه سرمایهگذاری مناسب در این حوزه انجام پذیرد، باید در این راستا بستههای فرهنگی درست و مدونی تدوین کنیم تا بدانیم آغاز کار از کجا خواهد بود و به کجا خواهیم رسید و برای دستیابی به هدف چه کار باید کرد. فروتن از برنامهریزی مناسب و شایسته در خصوص برگزاری برنامههای ویژه در هفته فرهنگ رضوی در مدیریت استان خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم تا در سال ۹۵ برنامههای در خور شخصیت و جایگاه والای امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا(ع) در کل استان انجام دهیم به طوریکه همه این برنامهها در راستای ترویج فرهنگ رضوی خواهد بود. محمود مصباح، مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نهاوند نیز در سخنانی توزیع فراخوان در بین مردم برای ارائه طرح در خصوص پایتخت کتاب، برگزاری مراسم مثنویخوانی در پارکها، انتخاب پارک مطالعه، تقدیر از مفاخر حوزه کتاب و کتابخوانی، ترویج فرهنگی وقف کتاب، تشکیل انجمن قصهگویی، استفاده از مشارکتهای مردمی در بحث کتاب و کتابخوانی و ایجاد بسترهای مناسب دراین خصوص را بسیار حیاتی و تاثیرگذار دانست. وی افزود: کتاب و کتابخوانی و ترویج این فرهنگ در بین اقشار مختلف جامعه یکی از مهمترین راههای مقابله با دشمنیهای خصمانه دشمنان اسلام و انقلاب است چرا که مطالعه و کشف حقیقت باعث بالا رفتن بصیرت در انسانها شده به گونهای که بسیار بهتر و سریعتر راه حق را از غیر حق تشخیص خواهند داد.
کلید واژه ها: بازار کتاب -
سه شنبه 29 تیر 1395 - 15:15:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]