واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوي متكي بافرانس24به رفتار آمريكا نگاه مي كنيم نه حزب حاكم
منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان در گفتگويي با شبكه تلويزيوني فرانس 24 به تشريح سياست هاي ايران در قبال مسئله هسته اي، همسايگان، موضوع فلسطين و ... پرداخت.
به گزارش مهر، متكي كه با شبكه تلويزيوني فرانس 24 گفتگو مي كرد ، در خصوص حمايت ايران از دولت افغانستان گفت: حمايت مردم ايران از تمامي نهادهاي افغانستان است، براي ما ماية خرسندي است كه به بازسازي افغانستان كمك كنيم و با توجه به اينكه ما از انتخابات دموكراتيك در افغانستان حمايت كامل مي كنيم رئيس جمهور كرزاي، را انتخاب ملت افغانستان مي دانيم و از وي به عنوان رئيس جمهور افغانستان حمايت مي كنيم.
وي درپاسخ به اين سوال كه" آيا حمايت آمريكا و ناتو كه در افغانستان حضور بالائي دارد براي شما مشكلي ايجاد نمي كند؟" بيان داشت: اميدواريم كه حمايت ديگران از افغانستان هم به همان اندازه جدي و كامل باشد و هدف آن بازگشت هر چه سريعتر به سوي ثبات، آرامش و پيشرفت اين كشور باشد ضمن اينكه انتظار مي رفت كه يك تصميم كلي از سوي سازمان ملل متحد گرفته شود كه از حمايت تمامي كشورهاي منطقه برخوردار شود، و بتوان كاري كرد كه افغانستان به وضعيت عادي برگردد ولي متأسفانه ما شاهد آن هستيم كه محورهاي اصلي مشكلات در افغانستان، يعني امنيت مواد مخدر و مسائل اقتصادي كماكان در اين كشور وجود دارند.
وزير خارجه ايران يادآور شد: اين وضعيت به خوبي نشان مي دهد كه سياستهائي كه تا كنون اتخاذ شده اند سياستهاي موفقي در افغانستان نبوده اند و مردم افغانستان نمي دانند تا چند زمان ديگر بايد شاهد اين وضعيت باشند. بنابر اين از نقطه نظر سياسي بايد عناصر، رفتار ها و نگاهها عوض شود. مأموريتها در افغانستان بايد دوباره تعريف شوند و اهداف مورد نظر هم دوباره تعريف شوند.
وي با اشاره به اينكه توليد مواد مخدر 30 برابر شده است و اين موضوع جامعة بين المللي را با خطر مواجه مي كند اضافه كرد: اگر از هر افغاني بپرسيد كه آيا در سال 2008 كشور وي نسبت به سال 2007 امن تر بوده است مطمئناً جوابش اينست كه نه، 2007 امن تر بود. به همين ترتيب اگر اين سئوال را در مورد سال 2007 و 2006 بپرسيد او همانگونه به شما پاسخ خواهد داد. اين نشان مي دهد كه متأسفانه در برابر يك مشكل واقعي قرار داريم. كشورها در خصوص تعهدات خود براي بازسازي افغانستان، به تعهدات خود عمل نكردند.
متكي در پاسخ به سوال مجري برنامه كه پرسيد" درگذشته كشور شما حمايت بزرگي از مجاهدين انجام داد كه عليه طالبان مبارزه مي كردند. آيا شما فكر مي كنيد كه امروزه خطر بازگشت طالبان به حكومت وجود دارد؟" گفت: افراط گرائي امروزه محدود به افغانستان نيست و افراط گرائي در منطقه و در جاي جاي جهان در قالب تروريسم ظاهر شده است و يا به صورت كارهاي ديگر افراطي خود را نشان داده است و اين بايد يكي از مسائل مهم براي جامعة بين المللي باشد
وي يادآور شد: آنهائي كه سناريوي ايجاد چنين گروههاي افراطي را اجرا كردند، و اين كار را با پول نفت و آموزشهاي منطقه اي انجام دادند، آنها چنين رويدادهائي را بوجود آوردند ما صادقانه فكر مي كنيم كه رويكرد مبارزه با تروريسم در منطقه نمي تواند معارضانه باشد، نمي توان تروريست خوب و يا تروريست بد داشت.
مجري برنامه با طرح اين سوال كه "چرا شما از مسلمانان مي خواهيد كه اسرائيل را از نقشة جهان حذف كنند؟" تاكيد كرد: اينكه ديگران در مورد عقايد ما مي توانند نظرات خودشان را داشته باشند مورد احترام است ولي آنچه كه ايران مي گويد بايد به طريق درست و واضح بررسي شود توجه داشته باشيد ما در منطقه اي قرار داريم كه بسياري از بحرانهاي منطقه اي وجود دارد پس نگاه ما در مورد مسائل لبنان، عراق، افغانستان نگاههائي هستند كه بر اساس واقعيات هستند.
متكي با بيان اينكه ما معتقديم كه اين روند نمي تواند ادامه داشته باشد ادامه داد: امروزه اين رژيم بيش از هر زمان ديگري نبود مشروعيت خودش را مي بيند، شبيه رژيم آپارتايد در آفريقاي جنوبي است بر همين اساس ما معتقديم كه در قالب يك روند دموكراتيك و بر اساس ارادة مردم منطقه مي بايست ملت دلخواه برقرار شود. اين يك فلسفة غلطي است كه گفته شود سرزمين بدون مردم و مردم بدون سرزمين و اين اساس رژيم اسرائيل در خاورميانه است.
وزير امورخارجه ايران در ادامه در مورد انتخابات رياست جمهوري در آمريكا گفت: ما در ارزيابي انتخابات آمريكا به افراد و احزاب نگاه نمي كنيم ما به سياستها و رفتارها نگاه مي كنيم. در سي سال گذشته هم تجربة دموكراتها را داشتيم و هم جمهوري خواهان را در قبال ايران و در مجموع رئيس جمهور آتي آمريكا بايد در سياست آمريكا تغييراتي بدهد چراكه پيگيري روند كنوني نمي تواند ادامه داشته باشد.
متكي درباره روابط ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي بيان داشت:همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي، در مقايسه با تمام كشورهائي كه عضو هستند، يك همكاري ممتاز و در حد بسيار عالي است و درهمين رابطه آقاي البرادعي براي دوازدهمين بار اعلام كرد كه هيچ نگراني در مورد فعاليتهاي هسته اي صلح آميز ايران وجود ندارد و جمهوري اسلامي ايران به همكاري خود با آژانس ادامه مي دهد و ما فكر مي كنيم كه تا به امروز مجموعه همكاري هاي ما با آژانس فضاي بسيار شفافي را در برابر جامعه بين المللي ايجاد كرده است، ما در چارجوبي كه به آن اشاره كردم همكاري خود را ادامه خواهيم داد، ولي اعتماد سازي بايد دوجانبه باشد.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]