واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هر روز آثار شاعران جوان را مطالعه میكنم
لیلا كردبچه معتقد است كه جشنوارهها در حال حاضر خوب كار میكنند و افراد و شاعرانی را معرفی میكنند كه تا سالهای بعد نیز آثارشان تداوم دارد و مخاطبان و علاقه مندان می توانند به این آثار رجوع كنند.
به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ لیلا كردبچه، شاعر و داور چهاردهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره با بیان اینكه هر روز وقتی را به خواندن آثار شاعران به ویژه جوانترها اختصاص می دهم، اظهار كرد: گاهی در فضای مجازی آثار شاعران جوان را دنبال می كنم و گاهی هم كتابهای تازه چاپ شده آن ها را تهیه می كنم و میخوانم. در مجموع باید بگویم كه در این سالها به تعداد شاعران اضافه شده، اما كیفیت اشعار تنزل پیدا كرده است.
وی ادامه داد: وقتی تعداد شاعران زیاد میشود، عملا از تعداد زیادی از افرادی كه وارد عرصه شاعری میشوند همه شاعر نیستند و بسیاری از آثاری كه می بینیم، در واقع دل نوشته هستند. اما در فضای مجازی عناوین را به خود میدهند و مخاطبان نیز آثار آن ها را دنبال میكنند.
این شاعر كشور با تاكید بر اینكه فضای مجازی امكانات گستردهای را در اختیار تمام افراد قرار میدهد، عنوان كرد: شبكه های اجتماعی و فضای مجازی این امكان را به شاعران امروز داده است كه بتوانند آثارشان را منتشر كنند و مخاطب جذب كنند . بسیاری هم با رصد این فضا میبینند كه میتوانند چیزی بنویسند و در حد و اندازه اثر خودشان دیده شوند. به دلیل كم اطلاعی بخش عظیمی از مخاطبان شعر در فضای مجازی این آثار مخاطب هم پیدا می كند و تایید میشوند.
كردبچه با بیان اینكه در حال حاضر جشنواره یكی از بهترین ملاكها است، عنوان كرد: به نظر میرسد ملاكهایی كه در سالهای گذشته برای تایید آثار خوب و با كیفیت وجود داشت، امروز كمرنگ شدهاند و این جشنوارهها هستند كه در حال حاضر خوب كار میكنند و افراد و شاعرانی را معرفی میكنند كه تا سالهای بعد نیز آثارشان تداوم دارد و مخاطبان و علاقه مندان می توانند به این آثار رجوع كنند.
وی با بیان اینكه نخستین دورهای بود كه به عنوان داور در مهرواره شعر و داستان جوان سوره حضور داشته است، گفت: هنگام داوری آثار این دوره، اشعاری را میدیدم كه می توانستم حدس بزنم متعلق به چه گروهی از شاعران جوان و مستعد است و اغلب آثار برگزیده متعلق به افرادی بود كه در این سالها در حوزه شعر جوان خوب كار میكنند.
وی در پایان خاطرنشان كرد: اطمینان دارم كسانی كه برگزیده شدهاند در سالهای بعد هم می درخشند و در ادبیات كشورمان نقش موثری خواهند داشت و آینده روشنی را برای آن ها پیشبینی می كنم.
لیلا كردبچه (متولد ۱۳۵۹ در تهران)، شاعر ایرانی و پژوهشگر ادبیات است. او دانشآموخته كارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی و دانشجوی دوره دكتری در رشته «ادبیات معاصر» در دانشگاه اصفهان است. كردبچه علاوه بر شعر، دستی در نقد و تحلیل تاریخ ادبیات نیز دارد.
از آثار او میتوان به «صدایم را از پرندههای مرده پس بگیر»، «حرفی بزرگتر از دهان پنجره»، « كلاغمرگی»، « چرا كه نبودی»، « متون نظم: مجموعه ادبیات»، « متون نثر: مجموعه ادبیات» و « بلاغت» اشاره كرد.
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]