تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مؤمن كم حرف و پر كار است و منافق پر حرف و كم كار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844798158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توليدكنندگان بذرهاي تراريخته از مصرف آن بیزارند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توليدكنندگان بذرهاي تراريخته از مصرف آن بیزارند
سخنگوي وزارت بهداشت:‌ تراريخته‌ها بي‌ضررند!
نویسنده : زهرا چيذري 


تراريخته‌ها همچنان موضوع روز است. سخنگوي وزارت بهداشت در حالي بي‌ضرر بودن محصولات تراريخته را اعلام مي‌كند و بابت محصولات تراريخته مورد تأييد اين وزارتخانه به مردم اطمينان خاطر مي‌دهد كه 38 كشور جهان مصرف محصولات تراريخته را ممنوع كرده‌اند، از همه جالب‌تر اينكه برخي از اين كشورها از جمله سوئيس با اينكه از جمله توليد‌كنندگان و صادر‌كنندگان عمده بذرهاي تراريخته‌اند اما مصرف آنچه را كه خود توليد مي‌كنند براي مردم‌شان مجاز نمي‌شمرند.

محصولات تراريخته در دنيا اغلب با نام شركت مونسانتو شناخته مي‌شوند. كافي است تا نام مونسانتو را در يكي از موتورهاي جست‌وجوگر اينترنت جست‌وجو كنيد. شركتي امريكايي كه بزرگ‌ترين توليدكننده و صادر‌كننده محصولات دنياست. حتي از تصاويري كه درباره اين شركت و محصولات آن ساخته شده مي‌توان فهميد انزجار جهاني از اين محصولات تا به چه اندازه است. مونسانتو شركتي چند مليتي است كه در صنايعِ بيوتكنولوژي و كشاورزي فعاليت مي‌كند. مونسانتو در اصل نام يك خانواده يهودي امريكايي است. صاحبان اين كمپاني، خانواده مونسانتو، از بدنام‌ترين خانواده‌هاي يهودي صهيونيست در طول تاريخ به‌شمار مي‌روند. اين خانواده از قرن‌ها قبل به مشاغلي چون برده‌داري و تجارت انسان اشتغال داشته‌اند. مونسانتو هنوز هم منفور است و هر‌از‌چند‌گاه در نقاط مختلف دنيا نسبت به محصولات دستكاري شده ژنتيكي اين شركت اعتراضات گسترده‌اي صورت مي‌گيرد اما مونسانتو همچنان در حال توسعه تجارتش است. با وجود اين و با مقاومتي كه در اغلب كشورهاي دنيا و از سوي محافل علمي مختلف درباره محصولات تراريخته يا دستكاري ژنتيكي شده وجود دارد، ‌مسئولان بهداشت و درمان كشورمان بي‌هيچ آزمايشي براي اثبات سلامت يا ضرر اين محصولات معتقدند تراريخته‌ها بي‌ضرر هستند.
ايرج حريرچي، قائم مقام وزير بهداشت درباره اين موضوع با اشاره به اينكه برخي مي‌گويند مي‌خواهند ژن ما را با محصولات تراريخته دستكاري كنند، مي‌افزايد: «همين محصولات در اروپا و امريكا مصرف مي‌شود.» حريرچي اما قول مي‌دهد موضوع برچسب‌گذاري محصولات دستكاري ژنتيكي شده را پيگيري كند؛ موضوعي كه تنها درباره برخي محصولات مانند روغن آغاز شده است.
  
محصولاتي با يك علامت سؤال هميشگي
وقتي طي فرآيندي ژن‌ يا ژن‌هايي از يك موجود به موجود ديگر منتقل مي‌شود، ‌با انتقال ژن جديد به سلول يا موجود زنده ويژگي جديدي در آن موجود ايجاد مي‌شود. موجودي را كه به اين ترتيب دچار تغيير در ماده ژنتيكي خود شده يا به عبارتي تغيير ژنتيكي داده شده، موجود دستورزي شده
 Genetically Modified Organism يا به اختصار GMO مي‌گويند. برخي اكولوژيست‌ها و حاميان محيط زيست نسبت به استفاده از گياهان تراريخته نگرانند و با آن مخالفت مي‌كنند. اين مخالفت‌ها بي‌دليل نيست و رفته رفته خطرات تراريخته و دستكاري‌هاي ژنتيكي با روش‌هايي كه اكنون در بسياري از نقاط دنيا منسوخ شده نمايان شده و تراريخته به عنوان نسل اول ممنوع شده است. بر همين اساس هم هست كه دنيا به سمت محصولات ارگانيك و طبيعي حركت مي‌كند.
  
حركت در خلاف سلامت
بند 8 سياست‌هاي كلي محيط‌زيست ابلاغي از سوي رهبري هم مي‌گويد «گسترش اقتصاد سبز با استفاده از محصولات كشاورزي سالم و ارگانيك». اين در حالي است كه بسياري از محصولات از جمله بيش از 90 درصد از روغن‌هاي خوراكي، بخش قابل توجهي از برنج و ذرت موجود در بازار ايران، دستكاري‌شده ژنتيك (تراريخته) هستند. همچنين آزادسازي كشت، واردات و صادرات و مصرف عمومي اين محصولات در لايحه برنامه پنج‌ساله ششم توسعه مورد تأكيد قرار گرفته است. كشت و مصرف عمومي محصولات تراريخته اما  در كشورهاي اروپايي با احتياط و محدوديت قانوني فراوان همراه است؛ به اين ترتيب كه علاوه بر ممنوعيت كامل كشت اين محصولات در اغلب كشورهاي اين قاره، واردات و مصرف اين محصولات - حتي با حد تراريختگي زير 1 درصد ــ نيز تنها با برچسب‌گذاري و قوانين احتياط آميز مجاز است؛ همچنين كشت، واردات و مصرف محصولات با تراريختگي بالاي 1 درصد اساساً ممنوع است.
  
استفاده از محصولاتي كه منسوخ شده
آزاد عمراني، عضو هيئت رئيسه انجمن ارگانيك ايران درباره تراريخته‌هايي كه هم اكنون در كشور كشت مي‌شود،  مي‌گويد: اكنون نسل اول تراريخته در دنيا يا ترانس‌ژنيك كه در ايران نيز وجود دارد در حال انقضا است، چراكه مخاطرات اين روش به لحاظ فني و زيست محيطي بسيار بالاست. بنا به تأكيد وي اين فناوري در اواخر دهه 90 تجاري شده و دوران رشد و بلوغ خود را گذرانده و اكنون در سراشيبي افول قرار گرفته و جايش را به نسل جديدي مي‌دهد.  عمراني مي‌افزايد: در نسل سوم محصولات تراريخته اگر ژن‌ها مشكلات يا جهش‌هايي داشته باشند ترميم يا اصلاح مي‌شوند. وي درباره تفاوت‌هاي نسل اول و سوم مي‌گويد: نسل اول شامل انتقال ژن‌ها بود كه مخاطره‌آميز است. در نسل دوم يا سيس ژنيك انتقال ژن درون گونه صورت مي‌پذيرد اما نسل سوم شامل ويرايش ژنتيكي است و امروزه در كشورهاي پيشرفته استفاده از روش ويرايش ژني رايج شده است. اين در حالي است كه ما در ايران نسل اول يا ترانسژن را مورد تبليغ و ترويج قرار مي‌دهيم و بدون توجه به ممنوعيت‌ها و محدوديت‌هاي كشورهاي پيشرفته دنيا، مصصم هستيم اين نوع محصولات تراريخته را وارد سبد غذايي مردم كنيم! وزارت بهداشت اما به عنوان مرجع سلامت مردم تراريخته‌ها را تأييد مي‌كند؛ ‌تأييدي كه دهها متخصص بيوتكنولوژي و استاد دانشگاه با سند و مدرك با آن مخالفند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن