تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804912249




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاريخ‌نويسي دلبخواه جنگ تحمیلی با انگيزه سياسي دامن زده مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تاريخ‌نويسي دلبخواه جنگ تحمیلی با انگيزه سياسي دامن زده مي‌شود
اعتماد در یادداشتی آورده است؛
به گزارش نامه‌نیوز، قبول قطعنامه ٥٩٨ از سوي جمهوري اسلامي ايران در تاريخ ٢٧ تيرماه سال ٦٧ يك تصميم سياسي بزرگ بود كه به جنگ تحميلي هشت‌ساله پايان و وضعيت تازه‌اي را پيش پاي ما قرار داد. جنگ عراق عليه ايران يكي از طولاني‌ترين جنگ‌هاي دنيا در اواخر قرن گذشته است. مهم‌ترين دليل طولاني شدن جنگ را بايد در ناكارآمدي سازمان ملل و شوراي امنيت آن دانست كه به وظيفه خودش به درستي عمل نكرد و اعضاي دايمي داراي حق وتو با سياسي‌كاري خود، گامي براي تصويب يك قطعنامه جدي و موثر در محكوميت متجاوز و وادار كردن آن كشور به بازگشت به مرزهاي بين‌المللي و تامين خسارات بر نداشتند. در سال ٦٦ كه ايران دست برتر را در جنگ داشت و فاو در اختيار رزمندگان ما قرار گرفت، حاميان صدام مجبور شدند براي جلوگيري از تداوم پيروزي ايران در داخل خاك عراق، قطعنامه ٥٩٨ شوراي امنيت را تهيه و تصويب كنند كه بلافاصله از سوي صدام مورد پذيرش قرار گرفت.

اكنون برخي بر اين باورند كه در همان زمان تصويب قطعنامه ٥٩٨ و بعد از قبول آن قطعنامه از سوي دولت عراق، جمهوري اسلامي هم بايد آن را مي‌پذيرفت زيرا از آن زمان، ايران را عامل تداوم جنگ معرفي كردند و صدام فرصت يافت هر جنايتي را مرتكب شده و از حمايت‌هاي ويژه متحدانش برخوردار شود و روند شكست نظامي ايران در جنگ رقم بخورد. ما اكنون قصد ارزيابي اين نظر را نداريم اما بر اين نكته بايد تاكيد كنيم كه تا قبل از تصويب اين قطعنامه، جمهوري اسلامي هيچ محمل حقوقي مورد قبولي را براي پايان دادن به جنگ در اختيار نداشت و تنها در همين قطعنامه بود كه تعيين و معرفي متجاوز در دستور كار سازمان ملل قرار گرفت و موضوع آتش‌بس با بازگشت به مرزهاي بين‌المللي همراه و براي تامين خسارت هم سازوكاري در نظر گرفته شد. طبيعي بود كه از اين محمل حقوقي مي‌شد براي پايان دادن به جنگ تحميلي بهره گرفت و ايران هم در وضعيتي ديگر آن را پذيرفت. درباره قطعنامه ٥٩٨ ذكر سه نكته ضروري است. نخستين نكته اين است كه اين قطعنامه بعد از تفاهم شوروي و امريكا درباره روند پايان دادن به جنگ ايران و عراق در دستور كار قرار گرفت و نشان مي‌داد كه عزم سياسي بين‌المللي براي وادار كردن دوطرف جنگ به پذيرش صلح ايجاد شده است. نكته دوم اين است كه جمهوري اسلامي در هنگام تهيه مفاد اين قطعنامه، تماشاگر ماجرا نبود و از طريق شوروي، پيشنهادهاي اصلاحي خود را ارايه مي‌داد. هدف اين همراهي ضمني اين بود كه قطعنامه در دست تهيه، خواسته‌هاي ما را هم در برداشته باشد تا اگر مجبور به پذيرش آن شديم، قطعنامه بدي نباشد. نكته سوم اين است كه مفاد قطعنامه ٥٩٨ چون بر آتش‌بس سريع و بازگشت به مرزهاي بين‌المللي تاكيد داشت، طبعا به نفع طرف ضعيف جنگ بود. به همين دليل صدام كه در سال ٦٦ خود را از نظر نظامي در موضع ضعف مي‌ديد، فورا تن به آن داد ولي در سال ٦٧ كه در جبهه‌ها دست برتر نظامي را پيدا كرده بود، حتي بعد از پذيرش قطعنامه مذكور از سوي ايران، باز هم اصرار بر تداوم جنگ داشت و مجددا تا نزديكي اهواز پيشروي كرد و تنها با هجوم مجدد رزمندگان ايراني وادار به عقب‌نشيني و پذيرش آتش‌بس شد.

ايران هم هنگامي اين قطعنامه را پذيرفت كه از نظر نظامي در موضع ضعف قرار گرفته بود و امكان تداوم جنگ پيروزمندانه را نداشت.

متاسفانه اكنون بعد از گذشت نزديك به ٣٠ سال از پايان دفاع مقدس، يك پديده زشت و قابل تامل را در روند تدوين تاريخ جنگ تحميلي شاهديم كه از سوي برخي افراد و نهادها، پيگيري مي‌شود و طبعا موجب تحريف بخش مهمي از تاريخ كشورمان خواهد شد. اينان به اصل تاريخ و ماجراهاي آن و دلايل واقعي قبول قطعنامه ٥٩٨ كاري ندارند بلكه درصدد تسويه حساب سياسي با كساني هستند كه اينك با آنان در يك جبهه قرار ندارند و حذف و طرد آنان مطلوب‌شان است. بر همين اساس مدعي هستند كه فرمانده اصلي جنگ و نخست وزير دفاع مقدس و بسياري از مسوولان آن زمان با عملكرد خود، خوردن «جام زهر» يعني قبول قطعنامه را بر امام تحميل كردند و مقصرند. اينان كاري به اين ندارند كه مسوولان آن زمان بيشترين خدمت را در طول ٨ سال جنگ تحميلي انجام داده و همزمان به اداره كشور هم مي‌پرداختند و از اين نظر مورد حمايت دايمي امام خميني بودند.

 در لايه‌هاي عميق‌تر نظرات اين دوستان، شخص امام خميني متهم به بي‌اطلاعي از اوضاع كشور و اثرپذيري از ديگران مي‌شود و اين در حالي است كه حاضر به تصريح به اين سخن نيستند و صرفا به اتهام‌زني به فرماندهان سياسي جنگ و مديران كشور مبادرت مي‌كنند و بدون مدرك و دليلي مدعي مي‌شوند كه آنان با دادن گزارش غيرواقع، امام را به پذيرش قطعنامه مجبور كردند. به باور اينان، پيروزي نظامي در جنگ در دسترس بود ولي مسوولان وقت از اختصاص همه امكانات كشور به جنگ، خودداري كردند و همين امر علت ناكامي نسبي ما در حذف صدام و مجازات وي بود.

تاريخ‌نويسي دلبخواه از آفات وضعيت سياسي و فرهنگي كشور است و متاسفانه با انگيزه سياسي دامن زده مي‌شود. در اين رويه، اين اسناد و مدارك نيستند كه محقق را به مقصود مي‌رسانند بلكه قضاوت سياسي پيشيني است كه او را به سمت گزينش اسناد و حتي جعل و تحريف و سندسازي سوق مي‌دهد. نتيجه اين روش هم تحريف تاريخ است يعني تاريخ‌سازي به جاي تاريخ‌نويسي.



منبع: روزنامه اعتماد


۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن