تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833122265
نظارت بر برجام و فشار منطقه ای، راهبرد دولت جدید آمریکا
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نظارت بر برجام و فشار منطقه ای، راهبرد دولت جدید آمریکا
با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا به نظر میرسد هردو کاندیدا، کمابیش از یک راهبرد مشابه در قبال ایران و برجام پیروی میکنند، اما این راهبرد چیست؟
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی، گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در سالهای اخیر پرونده هستهای ایران جز مهمترین مسائل سیاست خارجی ایالات متحده بوده است به نوعی که دولت آمریکا تمام تلاش خود را برای حل مسئله هستهای ایران و بنا به تعبیر خودشان «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای» انجام داد تا اینکه در نهایت، پس از چندین سال مذاکره و رایزنی به امضای برجام در تیرماه سال گذشته ختم شد. از همان زمانی که طرفهای مذاکره کننده مشغول تنظیم متن توافق بودند بحث ضمانت اجرایی، یکی از مهمترین مسائلی بود که طرف ایرانی برآن تأکید میکرد چرا که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیش بود و این نگرانی وجود داشت که دولت آینده از اجرای برجام سر باز زند. حال با گذشت یکسال از حصول توافق وین و نزدیک شدن رقابتهای انتخاباتی در آمریکا به مرحله آخر، با نگاهی به نظرات کاندیداهای انتخاباتی میتوان آینده برجام را در کاخ سفید تا حدودی پیش بینی کرد.
**تداوم اجرای توافق برای حمایت از اسرائیل
هیلاری کلینتون در دورانی که تصدی وزارت خارجه را بر عهده داشت ترتیب برگزاری چند جلسه محرمانه با ایران را در کشور عمان داد که در قالب آن گفتوگوها، چارچوب مذاکرات هستهای در شکل جدید، تعیین و از سوی طرفین پیگیری شد.
وی پس از اجرایی شدن برجام در یک سخنرانی ضمن تبریک این پیروزی دیپلماتیک به اوباما، گفت: «به نقش خود در آغاز این فرایند دیپلماتیک افتخار میکنم.»
اما نگاه او به توافق هستهای به نوعی سرسختانه تر از اوباماست، کلینتون به شدت معتقد است که با اجرای برجام جلوی برنامه هستهای ایران گرفته شده و همچنین به ایران هشدار داد که «ایالات متحده آمریکا هرگز به شما اجازه نخواهد داد که به سلاح هستهای دست پیدا کنید.» کلینتون همچنین در سخنرانی خود در کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل تأکید کرد، آمریکا باید به اجرای تحریمهای موجود ادامه دهد و بهخاطر حمایت مالی از تروریسم و انتقال غیرقانونی سلاح، نقض حقوق بشر و حملات سایبری تحریمهای بیشتری علیه ایران و سپاه پاسداران اعمال کند.»
برخی از این دست موضع گیری های کلینتون بیشتر یادآور نظرات جمهوری خواهان است که رویکرد رادیکالتری نسبت به مسائل سیاسی دارند.
شاید بتوان گفت این اظهارات سرسختانه تا حد زیادی برای اطمینان دادن به متحدان آمریکا، بیان می شوند به خصوص که کاندیدا ها در زمان انتخابات بیش از هر موقع به حمایت های لابی های مختلف نیازمندند. کلینتون بر همین مبنا اعلام کرده که: «من بعنوان رییس جمهور، هر آنچه از اقدامات که برای حفظ امریکا و متحدانش لازم است را بکار خواهم بست. در تصمیم گیری برای اقدام نظامی نیز من لحظهای تردید نخواهم کرد.»
اوباما از همان روزهای اول ریاست جمهوریاش، خلاف «جورج بوش» پسر بنا را بر تعامل گذاشت که نتیجهاش تضعیف موقعیت عربستان و کمرنگشدن منافع اسرائیل در منطقه شد. با وجود اینکه "هیلاری کلینتون" به این دلیل که نماینده حزب دموکرات است، مشخصا نمی تواند به کل ناقض سیاستهای اوباما باشد، اما باید گفت که کلینتون بر خلاف اوباما - که عضو راستگرای حزب دموکرات است -، به جناح چپ این حزب تعلق دارد ، همچنین این هم باید در نظر گرفته شود که کلینتون زاده نیویورکی است که بیشترین یهودیهای آمریکا یعنی حدود سهمیلیوننفر را در خود جای داده است و دقیقا به همین دلیل ارتباطات خاصی با یهودیان و اسرائیل دارد. وی اعلام میکند که نگرانی اسرائیل را در خصوص بحث توافق درک مینماید و میافزاید:«من اگر فکر میکردم که این توافق، اسرائیل را در خطر بزرگتری قرار میدهد حتی برای یک لحظه هم از آن پشتیبانی نمیکردم.»
در نتیجه به عقیده ی کارشناسان انتخاب این چهره که اتفاقا بهعنوان بانوی اول، سابقه سکونت در کاخ سفید را هم دارد، موجب خواهد شد که آمریکا نزدیکی خاصی با اسرائیل داشته باشد و بهنوعی شرایط سالهای ١٩٩٢ تا ٢٠٠٠ که همسرش، رئیسجمهور بود، تکرار خواهد شد. هیلاری کلینتون همواره خود را متعهد به حفظ امنیت و بقای اسرائیل دانسته و معتقد است آمریکا و اسرائیل باید از همیشه به هم نزدیکتر باشند. وی همچنین قول داده که در ماه اول ریاست جمهوریاش میزبان نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید باشد.
از سوی دیگر هم، عربستان نیز روی شخص کلینتون برای پیروزیاش سرمایهگذاریهای بسیاری کرده است. چندی پیش وزیر دفاع سعودی اعلام کرد که عربستان بیش از 20 درصد از هزینههای تبلیغات انتخاباتی کلینتون را تأمین کرده است این امر نشان از رابطه عمیق وی با عربستان دارد، در همین راستا چندی پیش "برنی سندرز" دیگر کاندیدای حزب دموکرات با اشاره به کمک های مالی عربستان سعودی به "بنیاد کلینتون" ، هیلاری را جیره خوار عربستان دانسته بود. کلینتون همچنین در واقع میخواهد پیوند آمریکا و متحدان سنتیاش را قویتر کند و سردی روابط با عربستان را که در دوره ی اوباما به وجود آمده، تاحدودی کمتر کند. اما به نظر می رسد که همانطور که همپیمانی آمریکا و عربستان تداوم خواهد داشت، در مواقع لزوم تذکرهایی هم از سوی کاخ سفید به سعودی ها داده شود. به هر حال واقعیت این است که سیاست های مداخله جویانه عربستان تا حدی حتی با نظرات مقام های آمریکایی مغایر است، بر همین مبنا اخیراً هیلاری کلینتون در توصیه به عربستان گفته که «حمایت مالی مستقیم» شهروندانشان از سازمانهای بنیادگرا را متوقف کنند، و بهویژه از عربستان خواسته که تمرکز خود از درگیریهای یمن به مقابله با داعش برگرداند.
اما با ابن وجود قدر مسلم آن است که کلینتون در تنش تهران و ریاض، جانب عربستان را میگیرد.
**ترامپ و اعمال تحریم بیشتر
اما دونالد ترامپ که پرچم «ایران هراسی» را بدست گرفته و از دستیابی ایران به بمب اتمی و «هولوکاست هستهای» سخن میگوید معتقد است که توافق هستهای «فاجعه بار و ناقص» است او در ابتدای رقابت های انتخاباتیاش گفته بود در صورت رسیدن به کاخ سفید برجام را پاره خواهد کرد، او معتقد است: «با توافق هستهای موجودیت اسرائیل احتمالا دوام چندانی نمی آورد، این فاجعه است و ما باید از اسرائیل محافظت کنیم.» او با وجود اینکه همواره مذاکره کنندگان آمریکایی را به ساده لوح بودن و نیرنگ خوردن از مذاکره کنندگان ایران متهم کرده و به شدت مخالف برجام است، اما بعد ها اعلام کرد که درصورت رسیدن به ریاست جمهوری آمریکا توافقنامه را پاره نمیکند بلکه به اجرای آن نظارت خواهد داشت. او همچنین ادعا کرده که با بهره گیری از تحریمهای سنگینتر مجددا ایران را پای میز مذاکره آورده و در جهت بهتر کردن توافق گام بر میدارد.به این ترتیب تلویحا گفته ی پیشین خود را نقض کرد.
اما فارغ از پارادوکس هایی که در اظهارات ترامپ وجود دارد، او نیز مانند کلینتون خود را متعهد به حفظ امنیت اسرائیل میداند و با لابی های صهیونیستی ارتباط تنگاتنگی دارد. گفته می شود که "جارد کوشنر"، داماد 35 سالهی یهودی ترامپ و مالک روزنامه «نیویورک آبزرور» پیش از برگزاری کنفرانس سالانه لابی اسرائیلی آیپک در ماه گذشته، به این نامزد جمهوریخواه توصیه کرده بود در سخنرانی خود حرفهایی بزند که به بهبود روابطش با اسرائیل و جامعه یهودیان آمریکا کمک کند. وی حتی از ترامپ خواست، برخلاف روش مرسومش، سخنرانی خود در کنفرانس آیپک را بهدلیل حساسیت بالای آن از روی نوشته بخواند. عده ای کوشنر را مهمترین حلقه ی وصل ترامپ به لابی های صهیونیستی می دانند.
ترامپ همچنین در سخنرانی در آیپک اعلام کرد : «در مقابل تلاش تهاجمی ایران برای بیثبات کردن منطقه و سیطره بر آن» میایستد. «ایران در عراق، سوریه، لبنان و یمن مشکلساز است» و با حمایت از حزب الله و حضور در سوریه مشکل بسیار بزرگی برای عربستان سعودی و همینطور اسرائیل خواهد بود.
ترامپ همچنین با اشاره به آزمایشهای موشکی ایران مدعی شد: «هدف ایران از این کار، نهتنها ترساندن اسرائیل بلکه ترساندن اروپا و حتی آمریکاست اما ما اجازه نمیدهیم چنین اتفاقی رخ دهد و اجازه نمیدهیم این اتفاق برای اسرائیل نیز رخ دهد».
در هر حال ترامپ وعده داده که در صورت پیروزی، با حمایتهای همهجانبه ی خود تبدیل به نزدیکترین دوست اسرائیل شود. هچنین او معتقد است که باید با سایر کشورها خصوصا متحدان آمریکا روابط دوستانهتر و محکم تری برقرار کرد. او در این راستا گفته است با متحدانمان در جهان اسلام که با خطر خشونت اسلام افراطی روبرو هستند همکاری نزدیکی برقرار خواهد کرد و برای شکست داعش با عربستان تعامل برقرار می کند، البته سعودی ها نظر مساعدی دربازه ی ترامپ ندارند، چراکه وی را تحقق بخش منافع خود نمی دانند و ترامپ هم تا کنون موضع گیری چندان مثبتی نسبت به عربستان نکرده و نظر واقعی وی در مورد این کشور مشخص نیست. با این حال دست کم رویکرد مقابله گر ترامپ نسبت به ایران برای سعودی ها خوشایند می نماید.
در پایان باید گفت که ترامپ و کلینتون با وجود اینکه دو حزب متفاوت را نمایندگی می کنند، هر دو کما بیش رویکرد مشابهی در قبال برجام دارند، البته در این مسیر پیش بینی رفتار آینده ی کلینتون را تا حدودی آسان تر است چرا که وی یک دوره در راس دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده قرار داشت و عملکرد او در آن دوره را می توان تا حدودی به عنوان معیار پیش بینی رفتارش در صورت رسیدن به ریاست جمهوری در نظر گرفت،همچنین وی بارها حمایت خود را از توافق هسته ای اعلام کرده، اما این مسئله در مورد ترامپ چندان صدق نمی کند، البته دست کم با توجه به اظهاراتش می توان اورا هم به کلیت توافق پایبند دانست. اما از سوی دیگر، در یک نگاه کلی تر به راهبرد سیاست خارجی ایالات متحده، با وجود اینکه ابزارهاي حقوقي در نظام بينالملل در برابر ايالات متحده آمريكا به عنوان يكي از اعضاي دائم شوراي امنيت كارساز نيست، اما واضح است که به مصلحت نخواهد بود كه هر يك از اين دو كانديدا پس از ورود به كاخ سفيد و نشستن بر كرسي رياستجمهوري بخواهند برخلاف تعهدات خود در برنامه اقدام جامع مشترک عمل نمايند. بر اين اساس اگر آمريكا برخلاف تعهداتش عمل نمايد بهطور قطع ناقض تعهدات خواهد بود و به عنوان يك دولت ناقض حقوق بينالملل شناخته ميشود و اعتبار سياسي آن در نظام بین الملل به خطر خواهد افتاد. بنابراین هیچیک از کاندیدا ها در راستای نقض برجام حرکت نخواهند کرد اما هردو اعمال نظارت سخت و سنگین بر برنامه ی هسته ای ایران را پیگیری می کنند و احتمالا در این مسیر اعمال تحریم های جدید در دستور کار قرار گیرد.
تقویت روابط با رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هم به عنوان متحدان مهم آمریکا در منطقه، راهبرد منطقه ای دولت آیندهی ایالات متحده خواهد بود. بدین ترتیب به نظر می رسد، چه کلینتونِ دموکرات انتخاب شود، چه ترامپِ جمهوریخواه، راهبرد اعمال فشار و محدودیت بیشتر بر ایران - در سطح منطقهای و بینالمللی - بیش از پیش توسط ساکن جدید کاخ سفید پیگیری شود.
گزارش از: محمدعلی صارمی
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
موشکهای ایران بهانهای برای کشورهای عربی مشوق آمریکا برای فشار به ایران / برجام؛ دستاورد سیاسی در تنگنای اقت
موشکهای ایران بهانهای برای کشورهای عربی مشوق آمریکا برای فشار به ایران برجام دستاورد سیاسی در تنگنای اقتصادی آرمان در گفتوگو با داود هرمیداس باوند آورده است به گزارش نامهنیوز یک سال ازتوافق هستهای ایران و ۱ ۵ گذشت غرب بعد ازاجرایی شدن برجام مکررا اعلام کرده که ایرانبروجردی خطاب به نماینده پارلمان اروپا: مصوبات جدید کنگره آمریکا درباره ایران ناقض برجام است
بروجردی خطاب به نماینده پارلمان اروپا مصوبات جدید کنگره آمریکا درباره ایران ناقض برجام است سیاست > مجلس - ایسنا نوشت ریچارد هوویت نماینده پارلمان اروپا از گروه سوسیالیستها صبح امروز با علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیداردولت آمریکا موظف است هرچه با برجام مغایرت داشته باشد را رفع کند
سخنگوی وزارت امور خارجه دولت آمریکا موظف است هرچه با برجام مغایرت داشته باشد را رفع کند سخنگوی وزارت امورخارجه در واکنش به مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا به منظور جلوگیری از فروش هواپیماهای بویینگ به ایران گفت دولت آمریکا موظف است هرچه با برجام مغایرت داشته باشد را رفع کند بنظر دولت جدید انگلیس درباره برجام
نظر دولت جدید انگلیس درباره برجامتاریخ انتشار شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۵۰ وزیر خارجه انگلیس در پیامی به مناسبت سالگرد توافق برجام آن را باعث امنتر شدن جهان دانست به گزارش ایسنا به نقل از پرس تیوی بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس با تمجید از توافق هستهای برجامسخنگوی دولت: افکار عمومی جهان برجام را به نفع ایران و منطقه میدانند
سخنگوی دولت افکار عمومی جهان برجام را به نفع ایران و منطقه میدانند سخنگوی دولت با اشاره به اظهارات رییسجمهور در حاشیه جلسه هیات وزیران گفت در تیرماه سال گذشته قرارداد برجام پذیرفته شد اما اجرای برجام از 26 دی ماه سال 94 انجام شد و اکنون کمتر از شش ماه است که از اجرایی شدن برهاشميرفسنجاني: نزديكتر از من به رهبري كسي نيست/ چه کنیم تا آمریکا و عربستان سر جای خود بنشینند؟/ پاسخي به يك
هاشميرفسنجاني نزديكتر از من به رهبري كسي نيست چه کنیم تا آمریکا و عربستان سر جای خود بنشینند پاسخي به يك اتهام جديد به معاون اول دولت روزنامه های امروز شنبه باعناوین و مطالب مختلفی روی دکههای روزنامه فروشی رفتند به گزارش نامه نیوز روزنامههای شنبه صبح به موضوعات مختلفی ههیئت نظارت بر برجام باید تکلیف بدعهدی آمریکاییها را مشخص کند
هیئت نظارت بر برجام باید تکلیف بدعهدی آمریکاییها را مشخص کند دبیرکل حزب موتلفه گفت هیئت نظارت بر برجام باید تکلیف بدعهدی آمریکاییها را مشخص کند به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان محمدنبی حبیبی در پایان اجلاس دبیران حزب موتلفه اسلامی با اشاره به بکارخانهای در تشریح طرح 2فوریتی الزام دولت به پیگیری اخذ غرامت از آمریکا مطرح کرد افزایش اقدامات خصمانه آمریک
کارخانهای در تشریح طرح 2فوریتی الزام دولت به پیگیری اخذ غرامت از آمریکا مطرح کردافزایش اقدامات خصمانه آمریکا علیه کشورمان پس از تصویب برجام ملت و دولت تا کی برابر غارت اموال کشور صبر کنند طراح طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتسه اقدام جدید آمریکا برای اجرای برجام
سه اقدام جدید آمریکا برای اجرای برجام نتیجه همه پرسی در انگلستان طی روزهای اخیر سه خبر مهم را درباره ایران از کانون توجه خارج کرد سه اتفاق بااهمیت که نشان دهنده تغییراتی در فضای اجرای برجام طی ماه های آخر عمر دولت اوباما است به گزارش نامه نیوز دولت اوباما ماههای پایانی عمر خوفرمانده سابق سپاه: ایران و روسیه میتوانند راهبرد 30ساله امنیتی، دفاعی و اقتصادی در مقابل آمریکا داشته باشند
فرمانده سابق سپاه ایران و روسیه میتوانند راهبرد 30ساله امنیتی دفاعی و اقتصادی در مقابل آمریکا داشته باشند 2 هزار و 20 کیلومتر ساحل در دریای عمان و خلیج فارس داریم و ساحل دریای خزر حدود 700 کیلومتر است رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران گفت روسیه ـ ایران ـ عراق ـ سوریه ـ مدیترانه م-
سیاسی
پربازدیدترینها