واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
همانطور که میدانید خون مردگی های متفاوتی وجود دارد بنابراین روش های درمان متفاوتی هم برای این عارضه در دستور کار قرار میگیرد. بعضی خون مردگی ها آنقدر حاد نیستند که بخواهیم به پزشک مراجعه کنیم و خیلی راحت میتوانیم در منزل خودمان آن را بهبود ببخشیم. ولی باید توجه داشت که تنها بعضی از خونمردگی ها حاد نیستند یعنی اگر شما در خودتان یا نزدیکانتان خون مردگی های عجیبی مشاهده حتما باید با پزشک معالج مشورت کرد؛ اگر نه، ما چند روش درمان در این مقاله به شما ارائه میکنیم که با آن ها مشکلاتان رفع شود.
مراحل درمان کبودی: بخش اول: جلوگیری از کبودی
1-ناحیه ضرب دیده را خنک نگه دارید.
باید این کار را هر چه سریعتر انجام دهید، زیرا خنک نگه داشتن سریع رگهای خونی در ناحیه ضرب دیده با عث می شود خون کمتری به بافتهای اطراف نفوذ کند. کمپرس سرد روی محل ضرب دیده قرار دهید. کمپرس های سرد در انواع مختلفی مخصوص نقاط مختلف بدن وجود دارد که از داروخانه ها و فروشگاه های لوازم پزشکی و ورزشی قابل تهیه است. اما از آنجایی که سرعت عمل بسیار اهمیت دارد می توانید تنها تعدادی یخ را بین پارچه یا حوله ای تمیز قرار دهید یا درون کیسه ای تمیز و ضخیم بریزید و روی محل قراردهید. حتی اگر یخ آماده در یخچال یا فریزر موجود نبود می توانید هرچیز خنک دیگری (مانند بسته سبزیجات یخ زده) را درون یک کیسه تمیز دیگر قرار دهید و آن را روی محل کبودی قرار دهید. قرار دادن کمپرس سرد را چندین بار در روز ادامه دهید. به یاد داشته باشید هرچیز خنکی که روی محل ضرب دیده قرار می گیرد باید بعد از 10 دقیقه برداشته شود و پیش از آنکه دوباره روی محل قرار داده شود باید 20 دقیقه صبر کنید. در غیر این صورت ممکن است بافتهای زیرین دچار سرمازدگی شوند.
2-ناحیه آسیب دیده را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.
انجام این کار باعث می شود جریان خون در ناحیه آسیب دیده کاهش پیدا کند و تغییر رنگ محل به حداقل برسد. برای مثال اگر زانوی شما ضربه خورده است باید در حالی که روی تخت یا کاناپه دراز کشیده اید چندین پالش زیر پای خود قرار دهید تا پای شما بالاتر از سطح قلب قرار بگیرد.
3-به محدوده آسیب دیده استراحت دهید.
اگر پای شما ضربه دیده و می خواهید کبودی را به حداقل برسانید، نباید راه بروید، بدوید یا هر فعالیت دیگری با آن انجام دهید. در صورت امکان، برای حداقل یک روز پای خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید و به طور مرتب روی آن کمپرس سرد قرار دهید.
4-قرص مناسب مصرف کنید.
“آستامینوفن” درد را تسکین می دهد و “ایبوپروفن” علاوه بر تسکین درد باعث کاهش تورم نیز می شود. اما از خوردن “آسپیرین” خودداری کنید زیرا آسپیرین خون را رقیق می کند و باعث بدتر شدن کبودی می شود.
5-با ملایمت با دست به محل کبودی فشار وارد کنید.
بخش دوم: مدیریت کبودی
1-در مصرف داروهایی که کبودی را بدتر می کنند دقت به خرج بدهید.
قبل از اینکه بخواهید تغییری در مصرف داروها ایجاد کنید، باید موضوع را با دکتر خود درمیان بگذارید. داروهای حاوی کورتیزون مانند پردنیزولون که به کورتون هم معروف هستند با افزایش سستی مویرگ های پوست، باعث افزایش کبودی می شوند.
2-محل را گرم نگه دارید.
بعد از 48 ساعت که محل را با کمپرس سرد خنک نگه داشتید، حالا وقت آن رسیده که با افزایش جریان خون در آن ناحیه به بهبود هرچه سریعتر و محو شدن کبودی کمک کنید. یک حوله گرم را برای 10 دقیقه روی محل کبودی قرار دهید و این کار را 2 تا 3 بار در روز ادامه دهید.
3-به آرامی ناحیه کبود شده و اطراف را ماساژ بدهید.
ماساژ ناحیه کبود شده را یک روز بعد از اینکه کبودی ایجاد شد چندین بار در روز انجام دهید. انجام این کار به فرایند نرمال بهبودی و محو شدن اثر کبودی کمک می کند. توجه داشته باشید که فشار وارده نباید باعث احساس درد در آن ناحیه شود.
4-کبودی را در معرض آفتاب قرار دهید.
در اثر تجزیه و در هم شکستن پیوندهای هموگلوبین در ناحیه ضرب دیده یک زردی روی پوست ایجاد می شود که تابش نور فرا بنفش قادر است این رنگدانه های زرد رنگ “بیلیروبین” (Bilirubin) را تجزیه کند. ناحیه کبود شده را – به طوری که دچار آفتاب سوختگی نشوید – در معرض نور خورشید قرار دهید تا فرایند تجزیه بیلیروبین تسریع شود.
بخش سوم: درمان های خانگی جهت کاهش کبودی
1-از سرکه استفاده کنید.
محلول سرکه و آب گرم به فرایند بهبودی کمک می کند. سرکه جریان خون نزدیک به پوست را افزایش می دهد و به حل شدن خونی که در ناحیه کبودی جمع شده است کمک میکند. دو بار در روز به محل کبودی سرکه بمالید و بعد از 30 دقیقه بشویید.
2-میزان مصرف بروملین (Bromelain) را افزایش دهید.
بروملین یک نوع آنزیم است و باعث تجزیه پروتئین هایی می شود که بعد از جراحت مایعات را در بافت های بدن حبس می کنند. بروملین بیش از هر میوه دیگری در آناناس یافت می شود. بنابراین تا می توانید آناناس بخورید.
3-از جعفری تازه استفاده کنید.
یک دسته جعفری تازه را له کنید و روی کبودی قرار دهید. محل کبودی را با بانداژ کشی ببندید. بعضی متخصصین معتقدند که جعفری التهاب و درد را کاهش می دهد و کمک می کند کبودی ها سریعتر محو شوند.
4-روزانه به محل کبودی پماد یا ژل “آرنیکا” بمالید.
آرنیکا یک گیاه است که از قدیم برای درمان کبودی ها توصیه می شده است. این گیاه دارای ترکیباتی است که التهاب و تورم را کاهش می دهد.
5-شکلات آب شده
مقداری شکلات ساده را روی اجاق یا درون مایکروویو (به صورت نیمه مایع) کمی آب کنید و بعد از سرد شدن روی کبودی بمالید. با استفاده از گاز یا یک بانداژ روی آن را بپوشانید و بگذارید برای یک شب روی محل کبودی بماند.
6-مصرف سبزیجات را افزایش دهید.
بسیاری از اطبای سنتی بر این باورند که خوردن سبزیجات رنگارنگ سمومی که کبودی را پدیدار می کنند، از بدن پاک و به بهبود کبودی کمک می کنند.
7-قرار دادن زالو روی پوست
اگر به مراکز پزشکی طب سنتی و شرقی دسترسی داشته باشید می توانید برای بهبود کبودی روی آن زالوی زنده قرار دهید. زالو خون جمع شده زیر پوست را می مکد و در چند ثانیه کبودی از بین می رود. بزاق زالو به صورت بیحسی موضعی و خفیف عمل می کند؛ بنابراین در حین انجام این عمل دردی حس نمی کنید. توجه داشته باشید که این عمل را باید تنها در مراکز پزشکی تایید شده انجام دهید تا مطمئن باشید زالو پرورشی و عاری از هرگونه بیماری است.
نکته ها: اگر احساس می کنید خیلی سریع و به راحتی دچار کبودی می شوید ممکن است کمبود ویتامین K داشته باشید. اگر هرگونه داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید باید قبل از افزایش مصرف ویتامین K با دکتر معالج خود مشورت کنید. درمان های خانگی برای جلوگیزی از کبودی به لحاظ پزشکی کاملا تایید نشده اند و همچون دیگر درمانهای خانگی ممکن است ریسک و عوارض ناشناخته داشته باشند. اگر دامنه کبودی افزایش پیدا کرد و دردش بیشتر شد به دکتر مراجعه کنید. ممکن است جراحت از آن چیزی که فکر می کنید جدی تر باشد. پماد آرنیکا را روی جایی که بریدگی و زخم باز وجود دارد، استفاده نکنید. قبل از استفاده از روش های فوق مطمئن شوید که به مواد خاصی حساسیت نداشته باشید. قبل از مصرف هرگونه داروی جدید یا متوقف کردن مصرف دارو های پیشین حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
چه موقع باید نزد پزشک رفت؟ اگر در فردی که کبودی پوست و خونریزی دارد، علائم زیر را مشاهده کردید، فورا او را نزد پزشک ببرید: – تغییر سطح هوشیاری و آگاهی – تغییر شکل و از دست دادن عملکرد منطقه کبود شده – سرگیجه – درد شدید، ورم و احساس فشار در ناحیه کبود – تب بالا – تهوع و استفراغ – پتشی – مشکلات تنفسی مانند، تنگی نفس، خس خس سینه و احساس خفگی – تشنج – گرفتگی عضلات گردن – استفراغ خونی، مدفوع خونی و یا خونریزی مقعد – زرد شدن چشم ها و پوست (یرقان) برای مشاهده ی دلایل خون مردگی روی لینک زیر کلیک کنید انواع خونمردگی
27 تیر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]