واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرگرداني بزرگترين مجموعه بيمهشدگان كشور در بزرگترين هاب اقتصادي
قصه دراز پرغصه بيمهشدگان در كلاف قوانين و بخشنامههاي سازمان تأمين اجتماعي درهم تنيده...
نویسنده : بیژن یانچشمه
مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي در حالي اعلام كرد كه 42 ميليون نفر از جمعيت كشور تحت پوشش اين سازمان قرار دارند و ارائه خدمات درماني در مراكز ملكي به صورت صدرصد رايگان ارائه ميشود كه بسياري از مراجعان به مراكز درماني و اداری از شيوه ارائه خدمات و زمانبر بودن خدمات دريافتي گلايهمند و خواستار ساماندهي شيوه ارائه خدمات هستند تا بتوانند در قبال سالها پرداخت حق بيمه خدمات متناسب دريافت كنند نه اينكه سرگردان كلاف در هم تنيده قوانين و بخشنامههاي متعدد و عملكردهاي سليقهاي بزرگترين هاب اقتصادي كشور بشوند.
هفته تأمين اجتماعي در حالي در كشور گرامي داشته ميشود كه بهدليل كمبود تعداد مراكز درماني، بيمهشدگان اين سازمان بايد براي درمان و پيگيري بيماري خود زمان بسياري صرف كنند . در حقيقت طولاني شدن زمان درمان در اكثر بيماران اين سازمان كه افراد سالمند و متوسط جامعه هستند علاوه بر سرگرداني مراكز درماني، سبب تشديد بيماري اين افراد نيز ميشود كه ميتوان صداي اعتراض اين افراد را در مراكز درماني شنيد.
هرچند مسئولان سازمان درصدد هستند با ساماندهي ارائه خدمات بتوانند رضايت بيماران را كسب كنند، اما نوع ارائه خدمات درماني و تفاوت در شيوه ارائه خدمات درماني در مراكز تخصصي سبب شده است بسياري از بيماران كه توان درمان در ساير مراكز را ندارند خود را به شهرهاي بزرگ برسانند و براي درمان چشم انتظار بمانند . اين در حالي است كه اين سازمان با وجود دهها شركت سودآور در بخشهاي مختلف اقتصادي و درآمد سرشار متأسفانه هم در حوزه درمان و هم در حوزههاي ديگر با چالشهاي مختلفي مواجه است كه دود آن به چشم بيمه شدگان ميرود.
كلاف در هم تنيده با بخشنامههاي متعدد اداري
از نابسامانيهاي درماني كه بگذريم در حوزههاي ديگر نيز سازمان تأمين اجتماعي با توجه به سابقه طولاني و تعداد بالاي مراجعان هنوز نتوانسته است سيستمهاي هوشمند و اتوماسيوني را در مراكز خود بهصورت يكپارچه پيادهسازي كند، چراكه انتظار ميرود سازماني به اين بزرگي و وسعت و با خدمات متنوع به بهترين شكل ممكن و در كمترين زمان ممكن به اربابرجوع ارائه خدمت كند، نه اينكه بيمهشدگان پس از سالها پرداخت حق بيمه، سرگردان دفاتر كارگزاري و شعب اين سازمان بشوند و در صفهاي طولاني در انتظار دريافت خدمات چشمانتظار باقي بمانند. در حقيقت تعدد قوانين و بخشنامهها در اين سازمان در طول ساليان متمادي سبب شده است بسياري از كارمندان داراي تخصص هم از قوانين و بخشنامههاي اين سازمان نتوانند بهراحتي سر دربياورند و اين امر سبب شده است بسياري از شعب و طبقات آن مسير رفت و آمد بيمهشدگان بشود كه حق بيمه پرداختهاند ولي در كلاف در همتنيده اداري گير افتادهاند. تعدد پروندهها، نبود ساختار مشخص نظارتي سيستمي بر عملكرد واحدها و شعب اين سازمان ، بيمهشدگان را به ارباب رجوع هرروزه اين سازمان تبديل كرده است كه وجود تعداد زياد پرونده در ادارات كار و ديوان عالي كشور مؤيد اين مطلب است.
بهرهبرداري از 40 پروژه در مناطق محروم
مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي بهمناسبت 25 تيرماه، روز تأمين اجتماعي، از بهرهبرداري 40 پروژه در 18 استان طي هفته تأمين اجتماعي خبر داده و ميگويد: تمامي اين پروژهها در مناطق محروم به بهرهبرداري ميرسد. سيدتقي نوربخش با اشاره به اينكه 42 ميليون نفر از جمعيت كشور تحت پوشش سازمان تأمين اجتماعي هستند، ميافزايد: در مراكز درماني ملكي سازمان تأمين اجتماعي خدمات به صورت صددرصد رايگان ارائه ميشود و اين سازمان در حال حاضر در جهت ارتقاي ارزش دفترچههاي بيمه اجتماعي تمامي مطالبات مراكز درماني و داروخانهها را به روز پرداخت ميكند و اين اقدامي است كه پس از 20 سال از تصويب قانون بيمه همگاني رخ ميدهد. وي معتقد است طي سه سال گذشته در دولت يازدهم ميزان مستمريها 79 درصد افزايش يافته، ضمن اينكه ماهانه 5 هزار و 200 ميليارد در جهت تجهيز منابع صرف ميشود كه اين رقم يك و نيم برابر هدفمندي يارانهها است. نوربخش با اشاره به سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در بحث اقتصاد مقاومتي تأكيد ميكند كه پس از ابلاغ سياستهاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب سازمان تأمين اجتماعي با تشكيل يك كارگروه ويژه در معاونت اقتصادي خود را هممسير با اين سياستها كرد. دفترچههاي درماني تأمين اجتماعي در مراكز ملكي اين سازمان از مردادماه استفاده نميشود و بيمهشدگان با ارائه كد ملي خدمات درماني دريافت ميكنند. معاون درمان سازمان تأمين اجتماعي، درباره حذف دفترچههاي درماني در مراكز ملكي تأمين اجتماعي ميگويد: از ابتداي مرداد، استفاده از دفترچههاي درماني در مراكز درماني ملكي تأمين اجتماعي (مراكز درمانياي كه متعلق به سازمان تأمين اجتماعي است و طرف قرارداد نيست) حذف ميشود. علي همتي ميافزايد: در حال حاضر، دفترچههاي درماني تأمين اجتماعي با شكل جديدي صادر ميشود و استفاده از اين دفترچهها در مراكز طرف قرارداد سازمان تأمين اجتماعي خواهد بود. معاون درمان سازمان تأمين اجتماعي تأكيد ميكند كه در دفترچههاي جديد درمان نيز اعلام تشخيص بيماري حذف شده است، چرا كه اين مورد از مسائل خصوصي افراد محسوب ميشود. همتي درباره ارائه كارت هوشمند درمان ميگويد: هماكنون نسخ الكترونيك و استفاده از سيمكارتهاي هوشمند درماني نيز در دستور كار سازمان تأمين اجتماعي قرار گرفته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]