واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: محجوب: هنر دولت روحانی دور کردن خطرحمله نظامی از ایران بود ولی عدهای خود را به ندانستن میزنند
از گروهی که وظیفه نظارت بر اجرای برجام را دارند انتظار میرود در مرحله فعلی به صورت منظم و دقیق بر روند اجرای برجام نظارت داشته باشند تا تعهدات آمریکا و غرب به عرصه اجرا و عمل نزدیک شود.
یک نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالگرد توافق هستهای گفت که هنر دولت و وزارت خارجه دور کردن خطر حمله نظامی و تهدیدات غرب علیه ایران بوده است.
به گزارش ایسنا، علیرضا محجوب اظهار کرد: من موافق این برداشت نبودم که کسانی انتظارات اقتصادی از برجام داشتند؛ چرا که برجام یک موضوع کلان است و خطری که در برجام ما را تهدید می کرد فراتر از مسأله اقتصادی بود البته یک بخش آن اقتصادی بود اما عده ای انتظارات ماورائی از برجام داشتند.
وی افزود: پیش از انقلاب برخی می گفتند اگر انقلاب بشود درب خانه هایتان را می زنند و نفت را برایتان می آورند. آیا بعد از انقلاب چنین اتفاقی افتاده است؟ و آیا حالا که این اتفاق نیفتاده باید بگوییم انقلاب شکست خورد هاست. به هر حال ممکن است عده ای برداشت های دیگری داشته باشند. نمی توان گفت که اگر انتظارات عده ای برآورده نشده، برجام درست یا نادرست است.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: آنچه که ما از برجام می فهمیم خارج کردن ایران از خطر تهاجم نظامی بود ما در خطر حمله نظامی قرار داشتیم اما متاسفانه عده ای خودرا به ندانستن می زنند زیرا خودشان مقصر این موضوع بودند.
وی با بیان اینکه گرانی و ارزانی برخی از کالاها ربطی به برجام ندارد افزود: به هر حال ما دریک مسیر ظالمانه ای قرار گرفته بودیم و می توانستیم مثل همه دنیا از حق داشتن انرژی هستهای برخوردار باشیم این درحالی بود که عده ای بمب اتم هم ساختند در حالی که ایران هیچ وقت به دنبال چنین موضوعی نبوده است.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس یادآور شد: همانطور که تجمع اعتراضی کارگران معدن آبدره امنیتی تلقی شده بود و آنها به شلاق محکوم شده بودند جمهوری اسلامی ایران هم در چنین موقعیت مظلومانه ای قرار گرفته بود و باید از این شرایط خارج میشد؛ چرا که آنها به بهانه های واهی موضوع را امنیتی و سیاسی کرده بودند.
محجوب در پایان خاطر نشان کرد: هنر دولت و وزارت خارجه این بوده که جمهوری اسلامی ایران را از خطر حمله نظامی و تهدیدات غرب دور کردند.
تصویب برجام حرکت موفقیت آمیز رو به جلویی برای کشور بود
در همین راستا پروانه مافی عضو دیگر فراکسیون امید با تاکید بر اینکه نقش توافق هستهای مثبت است و حرکتی موفقیت آمیز و رو به جلو برای دولت و کشور بود گفت: سیاست گذاران کلان کشور و بزرگان نظام با همراهی دولت و تیم وزارت خارجه برای موفقیت برجام تلاش کردند و مجلس گذشته نیز تا اندازه ای کمک کرد . در این راستا آقای لاریجانی رئیس مجلس نهم کمک قابل توجهی برای تصویب برجام و عملیاتی کردن آن انجام داد.
وی با بیان اینکه اگر توافق حاصل نمی شد وضعیت کشور بدتر میشد، تصریح کرد: اگر توافق حاصل نمی شد ناخودآگاه در آستانه درگیر شدن با جنگ وسیعی قرار می گرفتیم که شاید اجتناب از آن غیرممکن میشد و مشکلاتی را در حوزه اقتصادی گریبان گیر کشور میکرد. طبیعتا تنگنا های بسیار جدی ایجاد می کرد که همه این موارد با درایت رهبری و رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده رخ نداد و توانستیم کشور را از یک بحران جدی برهانیم.
وی با بیان اینکه تصویب برجام اثر بینالمللی خوبی داشته است گفت: تصویب برجام اثرات داخلی مناسبی برای شرایط فعلی کشور به همراه داشت و کشور را وارد فضای دیگری کرد و از فضای قبلی دور نمود. البته طبیعی است تا زمان به بهره برداری رسیدن تمامی این نتایج زمان نیاز باشد و نباید انتظار داشت بلافاصله اثرات توافق برجام در عرصه سیاسی و اقتصادی ظهور و بروز کند.
وی گفت: با وجود اثرات مثبت تصویب و اجرای برجام مشکلات زیادی بر سر راه است و شرایط ایده آل نیست به طوری که بسیاری از پول های ما در کشورهای دیگر همچون آلمان بلوکه شده است البته با حل مسأله دلار و جایگزینی یورو توانستیم تا اندازهای این مبالغ را دریافت کنیم و بخشی از گره های اقتصادی کشور گشایش پیدا کند اما باز هم مشکلاتی وجود دارد.
وی با اشاره به بدعهدی های آمریکا گفت: البته در جریان اجرای برجام آمریکایی ها بد رفتار کردند و به توافقشان پایبند و وفادار نبودند و آن را اجرا نکردند البته این موضوع قابل پیشبینی بود از این رو لازم است بخش دیپلماسی کشور و تیم مذاکره کننده این هنر را داشته باشد که بتواند از طرف مقابل پیاده کردن قول ها ، وعده ها و تعهداتشان را بخواهد و آنها نیز این تعهدات را به مرحله اجرا برسانند.
این نماینده اصلاحطلب مجلس تاکید کرد: از گروهی که وظیفه نظارت بر اجرای برجام را دارند انتظار میرود در مرحله فعلی به صورت منظم و دقیق بر روند اجرای برجام نظارت داشته باشند تا تعهدات آمریکا و غرب به عرصه اجرا و عمل نزدیک شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۲۵ تير ۱۳۹۵ - 15 July 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]