واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: کشوری که دو سال است رئیس جمهور ندارد!
نمایندگان پارلمان لبنان در حالی که این کشور بیش از دو سال و یک ماه است رئیس جمهوری ندارد، بار دیگر موفق نشدند رئیس جمهور جدید لبنان را انتخاب کنند.
جلسه چهل و دوم پارلمان لبنان ویژه انتخاب رئیس جمهوری این کشور که قرار بود ظهر دیروز برگزار شود، به حد نصاب نرسید و انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان به جلسه چهل و سوم موکول شد. به گزارش ایرنا، از ۲۵ ماه مه ۲۰۱۴ تاکنون، با رفتن « میشل سلیمان»رئیس جمهور سابق از کاخ ریاست جمهوری(بعبدا)، درهای این کاخ بسته مانده است. براساس این گزارش، جلسات پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهوری با حضور دو سوم نمایندگان (۸۶ نماینده) به حد نصاب می رسد و رسمیت می یابد. بر خلاف جلسه اول که برای انتخاب رییس جمهوری به ۸۶ رای نیاز است، در جلسات دوم به بعد باید دو سوم نمایندگان حضور یابند اما هر نامزدی که بتواند اکثریت مطلق (نصف به علاوه یک یعنی ۶۵ رای) را کسب کند، می تواند به کاخ ریاست جمهوری (بعبدا) برود. رئیس جمهوری لبنان را نمایندگان مجلس این کشور از میان نامزدهای طایفه مسیحی مارونی انتخاب می کنند. با احتساب جلسه دیروز تاکنون ۴۱ جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری سیزدهم این کشور به دلیل به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشده است. تنها جلسه اول پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهوری جدید با اکثریت قاطع و بی سابقه تشکیل شد و در این جلسه « سمیر جعجع» نامزد گروه ۱۴ مارس شکست سختی را از « برگه های سفید» متحمل و پرونده ترورهای او در لبنان بار دیگر گشوده شد. سمیر جعجع که از رای نمایندگان مجلس لبنان به خود حتی رای اعضای گروه ۱۴ مارس ناامید شده برای انتقام گیری از آنها به ویژه سعدالحریری که او را دور زده است، اعلام کرد که از نامزدی ژنرال« میشل عون» در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می کند. سعد الحریری رئیس حزب جریان المستقبل هم در اقدامی تردید آمیز، « سلیمان فرنجیه» رئیس حزب جریان المرده را که مانند ژنرال عون عضو گروه ۸ مارس وهمپیمان حزب الله است، به عنوان نامزد حزب خود معرفی کرد. این تصمیم الحریری باعث تنش و اختلاف شدید در گروه ۱۴ مارس و حتی حزب جریان المستقبل شده است.
این نخستین بار نیست که کرسی ریاست جمهوری لبنان خالی می ماند. درسال ۱۹۸۸ هنگامی که دوره ریاست جمهوری «امین الجمیل» به پایان رسید، تا پس از توافق طائف که به جنگ داخلی ۱۵ ساله لبنان پایان دهد و به انتخاب « رینیه معوض» به عنوان رییس جمهوری جدید منجر شد، کرسی « بعبدا» خالی ماند. در سال ۲۰۰۷ میلادی نیز تا زمان انتخاب «میشل سلیمان» به عنوان جایگزین « امیل لحود»، دوره لبنان رییس جمهوری لبنان هشت ماه به طول انجامید و درهای بعبدا( کاخ ریاست جمهوری) بسته ماند.
پنج شنبه, 24 تیر 1395 ساعت 11:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]