واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بیم و امیدها در بازار ایران/ گزارش خبرگزاری فرانسه از وضعیت کسب و کار در ایران یک سال پس از توافق
در حالی که برخی از مغازه داران می گویند که تعاملات آنها با بازارهای آسیا رشد پیدا کرده است، برخی دیگر به دنبال ارتباط مجدد با اروپا هستند.
به گزارش نامه نیوز، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به فراز و نشیب های بازار ایران یک سال پس از امضای توافق هسته ای پرداخته و در این باره می نویسد:
مصطفی جاویدان، که در 60سال گذشته در بازار ایران به دوزندگی مشغول است در دوران کودتا، جنگ و انقلاب در ایران زندگی کرده و شاهد این رخدادها بوده است و اکنون فراز و نشیب های تحریم های بین المللی را به نظاره نشسته.
مغازه کوچک این خیاط ایرانی در گوشه ای از بازار به دست پدربزرگش در روزهای قرن 19 تاسیس شده است و طوفان های بسیاری را در چند دهه اخیر به خود دیده است و اکنون حتی زمانی که ایران از جامعه بین المللی جدا شده بود، با تحولات جهانی گره خورده است.
خیاط 80 ساله در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فرانسه می گوید: بهترین و شیک ترین لباس ها در جهان فرانسوی هستند و پس از آن لباس های ایرانی اما انگلیس بهترین پارچه ها را تولید می کند.
این روزها مصطفی از خیاطی کنار رفته است و اجازه داده است تا سعید پسرش کارها را انجام دهد و اغلب پارچه های این مغازه نیز از چین وارد می شود که یکی از تاثیرات تحریم های بین المللی علیه برنامه هسته ای ایران است که از سال 2012 تاکنون بر این کشور اعمال شده است.
سعید نیز در این باره به خبرنگار خبرگزای فرانسه می گوید: اروپایی ها ما را به سمت چین حرکت دادند. 10 سال پیشما هیچ گاه از چین پارچه نمیخریدیم اما کیفیت آنها بهتر شده است. فکر میکنم تحریم ها گسترش فضای اقتصادی چین را رقم زده است.
بازار همچنان اصلی ترین مرکز تجارت در تهران با مغازه هایی است که همه چیز از فرش 100 ساله تا گوشی موبایل را به فروش می رسانند.
زمانی که توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی در جولای سال 2015 رقم خورد و به برداشته شدن تحریم ها منجر شد فروشگاه های کوچک با تغییرات بزرگی همراه شدند.
دولت میانه رو حسن روحانی رئیس جمهور ایران که در سال 2013 به قدرت رسید امیدوار است که تورم و فروپاشی ارزی در ایران در سال های گذشته را به وضعیت با ثبات برساند.
روحانی امیدوار است که پایان تحریم ها به ایران کمک خواهد کرد تا 30 تا 50 میلیارد دلار سرمایه را در سال به خود جذب کند، سرمایه ای که بتواند هدف این دولت از تحقق رشد هشت درصدی در اقتصاد را رقم بزند.
اسماعیل 35 ساله که در حال خرید فرش در بازار بود و خود تولید کننده اسباب بازی است نیز در این باره می گوید: صادرات به کشورهای همسایه مانند عراق، ازبکستان، گرجستان، ارمنستان و تاجیکستان از ابتدای ژانویه تاکنون افزایش یافته است.
وی در این باره می گوید:روابط ما با شرکت های خارجی پس از توافق هسته ای بهتر شده است. امیدوار هستم که وضعیت همچنان رو به بهبود باشد. مردم به اینده امیدوار هستند و معتقدم که این موضوع مردم و بازار را به سمت شرایط بهتر سوق می دهد.
اسماعیل همچنین بر این باور است که مشکلات بانکی همچنان ادامه دارد. وی می گوید: ما می خواهیم به روسیه نیز جنس های خود را عرضه کنیم اما با مشکلات انتقال پول مواجه هستیم و آنها نمی توانند هرچقدر که می خواهند برای خرید جنس به ایران بیایند.
مطالب مرتبط
تختروانچی:آمریکا نقض فاحش برجام نداشته است
فارن پالیسی:برجام موفق بوده است/ ثبات توافق هسته ای تنها به جان کری و ظریف بستگی دارد؟
عراقچی: از اول هم قرار نبود تحریمهای غیر هستهای لغو شود/ تماس تلفنی تند ظریف با بان کی مون/ ایران 32 تن اورانیوم غنی شده به آمریکا فروخت
واکنش ایران به بیانیه ناتو درباره برنامه موشکی ایران/ برجام و مذاکرات هسته ای هیچگونه ارتباطی با برنامه موشکی ندارد
۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]