تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834837307
آبی در کشور وجود ندارد که به زاینده رود منقل شود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آبی در کشور وجود ندارد که به زاینده رود منقل شود
مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب و کشاورزی و محیط زیست گفت: زاینده رود باید توسط خود زاینده رودی ها احیا شود و آبی در جای دیگر کشور وجود ندارد که با انتقال آن، این رودخانه احیا شود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،عیسی کلانتری در همایش "نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب" با اشاره به اینکه امروز موضوع آب و کمبود آن تنها مختص اصفهان و حوضه زاینده رود نیست و همه کشور با کمبود آب مواجه هستند، تاکید کرد: متاسفانه امروز دریاچه ارومیه، هامون، بختگان، گاوخونی خشک شده و حتی گیلان با داشتن هزار میلیمتر بارش در سال، در حال خشک شدن است.
وی با طرح این سوال که چرا دریاچه ها و رودخانه های کشور در حال خشک شدن است، بیان داشت: با نگاهی به بارش های کشور طی 10 سال گذشته، متوسط بارش های 40 ساله حدود 248 میلیمتر بود که امروز به کمتر از 200 میلیمتر کاهش یافته و میزان بارش های کشور 20 درصد کم شده است.
دبیرکل خانه کشاورز ایران با بیان اینکه دمای کشور 1.5 درجه افزایش یافته است، گفت: هر یک درجه معادل افزایش تبخیر 100 میلیمتر آب است و با وجود این شرایط هنوز ملت ایران در مصرف آب اسراف می کنتد گویی نه انگار که کشور با مشکل کم آبی مواجه است.
وی با اشاره به 200 میلمتر میزان بارش های کشور، بیان داشت: میزان بارش های جهانی نزدیک 800 میلیمتر است و این بدین معناست که ایران تنها یک چهارم متوسط جهانی بارش دارد و از سویی قدرت تبخیر متوسط در کشور 2400 میلیمتر است در حالیکه این عدد در جهان 900 میلیمتر است.
به گفته کلانتری، این شاخص ها حاکی از خشکی کشور و بحران آبی آن دارد و باید در وهله نخست مدیریت آب را اعمال کرد.
وی افزود: بعد از دولتی شدن مدیریت آب در سال 61 قانون توزیع عادلانه آب تقریبا برچیده شد.
مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب و کشاورزی و محیط زیست با اشاره به اینکه 35 سال پیش تراز آبی کشور بالانس بود اما بعد از آن منفی شد، تصریح کرد: تا سال 1360 آب های تجدیدپذیر کشور حدود 132 میلیارد متر مکعب در سال بود که این رقم امروز به کمتر از 88 میلیارد مترمکعب رسیده بدین معنا که نزدیک 44 میلیارد مترمکعب در سال، قدرت آبی کشور کاهش یافته درحالیکه شاهد رشد جمعیت بوده ایم.
وی با تاکید براینکه منایع آبی کشور هیچ وقت همانند سابق نخواهد شد و این را باید در خواب ببینیم، گفت: در این شرایط باید کمبود آب را مدیریت کنیم و با برنامه ریزی پیش برویم.
به گفته کلانتری، امروز کشاورزی و صنعت ما همانند 15 سال پیش حق فکر کردن ندارند و ما باید فکری دوباره کنیم و وظیفه حاکمان این است که با شرایط موجود کشور را اداره کنند.
وی با ابراز تاسف نسبت به اینکه امروز هیچ یک از تالاب های 40گانه کشور وضعیت خوبی ندارند و خشک شده اند، تصریح کرد: متاسفانه بزرگترین رودخانه های کشور همچون کارون و سفیدرود در حال خشک شدن هستند و گیلان به عنوان اولین استان در معرض تهدید قرار گرفته است.
به گفته مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب، امروز روان آب های کشور سال به سال کمتر می شود و باران های ما غیر موثر شده و چیزی به ذخیره آب کشور اضافه نمی کنند همچنین بارش برف به باران تبدیل شده و متاسفانه با وجود سدسازی های متعدد اکثر سدهای کشور خالی است.
وی گفت: متاسفانه در این شرایط سیاست های مصرف آب کشور و حتی برنامه توسعه کشور تغییری نداشته و برنامه ریزان کشور به مساله آب بی توجه هستند و یا هنوز بحران را باور نکرده اند.
کلانتری با تاکید بر اینکه بحران کمبود آب، کشور را فرا گرفته و جنگل های زاگروس در حال خشک شدن است، گفت: متاسفانه کشور در 35 سال گذشته به مساله تجدیدپذیری و جامع نگری آب بی توجه بوده و سدسازی کرد اما امروز آب نداریم.
وی تصریح کرد: در این شرایط مردم اصفهان و حوضه زاینده رود اگر به فکر زاینده رود نباشند نیابد از بقیه انتظار داشت.
به گفته مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب، زاینده رود باید توسط خود زاینده رودی ها احیا شود و آبی در جای دیگر کشور وجود ندارد که با انتقال آن، این رودخانه احیا شود و حتی خود کارون هم آب ندارد.
وی بیان داشت: اگر فکر کنید از کارون، خلیج فارس و خرز آبی به اصفهان می آید، اشتباه است.
کلانتری در خصوص دریاچه ارومیه، بیان داشت: در این دریاچه 13 میلیارد تن نمک خوابیده بود و طوفان های نمکی در راه بود چرا که آب این دریاچه را برای توسعه کشاورزی استفاده کرده بودند.
وی با تاکید براینکه ستاد احیای دریاچه ارومیه حدود 3 سال پیش وضعیت این دریاچه را از گذشته تا به حال بررسی کرد، گفت: دولت به اتفاق مردم، دریاچه ارومیه را خشکانده بودند بنابراین دلایل خشکی این دریاچه مشخص و به اجماع مقامات، تصمیمات لازم در خصوص آن گرفته شد. دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه عملیات اجرایی احیای دریاچه ارومیه از دی ماه 93 به ریاست معاون اول رئیس جمهور آغاز شد، بیان داشت: اولویت اول دریاچه ارومیه جلوگیری از زیرگردها بود در که سال اول 38 درصد ریزگردهای نمکی کاهش یافت و امیدواریم امسال 60 درصد ریزگردها کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه شاه بیت احیای دریاچه ارومیه، کاهش آب بخش کشاورزی است و مردم آن همکاری لازم را در این خصوص کردند، تصریح کرد: الگوی احیای دریاچه ارومیه را می توان برای دیگر حوضه های آبی اجرا کرد و حتی برای حوضه زاینده رود به کار گرفت.
کلانتری تاکید کرد: امروز حال دریاچه ارومیه بهتر شده و پیش بینی میکنیم امسال یک میلیارد متر مکعب آب اضافه بیاوریم و وارد دریاچه کنیم و پیش بینی میشود که در سال 1402 یا 1403 دریاچه ارومیه به حالت اکولوژیکی خود باز گردد.
به گفته وی، هزینه احیای دریاچه ارومیه 7 میلیارد دلار است و اگر دولت این هزینه را نمی کرد باید بالای هزار میلیارد دلار صرف جابجایی تبریز می کرد.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه وزارت نیرو از سال گذشته حق آبه های زیست محیطی و تالاب ها را مشخص کرد، گفت: الگوی احیای دریاچه ارومیه باید برای زاینده رود نیز در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو حق آبههای زیست محیطی تالابها را معین کرده که طبق آن یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آب کارون به خلیج فارس و 170 میلیون متر مکعب آب زاینده رود باید به گاوخونی سرازیر شود، تصریح کرد: باید این سهمها رعایت شود چون مطابق دستور وزارت نیرو حق آبههای زیست محیطی اولویت نخست هستند، یعنی اگر 170 میلیون مترمکعب آب در زاینده رود باشد باید همه آن به گاوخونی بریزد و غیر از این هم وجود ندارد همچنین باید در هر ثانیه 5.5 متر مکعب آب به گاوخونی بریزد.
کلانتری بیان داشت: در اصفهان باید 10 درصد مصرف آب کشاورزی را کم کرده و به موازات آن برای افزایش بهره وری آب سرمایه گذاری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط موجود باید به صورت ریاضتی آب در کشور و حوضه زاینده رود مصرف شود، گفت: نباید شرق اصفهان را تعطیل کرد و غرب را زنده نگه داشت.
مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب و کشاورزی و محیط زیست با اشاره به اینکه با برنامه ریزی وزارت نیرو، حدود 15 درصد آب حوضه زاینده رود متعلق به چهارمحال و بختیاری و 78 درصد متعلق به اصفهان است، تاکید کرد: در اصفهان توزیع آب باید بر اساس یک برنامه ریزی عادلانه انجام شود و اگر ستاد احیای حوضه زاینده رود تشکیل شود در یک برنامه منسجم از بالا به پایین و با رعایت اولویت های مصرف براساس عدالت اجتماعی حداکثر تا چهار سال آینده زاینده رود احیا خواهد شد اما باید بپذیریم که مصرف آب را کاهش دهیم.
وی افزود: براساس تخصیص وزارت نیرو، سهم بالادست تا پایین دست زاینده رود تعیین شده و از یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب در این حوضه، 235 میلیون متر مکعب سهم چهارمحال و بختیاری و 100 میلیون مترمکعب سهم استان یزد است.
کلانتری با اشاره به اینکه هنوز برنامه ای برای احیای زاینده رود در این حوضه وجود ندارد، تاکید کرد: امروز وقت آن رسیده که در بودجه سال آینده ردیف بودجه ای برای احیا زاینده رود قرار گیرد و اگر طی 6 ماه آینده اصفهانی ها و نمایندگان این استان و در صدر آن استاندار اصفهان از دولت بخواهند با روشی شبیه دریاچه ارومیه برای زاینده رود نیز ستاد ایجاد ایجاد کنند و در سال 96 نیز کار اجرایی آغاز شود تا چهار سال آینده این حوضه احیا می شود.
به گفته وی، برنامه احیای زاینده رود باید از بالا به پایین به صورت یک کاسه دیده شود و با مدیریت شعاری مشکل زاینده رود حل نمی شود.
۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
جریانی داخل کشور وجود دارد که تلاش می کند چهره آمریکا را بزک کند/اگر کسی مقابل دین ما بیاستد در مقابل تمام دنی
آیت الله عباس کعبی اظهار داشت متأسفانه جریانی در داخل کشور وجود دارد که تلاش می کند چهره آمریکا را بزک کند در حالی که مشکل ما با غرب پرونده هسته ای نیست بلکه هویت اسلامی است به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رودان نیوز به نقل از راه دانا آیت الله عباس کعبی نماینده مردم خوزستان در مجفرسودگی لوله ها و ورودپساب به زاینده رود مهمترین تهدید آبی چادگان
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان چادگان خبر داد فرسودگی لوله ها و ورودپساب به زاینده رود مهمترین تهدید آبی چادگان شناسهٔ خبر 3695734 - یکشنبه ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۱۰ استانها > اصفهان jwplayer display inline-block; چادگان - رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان چادگاناختصاص 28 هزار میلیارد ریال برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در کشور
اختصاص 28 هزار میلیارد ریال برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در کشور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت 28 هزار میلیارد ریال اعتبار امسال برای اجرای سامانه های نوین آبیاری در کشور صرف می شود به گزارش ایلنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی علی مراد اکبری در دیدار با استاندار قزواختصاص 28 هزار میلیارد ریال برای اجرای سامانه های نوین آبیاری در کشور - سایت خبری تحلیلی بولتن
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت 28 هزار میلیارد ریال اعتبار امسال برای اجرای سامانه های نوین آبیاری در کشور صرف می شود به گزارش بولتن نیوز علی مراد اکبری در دیدار با استاندار قزوین بیان داشت نزدیک به 15 هزار میلیارد ریال از این رقم مربوط به اعتبارات صندوق توسعه ملی استفرود نخستین هواپیمای گردشگری روسیه در ترکیه پس از بهبود روابط دو کشور
فرود نخستین هواپیمای گردشگری روسیه در ترکیه پس از بهبود روابط دو کشور نخستین هواپیمای گردشگری روسیه پس از پایان بحران دیپلماتیک مسکو و آنکارا در ترکیه فرود آمد به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان شبکه راشاتودی در خبری فوری به نقل از خبرگزاری فرانسه از فرود نخستین هواپجلوگیری پلیس مجارستان از ورود 870 مهاجر به این کشور - پایگاه هم اندیشی یاران انقلاب اسلامی
پلیس و سربازان مجارستانی طی 24 ساعت گذشته از یکهزار و 60 مهاجر که قصد داشتند به طور غیر قانونی وارد کشور شوند موفق به جلوگیری از ورود 870 نفر از آنها شدند و 190 نفر را نیز در داخل مرزهای مجارستان دستگیر کردند پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی به گزارش ایرنا از پایگاه های اینترنتی بال«سیاوش سام فردیس» با تکیه بر توان بومی به لیگ والیبال کشور میرود
برای حضور در فصل جدید سیاوش سام فردیس با تکیه بر توان بومی به لیگ والیبال کشور میرود شناسهٔ خبر 3695705 - یکشنبه ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳ ۲۵ استانها > البرز jwplayer display inline-block; فردیس- مدیرباشگاه سیاوش سام فردیس گفت با تکیه بر توان بومی در فصل جدید لیگ دسته اول وال۲۷۰ هكتار از اراضی نهالكاری شده بیابانی غزازان شاهرود آبیاری شد
رئيس منابع طبيعی شاهرود ۲۷۰ هكتار از اراضی نهالكاری شده بیابانی غزازان شاهرود آبیاری شد شناسهٔ خبر 3695360 - یکشنبه ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹ ۰۲ استانها > سمنان jwplayer display inline-block; شاهرود - رئيس اداره منابع طبيعی و آبخيزداری شهرستان شاهرود از اجرای پروژه آبياری مناطق ندغدغه حمایت از بازیسازی در کشور وجود ندارد/ غفلت از یک ظرفیت
در گفتگو با مهر مطرح شد دغدغه حمایت از بازیسازی در کشور وجود ندارد غفلت از یک ظرفیت شناسهٔ خبر 3708292 - شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴ ۴۱ فرهنگ > صنایع فرهنگی jwplayer display inline-block; مدیر انستیتو ملّی بازیسازی گفت در حال حاضر دغدغه کافی برای حمایت از بازیسازی در بینویدئو | لحظه ورود پیکر عباس کیارستمی به کشور | کدام سینماگران به استقبال رفتند
ویدئو | لحظه ورود پیکر عباس کیارستمی به کشور | کدام سینماگران به استقبال رفتند چند رسانهای > فیلم - پس از ورود پیکر مرحوم عباس کیارستمی به کشور مراسم تشییع این سینماگر روی دستان اهالی سینما برگزار شد 61264 کلید واژه ها عباس کیارستمی - سینمای ایران - شنبه 19 تیر 13-
گوناگون
پربازدیدترینها