واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: برگزاری سومین نشست کتابخوان شعر کشور در چهارمحال و بختیاری سومین نشست کتابخوان شعر کشور با حضور میهمان کشوری و به میزبانی شهرستان ادب در چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
۱۳۹۵ شنبه ۱۹ تير ساعت 10:23
به گزارش خبرنگار پانا از استان چهارمحال و بختیاری، سومین نشست " کتابخوان شعر" با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی، شاعر جوان و نام آشنای کشور محمد مهدی سیار ، جمعی از شعرا و علاقه مندان کتاب و کتابخوانی به میزبانی شهرستان ادب در پاتوق کتاب و زندگی شهرکرد برگزار شد.
این نشست با معرفی هفت کتاب به کار خود خاتمه داد.
اولین کتاب آینه های ناگهان" نوشته قیصر امین پور/ ارائه توسط: وحید برزگر (شاعر) " بود که در آن گزیده شعرهای شاعر نام آشنا و توانای نسل امروز، دکتر قیصر امین پور است. این شعرها در فاصله زمانی سال های 1364 تا 1371 سروده شده اند. عناوین بعضی از شعرها عبارتنداز: روز ناگزیر؛ غروب؛ جرئت دیوانگی؛ قاف؛ سطرهای سفید؛ نامی از هزار نام؛ نه گندم و نه سیب؛ حرف آینه ها و .... می باشد.
کتاب دوم " سکته ملیح" نوشته سعید بیابانکی/ ارائه توسط: همایون علیدوستی (شاعر) بود که این کتاب سومین مجموعه طنز بیابانکی است ودارای دوبخش شعرهای بلند و کوتاه است که شعرهای بلند با نام «ترقهها» و شعرهای کوتاه بانام «جرقهها» در این کتاب آمده است و در مجموع 50 شعر را شامل میشود. این کتاب دارای مضانین سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و مباحث اخلاقی است که از این لحاظ اثری متنوع است و دایره وسیعی از مخاطبان را شامل میشود.
کتاب سوم " گونه های نو آوری در شعر معاصر ایران " نوشته کاووس حسن لی / ارائه توسط: محمد حکیم آذر (استاد دانشگاه) اثر حاضر از 6 بخش اصلی تشكیل شده است، كه به ترتیب عبارتند از: 1. مقدمه (جریا نشناسی شعر معاصر)؛ 2. فصل نخست (نوآوری در حوزة زبان)؛ 3. فصل دوم (نوآوری در حوزة شكل، فرم و ساختار)؛4. فصل سوم (نوآوری در صور خیال)؛ 5. فصل چهارم (نوآوری در معنا و محتوا)؛ 6. فصل پنجم (نوآوری در قالبهای گذشته شعر فارسی). پیش از این شش بخش اصلی « پی شگفتار » و « سپاسنامه » ، و در انتهای كتاب « نامنامه » و « شناسنامة مآخذ كتاب » به چشم می خورد.
کتاب چهارم " قرار" نوشته سعید پور طهماسبی/ ارائه توسط: محمد مهدی سیار (شاعر) « قرار» مجموعه غزلهای پورطهماسبی است که بیشتر مضامین آن عاشقانه است که حدود ۴۰ غزل از پورطهماسبی را در خود دارد و توسط انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسیده است.
کتاب پنجم " به خط روشن عشق" نوشته محمد قهرمان/ ارائه توسط: سید مهرداد افضلی(شاعر) این کتاب شامل 61 غزل از محمد قهرمان است که در 140 صفحه منتشر شده است، محمد قهرمان متولد 1308 در تربت حیدریه، محقق و از برجسته ترین شاعران و غزل سرایان ایران است و از او تألیفات ارزنده ای از جمله چند مجموعه شعر به چاپ رسیده است. در کارنامه او همچنین تصحیح و چاپ چند دیوان از شاعران مختلف را نیز می توان دید.
از ویژگی های شعر محمد قهرمان به عنوان برجسته ترین چهره شعرِ تغزلی سنتی امروز خراسان، می توان به باریک اندیشی و مضمون سازی های شاعرانه و نیز عنصر افسونگر و جادویی وزن در شعر او اشاره کرد..
کتاب ششم" جام های دریایی " نوشته بهمن رافعی/ ارائه توسط: کبری موسوی( شاعر) شاید اكثر قریب به اتفاق جامعه هنری و غیر هنری ایرانی این غزل را شنیده باشند ،همان غزل كه این چنین شروع می شود ؛
از دست عزیزان چه بگویم گله ای نیست
گر هم گله ای هست دگر حوصله ای نیست
در حسرت دیدار تو آواره ترینم
هر چند كه تا منزل تو فاصله ای نیست
اما مطمئنا همین اكثریت قریب به اتفاق هنری و غیر هنری مطلع نباشند این شعر از كیست، نامی كاملا مهجور مانده و در انزوا " بهمن رافعی بروجنی " ، بهمن رافعی بروجنی شاعر و غزل سرای ارجمند معاصر . وی در سال 1315 در شهرستان بروجن از استان چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد و هم اكنون پنج دهه است كه به طور جدی در اكثر قوالب شعری از قبیل غزل ، مثنوی ، چهارپاره ، نیمائی و ... طبع آزمائی می كند اما در غزل چیز دیگری ست
استفاده از قافیه ، ردیف های كم یاب و كم استفاده و به كارگیری ردیف های اسمی در غزل و استفاده كاملا به روز از آن ابزارها به غزل بهمن رافعی حس و حال متفاوتی می دهد . كشف های تصویری آن هم از نوع تجسمی در آثار رافعی كم نیست ؛.
کتاب آخر " غروب پا به ماه " نویسنده: کبری موسوی/ ارائه توسط: محمد مهدی سیار (شاعر) که
کبری موسوی در سال ۱۳۹۳ یکی از برگزیدگان و برنده سرو زرین بخش شعر کلاسیک در هشتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر جشنواره فجر بوده و کتاب «غروب پا به ماه» نیز یکی از چهار اثر مورد تقدیر قرار گرفته در سیزدهمین جایزه قلم زرین بود.
اشعار موسوی قهفرخی از لحاظ زبان، روان و و برخوردار از مضامین زیبا و دلنشین است. این شاعر هم چنین از مایههای محلی و عامیانه در زبان و مضمون اشعارش با ظرافت بهره می گیرد.
شایان ذکر است : سلسله نشستهای «کتابخوان» به منظور اشتراکگذاری کتابهای خوانده شده و با هدف ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار میشود و در آن کتابداران، نویسندگان، فعالان فرهنگی، اهالی رسانه، اعضای کتابخانههای عمومی و همه علاقهمندان به کتابخوانی، به معرفی کتابهای موردنظر خود میپردازند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]