محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852722645
گزارشی از نشست فعالان نشریات دانشجویی با معاون وزارت علوم/ضیا هاشمی:نظارت بر دانشگاهها، جدیتر شود
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
گزارشی از نشست فعالان نشریات دانشجویی با معاون وزارت علوم/ضیا هاشمی:نظارت بر دانشگاهها، جدیتر شود جامعه > آموزش - با دعوت معاونت فرهنگی وزارت علوم، جمعی از فعالین نشریات دانشجویی در دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم که طی ماه های اخیر دو نامه سرگشاده یکی خطاب به رئیس جمهور و دیگری خطاب به معاون فرهنگی وزیر علوم نوشته، امضا و منتشر کرده بودند، با مسئولین فرهنگی وزارت علوم به گفتگو پرداختند.
معاون فرهنگی وزیر علوم پس از شنیدن سخنان فعالین نشریات دانشجویی با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه و تشکر از نظم و کیفیت حاکم بر فضای آن گفت: «خوشحالم که دوستان حاضر در جلسه خیلی دقیق، خونسرد و به صورت حرفه ای مطالب مدنظر خود را گفتند. بخشی از نکاتی که مطرح شد را طبیعتا ما نمی دانستیم و بخش دیگری را در جریان بودیم اما همین طرح دوباره این نکات هم قطعا اثرگذار است. شما هم از گفتن و یادآوری خسته نشوید، چرا که وقتی این نکات به زبان های مختلف یادآوری و بیان شود، انگیزه و عزم بیشتری برای اجرای آن ایجاد می شود.»
سید ضیا هاشمی در ادامه گفت: «حالا که شما نقد کردید، بگذارید من هم نقدی بکنم؛ ما 4300 نشریه داریم که تعداد زیادی از آن فعال و بخشی غیرفعال است. یعنی ما 47% رشد کمی نشریات داشتیم، خود این نشان می دهد که اینگونه نیست که فضا در سطح دانشگاه ها تغییر نکرده باشد. هرچند به هرحال مسائلی هم هست ولی بالأخره این حرف این دوست ما در جلسه حرف درستی است که به هرحال ما امیدواریم، چرا که باید در همه حال امیدوار بود.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران افزود: «ببینید شما تحت فشارید اما اگر فشارهایی که بر شما هست را جمع کنید و انتقاداتی که نگاه دیگر موجود در دانشگاه دارد را هم به این اضافه کنید، تنها بخشی از مطالبات و انتظاراتی است که از بنده و همکاران من خواسته می شود، چون که با همین نوع مشکلاتی که شما دارید، البته به گونه ای متنوعتر، در حوزه های دیگر مثل تشکلهای سیاسی هم مواجهیم یا در کانون های فرهنگی هنری. آنها هم مثل شما مشکل بودجه و عدم حمایت های مادی و معنوی و آموزش مسئولان و ... دارند و خب ما هم مسئولیت پذیرفتهایم و باید نسبت به همه مسائل پاسخگو باشیم و پیگیری کنیم. وقتی هم که پیگیری می کنیم، بالاخره به یک کسی برمی خورد. مثلا من در جمعی سخنرانی کردم و گفتم این سیاست های دولت است و اگر جز این رفتار کنید، از سیاست های دولت خارج شده اید. مثلا نظر دولت این است که ما دانشگاه امن میخواهیم و نه امنیتی. نتیجه اش این شد که کمپینی علیه معاونت فرهنگی شکل گرفت که اینگونه نباید با ما حرف می زدی! البته من هم در پاسخ گفتم که وظیفه قانونی من این بوده که این حرفها را بزنم و تذکر بدهم.»
دانشگاه امن می خواهیم و نه امنیتی
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: «حقیقتا کار شما سخت است اما سخت تر از کار شما، کار همکاران من در سطح معاونت های فرهنگی دانشگاه هاست که شما دارید نقدشان می کنید که البته خیلی از انتقادهایتان هم به حق است. ولی درخواست من این است که کمک کنید. این شرایط موجب نشود که شما بگویید خسته شدیم. نه خسته نشوید! بخشی از این انتقادات وارد است و ما هم با کمک و تذکر شما سعی می کنیم که مسائل را رفع کنیم.»
دکتر هاشمی در پاسخ به یکی از انتقادات مطرح شده در جلسه، مبنی بر لزوم اهتمام به آموزش مسئولین و کارشناسان فرهنگی دانشگاه ها گفت: «آموزش رویه ثابت ماست. ما جلسات آموزشی برای کارشناسان و مدیران و معاونین فرهنگی میگذاریم.»
ما با تهیه و انتشار کتابچه منشور حقوق دانشجویی، حقوق دانشجویان را به آنها آموزش دادیم
وی سپس به ضرورت آموزش به دانشجویان تأکید کرد و بیان داشت: «همین کتابچه منشور حقوق دانشجویی را در راستای همین وظیفه آموزشی تهیه کردیم و روی پایگاه اینترنتی معاونت فرهنگی گذاشتیم. در واقع ما با تهیه و انتشار این کتابچه، گفتیم که دانشجویان این حقوق را دارند. حالا به ما می گویند چرا می گویید حقوق دانشجویی؟ مگر دانشجو تکلیف ندارد؟ پاسخ ما این است که چرا دانشجو تکلیف هم دارد، اما ما با صد بیان مختلف تکالیف دانشجویان را به آنها گفتیم، حالا یک بار هم بیاییم حقوقشان را به آنها بگوییم.»
به محض رویت نامه شما از روسای دانشگاه ها خواستم که امور مربوط به نشریات دانشجویی تسهیل بشود
دکتر هاشمی در پاسخ به اینکه مشکلاتی در مقام عمل به این مقررات در دانشگاه ها وجود دارد، گفت: «من به محض اینکه نامه شما را دیدم، در اجلاس روسای دانشگاه ها روی نامه شما اقدام کردم و از روسای دانشگاه ها خواستم که این مطالبات مطرح است و باید امور مربوط به نشریات دانشجویی تسهیل بشود، باید حمایت صورت بگیرد و باید بودجه تقویت بشود. دیروز هم برای نخستین بار به بحث بودجه فرهنگی دانشگاه ها ورود کردم و گفتم بودجه فرهنگی محدود است و باید افزایش پیدا کند. این حمایت مالی محدود یکصدهزار تومانی ما از نشریات دانشجویی هم از محل همان بودجه محدودی است که در اختیار ماست و تنها به این دلیل است که به دانشگاه ها یادآوری کنیم که نشریات دانشجویی هم وجود دارند و باید از آنها حمایت کرد. وگرنه خود شما هم به خوبی اشاره کردید که بودجه شما در همان دانشگاه است و باید بخشی از همان بودجه فرهنگی مصوب دانشگاه به شما اختصاص داده شود، چرا که بودجه های وزارت علوم غیرمتمرکز است و بودجه هر دانشگاه در خود دانشگاه تعیین می شود. ولی با این حال ما هم به روسای دانشگاه ها و هم به اعضای هیأت امنا تأکید کردیم که بودجه فرهنگی باید تقویت بشود. البته اگر بودجه ما هم تقویت بشود، می توانیم حمایت بیشتری کنیم. هرچند خود شما هم می دانید که همین حمایت های مستقیم هم قبلا وجود نداشته است.»
نظارت بر دانشگاه ها، جدی تر می شود
رییس شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم گفت: «بحث دیگری که شما هم در نامه خودتان و هم در جلسه امروز از ما خواستید، بحث نظارت بر عملکرد مسئولین امر در دانشگاه هاست که ما هم در حال شروع به انجام این کار هستیم. ما برای اعمال قانون، نظارت بر این فعالیت ها را تقویت می کنیم. البته این نظارت ما نظارت همدلانه و دستگیرانه است، چرا که بالاخره به مجموعه همکاران مان در بخش های فرهنگی دانشگاه ها اعتماد داریم. منتها این نظارت نقش یادآوری، آموزش و در واقع ارائه مشورت دارد و انشاالله جدی تر می شود. اما بخش دیگری از کار بر عهده خود شماست. خود شما باید مستقیما یا از طریق نمایندگانتان در کمیته ناظر، نظارت کنید و از حق خودتان دفاع کنید، هرچند من هم وظیفه دارم و قطعا یادآوری میکنم و تذکر می دهم. اما خب حق گرفتنی است؛ ما این را به تمامی فعالین دانشجویی در تمامی طیف ها و زمینه ها و سلایق می گوییم.»
من مکرر در مکرر گفته ام که نظارت قبل از انتشار نباید باشد
معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به دیگر دغدغه های مطرح شده در جلسه گفت: «درباره نظارت قبل از انتشار، من مکرر در مکرر گفته ام که نظارت قبل از انتشار نباید باشد و طبق قانون خلاف است. اما نظارت پس از انتشار اگر طبق قانون صورت گرفته باشد، مورد حمایت ماست و نشریه ای که در یک مسیر قانونی در کمیته ناظر توقیف شده باشد، دیگر از نظر ما هم توقیف شده است، مگر اینکه نسبت به رأی توقیف صادره اعتراض شود و در مراجع تجدیدنظر رأی صادره طبق مقررات نقض شود. درباره دخالت های غیرقانونی دیگر نهادها هم ما همیشه گفته ایم و پیگیری کردیم و تذکر دادیم و در بعضی جاها هم نتیجه خوبی گرفته ایم.»
اجازه بدهیم مسائل دانشگاهی در سازوکارهای قانونی درون دانشگاهی حل بشود
دکتر هاشمی در بخش پایانی اظهارات خود در پاسخ به انتقادات طرح شده نسبت به ورود مراجع قضایی به مسائل دانشگاهی و احضار فعالین نشریاتی گفت: «قوه قضاییه طبق قانون حق دارد که در حوزه های مختلف ورود کند اما ما با قوه قضاییه این گفتگو را داریم که لطفا تا جایی که ممکن است پیگیری این حق را در تعامل و تفاهم تعقیب کند. قوه قضاییه می گوید این نشریه یا این فرد تخلف کرده و من باید پیگیری کنم، ما میگوییم اجازه بدهید این مسائل در مسیر خودش برود و بگذارید سازوکارهای قانونی درون دانشگاهی به جریان بیفتند، حالا اگر جواب نداد بعد شما ورود کنید. به هرحال الآن قوه قضاییه پانزده میلیون پرونده دارد، بنابراین کم کار ندارد که بخواهد حالا به این حوزه هم ورود پیدا کند. ما در واقع می خواهیم به قوه قضاییه کمک بکنیم. در یک مواردی گفتگو کرده ایم و مقامات قضایی استقبال کرده اند و در یک جاهایی هم به نتیجه نرسیده ایم.»
معاون فرهنگی وزیر علوم سخنان خود را با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این جلسه با پیگیری نمایندگان نشریات دانشجویی در شورای مرکزی ناظر و مسئولین و کارشناسان فرهنگی در وزارت علوم، منجر به نتایج خوب و مثبتی شود، به پایان برد.
در این نشست، معاون فرهنگی وزیر علوم به همراه مدیر کل اداره فرهنگی و اجتماعی و مدیر اداره فرهنگی وزارت علوم حضور داشتند و آقایان حبیب متوسل آرانی (مدیر مسئول نشریه آبان دانشگاه تهران)، آرش فرحی مقدم (مدیرمسئول نشریه علمی زیسته-دانشگاه تهران)، آرمین مختاری (مدیر مسئول نشریه سیاسی-اجتماعی رخداد-دانشگاه ولیعصر رفسنجان)، مرتضی عطیفه (مدیر مسئول نشریه جوانه-دانشگاه تفرش)، محمد حسن احمدی (مدیرمسئول نشریه سلام-دانشگاه علم و صنعت)، نوید اشرفی (مدیر مسئول نشریه 25-پردیس شهیدعباسپور دانشگاه شهید بهشتی)، لیلا غروی (مدیر مسئول نشریه صنفی مکانیزم-دانشگاه امیرکبیر)، مطهره شاکری (مدیر مسئول نشریه علمی همرک- دانشگاه علامه طباطبایی)، محمدحسین جلالی جواران (مدیر مسئول سابق نشریه بارقه-دانشگاه شهید باهنر کرمان)، احمدرضا نجفی (از فعالین نشریاتی دانشگاه شهید بهشتی)، سید امیررضا جلالی (مدیر مسئول نشریه باران-دانشگاه علامه طباطبایی)، امین رمضانی (مدیر مسئول نشریه صنفی جنگل- دانشگاه تهران) به طرح نظرات خود در سرفصل های ذیل پرداختند:
1)اصلاح مقررات حاکم بر نشریات دانشگاهی و لزوم آگاهی بخشی به مسئولین دانشگاهی و حمایت جدی ادارات حقوقی دانشگاه ها از دانشجویان
2)گلایه از ارعاب و تهدیدهای اساتیدی که مورد نقد قرار می گیرند و برخوردهای غیرقانونی صورت گرفته با تشریات صنفی
3) قاطعیت در برابر ورود رویه ها و منطق های غیر دانشگاهی و غیر علمی در حوزه نشریات دانشجویی
4)لزوم ایستادگی در برابر نگاه های سوگیرانه و بعضا امنیتی، تا افراد حقیقی و حقوقیِ غیرِ متخصص، امکانِ دخالت در محتوای این نشریات پیش و پس از انتشار را نداشته باشند
5)تشکیل کمیته های نظارت بر فعالیت کمیته های ناظر دانشگاه ها
6) انتقاد ازعدم آگاهی برخی از اعضای کمیتهی ناظر بر نشریات از مقررات حاکم بر نشریات دانشجویی
7) انتقاد از حضور غیرقانونی نمایندگان برخی از بخش های غیرمرتبط دانشگاه در جلسات کمیته ناظر بر نشریات
8) انتقاد از نظارت پیش از انتشار و نظارت قبل از چاپ به بهانه حمایت مالی از نشریات
9) فقدان درک صحیح از واژه صنف و توجیه نبودن مسئولین و اساتید در رابطه با موضوعیت امور صنفی
10)ضرورت وجود فضای دانشگاهی انتقادپذیر و بامشکلاتی کمتر و هم چنین حمایت محسوس و قانونی از فعّالین نشریات صنفی
11) ضرورت حمایت مادی و معنوی از نشریات طبق مقررات موجود
12) انتقاد از تضییق های مالی و غیرمالی که منجر به تأخیر در انتشار و یا توقف انتشار بسیاری از نشریات دانشجویی شده است
13) انتقاد از عدم ثبات رویه ها در دانشگاه در رسیدگی به تخلفات نشریات
14) انتقاد از تماس های تلفنی و تهدیدهای نهادهای بیرون از دانشگاه و تهدید به شکایت در مراجع قضایی
15) لزوم راه اندازی سامانهای کشوری شامل پرسش و پاسخ های مهم و هم چنین مصادیق مهم جهت آگاهی بخشی و رسیدگی به تخلفات نشریات دانشگاهی
16) انتقاد عدم برگزاری دوره های اموزشی برای فعالین نشریات دانشگاهی علی رغم تصریح قانونی
17) عدم وجود وحدت رویه در دانشگاه ها در برخورد با نشریات دانشگاهی
18) روند بسیار طولانی و پیچیده اخذ مجوز توزیع نشریات دانشگاهی در سایر دانشگاه ها
19)درخواست تلاش برای جاانداختن قبح قانون شکنی در دانشگاه ها برای مسئولین
20) انتقاد از عدم اگاهی مسئولین و کارشناسان از قوانین و لزوم برگزاری دوره های اموزشی برای آنان
21) در رسیدگی به تخلفات نشریاتی و صدور احکام و رسیدگی به اعتراضات، حتی همین مقررات ناقص و مبهم فعلی هم رعایت نمی شود
22) نظارت، کنترل و سانسور قبل از انتشار، مشکلی جدی در دانشگاه هاست. اخیرا حتی کار به توقیف فیزیکی و قلع و قمح قبل از انتشار هم کشیده است
23) تدبیر راهکاری برای از بین بردن محدودیت های ناکارآمد و دست و پاگیر قدیمی موجود در دستورالعمل مانند محدودیت توزیع در محوطه دانشگاه
24) ضرورت باز کردن درهای فضای مجازی و امکانات نشر الکترونیک بر روی نشریات دانشجویی
25) تکلیف وزارت علوم به دانشگاه ها مبنی بر انجام تکلیف مندرج در تبصره 6 ماده 1 دستورالعمل مبنی بر اختصاص فضای مناسب برای عرضه یا فروش نشریات
26) تدبیر راهکارهایی برای کمک به استقلال مالی نشریات دانشجویی از طریق جذب آگهی و یا فروش
27) عدم اجرای تکلیف مندرج در تبصره ماده 28 دستورالعمل اجرایی مبنی بر تخصیص بودجه ای به نشریات دانشجویی از سوی معاونت های فرهنگی دانشگاه ها
28) انتقاد از برخورد با نشریات دانشگاهی در مراجع قضایی بدون در نظر گرفتن ترتیبات مندرج در مقررات رسیدگی به تخلفات نشریات دانشگاهی در دانشگاه ها و شورای مرکزی ناظر ۴۲۴۲
کلید واژه ها: وزارت علوم -
سه شنبه 15 تیر 1395 - 12:47:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
اطلاعیه وزارت علوم در خصوص فوت دانشجوی دانشگاه کاشان: بورسیه دانشجویی که خودکشی کرده، قطع نشده است
اطلاعیه وزارت علوم در خصوص فوت دانشجوی دانشگاه کاشان بورسیه دانشجویی که خودکشی کرده قطع نشده است وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص فوت تاثربرانگیز دانشجوی دکترای دانشگاه کاشان اطلاعیه ای را صادر کرد به گزارش ایرنا وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص فوت تاثربرانگیز دانشججزئیات واگذاری ۱۵رشته وزارت علوم به بهداشت
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت از واگذاری مسئولیت برخی رشته های مشترک میان دو وزارتخانه علوم و بهداشت به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد به گزارش جام جم آنلاین دکتر حمید اکبری افزود پیش از این حدود ۲۴ رشته مشترک میان وزارت علوم و وزارت بهداشت وجود داشت که مسئوبرگزاری طرح ضیافت اندیشه دانشجویی در تابستان 95
معاون دفتر نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور خبر داد برگزاری طرح ضیافت اندیشه دانشجویی در تابستان 95 معاون دفتر نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور با اعلام خبر برگزاری طرح ضیافت اندیشه دانشجویی این دانشگاه در تابستان 95 گفت با عنایت به رسالت دروس معارف در دو حوزه آموزشی معرفتی و تربیمعاون پژوهشی علوم محض و کاربردی فرهنگستان علوم دانشگاهیان دولت را در عمق فاجعه بحران آب توجیه کنند/ فرونشست دش
معاون پژوهشی علوم محض و کاربردی فرهنگستان علومدانشگاهیان دولت را در عمق فاجعه بحران آب توجیه کنند فرونشست دشتها به دلیل مصرف بیش از حد آب زیرزمینی دبیر همایش علل و راهکارهای مقابله با بحران کمی و کیفی آب کشور گفت اولویت کار دانشگاهیان باید این باشد که دولت را از عمق مشکل بحرانمعاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی خبرداد پرداخت افزایش مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی با حقوق خرداد
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی خبردادپرداخت افزایش مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی با حقوق خرداد معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی از اعمال افزایش حقوق بازنشستگان این سازمان همزمان با پرداخت حقوق خردادماه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس محمدحسن زدا اظهار داشت میزانیزدانمهر در نشست خبری مطرح کرد تشکیل شورای نظارت بر خوابگاههای دانشجویی در تمام استانها/ آغاز هفته خوابگاه
یزدانمهر در نشست خبری مطرح کردتشکیل شورای نظارت بر خوابگاههای دانشجویی در تمام استانها آغاز هفته خوابگاهها از امروز رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت هم اکنون در همه استانها شورای نظارت بر خوابگاههای دانشجویی تشکیل شده و لازم است دانشجویان از خوابگاههایی استفاده کنند که ازمعاون اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور: اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه آسیبهای اجتماعی/ رئیس جمهور، رئیس شورای ا
معاون اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه آسیبهای اجتماعی رئیس جمهور رئیس شورای اجتماعی کشور شد معاون اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت ۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه آسیبهای اجتماعی اختصاص یافته است که باید در شهرستانها تقسیم شود به گزارش خبرنگار اجتماعیمعاون نظارت و بازرسی دادگستری استان تهران: شخصیتهای متفاوت والدین در خانه و جامعه منجر به شکل گرفتن نفاق در ن
معاون نظارت و بازرسی دادگستری استان تهران شخصیتهای متفاوت والدین در خانه و جامعه منجر به شکل گرفتن نفاق در نوجوان میشود معاون نظارت و بازرسی دادگستری استان تهران خطاب به والدین گفت محیط خانواده را محیطی توأم با مهربانی و صداقت کنید فرزندی که پدرش را در خانه و جامعه دارای شخصیبرنامه وزارت علوم تقویت تدبّر دانشگاهیان در قرآن مجید است
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم برنامه وزارت علوم تقویت تدبّر دانشگاهیان در قرآن مجید است ایلنا معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به فعالیتهای متنوع دانشگاهها در موضوع قرآن کریم گفت اهتمام وزارت علوم تاکید بر تدبّر در قرآن مجید و اکتفا نکردن به ظواهر آن اعلام کرددر نشست با معاون وزارت ورزش و جوانان عنوان شد نگاه مثبت به سازمانهای مردمنهاد به عنوان یک نهاد اجتماعی مؤثر
در نشست با معاون وزارت ورزش و جوانان عنوان شدنگاه مثبت به سازمانهای مردمنهاد به عنوان یک نهاد اجتماعی مؤثر دبیر موسسه علمی پژوهشی کاوش نوین گفت باید به سازمانهای مردمنهاد به عنوان یک نهاد اجتماعی مؤثر نگاه شود به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج جمیل ناوخاسی شامگاه سهشنب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها