واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به رغم شناسایی ۲۵۰۰ غذای سنتی
منوی رستوران های مازندران خالی از غذاهای محلی
شناسهٔ خبر: 3705852 - سهشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۴
استانها > مازندران
.jwplayer{ display: inline-block; } ساری - دو هزار و ۵۰۰ غذای محلی و سنتی در کشور و مازندران شناساییشده که جای اغلب آنها در لیست منوی رستورانها و مراکز پذیرایی استان خالی است. خبرگزاری مهر – گروه استانها: تنوع غذاهای ایرانی به حدی است که نمیتوان نسبت به آن بیتفاوت بود و یکی از عناصر مهم در هر سفر خوراک است که میتواند بهعنوان یک جاذبه مطرح شود. در جشنواره سفره ایرانی که قرار است در هشت منطقه کشور ازجمله مازندران برگزار شود، قرار است غذاهای محلی برای قرارگرفتن در لیست منوی رستورانها معرفی شود. مازندران دارای رستورانهای متعدد بینراهی است که از کیفیت غذایی خوبی برخوردار نیستند و بهرغم آنکه کتابهای آشپزی متعددی داریم که غذاهای متفاوتی را در آن توضیح دادهاند اما هیچگاه رستورانهای ما از غذاهای بومی در منوی خود استفاده نمیکنند. ایرانیها در هیچ زمان غذا را صرفاً بهعنوان یک عامل شکمپرکن محسوب نمیکردند بلکه همواره حکمتی را برای پخت غذاهای خود داشته و میدانستند که چه غذایی در تابستان باید بخورند و در زمستان نیز و به همین سبب میتوان گفت که ایرانیها حکمت دارو و غذا را به هم گره زدند. تنوع غذاهای ایرانی به حدی است که نمیتوان نسبت به آن بیتفاوت بود و یکی از عناصر مهم در هر سفر خوراک است که میتواند بهعنوان یک جاذبه مطرح شود علی باقر نعمتی زرگران مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: تنوع غذاهای ایرانی به حدی است که نمیتوان نسبت به آن بیتفاوت بود و یکی از عناصر مهم در هر سفر خوراک است که میتواند بهعنوان یک جاذبه مطرح شود. وی اظهار داشت: در جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری مراسمی همگانی برای نمایش غذاهای بومی، محصولات غذایی و برندهای مطرح صنایع وابسته برگزار میشود همچنین بحثهای علمی و تخصصی در این رابطه مطرح خواهد شد. نتایج حاصل از سلسله جشنوارههای «سفره ایرانی فرهنگ گردشگری» که بهصورت ملی و منطقهای اجرا خواهد شد، را در یک جشنواره ملی موردبررسی قرار میدهیم.
نعمتی زرگران اهداف این جشنواره را برندسازی غذاهای ایرانی، استانداردسازی واحدهای پذیرایی و رستورانها در ارائه خوراک ملی و بومی ایرانی، حمایت از تنوع فرهنگی موجود در گستره فرهنگ ایران، معرفی و احیای خوراکهای بومی و ملی مهجور و استفاده از آنها در گردشگری، کشف طعمهای جدید و احیای سنتهای آشپزی ملی و بومی دانست و گفت: برای این جشنواره مشاور علمی، اجرای و داوران ملی و بومی انتخابشده است. وی گفت: باید بتوانیم با ساماندهی این ظرفیت، گردشگران خارجی زیادی را جذب و فرهنگ خود را به آنان معرفی کنیم. وی ادامه داد: وقتی صحبت از غذا میشود، صرفاً خوراک مطرح نیست و غذا نقش تعیینکننده در ارائه، معرفی و انتقال فرهنگ و آداب مردم یک منطقه دارد بنابراین در سیاستگذاریهای هر کشور به آن، توجه جدی میشود. مدیرکل تبلیغات و بازاریابی معاونت گردشگری کشور تصریح کرد: دفتر مطالعات آموزشی ما در مورد غذاهای ایرانی مطالعات دقیق و گستردهای انجام دادند و ایران را به ۸ منطقه غذایی تقسیم کردند که اولین جشنواره سراسری سفره ایرانی در این مناطق برگزار خواهد شد و اولین بخش این جشنواره در استانهای شمالی با میزبانی شهر رامسر صورت میپذیرد. جشنواره بزرگ و ملی سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری باهدف برندسازی غذاهای بومی کشور در ایران و جهان در هشت منطقه و ۸ مرحله مختلف برگزار میشود و از ۳۰ تیر سال جاری آغاز و تا ۱۰ دی ادامه خواهد داشت. هیچگاه رستورانهای ما از غذاهای بومی در منوی خود استفاده نمیکنند دلاور بزرگ نیا، مدیرکل میراث فرهنگی استان مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این انتقاد که مازندران دارای رستورانهای متعدد بینراهی است که از کیفیت غذایی خوبی برخوردار نیستند گفت: ما کتابهای آشپزی متعددی داریم که غذاهای متفاوتی را در آن توضیح دادهاند اماهیچگاه رستورانهای ما از غذاهای بومی در منوی خود استفاده نمیکنند وباید کاری کنیم که رستورانداران تشویق به استفاده از غذاهای محلی شوند. وی عنوان کرد: رستورانداری در سوادکوه میگفت که با قرار دادن یک غذای محلی به تعداد مشتریهایش اضافهشده است. بیانصافی است اگر بگوییم که رستورانهای این استان کیفیت ندارند. اتفاقاً برگزاری این جشنواره شور و شوقی را در میان فعالان صنعت غذا ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در نشستهای مختلف با مدیران مراکز پذیرایی و رستورانهای استان، علاوه بر توجیه آنان برای ارائه غذاهای محلی، در خصوص درآمدزایی از محل فروش این نوع غذاها هم آگاهیهای لازم داده شد و هماکنون جای غذاهای محلی و سنتی در منوی غذای رستورانها و مراکز پذیرایی استان خالی است. محسن رنجبر، مدیرکل دفتر مطالعات آموزش معاونت گردشگری گفت: رویکرد اصلی ما در این جشنواره فرهنگسازی است. سه غذای شاخص از هر استانی معرفی خواهد شد که این غذاها در منوی غذایی رستورانی جای میگیرند و در بحث استانداردسازی وارد میشوند ما اکنون مشاهده میکنیم که حدود ۲۵۰۰ نوع غذا در ایران داریم اما هنوز برای آن کاری انجام ندادهاند. دبیر سیاستگذاری جشنواره در پاسخ به این سؤال که چه زمانی در رستورانها شاهد حضور غذای بومی خواهیم بود گفت: این جشنوارهها روندی دارند که باید طی شود. این موضوع یک فرایند است که کسی بازه زمانی آن را نمیداند. امروزه یکی از مؤلفههایی که در حوزه محصولات گردشگری اهمیت و جذابیت خاصی دارد، غذاست. غذا بهعنوان یک جاذبه گردشگری در جهان تعریفشده و با توجه به تنوع طعم و مزه و رنگ و لعاب غذاها بهویژه غذاهای ایرانی و بخصوص غذاهای استانهای مازندران و گیلان، مازندران نیز میتواند در این بخش بسیار موفق بوده و گردشگران زیادی را جذب کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]