تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855635359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشکیل کمیته پیشگیری از خشونت


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تشکیل کمیته پیشگیری از خشونت




خشونت انواع و درجه‌بندی‌های مختلفی دارد و از سطوح پایین تا بالای رفتارهای غیرانسانی را دربرمی گیرد. نزاع و درگیری لفظی کمترین شکل ابراز خشونت و قتل بالاترین درجه آن است و بنابراین برای بررسی خشونت و کاهش یا افزایش آن در جامعه یا باید همه انواع خشونت‌ها بررسی شود یا بالاترین درجه خشونت یعنی همان قتل و جنایت در سال‌های مختلف با هم مقایسه شود.





روزنامه آرمان: خشونت انواع و درجه‌بندی‌های مختلفی دارد و از سطوح پایین تا بالای رفتارهای غیرانسانی را دربرمی گیرد. نزاع و درگیری لفظی کمترین شکل ابراز خشونت و قتل بالاترین درجه آن است و بنابراین برای بررسی خشونت و کاهش یا افزایش آن در جامعه یا باید همه انواع خشونت‌ها بررسی شود یا بالاترین درجه خشونت یعنی همان قتل و جنایت در سال‌های مختلف با هم مقایسه شود.

در این میان اقسام جدید خشونت را نیز شاهد هستیم که بروز آنها در جوامع نشان‌دهنده افزایش خشونت و ایجاد اشکال جدیدی از آن است. اسیدپاشی و قتل‌های فجیع و انواع تجاوز به عنف حتی در مورد کودکان اشکال جدید خشونت است که باید مد نظر قرار بگیرد. در حالی که در پنج سال اخیر مسئولان از کاهش میزان نزاع، قتل و حتی خودکشی در کشور سخن می‌گویند و معتقدند همه خشونت‌ها در حال کم شدن است، زندان‌های کشور هر ساله از افزایش تعداد مجرمانی خبر می‌دهند که مواد مخدر تنها دلیل آن نیست و هر ساله نزدیک به ۱۰ درصد بر زندانیان کشور افزوده می‌شود.

افزایش پرونده‌ها

سال ۹۳ معاون جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا با اشاره به جزئیاتی از آمار جرایم جنسی، قتل و سرقت مسلحانه اظهار داشت: نرخ وقوع قتل در سال ۹۲ در کشور ما به عدد ۵/۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رسید که ادامه‌دهنده روند کاهشی پنج سال اخیر است. مصطفایی ادامه داد: نرخ وقوع قتل در سال ۸۹، ۹۰ و ۹۱ به ترتیب ۱/۳، ۹/۲ و ۶/۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر بوده که در سال ۹۲ با اندکی کاهش به ۵/۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رسید. او در ادامه با تاکید بر کاهش ۷/۴ درصدی جرایم جنسی در سال ۹۲، نرخ وقوع چنین جرایمی را در کشورمان ۷/۱ عنوان کرد. سال گذشته هم پزشکی قانونی اعلام کرد تعداد نزاع‌های خیابانی در کشور ۴ درصد کاهش داشته است.

 اما در مقابل این آمارهای کاهشی دو مساله مهم مطرح است بحث اول تعداد جرایم مربوط به تجاوز به عنف و خشونت علیه زنان است که آمارها در این زمینه جسته و گریخته و نامعتبر است و مساله دوم افزایش جرایمی است که شاید منجر به تشکیل پرونده نشده باشد. چنان که سال ۹۳ قاضی ویژه رسیدگی به پرونده‌های قتل در گفت‌وگو با مهر عنوان کرد: آمارهای کاهش خشونت در کشور واقعی نیست، چرا که برخی دعواها شاید منجر به ضرب و جرح نشود.

با این حال وضعیت نگران‌کننده است. عزیز محمدی در مورد اینکه پرونده‌های قتل از نزاع و درگیری نشات می گیرد، می گوید: در این پرونده‌ها مسائل ناموسی، اخلاقی، قومیتی، مالی و درگیری و دعوا دخیل است که اگر از زمان آغاز به کار دادسرای کیفری استان تهران یعنی سال ۸۱ تا۹۴ آمار بگیرید، این افزایش پرونده‌ها را مشاهده خواهید کرد.

افزایش ۹۸ درصدی مزاحمت و تجاوز به عنف

علاوه بر این آخرین آمار جرم‌های کیفری و همچنین خودکشی و تجاوز به عنف تا سال ۹۳ که توسط قوه قضائیه اعلام شد، از افزایش شدید تجاوز به زنان و دختران در چند سال اخیر در ایران خبر می‌دهد. نماینده معاون راهبردی قوه قضائیه با بیان اینکه براساس آمار پزشکی قانونی دو هزار و ۳۰۰ مورد قتل عمد در سال ۹۳ در کشور اتفاق افتاده است، در مورد مزاحمت زنان و دختران گفت: براساس آمار ناجا افزایش ۹۸ درصدی مزاحمت زنان و دختران در سال گذشته را شاهد بودیم.قنبرنژاد از افزایش ۶۲ درصدی پرونده‌های تخریب از سال ۸۹ تا ۹۳ خبر داد و گفت: در سال ۹۲ حدود ۱۷ هزار و ۲۸۱ مورد پرونده وارد دادگاه کیفری شد که در مقایسه با سال ۹۱،۴/۳ درصد افزایش یافته است و میزان ورودی پرونده‌ها در سال ۹۳ نیز به ۲۰ هزار و ۲۵۹ مورد پرونده افزایش یافته است.

نماینده معاونت راهبردی قوه قضائیه از افزایش ناگهانی ۲۰۰ تا ۳۰۰ موردی تجاوز به عنف از سال ۸۹ خبر داد. در کنار همه این خشونت‌های قدیمی با اشکال نوظهور خشونت روبه‌رو هستیم که با مواردی نظیر اسیدپاشی و تجاوزهای حتی گروهی به کودکان همراه است. اخبار تلخی که هرچند گاه به طور کامل منعکس نمی‌شود، اما وجود آنها نشان‌دهنده افزایش خشونت با شکل‌گیری ابعاد جدیدی از آن در جامعه است.

نیازمند انجام پژوهش هستیم

با این تفاسیر به نظر می رسد کمیته بررسی میزان خشونت در جامعه و پیشگیری از آن باید هرچه سریع‌تر به آمارگیری و پژوهش در این زمینه دست بزند تا بفهمیم واقعا خشونت در جامعه ما کم شده یا افزایش یافته است؟ در این راستا روز گذشته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به تشکیل کمیته پیشگیری از خشونت گفت: میزان خشونت در جامعه کاهش نداشته است و در این زمینه نیازمند انجام پژوهش هستیم.

محمدباقر الفت عنوان کرد: کمیته پیشگیری از خشونت تشکیل شده و کارهای خوبی نیز انجام داده، اما هنوز اجرایی نشده است، زیرا این اقدامات در حوزه مطالعه و پژوهش است. به گزارش ایلنا، او با بیان اینکه خشونت در جامعه کاهشی نداشته است، ادامه داد: با اساتید دانشگاه در حال اجرای چندین پروژه هستیم و قرار است در سال ۹۵ نتیجه اقدامات انجام‌شده در سال ۹۴ را مشخص کرده و عملیاتی کنیم.

افزایش جمعیت زندان‌ها و بی‌اعتمادی

یک آسیب‌شناس مسائل اجتماعی در زمینه پدیده افزایش یا کاهش خشونت در جامعه ایرانی به «آرمان» می گوید: افزایش جمعیت زندان‌ها، حتی اگر به دلیل مواد مخدر باشد، نشان‌دهنده افزایش خشونت در جامعه است. ثریا عزیزپناه ادامه می دهد: علاوه بر این عنوان شدن آمارهایی نظیر استرس در ۹۰ درصد ایرانیان برای تامین معاش یا آمار ۹۰ درصدی بی‌اعتمادی مردم ایران نسبت به یکدیگر نشان‌دهنده اختلالات روانی است که می‌تواند به خشونت دامن بزند.

 این روانشناس با ابراز خرسندی از تشکیل کمیته پیشگیری از خشونت در جامعه عنوان کرد: امیدواریم این کمیته به مداخلاتی هم دست بزند و صرفا کار پژوهشی انجام ندهد، زیرا تعیین میزان واقعی خشونت با توجه به آمارهای پزشکی قانونی و نیروی انتظامی چندان هم سخت نیست. عزیزپناه می افزاید: رسانه‌های نوشتاری آمارهای درستی در زمینه خشونت‌ها ارائه می‌ءدهند و این آمارها نشان‌دهنده افزایش خشونت به ویژه در زنان است. ما شاهد هستیم زنان نیز بر سر هر مساله‌ای از کیف پول گرفته تا جای پارک با هم درگیر می‌شوند و اینها را نمی‌توان نادیده گرفت.









تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن