تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه يكى از شما به خانه خود وارد مى‏شود، سلام كند، چرا كه سلام بركت مى‏آورد و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868331436




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردش مالی میلیاردی "کله پاچه" در تهران!


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: گردش مالی میلیاردی "کله پاچه" در تهران!
شهر تهران با جمعیت قریب به 8 میلیون نفری آن که البته در روز به دلیل حضور مردم شهرستان های این استان به مرکز به 10 میلیون نفر نیز افزایش می یابد،در نوع خود شهری عجیب و منحصر به فرد به شمار می رود.
علاقه‌ای که تهرانی‌ها به کله پاچه دارند، شهرت زیادی یافته است به طوری که پای چشم و بناگوش‌های میلیاردی به گردش مالی کشور باز شده است. برخی برای نشان دادن ثروت و یا فاصله طبقاتی میان فقیر و غنی،مازراتی و لامبورگینی اشرافی دختر و پسران 20 تا 30 ساله را مثال می زنند.

به دفعات و کرات هزینه خودروهای میلیاردی،ساعت های چند صد میلیونی،کمبرندها،کفش ها و کتونی های مارک بچه پولدارها را مقیاس میزان مخارج و هزینه کرد عده ای خاص قلمداد می کنند که در صورت مصروف کردن آن در عرصه اشتغال،ازدواج و...رفع کننده بسیاری از مشکلات نه تنها شهر تهران بلکه در بسیاری از دیگر نقاط کشور خواهد بود.

اما در این میان هستند اقلام و مواردی که در ظاهر هیچ هستند اما با یک حساب و کتاب سرانگشتی هزینه آن کم از آن پورشهT بی ام و،بنز،ساعت رادو،رولکس،عطر ورساچ و...ندارد.

*گردش مالی 320 میلیارد تومانی چشم،گوش،مغز،آش و حلیم در تهران

شاید طنز آمیز به نظر برسد،اما واقعیت است،واقعیتی که قصد اطلاق عنوان تلخ و یا شیرین بر آن نداریم،اما می توان گفت در نوع خود حیرت آور است،دیدن صحنه کاسه های آش و حلیم در ماه مبارک رمضان آنقدر عادی است که بعضا می توان از آن به عنوان جزئی از امور روزمره زندگی یاد کرد.

جویدن زبان گوسفند زبان بسته و یا قرار گرفتن بناگوش و پاچه لذیذ آن نگون بخت در لابه لای نان سنگگ و یا مشاهده دندان های سفید،صدفی آن در دیگ یا دیس جوشان کم و بیش برای تمامی ما تجربه و تکرار شده است، اما تعجب آور است گردش مالی خیره کننده همین کله پاچه ها و یا آش و حلیم هایی که در ظروف یکبار مصرف در میان مردم توزیع می شود.

بر اساس ارزیابی های انجام شده،گردش مالی سالیانه آش ،حلیم و کله پاچه در مجموع 320 میلیارد برآورد می شود.

*رشد 500 درصدی قیمت حلیم و آش طی 10 سال گذشته

چندی پیش فرشید رخ،رئیس اسبق اتحادیه صنف کباب،حلیم و آشپز تهران در گفتگویی با رسانه ها عنوان کرده بود:برخی از واحدهای طبخ حلیم که اتفاقا،بعضا بصورت غیر مجاز و غیر بهداشتی نیز مبادرت به پخت و توزیع آن می کنند،روزانه قریب به 2 میلیون و هشتصد هزار تومان سود خالص دارند.

وی همچنین افزود:میزان توزیع و طبخ حلیم در تهران،10 تُن برآورد می شود که البته این عدد و رقم تنها به واحدهای پروانه دار و زیر نظر اتحادیه معطوف می شود و به واقع آماری دقیق از واحدهای غیر مجاز و حجم طبخ و توزیع حلیم در آن وجود ندارد.

*کسب سودها و ثروت های کلان در یک شب!

ماه رمضان صرفا به برکات معنوی خاص آن خلاصه نمی شود،بلکه برای برخی،مقطعی خاص به شمار می رود که فارغ از هر گونه قضاوت و یا چسباندن برچسب مطلوب یا نامطلوب،عده ای در آن به سودهای کلان و سنگینی دست می یابند.

بر اساس اخبار منتشر شده در رسانه ها، گردش مالی بازار آش و حلیم پایتخت در سال 1386 ،24 میلیارد تومان بوده و این رقم در سال 1390 به 80 میلیارد تومان افزایش یافته و پیش بینی می شود این رقم و عدد تا پایان ماه رمضان سال جاری به بیش از 100 میلیارد تومان ارتقا یابد.

با یک مقایسه اجمالی و بررسی قیمت حلیم و آش در 10 سال اخیر شاهد خواهیم بود ارزش ریالی این دو غذای مورد علاقه جامعه ایرانی با رشد و افزایش 500 درصدی همراه بوده است.

*رتبه نخست تهرانی ها در تناول کله پاچه

قصه کله پاچه نیز کم از آش و حلیم ندارد،این غذای سنتی که بر اساس بررسی ها و مطالعات تاریخی قدمت آن به 4000 سال قبل می رسد و به واقع کشفیات باستان شناسان موید قرار داشتن کله پاچه های گوسفند در ظروف خاص آن دوران در مناطقی از ایران همچون خراسان بوده است،در میان تهرانی ها مشتریان پرو پا قرصی دارد.

البته تمایل به خوردن کله و پاچه صرف پایتخت نشینان نیست و در بسیاری از شهرهای کشور نیز این غذا از اقبال مطلوب و قابل توجهی برخوردار است،امابررسی های آماری از میزان کشتار دام در کشتارگاه های کشور نشان دهنده ذبح9 میلیون و 196 هزار گوسفند و بره در سال 1393 بوده که نیمی از آن در تهران ذبح و مصرف شده است.

بر اساس برآوردهای انجام شده،تهرانی ها امسال قریب به 5 میلیون و 500 هزار دست کله پاچه خواهند خورد که با احتساب نرخ هر دست 40 هزار تومان مصوب اتحادیه،این رقم با گردش مالی 220 میلیارد تومانی همراه خواهد شد.

البته نکته قابل تامل معطوف به این امر می شود که نرخ مورد اشاره،حداقل و کف قیمت است،زیرا در برخی واحدها هر دست کله و پاچه تا 55 هزار تومان نیز به فروش می رسد که با احتساب این میزان،گردش مالی مذکور به بیش از 300 میلیارد تومان خواهد رسید،آن هم فقط در شهر تهران !

*رشد 300 درصدی قیمت کله پاچه

نرخ مصوب کله پاچه در سال 1386 ،8 تا 10 هزار تومان بود و این رقم در سال 87 با 10 درصد رشد همراه شد،اما در یک مقایسه کلی،سیر صعودی نرخ کله پاچه در یک دهه اخیر تا 300 درصد افزایش داشته است.

البته فعالان این صنف با دردسرها و مصائب خاص به خود مواجه هستند و منظور نظر از مرقوم کردن این گزارش نقد و یا مدح این فعالیت صنفی و یا میزان نرخ لحاظ شده بر روی آن نیست،بلکه هدف بررسی میزان مصرف چنین اقلام خوراکی است که نشان دهنده ارزش ریالی گردش مالی این نوع خاص از غذا خواهد بود.

با یک احتساب سر انگشتی به ارقام و اعداد جالبی دست می یابیم،به واقع اگر 320 میلیارد تومان مورد اشاره را میان 10 هزار جوان تهرانی تقسیم کنیم به هر نفر معادل 32 میلیون تومان خواهد رسید،مبلغی که می توان بخش قابل توجهی از موانع ابتدایی یک زندگی مشترک ساده و معمولی را مرتفع سازد.

البته این بدان معنا نیست که تمامی مردم پایتخت خود را از خوردن آش و حلیم و کله پاچه محروم کنند چون وضعیت ازدواج بحرانی است،اما مشت نمونه خروار است و با همه کمبودها و کاستی ها می توان با یک همیاری، همدلی و همنوایی از بسیاری هزینه کردهای غیر ضروری پرهیز کرد و آن را در مسیری هدایت کرد که در مهار و کنترل بسیاری از آسیب های اجتماعی اعم از طلاق،اعتیاد،بیکاری،بالا رفتن سن ازدواج،کوکان کار و...جلوگیری کرد و یا حداقل اینکه آن را به نحو مطلوب تری مهار و کنترل کرد.

پس بیاییم یک دست کمتر کله پاچه بخوریم و پولش را برای تهیه جهزیه یک نوعروس پس انداز کنیم. منبع: باشگاه خبرنگاران




دوشنبه, 14 تیر 1395 ساعت 11:50





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن