محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827164201
کودتای بانکی برای «فیش گیت»
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کودتای بانکی برای «فیش گیت»
فیش های حقوقی جریان کمتر از دو ماهه ای است که در نهایت به کودتایی در شبکه بانکی رسید و در اقدامی کم و شاید بی سابقه حتی در یک روز به عزل سه مدیر انجامید؛ماجرایی که هنوز انتهای آن مشخص نیست و می تواند آبستن اتفاقات دیگری باشد.
خبرگزاری ایسنا: فیش های حقوقی جریان کمتر از دو ماهه ای است که در نهایت به کودتایی در شبکه بانکی رسید و در اقدامی کم و شاید بی سابقه حتی در یک روز به عزل سه مدیر انجامید؛ماجرایی که هنوز انتهای آن مشخص نیست و می تواند آبستن اتفاقات دیگری باشد.
رو شدن فیشهای حقوقی غیر متعارف که برخی آن را فیش گیت نیز تعبیر میکنند به هر بهانهای و با هر جریانی در مجموع فضای چندان مناسبی را برای شبکه بانکی که در حالت عادی نیز مرکز توجه و مورد انتقاد است، ایجاد نکرد.
این روزها در هر محفلی و در میان اقشار متفاوت جامعه بحث فیشهای حقوقی و در آمدهای نجومی مطرح است و هر کسی متناسب با سطح اطلاعی که از این موضوع داشته و عمدتا در رسانه ها دریافت می کند از قضیه پیش آمده، درست یا غلط تحلیل خاص خود را دارد؛ اما مشخص آن است که با رسانهای شدن چند فیش حقوقی ت کنون چند نفر از بین صدها و حتی بیشتر نفری که در حال حاضر به هر دلیل قانونی و یا غیر قانونی و با توجه به جایگاه خود حقوقهای با این سطح دریافت می کنند نامشان سر زبانها افتاد و در نهایت با فشارهای موجود به تصمیم برای برکناری آنها ختم شد.
دراین بین گرچه روشدن فیش های حقوقی تنها محدود به مدیران عامل بانکها نبود، برخی سازمانها و نهادهای دیگر را نیز درگیر کرد. ولی شبکه بانکی به دلیل حساسیت های موجود که با هر خبر و اتفاقی تحت تاثیر قرار میگیرد را به طور قابل توجهی تکان داد و شاید ظاهرا این را القا کرد که با متخلفان برخورد شده ولی نحوه برخورد نمیتوانست بر اعتماد عمومی به مجموعه بانکی که در حالت عادی نیز از جهات مختلف مورد انتقاد قرار دارد بیتاثیر باشد. آنهم در فضایی که از لحاظ اجرای بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا، حبس منابع مالی و حتی اختصاص بخش عمده منابع خود به کارکنان و مدیران بانکی مورد توجه قرار دارد.
به هر حال جریانی پیش رفت که گرچه افراد برکنار شده را نمیتوان تماما مقصر دانست و نباید لایههای مختلف پرداختهای نجومی را نادیده گرفت، اما در هر حال تا حدودی قبح انتشار اسامی و عناوین افرادی که درگیر ماجرای مالی بودند را شکست، فضایی که البته در طول سالهای اخیر برای موضوعات متفاوت از جمله اختلاسهای مالی و یا بدهکاران بزرگ بانکی اتفاق نیفتاد و با وجود اینکه بارها درخواست اعلام اسامی شده بود به نتیجه ای نرسید.
مردم گونه ای دیگر فکر می کنند
این در حالی است که کارشناسان نیز درباره وقایع اخیر با وجود نظرات متفاوت در مجموع بر ریشهای بودن مشکل در پرداختها تاکید دارند، به طوری که حیدر مستخدمین حسینی -کارشناس امور بانکی- در عین حال که معتقد است مشکلات موجود در نظام حقوق و دستمزد خود عاملی برای ایجاد چنین فضاهایی میشود، عنوان می کند که در همین وضعیت نیز تصمیمها چندان به نفع شبکه بانکی و یا مجموعه سازمانهای درگیر تمام نخواهد شد، چرا که ریشه معضل موجود در جایی دیگر بوده و باید عاملانی که موجب ایجاد چنین شرایطی شدهاند پاسخگو باشند نه اینکه فقط با برکناری چند مدیر، آبرو و حیثیت چند نفر تحت تاثیر قرار گرفته و بتوان قضیه را جمع کرد. در حالی که اگر مساله موجود کاملا واکاوی و حل نشود، این ماجرا همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه حتی اگر مردم با مشاهده جریان اخیر و برکناری یکباره چند مدیر بانکی نسبت به شبکه بانکی اعتماد خود را بیش از گذشته از دست بدهند، اما خیلی نمیتواند در ادامه استفاده آنها از خدمات بانکی تاثیرگذار باشد، چرا که در هر حال آنها در اقتصاد چارهای به جز ارتباط با بانکها نداشته و باید منابع خود را در آن سرمایهگذاری کنند.
معاون سابق بانک مرکزی ادامه داد: در حال حاضر واکنش جامعه به اتفاقات اخیر بیشتر با این رویکرد است که مدیران عامل بانکها و یا سایر مدیران برکنار شده در این ماجرا به طور سرخود حقوقهای بالایی را تعیین کرده و آن را دریافت میکردند، در حالی که به طور حتم در بسیاری از موارد اینگونه نیست و از محلهای دیگر در مورد حقوق و دستمزد آنها تصمیمگیری شده و باید این افراد نیز پاسخگو باشند، چون وقتی یک مدیر بانک به این سمت منصوب میشود براساس قانون و یا مصوبات مجمع است که حقوق وی تعیین خواهد شد، اما فضا به گونهای رقم خورد که کمتر این جنبه در اذهان عمومی القاء شده است.
مستخدمین حسینی معتقد است که برای بخشی از مشکلات موجود در نظام حقوق و دستمزد باید حقوقها در سطح مدیران در خارج از سازمان پرداخت شود. به عبارتی محل صادرکننده حکم مدیر مربوطه میتواند حقوق وی را بپردازد که از کنترل بیشتری برخوردار باشد.
اقتصاد مسایل جدی تر از فیش گیت هم دارد
اما در حالی بعد از شدت گرفتن تب فیشهای حقوقی بخش نامهها و دستورالعملهای متفاوتی از سوی مسئولان برای برخورد با حقوقهای نامتعارف صادر شد و حتی برخورد با دریافت کنندگان حقوق های بیش تر از ۲۰،۳۰ و ۴۰ میلیون تومانی در مقاطع مختلف در دستور کار قرار گرفت که در سوی دیگر ماجرا برخی کارشناسان معتقدند که نباید فضای اقتصادی تحت الشعاع جریان سازیهای دورهای ازجمله فیش های حقوقی قرار گیرد.
محمد حسین ادیب-کارشناس اقتصاد- فضاسازی ها اخیر و نقش رسانهها را مورد اشاره قرارد داده و با تاکید بر اینکه این ماجرا نیز به زودی به پایان می رسد تاکید دارد که مسئله اصلی اقتصاد سه چیز است که رسوائی فیش ها آن را تحت الشعاع قرار داده است.
وی ادامه داد: موضوع اول سودی است که بانکها به سپرده پرداخت می کنند وبه اقتصاد علامت می دهد که ۹۹ درصد کسب و کار ها تعطیل شود و منابع آن در بانک سپردهگذاری شود که این به شدت ضد اشتغال است.
ادیب، مشکل دوم اقتصاد را نرخ بهره عنوان کرد و افزود: با این نرخ بهره سرمایهگذاری در کشور غیر اقتصادی شده و این ضد اشتغال است و دولت باید برای به حرکت درآمدن لشکر بیکاران آماده شود.
به گفته این کارشناس امور بانکی، مشکل سوم این است که درآمد نفت به ایجاد شغل پایدار منجر نمیشود و مشاغلی که با نفت گران ایجاد شده با نفت ارزان در حال از دست رفتن است و این به وسیله دولت دیده نمی شود، به عبارتی دیگر نفت ارزان و نرخ بهره بالا در حال حذف مشاغل موجود است، اما اکنون مهم ترین موضوع کشور فیش های حقوقی شده و جای مسائل عمده را گرفته است.
وی با بیان اینکه کشور باید بر اساس اولویتها اداره شود و فیش های حقوقی عدهای اولویت نیست، گفت: انگار اقتصاد در حال چرت زدن است و مساله فیش ها به جای همه مسائل اصلی نشسته ونباید دولت را از مسائل اصلی اقتصاد باز دارد. چون راهبرد مناسبی برای شکست سیاستهای اقتصادی دولت طراحی کردهاند که باید در این شرایط دولت را به بازاندیشی در حوزه اقتصاد دعوت کرد.
اما ادیب، نحوه برخورد با قضیه فیشها را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: ایران در عصر رسانههای مجازی و عصر تلگرام است، عصری که همه چیز " در رصد و نگاه همه " قرار دارد و دیگر هیچ چیز را نمی توان پنهان کرد، هر کسی این امکان را دارد که دادههای در دسترس خود را در فضای مجازی قرار داده و در معرض دید همه قرار گیرد، مسئله با فیش های حقوقی آغاز شد اما با فیش های حقوقی
خاتمه نمی یابد، در این شرایط بهتر است هر کسی در هر مقامی هست به گونه ای رفتار کند که اگر رفتار او در معرض دید و قضاوت همگان قرار گرفت، قدرت مانور و دفاع داشته باشد.
وی ادامه داد: با قضیه فیش ها مبادله فکر و خبر در ایران وارد نقطه عطف تازه ای شد، شمار زیادی از کسانی که اکنون با بر ملاشدن فیش ها، احساس رضایت می کنند ممکن است خودشان در لیست و موج بعدی باشند، بهتر است همگان خود را با فضای تازه منطبق کنند و آماده پاسخگویی در مقابل عملکردشان باشند.
این کارشناس، با بیان اینکه نقش مجلس در قضیه فیشها در مقابل با فضای مجازی اندک بود و در مفهومی مخالف گفت: دفاع یک نماینده مجلس در حمایت از یکی از قربانیان فیش ها قابل تامل بود. حرکت یک نماینده بر خلاف جریان آب کمی پیچیده به نظر می رسید و دلائل آن قابل تامل. نمایندگانی که در دفاع از موسسه مالی ورشکسته با ۹۰ امضا از بانک مرکزی خواستند تا بانک مرکزی مدام نگوید آن موسسه غیر قانونی مجوز ندارد، این بار نیز وزیر اقتصاد را تهدید کردند که اگر یکی از مسوولین فیشی را برکنار کند او را استیضاح می کنند، مواردی که جای تامل دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
فیشهای حقوقی که برای مدیران بانکی و بیمهای دردسرساز شد
فیشهای حقوقی که برای مدیران بانکی و بیمهای دردسرساز شد رسوایی حقوقهای نجومی مدیران بانکها کار را به جایی رساند که سونامی تغییرات مدیریتی بانک ها تغییر مدیران عامل سه بانک بزرگ دیگر را نیز به همراه داشت به گزارش خبرنگار ایلنا در پی گسترده شدن دامنه اعتراضات به پرداختیها«فیش گیت»/ شکست سیاست «تقصیر دولت قبلی بود»
مهر گزارش می دهد فیش گیت شکست سیاست تقصیر دولت قبلی بود شناسهٔ خبر 3690750 - شنبه ۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲ ۰۴ سیاست > دولت jwplayer display inline-block; جنجال فیش های نجومی به واتر گیت دولت تبدیل شده بطوریکه تاکنون هر حربه ای که دولت برای رفع این چالش جدید در پیش گرفته با«ترس از بقا» نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند/ مسئولان مقابل «اصحاب فیش گیت» بایستند
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران بزرگ با بیان اینکه ترس از بقا نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند گفت دولت تحت تأثیر اصحاب فیش گیت قرار نگیرد و با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند و مقابل آنان بایستد مجتبی ثابتی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های«فیش گیت» روحانی/ شکست سیاست «تقصیر دولت قبلی بود»
فیش گیت روحانی شکست سیاست تقصیر دولت قبلی بود جنجال فیش های نجومی به واتر گیت دولت تبدیل شده بطوریکه تاکنون هر حربه ای که دولت برای رفع این چالش جدید در پیش گرفته با شکست مواجه شده است از جمله سیاست تقصیر دولت قبلی بود به گزارش نامه نیوز موج انتشار و افشاگری درباره حقوقگاف بزرگ در انتشار فیش حقوقی یک مدیر بانکی
گاف بزرگ در انتشار فیش حقوقی یک مدیر بانکی روز نو آنچه به عنوان فیش حقوقی مدیرعامل بانک رفاه کارگران در رسانههای مخالف دولت منتشر و روی آن مانور داده شد فیش حقوقی نبود شبکه اطلاعرسانی تدبیر و امید در اینباره نوشت ماجرا از این قرار است که یک روزنامه تندرو مخالف دولت گرمکتب نیاوران و بحران فیش گیت
مکتب نیاوران و بحران فیش گیت یک سال پس از پیروزی حجتالاسلام حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم و در حالی که منتقدان دولت از فقدان گفتمان ایجابی دولت یازدهم سخن میگفتند رضا صالحیامیری مشاور رئیسجمهور و معاون فرهنگی ستاد انتخاباتی حسن روحانی اسفندیاروار خبر از گفتترس از بقا - نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند - مسئولان مقابل - اصحاب فیش گیت - سایت خبری تحل
ثابتی در گفت وگو با فارس ترس از بقا نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند مسئولان مقابل اصحاب فیش گیت بایستند مجتبی ثابتی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران بزرگ در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ضمن انتقاد از بی تفاوتی دولت در برخورد با صاحب«ترس از بقا» نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند/ مسئولان مقابل «اصحاب فیش گیت» بایستند - پایگاه
مجتبی ثابتی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران بزرگ در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ضمن انتقاد از بی تفاوتی دولت در برخورد با صاحبان فیش های نجومی گفت متأسفانه قاعده بی تفاوتی در برخورد با حقوق های نجومی از دولت مشاهده می شود وی با بیان اینکه امنیت«ترس از بقا» نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند/ مسئولان مقابل «اصحاب فیش گیت» بایستند - پایگاه
مازندمجلس مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران بزرگ با بیان اینکه ترس از بقا نمی گذارد دولت با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند گفت دولت تحت تأثیر اصحاب فیش گیت قرار نگیرد و با صاحبان فیش های نجومی برخورد کند و مقابل آنان بایستد مازندمجلس مجتبی ثابتی مسئول سیاسی بسیختم سریع قائله فیشهای حقوقی چه تبعاتی دارد؟
تراز بازار گرمی است این روزها بازار انتشار فیشهای حقوقی مخالفان دولت فیشهای حقوقی مدیران دولتی را منتشر میکنند طرفداران دولت فیش حقوقی مدیران دولت قبل را و عدهای از مسئولان و مسئولان پیشین هم هستند که با رونمایی از فیشهای حقوقی خود سایر حقوقبگیران از خزانه را تشویق می-
اقتصادی
پربازدیدترینها