تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833296866
اردوغان همچنان پیشتاز است
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اردوغان همچنان پیشتاز است
اردوغان حزب عدالت و توسعه را تحت کنترل خود دارد و فراکسیون این حزب در پارلمان نیز کاملا در اختیار وی است. منتقدان حزب حاکم با مسخره کردن این فراکسیون آن را مجمعی از زنان و مردان "بی اختیار" عنوان می کنند.
دیپلماسی ایرانی به نقل از فرانکفورترآلگماینه نوشت: همه نگاه های ناراضیان به عبدالله گل دوخته شده است. زیرا این رئیس جمهور پیشین ترکیه و سلف رجب طیب اردوغان امید آینده افرادی در داخل حزب حاکم و توسعه است که دیگر با سیاست های اردوغان و خط مشی فعلی کشور سرسازگاری و موافقت ندارند. اما عبدالله گل که در سال 2014 از ریاست جمهوری وداع کرد و از آن زمان در استانبول زندگی می کند، سکوت پیشه کرده است. گاه میهمانانی را پذیرا می شود و گاه از سوی دوستانی مانند بولنت آرینچ برای صرف شام به آنکارا دعوت می شود. و اگر اردوغان متوجه حضور او در آنکارا بشود بی تردید برای صرف عصرانه ساعاتی را به دوست قدیمی خود اختصاص می دهد. کاملا مشخص است که عبدالله گل چیزی در اختیار ندارد.
اما اردوغان حزب گل یعنی عدالت و توسعه را تحت کنترل خود دارد و فراکسیون این حزب در پارلمان نیز کاملا در اختیار وی است. منتقدان حزب حاکم با مسخره کردن این فراکسیون آن را مجمعی از زنان و مردان "بی اختیار" عنوان می کنند. زیرا از همان آغاز کار این اردوغان بود که حوزه انتخاباتی هر داوطلب نمایندگی را تعیین می کرد و امروزه حتی راننده و اقوام او نیز به عنوان نماینده در پارلمان حضور دارند. آن رسانه های پیش از این گوناگون و متکثر ترکیه در حال حاضر به شماری رسانه متملق رئیس جمهور بدل شده و تشکیلات دادگستری این کشور نیز تحت کنترل اردوغان است. به عبارت بهتر اردوغان هر چه را که بخواهد به دست می آورد.
در حال حاضر شرایط برای انشعاب در حزب حاکم یا راه اندازی یک حزب جدید به هیچ عنوان مناسب نیست. ناظران داخلی امور ترکیه، پیش از کناره گیری احمد داود اوغلو از پست نخست وزیری این کشور و همین طور از دبیرکلی حزب عدالت و توسعه اعلام کرده بودند که بر اساس گفته های محافل درونی فراکسیون اکثریت، تنها در حدود بیست و پنج نماینده از 317 نماینده عضو حزب حاکم مخالف پروژه وی برای برقراری سیستم ریاستی بوده و از سیاست های او رضایت ندارند. البته این آمار جنبه رسمی ندارد اما شاید با استعفای داود اوغلو این تعداد به حداقل دو برابر افزایش یافته باشد. با این حال حتی این عده نیز تا به این لحظه سکوت اختیار کرده اند.
اما در خارج از این فراکسیون روز به روز صداهای مخالف آشکارا بلندتر می شود. این مساله به ویژه در حلقه آن افرادی که در آگوست 2001 همراه با اردوغان حزب عدالت و توسعه را تاسیس کرده بودند و در سال های گذشته کنار گذاشته شده اند بیشتر دیده می شود. در این میان "حسین چلیک" علنی تر از همه از اردوغان فاصله گرفته است. چلیک تا سال 2009 وزارت آموزش را بر عهده داشت. پس از او می توان از بولنت آرینچ یاد کرد که تا سال 2007 رئیس پارلمان و سپس تا سال 2015 معاون نخست وزیر بود. افزون بر این دو نفر بسیاری از دیگر کسانی که در تاسیس حزب حاکم مشارکت داشته و از جمله نخستین نیروهای حزب به شمار می روند نیز از قدرت طلبی ها و انحصارگرایی های اردوغان نارضایتی نشان می دهند. و صد البته همه این افراد در انتظار یک فرصت مناسب به سر می برند. اردوغان اما با وجود آن که همه قدرت را در دست دارد و به وفادارانش پاداش می دهد و جداشدگان را تنبیه می کند، این افراد را همچنان در عرصه سیاسی حفظ کرده است. زیرا او هنوز هم قصد دارد با کسانی که انتقاد کرده اما سر به شورش بر نمی دارند ارتباط داشته باشد. رئیس جمهوری ترکیه بر این اعتقاد است که با این افراد همچنان ارزش های مشترکی دارد همان ارزش ها و ویژگی هایی که حزب عدالت و توسعه بابت آن بزرگ شد یعنی رفاقت، همبستگی، خانواده و درستکاری و صداقت.
در همین حال اردوغان به نوعی بر رهبران طبیعی مهم ترین دو جناح داخلی مخالفانش یعنی بر عبدالله گل و احمد داود اوغلو تسلط و تفوق دارد و از این مساله استفاده زیادی می برد. اردوغان ذاتا فردی جنجالی است که برای رسیدن به اهداف خود حاضر است ریسک کند. اما عبدالله گل اندیشمندی آرام است که محتاطانه عمل کرده و از ریسک بالا خودداری می کند و به اکثر اهداف سیاسی خود بدون جار و جنجال دست یافته است. در همان حال که اردوغان در سال های اصلاحات یعنی از 2002 تا 2007 موتور تغییر و تحولات محسوب می شد، عبدالله گل به اصطلاح فرمان این ماشین به شمار می رفت. سپس عبدالله گل به ریاست جمهوری رسید و بدین ترتیب دیگر کسی نبود که فرمان آن قدرت چموش و فزاینده اردوغان را در دست گرفته و آن را مهار کند.
عبدالله گل در سال 2013 این امکان را داشت که در جریان اعتراض های موسوم به قزی پارک از معترضان دفاع کرده و نخست وزیر وقت یعنی اردوغان را به دلیل خشونت پلیس علیه تظاهرکنندگان مورد انتقاد قرار دهد. با این وجود گل میدان را به اردوغان واگذار کرد. گل در سال 2014 نیز این امکان را داشت که به عنوان رئیس جمهور قوانین محدود کننده ای را که اردوغان به وسیله نمایندگان پارلمان تصویب کرده بود امضا نکند اما گل امضای خود را پای این مصوبات گذاشت و هیچ مقاومتی به خرج نداد. از همان زمان مشخص شد که عبدالله گل مردی نیست که توان مقاومت در برابر اردوغان را داشته باشد.
پرزیدنت اردوغان در برابر داوداوغلو نیز تفوق خود را حفظ کرد. اردوغان سخنران قهاری است که می تواند ساعت ها حرف بزند و هزاران مستمع را سر شوق آمورد و کاری کند که دگراندیشی به نام آرینچ فرصت صحبت خطاب به دانشجویان را نداشته باشد و در عمل خاموش شود. داوود اوغلو نیز در واقع روشنفکری بود که در مقام نخست وزیر در عمل اختیاری نداشت و تنها حلقه کوچکی از درون حزب حاکم نسبت به وی وفادار و مطیع بودند. اما او نیز از شانس خود به عنوان نخست وزیر درست استفاده نکرد و آن برنامه مبارزه با فسادی را که در آغاز سال 2015 ارائه داده بود با چند نهیب اردوغان کنار گذاشت. از زمان کناره گیری داوود اوغلو از نخست وزیری و دبیرکلی حزب، همان تعداد اندک حواریون وی نیز در عمل و به صورت سیستماتیک کنار گذاشته شدند.
به همین دلایل است که هماهنگی میان منتقدان اردوغان و دگراندیشان در داخل حزب حاکم عملا غیرممکن است و داوود اوغلو و عبدالله گل نیز چندان رابطه ای با یکدیگر ندارند. این دو نفر البته از نظر سیاسی نیز مسیرهای جداگانه ای را انتخاب کرده اند. گل سیاست خارجی ترکیه را در راستای اروپا تعریف می کند اما داوود اوغلو ترجیح می دهد که کشورش یک قدرت منطقه ای در خاورمیانه باشد. اما هیچ یک از این دو نفر ابتکاری از خود نشان نمی دهند و هر دو در انتظار فرصت مناسب به سر می برند.
اگر حزب عدالت و توسعه که در انتخابات نخست پارلمانی سال پیش 5/49 درصد آرا را به دست آورد در انتخابات مجدد که در اول نوامبر همان سال برگزار شد درصد قابل توجهی از آرا را از دست می داد، فرصت مناسب برای داود اوغلو نیز ایجاد می شد. که البته چنین اتفاقی نیافتاد. فرصت بعدی برای داوود اوغلو زمانی می تواند تکرار شود که توقف رشد اقتصادی و بحران های سیاسی، ناراضیان و دگراندیشان را به سوی وی متمایل کند. زیرا این رفاه و رشد اقتصادی بود که از سال 2002 پیروزی های پی در پی در انتخابات را برای حزب عدالت و توسعه به ارمغان آورد. در سال جاری وضعیت صنعت توریسم ترکیه به دلیل سیاست های نابخردانه آنکارا به شدت افت کرده و میزان سرمایه گذاری های خارجی روند نزولی به خود گرفته است.
چنانچه اردوغان دیگر نتواند به پیروزی در انتخابات مطمئن باشد آنگاه است که همه ناراضیان حزب عدالت و توسعه خواهند توانست در زادگاه ها و خاستگاه های خود نافرمانی مدنی علیه اردوغان را سازماندهی کنند، مثلا عبدالله گل در آناتولی مرکزی و داوود اوغلو در دانشگاه های کشور.
با این حال خطر واقعی نه از درون حزب بلکه در خارج از حزب در کمین اردوغان نشسته است. تا به این جای کار حزب ناسیونالیست MHP و رهبر آن یعنی دولت باغچه لی با اردوغان و حزب حاکم همراهی نشان داده است اما چنانچه در کنگره بعدی ناسیونالیست ها مخالفان باغچه لی پیروز شده و او را از دبیرکلی خلع و "مرال آکشنر" رقیب اصلی او را به عنوان دبیرکل جدید انتخاب کنند آن گاه است که پروژه اردوغان برای برقراری یک سیستم ریاستی با موانع جدی روبه رو خواهد شد. و از آن جایی که اردوغان خطر را حس می کند از همین حالا دست به کار شده و قصد دارد به وسیله دادگاه قانون اساسی از برگزاری کنگره حزب MHP در آینده نزدیک جلوگیری کند.
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
نوسازها همچنان پیشتاز بازار مسکن
نوسازها همچنان پیشتاز بازار مسکن آپارتمانهای مسکونی نوساز و تازهساز همچنان در صدر تقاضای خریداران قرار دارند و طولانیترین صف تقاضا را در طول خرداد ماه همچون اغلب ماههای اخیر به خود اختصاص دادهاند روزنامه دنیای اقتصاد آپارتمانهای مسکونی نوساز و تازهساز همچنان در صدر تقاضاابتکار راهبردی امام خمینی (ره) با گذشت 37 سال همچنان چالش رژیم صهیونیستی است
ابتکار راهبردی امام خمینی ره با گذشت 37 سال همچنان چالش رژیم صهیونیستی است ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد ابتکار راهبردی امام خمینی ره با گذشت 37 سال همچنان چالش رژیم صهیونیستی است به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اداره ارتباطات و تبلیغسفیر ایران در ترکیه مهمان اردوغان
سفیر ایران در ترکیه مهمان اردوغان مراسم ضیافت افطار از سوی رجب طیب اردوغان در کاخ ریاست جمهوری ترکیه با حضور سفیر ایران در ترکیه و دیگر سفرای مقیم برگزار شد به گزارش نامه نیوز این ضیافت با تلاوت آیات قرآن کریم آغاز و پس از ضیافت افطار با سخنان ریاست جمهوری ترکیه پایان یافت در ااردوغان با پوتین دیدار میکند
اردوغان با پوتین دیدار میکند نخستوزیر ترکیه میگوید رئیسجمهور این کشور روز چهارشنبه یا پنجشنبه با رئیسجمهور روسیه دیدار خواهد کرد به گزارش نامهنیوز بنعلی ییلدریم نخستوزیر ترکیه گفته رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه روز چهارشنبه یا پنجشنبه با ولادیمیر پوتین همتدیدار اردوغان و خالد مشعل در استانبول
دیدار اردوغان و خالد مشعل در استانبول رئیس جمهور ترکیه امروز جمعه با خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در استانبول دیدار و درباره تلاشهای صورت گرفته برای حل اختلافات میان طرفهای فلسطینی گفتوگو کرد به گزارش نامهنیوز رجب طیب اردوغان امروز جمعه با هیات جنبش حمااسد: حلب گورستان آرزوی اردوغان است
اسد حلب گورستان آرزوی اردوغان است رئیس جمهور سوریه با اشاره به اینکه اقدامات غرب سبب پیدایش بحرانهای منطقه شده درباره نقشههای ترکیه برای سوریه گفت که حلب گورستانی خواهد بود که آرزوهای اردوغان خونریز در آن مدفون خواهد شد خبرگزاری فارس بشار اسد رئیس جمهور سوریه امروز سهشنبهآیا پوتین دوستی اردوغان را رد می کند؟
نیوزویک آیا پوتین دوستی اردوغان را رد می کند پس از شلیک ترکیه و ساقط کردن جنگنده روسی در ماه نوامبر رهبران دو کشور وارد نزاع کلامی پرتنشی شده اند مسئولان ترکیه می گویند این سومین بار بود که جنگنده های روسی حریم هوایی ترکیه را نقض کرده بودند پایگاه خبری انتخاب نیوزویک نوزیر دفاع ترکیه: نامه اردوغان باعث بهبود روابط مسکو-آنکارا میشود
وزیر دفاع ترکیه نامه اردوغان باعث بهبود روابط مسکو-آنکارا میشودتاریخ انتشار سه شنبه ۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۰۶ وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد در پی ارسال نامهی عذرخواهی اردوغان به پوتین پیشرفت مهمی در روابط این دو کشور حاصل شده است به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک فکاردوغان: روابط با روسیه را فوراً عادی خواهیم کرد
اردوغان روابط با روسیه را فوراً عادی خواهیم کردتاریخ انتشار سه شنبه ۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۰۰ رئیسجمهور ترکیه بعد از انتشار گزارشهایی درباره عذرخواهیاش از روسیه بابت سرنگونی یک فروند جنگنده سوخو۲۴ بر فراز سوریه گفت که آنکارا روابط با مسکو را «فوراً» عسفیر ایران در ترکیه، میهمان اردوغان
سفیر ایران در ترکیه میهمان اردوغان مراسم ضیافت افطار از سوی رجب طیب اردوغان در کاخ ریاست جمهوری ترکیه با حضور سفیر ایران در ترکیه سفرای مقیم و به گزارش ایلنا این ضیافت با تلاوت آیات قرآن کریم آغاز و پس از ضیافت افطار با سخنان ریاست جمهوری ترکیه پایان یافت در این مراسم آقای-
سیاسی
پربازدیدترینها