تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833059178
اصلاحطلبان گزینه دیگری مقابل روحانی ندارند/تلاشِ فراکسیون اعتدال برای حفظ اکثریت به نفع لاریجانی/ائتلاف امید نیازِ انتخابات 96 است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اصلاحطلبان گزینه دیگری مقابل روحانی ندارند/تلاشِ فراکسیون اعتدال برای حفظ اکثریت به نفع لاریجانی/ائتلاف امید نیازِ انتخابات 96 است
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسام رضایی: انتخابات هیئترئیسه پارلمان و پیروزی علی لاریجانی، اختلاف میان اصلاحطلبان و حامیان دولت پیرامون رأی به محمدرضا عارف، آینده فراکسیون امید و تعاملاش با اعتدالگرایان مجلس، لزوم تغییر در کابینه حسن روحانی و دست آخر، انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال 96، باعث شد تا به سراغ «احمد حکیمیپور» دبیرکل حزب اراده ملت، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و عضو شورای اسلامی شهر تهران برویم.
حکیمیپور با بیان اینکه فراکسیون امید باید به کار خود ادامه دهد گفت: فلسفه شکلگیری ائتلاف امید، بر اساس یک سری مصلحتها و ضروریاتی بود. امروز همچنان آن ضروریات وجود دارد، مگر اینکه مؤتلفین ما بخواهند در فکر فراکسیون دیگری باشند و بخواهند جدا شوند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با رد تئوری «سعید حجاریان» مبنی بر فتح سنگر به سنگر قوای انتخابیه از سوی جریان اصلاحات اظهار داشت: اصلاحطلبان درون سنگر هستند.
حکیمیپور همچنین با اشاره به تئوری «رحم اجارهای» که 3 سال پیش، «ابراهیم اصغرزاده» درباره نوع تعامل اصلاحطلبان با دولت حسن روحانی مطرح کرد گفت: تحلیلهای آرمانی، مشکلی را حل نمیکند. نمونه این تحلیلی که شما به آن اشاره کردید، ما قبلا هم داشتیم؛ مثلا برخیها میگفتند که انتخابات ۹۲ مهندسی شده است و آرا مشخص است و ما چه بیاییم و چه نیاییم، ۳ میلیون بیشتر سهم ما نخواهد بود.
گزیده اظهارات احمد حکیمیپور:
**ضرورتهای تاریخی و مصلحتهای کشور باعث شد تا برخی دوستان اصولگرای حامی دولت، در لیست امید قرار بگیرند.
**فراکسیون اعتدال تلاش دارد مانند فراکسیون رهروان ولایت در مجلس نهم، صرفا اکثریت مجلس را برای آقای لاریجانی نگه دارد.
**از آنچه امروز در مجلس به دست آوردهایم، قانعیم. خدا برکت بدهد.
**اینکه همه چیز در مجلس به دست ما باشد در اولویت ما نیست.
**اصولگرایانی که در مرحله دوم انتخابات مجلس باقیمانده بودند، حاضر شدند که میثاقنامه اصلاحطلبی را امضا کنند.
**رقابت میان عارف و لاریجانی، درون ائتلافی بود.
**اصلاحطلبان گزینه دیگری در مقابل آقای روحانی ندارند.
**اصلاحطلبان در حمایت از آقای روحانی به دنبال شرط و شروط نبودهاند.
**آقای عارف مأموریتی به طور شخصی برای خود تعریف نکرده است. وی دارد با جریان اصلاحات کار میکند.
**در لیست انتخابات شوراها، خلوص اصلاحطلبی بالا خواهد رفت.
**از پدیده «الهه راستگو» درسهای زیادی گرفتهایم.
**بعضی از بخشهای دولت، توقعات را برآورده نکردند. مردم باید در حوزه داخلی، نتایج ملموستری را حس کنند.
**اصولگرایانی که فراکسیونها را بدست گرفتهاند اهل جار و جنجال نیستند
گفتوگوی تفصیلی باشگاه خبرنگاران جوان با احمد حکیمیپور را در ادامه میخوانید:
[دوستداشتن یک طرفه]
***باشگاه خبرنگاران جوان: این روزها بحث درخصوص انتخاب مسیر فعالیت فراکسیون امید، بسیار به گوش میرسد. برخی معتقدند که فراکسیون امید باید با همین شکلی که دارد، به کار خود ادامه دهد. عدهای دیگر نظیر آقای عبدالله ناصری بر این باورند که اصلاحطلبان مجلس، باید حساب خود را از حامیان دولت و اصولگرایان میانهرو جدا کنند و دست به تشکیل فراکسیون مجزا بزنند. شما قائل به کدام نظر هستید؟
احمد حکیمیپور: اصل برای ما، فراکسیون امید است؛ یعنی ادامه همان ائتلافی که قبل از انتخابات شکل گرفت. چراکه این ائتلاف و کار مشترک را یک ضرورت مهم و حیاتی برای این بخش از تاریخ سیاسی کشور میدانیم و لذا از نظر اصلاحطلبان این ائتلافی که در انتخابات وجود داشت در راستای تأمین منافع ملی ماست. از نظر ما، کار فراکسیون باید تداوم داشته باشد مگر اینکه عدهای بخواهند جدا بشوند اما خود اصلاحطلبان این فراکسیون را بهم نمیزنند. اگر ائتلاف امید با تشکیل فراکسیونهای دیگر، مخدوش شود، آن وقت اصلاحطلبان بسته به شرایط، تصمیم خواهند گرفت اما تاکنون چنین بحثی میان ما مطرح نشده است.
فلسفه شکلگیری ائتلاف، بر اساس یک سری مصلحتها و ضروریاتی بود. امروز همچنان آن ضروریات وجود دارد مگر اینکه مؤتلفین ما بخواهند در فکر فراکسیون دیگری باشند و بخواهند جدا شوند. اصل کار اصلاحطلبان، حفظ فراکسیون امید با همه اعضا و کسانی است که در آن رأی آوردند. تا نیمه دوم امسال معلوم میشود که وضعیت مجلس به لحاظ ترکیب فراکسیونی چگونه خواهد بود.
[سخت، پیچیده، غیرشفاف]
***باشگاه خبرنگاران جوان: پس از انتخابات هیئترئیسه موقت و انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس، زمزمههایی در میان اصلاحطلبان مبنی بر عدم پایبندی حامیان دولت به رأی به آقای عارف مطرح شد؛ حتی رسانههای اصلاحطلب فردای انتخابات هیئترئیسه موقت، با تیترهایی همچون «دفن اخلاق» به استقبال از هواداران دولت در مجلس رفتند. آیا واقعا دفن اخلاقی صورت گرفت؟
احمد حکیمیپور: کار پارلمانی پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و مسئله را نباید اینگونه سادهسازی کنیم. آنچه اتفاق افتاد، برخلاف پیشبینیها و برنامههایی بود که در بیرون از مجلس و همچنین در فراکسیون امید داشتیم. ظاهرا در لابیها و رایزنیهایی که انجام گرفته، یک سری بحثها، عدم شفافیتها و ابهاماتی به وجود آمد که باعث شد، چنین تعبیری شکل بگیرد. ما در حال بررسی دقیق این موضوع هستیم چون آنطور که من اطلاع دارم تا آخرین لحظه قرار بوده، همه فراکسیون امید با همه اعضایش کار را پیش ببرند؛ منتهی ظاهرا انعطافی از یک طرف انجام نشده و همین باعث شده تا مقداری رأیها بشکند. ماجرا به همین سادگیها نبوده است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: منظورتان از اینکه میگویید ماجرا به همین سادگیها نبوده و باید شکافته شود، چیست؟
احمد حکیمیپور: رایزنیها در پارلمان پیچیدگیهای خاص خودش را دارد؛ به طور مثال، یک سری ملاحظات قومی و محلی وجود دارد. خطکشیها در مجلس، صرفا سیاسی نیست؛ خط کشیهای دیگری هم داریم.
[اضافهوزنِ غیرسیاسی]
***باشگاه خبرنگاران جوان: خود اصلاحطلبان انتظار نداشتند که حامیان دولت به آقای لاریجانی رأی بدهند؟
احمد حکیمیپور: این بحث قبلا هم مطرح شده بود که دارد چنین اتفاقی میافتد و در حال شکلگیری است اما چون در فراکسیون رأیگیری شده بود و طبیعتا آقای عارف هم به عنوان رئیس رأی آورده بود، باید کار را تا پایان پیش میبردیم. اگر کار را تا پایان پیش نمیبردیم، بدنه رأی اصلاحطلبان در جامعه بهخصوص قشر جوان، مسئلهدار میشد و میگفت که بار دیگر آقای عارف کوتاهی کرده است. این کار باید برای شفافیت در کار سیاسی انجام میشد اما وزنکشیها در مجلس، قانونمندی و ظرایفی دارد که صرفا سیاسی نیست.
***باشگاه خبرنگاران جوان: باتوجه به عدم پایبندی نمایندگان منتسب به حزب «اعتدال و توسعه» به قول و قرارهای خودشان مبنی بر رأی به آقای عارف، واکنش اصلاحطلبان به این موضوع چه خواهد بود؟
احمد حکیمیپور: ما بر اساس همان ائتلاف، کار را پیش خواهیم برد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: حتی با وجود این بدقولی؟
احمد حکیمیپور: من عرض کردم که چنین بحثیهایی باید در درون ائتلاف روی آن صحبت شود. باید حرفها و دلایل دوستان شنیده شود. ما این موضوع را دلیلی بر انشقاق و جدایی نمیبینیم. بحث اصلاحطلبان صرفا مسائل جناحی نیست؛ ما در کلان ماجرا، به منافع جامعه و کشور نگاه میکنیم. ما فکر میکنیم که این وحدت و با همبودن، در نهایت به صلاح نظام است لذا نمیخواهیم آن را به راحتی از دست بدهیم.
[فراکسیونِ بیعقبه]
***باشگاه خبرنگاران جوان: هواداران آقای لاریجانی در مجلس، اخیرا دست به تشکیل فراکسیونی به نام «اعتدال» زدهاند. گفته میشود آقای کاظم جلالی، ریاست این فراکسیون را به عهده خواهد داشت. میتوانیم اینگونه تحلیل کنیم که شکلگیری این فراکسیون، پشت پا زدن به ائتلاف امید است؟
احمد حکیمیپور: فراکسیونهای متفاوتی در مجلس شکل میگیرد اما اصل صورتبندی سیاسی پارلمان، به جریاناتی بازمیگردد که در بیرون از مجلس عقبه دارند؛ یعنی وقتی هر فراکسیونی شکل میگیرد باید ببینیم عقبه جریانیاش کجاست؟ اگر فراکسیونی میخواهد عقبه تشکیلاتی داشته باشد، باید شفافسازی شود یعنی چه احزاب و جریان سیاسیِ تابلودار، پشت آن فراکسیون حضور دارد. ما در کشور در کنار دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا که کاملا روشن هستند، یک اعتدالگرا هم داریم که هنوز چارچوببندی نشده است. این باید معلوم شود.
[میدان بهارستان؛ مستقیم]
***باشگاه خبرنگاران جوان: اساسا تحلیل شما از شکلگیری فراکسیون اعتدال چیست؟
احمد حکیمیپور: این فراکسیون تلاش دارد مانند فراکسیون رهروان ولایت در مجلس نهم، صرفا اکثریت مجلس را برای آقای لاریجانی نگه دارد. فراکسیون اعتدال صرفا درونمجلسی است و عقبهای در بیرون ندارد و صرفا میخواهد اکثریت هیئترئیسه را به نفع خود حفظ کند بُرد این فراکسیون فقط تا میدان بهارستان است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: جایگاه اصلاحطلبان در اکثریتبودن آقای لاریجانی، کجا تعریف میشود؟
احمد حکیمیپور: برنامه فراکسیون اصلاحطلبان برگرفته از خرد جمعی است و سَر هر موضوعی، دوستان در فراکسیون مینشینند و بحث میکنند و رأی اکثریت هر چه بود، به آن عمل میکنند. طبیعتا هیئترئیسه هم یکی از این موضوعات است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: آیا اصلاحطلبان با وجود فراکسیون اعتدال، احساس خطر خواهند کرد؟
احمد حکیمیپور: اصلاحطلبان به لحاظ راهبردی، به اهداف اصلی خود به طور کامل رسیدند.
[خدا بده برکت!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی امروز به آنچه که بدست آوردهاید، کاملا قانعاید؟
احمد حکیمیپور: بله؛ خدا را بسیار شاکر هستیم. ما هدفمان این بود که تندروها مجلس را به دست نگیرند چراکه این مسئله را به ضرر کشور میدانستیم تا به ضرر خودمان. بحث ما بحث کشور است. مجلس از کسانی که مدام جنگ اعصاب در جامعه به راه میانداختند خالی شد. هدف بعدی ما هم این بود که مجلسی شکل بگیرد که آرامش و امید را به جامعه منتقل کند و بتواند پیگیر مطالبات واقعی کشور و مردم باشد و به دولت در امر خدمت به مردم کمک کند. این مجلس امروز شکل گرفته است.
گام بعدی ما حفظ انسجام اصلاحطلبان بود که این مسأله هم کاملا شکل گرفت. بحث بعدی هم این بود که بتوانیم اکثریت مجلس را به دست بگیریم که این هم در قالب لیست امید اتفاق افتاد اما اینکه همه آنها اصلاحطلب بودند، اینطور نبود؛ به همین دلیل هم ما اسم فراکسیون را اصلاحطلب نگذاشتیم تا نشان دهیم که مسئله ما صرفا جناحی نیست. ما میخواستیم جمعی شکل بگیرد تا مسائل کلان کشور را دنبال کند که به این مورد هم دست پیدا کردیم. از مجلس نهمی که هیچ فراکسیونی در آن نداشتیم، امروز به یک جمع صدوخردهای نفر رسیدهایم؛ خدا برکت بدهد!
[رفقای غیردعوایی!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: آیا این قانعبودن، باعث درجازدن اصلاحطلبان نخواهد شد؟ رسانهها در بحث ترکیب کمیسیونها میگویند که اصلاحطلبان 10 به 2 نتیجه را به رقیب واگذار کردند. آیا در آینده شما به دنبال تقویت جایگاه خود در مجلس نخواهید بود؟
احمد حکیمیپور: اینکه همه چیز در مجلس به دست ما باشد در اولویت ما نیست. ما به دنبال این هستیم که مجلسی در تراز جمهوری اسلامی شکل بگیرد و به پیگیری دغدغههای ملی کمک کند. این افرادی که کمیسیونها را به دست گرفتهاند، نوعا اصولگرایان معتدلاند و ما از آنها در انتخابات حمایت کردیم و در لیست امید حضور داشتند. شما باید ببینید که کدام فراکسیون در دست جناح تندرو است؛ آیا داریم؟ اصوگرایانی که امروز کمیسیونها را به دست گرفتهاند، اهل دعوا و جار و جنجال نیستند. حتما که نباید اصلاحطلب نشاندار در کمیسیونها حضور داشته باشد.
[وفاداری آموز اگر طالبِ مایی!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: آیا اصلاحطلبان به فراکسیون سوم به چشم یک سد نگاه میکنند؟
احمد حکیمیپور: خیر! کسانی که با یک لیست و یک تابلو به مجلس آمدهاند باید به همان تابلو وفادار مانده و کار کنند؛ اخلاق سیاسی این را میگوید. اما اینکه حالا یک فراکسیون دیگری شکل بگیرد و انشعاب حاصل شود، موضوعی است که اصلاحطلبان به دنبال آن نخواهند رفت. اگر انشعابی در مجلس شکل بگیرد که من خیلی بعید میدانم، آن وقت اصلاحطلبان تصمیم خواهند گرفت که چه کنند؛ آیا کماکان نام امید را حفظ کنند یا اینکه فراکسیون خالص اصلاحطلبان به هر تعدادی را شکل بدهند. کسانی که به دنبال ایجاد انشعاب هستند باید پاسخگو باشند.
***باشگاه خبرنگاران جوان: چه کسی انشعاب را به وجود میآورد؟
احمد حکیمیپور: هر کسی که میخواهد فراکسیون جدید شکل بدهد.
[پوست اصولگرایان؛ دباغخانه اصلاحطلبان]
باشگاه خبرنگاران جوان: متصدیان این فراکسیون جدید، آیا با اقدام خود باعث تضعیف اصلاحطلبی خواهند شد؟
احمد حکیمیپور: خیر! من فکر میکنم که اینها بیشتر دغدغه مجلس را دارند، یعنی حفظ آرای مجلس. در لیست ائتلافی، افرادی را داریم که حزبی نیستند و اصولگرایان معتدلاند و ممکن است که خودشان یک سری تصمیماتی بگیرند؛ البته برای تصمیماتی که میگیرند، باید پاسخگو باشند. از نظر ما باید ائتلاف و فراکسیون امید حفظ شود چراکه اکثریت مجلس همینها هستند اما اگر هر کسی به هر دلیلی و به هر نیتی این ائتلاف را به هم بزند باید فردا پاسخگو باشد. ما سال 96 بالاخره با یکدیگر کار داریم و باید با همدیگر کار کنیم؛ این ائتلاف نیاز سال آینده است. یادتان باشد که اصلاحطلبان بازی را بهم نمیزنند.
[تاسِ ریاست!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: پس از اینکه انتخابات برگزار شد، موضوع ریاست مجلس از میان لاریجانی و عارف بسیار به گوش میرسید. قبل از انتخاب ریاست مجلس، بسیاری میگفتند که آقایان لاریجانی و عارف باید با یکدیگر تعامل کنند. آیا میان آقای عارف و لاریجانی تعاملی شکل گرفت؟
احمد حکیمیپور: امروز دیگر این مسئله برای ما مسئله مرگ و زندگی نیست که بخواهیم خیلی روی آن بایستیم. یکی از میان این دو نفر باید بالاخره رئیس مجلس میشد. این یک رقابت درون ائتلافی بود نه درون اصلاحاتی که نتیجهاش به آنجایی که دیدیم ختم شد. اصلا بحث شخصی مطرح نبود. ما از قبل از شکلگیری لیست امید، دو گروه اصلاحطلبان و حامیان دولت را داشتیم که با هم تعامل میکردند. کار این تیم بعد از انتخابات، سست شد. این یک نقص بود؛ بَعد که خواستند کارشان را ترمیم کنند، دیگر دیر شده بود. مشکلات در حقیقت در حال گسست بود یعنی سازوکاری که قبل از انتخابات بود، بعد از انتخابات دچار یک وقفه و انقطاع شد و حالت تعلیقی به خود گرفت. ما تصور کردیم که همه کارها را خود فراکسیون امید پیش خواهد برد، در حالیکه با توجه به کمتجربگی برخی اعضای این فراکسیون، کارها از ریل خارج شد.
[امیدِ جعلی!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: بعد از ریاست آقای لاریجانی، یکی از روزنامههای اصلاحطلب در مقالهای عنوان کرد که اصلاحطلبان باختند! این روزنامه ضمن انتقاد به عملکرد جریان اصلاحات، گفت که چرا اصلاحطلبان با مطرحکردن گزینه عارف، اقدام به ایجاد دوقطبی با آقای لاریجانی کردند؟ شما از بحث انتخاب درونائتلافی سخن گفتید درحالیکه خود آقای لاریجانی در نشست خبری خود اعلام کرد که لیست امید در قم، در رأیآوردن من نقشی نداشته است. آیا واقعا ریاست آقای لاریجانی، یک انتخاب درون ائتلافی بود؟
احمد حکیمیپور: من نمیخواهم به این بحثها بازگردم چرا که از نظر ما آن موضوع گذشته است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: درست است که گذشته اما خیلی مسائل هنوز روشن نشده است.
احمد حکیمیپور: در آسیبشناسی رویدادها باید بگوییم که چه چیزی در آینده به ما کمک خواهد کرد. ضرورتهای تاریخی و مصلحتهای کشور باعث شد تا برخی دوستان اصولگرای حامی دولت، در لیست امید قرار بگیرند. همه میدانند، اصولگرایانی که در مرحله دوم انتخابات مجلس باقیمانده بودند، حاضر شدند که میثاقنامه اصلاحطلبی را امضا کنند و با این نام به صحنه بیایند. خیلیهاشان نام امید را به طور جعلی روی خود گذاشته بودند؛ اما اینکه آنها امروز هرچه بگویند، اشکالی ندارد و ما کاری به این چیزها نداریم. واقعیتها روشن است. تا آنجا که ما اطلاع داریم، بسیاری از اصلاحطلبان نامآشنا مایل بودند که در قم از آقای لاریجانی حمایت کنند.
[یه حلقه طلایی!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: اصلاحطلبان نسبت به سه دوره اخیر مجلس، تعداد بیشتری از منسوبین خود را وارد پارلمان کردند. آنچه در میان نمایندگان اصلاحطلب محسوس است، نبود تجربه کافی است. به همین دلیل، برخی بر لزوم هدایت نمایندگان اصلاحطلب مجلس از سوی جریانات سیاسی بیرون از پارلمان تأکید دارند. نظر شما در این خصوص چیست؟
احمد حکیمیپور: من این ضعف را میپذیرم و بحثهای جدی هم در این رابطه کردهایم. وقتی انتخابات تمام شد، بحث سر این بود که تصمیمات باید در میان منتخبین گرفته شود و از بیرون نباید چندان دخالت کنیم چراکه نمایندگان یک شأنیتی دارند. این موضوع در میان کارشناسان تشکیلاتی اصلاحطلبان و کسانی که انتخاب شده بودند، باعث یک گسست شد.
ما امروز به این جمعبندی رسیدهایم که این شکاف، یک ضعف بود و مشکلی را از ما حل نکرد و تنها باعث شد که ما در پارلمان، به خوبی ظاهر نشویم. ما به دنبال این حلقه مفقوده هستیم تا به درستی شکل بگیرد و جا بیفتد. ما هم به لحاظ تشکیلاتی و هم به لحاظ کارشناسی، باید ارتباط منطقی و نتیجهمحور با فراکسیون اصلاحطلبان مجلس داشته باشیم. همه نماینده مردم هستند و قابل احتراماند اما طبیعتا افرادی از طیف اصلاحطلبان که دارای تجربه بودهاند و میتوانستند در مجلس فعالتر ورود کنند، عمدتا رد صلاحیت شدند. دست ما به لحاظ داشتن افراد با سابقه، خالی است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: بنابراین هنوز چارچوب و نوع هدایت نمایندگان مجلس مشخص نشده است.
احمد حکیمیپور: ما یک برنامهای را از قبل تدوین و تصویب کردیم که اگر در مجلس در هر وضعیتی چه اکثریت چه اقلیت باشیم اولویتهایمان را باید دنبال کنیم. همه اینها مستند شده و موجود است؛ این موضوع باید دنبال شود. نمایندگان مجلس وظیفهای دارند و افرادی هم که بیرون از مجلس هستند، وظیفه حمایت دارند. در حال برنامهریزی پیرامون این موضوع هستیم تا از فرصتی که مردم در اختیار طیف ما قرار دادهاند بهره مطلوب را برای حل مشکلات کشور ببریم. هدف ما ایجاد امید، آرامش و رونق اقتصادی است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: رونق اقتصادی یک اصل است اما در موضوع تعیین ریاست مجلس، اظهاراتی که در بیرون از پارلمان در میان اصلاحطلبان مطرح میشد، نشانگر نوعی شکاف و دوگانگی در میان نمایندگان لیست امید بود. عدهای معتقد بودند که آقای لاریجانی باید رئیس شود و عدهای دیگر بر ریاست آقای عارف تأکید داشتند.
احمد حکیمیپور: چنین صحبتهایی، نقطه قوت جریان اصلاحات است چراکه اظهارنظر در طیف ما آزاد است و هر کسی میتواند نظر شخصی خود را اعلام کند اما اینکه چه چیزی نظر کل جریان است را باید متولیان جریان اصلاحات مانند شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای مشورتی و شورای عالی نظر بدهند. نظرات شخصی به عنوان نظر جریان اصلاحطلب شناخته نمیشود.
[سنگرِ سعید!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: خاکریز اصلاحطلبان امروز به مجلس رسیده است. آیا اصلاحطلبان این رویاپردازی را دارند که در آینده مثلا در انتخابات ۹۶، گزینهای را در مقابل آقای روحانی قرار دهند؟
احمد حکیمیپور: من عرض کردم، نگاه راهبردی ما تأمین منافع ملی است. اینکه اصلاحطلبان «چه» میشوند برای ما مهم نیست، اینکه کشور «چه» میشود برای ما مهم است. تا الان که من دارم با شما صحبت میکنم، اصلاحطلبان گزینه دیگری در مقابل آقای روحانی ندارند. اصلاحطلبان خودشان را درون نظام تعریف میکنند و درون این سیستم تنیده شدهاند؛ اینکه شما از خاکریز صحبت میکنید، این طور نیست.
***باشگاه خبرنگاران جوان: تئوری آقای حجاریان مبنی بر فتح سنگر به سنگر قوای انتخابیه، ما را به یاد خاکریز انداخت.
احمد حکیمیپور: خیر؛ اینگونه نیست(خنده). اصلاحطلبان در داخل سنگرند؛ چه سنگری میخواهند فتح کنند؟ ما درون نظام هستیم؛ ما میخواهیم که امور اصلاح شود و چرخ نظام بهتر بچرخد. نگاه اصلاحطلبان، شکوفایی نظام بر اساس ارزشها و همان چیزهایی است که برای آن خون دادهایم. این طور نیست که ما بیرون از نظام باشیم.
[تدبیری برای پیری!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: اصلاحطلبان این روزها بر لزوم تغییر در کابینه آقای روحانی تأکید دارند. شما تا چه حد تغییر در دولت را لازم میدانید؟
احمد حکیمیپور: حمایت ما از دولت بر اساس حفظ مواضع خودمان است. پیشنهادات و نظرات خودمان را به دولت منتقل میکنیم و دولت در این میان خودش تصمیمگیر است. ما در ارتباط با دولت، با 3 کلیدواژه "حمایت"، "هدایت" و "نظارت" سروکار داریم. من درباره تغییر در دولت، قبلا نظر خود را گفتهام و تصور میکنم اندکی هم دیر شده است. اگر دولت میخواهد در سال چهارم فعالیت خود، چابکتر عمل کند باید تاکنون عملکرد تیم و وزرای خود را بررسی و جاهایی که احساس میکرد، کُند هستند و طبق برنامه پیش نمیروند، تغییر دهد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: تصور میکنید تغییرات در کدام حوزه دولت باید صورت بگیرد؟
احمد حکیمیپور: بعضی از بخشهای دولت، توقعات را برآورده نکردند. مردم باید در حوزه داخلی، نتایج ملموستری را حس کنند. باید ببینیم که این موضوع به کجا بازمیگردد؛ قاعدتا به بخش اقتصاد، صنعت و هرجا که به معیشت مردم مربوط است، بازمیگردد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: این توقعی که شما به آن اشاره کردید، از کجا نشأت میگیرد؟ چون برخی معتقدند که خود آقای روحانی در ایجاد این توقعات نقش بسزایی داشته است؛ به خصوص با بزرگنمایی نتایج برجام.
احمد حکیمیپور: ما در جامعه حضور داریم و در حال دریافت بازخوردها هستیم. ما با مردم پیوند داریم. آنها با ما تماس میگیرند و مدام با ما در ارتباط هستند و پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان میگذارند و ما هم موظف به انتقال این نظرات به دولت هستیم البته مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با کارگزاران نظام، به طور منطقی فرمودند که موافقین و مخالفین برجام در حال غلوکردن هستند. یکسری اتفاقاتی افتاده و باید ما آن را در همان حدی که اتفاق افتاده ببینیم. موضوع برجام بحث سیاست خارجی ماست.
***باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی شما حوزه سیاست خارجی را از سیاست داخلی منفک میدانید؟
احمد حکیمیپور: خیر! این دو در ادامه هم هستند اما اینکه برجام به نتیجه برسد یا نرسد، باید اقداماتی انجام میشد. دولت تورم را مهار کرده و میشود ادعا کرد که در قیمتها ثبات ایجاد شده است و دیگر شاهد نوسانات قیمتی در بازار ارز و در ارزاق مردم نیستیم. اینها موارد مهمی است اما آنطور که انتظار میرفت، به رونق اقتصادی دست نیافتهایم. خود دولتیها گفتهاند که امسال شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود و رشد بالای 4 درصدی را تجربه خواهیم کرد که امیدواریم اتفاق بیافتد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: اگر بنای کار آقای روحانی، تغییر در کابینه باشد، آیا به اصلاحطلبان بازی بیشتری میدهد؟ آیا اصلاحطلبان این مطالبه را از رئیس دولت داشتهاند که بازی بیشتری به آنها داده شود؟
احمد حکیمیپور: چنین مناسباتی میان ما و آقای روحانی نبوده است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: بنابراین حمایت شما از آقای روحانی، صرفا «در راه خدا» بوده است!؟
احمد حکیمیپور: در راه منافع ملی است. اصلاحطلبان در حمایت از آقای روحانی به دنبال شرط و شروط نبودهاند. آقای روحانی هر کسی را به کابینه برد، به تشخیص خودش بوده است. آقای طیبنیا و آقای حجتی هم از اصلاحطلبان کابینه هستند.
[...و باز هم «رحم اجارهای»]
***باشگاه خبرنگاران جوان: اینکه شما تقاضایی از دولت ندارید، با عباراتی که اصلاحطلبان بعضا خطاب به دولت مطرح میکنند، مثل «رحم اجارهای»، در تناقض نیست؟
احمد حکیمیپور: این تحلیلها باید با واقعیات سازگار باشد. مشکل تحلیل کارشناسان سیاسی ما این است که با واقعیات جامعه فاصله دارد. ما باید در متن جامعه باشیم و پس از آن تحلیل کنیم. تحلیلهای آرمانی، مشکلی را حل نمیکند. نمونه این تحلیلی که شما به آن اشاره کردید، ما قبلا هم داشتیم؛ مثلا برخیها میگفتند که انتخابات ۹۲ مهندسی شده است و آرا مشخص است و ما چه بیاییم و چه نیاییم، ۳ میلیون بیشتر سهم ما نخواهد بود. حتی دو هفته پس از انتخابات هم این تحلیلها را میکردند. اما واقعیتها چیز دیگری بود.
[مأموریت سِری]
***باشگاه خبرنگاران جوان: آقای عارف در سال ۹۲ با کنارکشیدن از انتخابات، باعث پیروزی آقای روحانی شد. در انتخابات مجلس هم محور همگرایی اصلاحطلبان بود. آینده سیاسی آقای عارف را چگونه میبینید؟ به نظر شما مأموریت بعدی آقای عارف چیست؟ آیا در انتخابات ۹۶ مانند سال ۹۲، مأموریتی دیگری به وی سپرده میشود؟
احمد حکیمیپور: با توجه به شناختی که نسبت به آقای عارف دارم، وی دغدغه شخصی ندارد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: چون همان سال ۹۲ هم با اکراه به نفع آقای روحانی کنار کشید.
احمد حکیمیپور: خیر؛ آقای عارف تابع نظر جمع بوده و فرد بسیار اخلاقمدار و ساختارپذیر است و مسئله شخصی ندارد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: بنابراین آقای عارف مأموریتی در آینده نخواهد داشت؟
احمد حکیمیپور: آقای عارف مأموریتی به طور شخصی برای خود تعریف نکرده است. وی دارد با جریان اصلاحات کار میکند.
***باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی امکان دارد که جریان اصلاحات بار دیگر برای وی مأموریت تعریف کند.
احمد حکیمیپور: بله؛ آقای عارف با جریان اصلاحات هماهنگ است و دغدغههایش را کاملا منتقل کرده است.
[لیستِ خالص]
باشگاه خبرنگاران جوان: اندکی هم درباره انتخابات شوراها صحبت کنیم. شما در مصاحبهای گفتید که الویت اصلاحطلبان برای سال ۹۶، انتخابات شوراهای شهر است. آیا اصلاحطلبان در انتخابات شوراها هم ائتلافی ورود پیدا خواهند کرد؟
احمد حکیمیپور: ما میخواهیم همین فرآیند را دنبال کنیم چراکه از آن نتیجه گرفتهایم. طبیعتا در شوراها دقیقتر عمل خواهیم کرد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: دقیقتر یعنی چه؟
احمد حکیمیپور: یعنی خلوص اصلاحطلبی را در لیستمان، بیشتر خواهیم کرد؛ چون اولا شوراها یک نهاد اجتماعی و خدماتی است و چندان سیاسی نیست و ثانیا دستمان هم پُر است. در همهجا رقابت شوراها به یک شکل نیست. مهم برای ما تهران و کلانشهرها است. لذا در شوراها صفبندیهای سیاسی نباید چندان عمیق و دقیق باشد. اصلاحطلبان تلاش دارند تا نیروهای خودشان که الحمدالله فراوان هم هست، وارد عرصه کنند.
[الههِ تجربه!]
***باشگاه خبرنگاران جوان: برای اینکه جلوی پدیدههایی مانند خانم «الهه راستگو» گرفته شود، اصلاحطلبان چه برنامهای دارند؟
احمد حکیمیپور: ما از چنین تجاربی درسهای خوبی گرفتهایم.
***باشگاه خبرنگاران جوان: اینکه گفتید در انتخابات شوراها ائتلافی عمل میکنید، احتمال ایجاد چنین پدیدههایی را بالا نخواهد برد؟
احمد حکیمیپور: طبیعتا کسانی که میآیند و در یک برنامه مشترک تعریف میشوند، باید به آن وفادار باشند. این طور نیست که این طرف انتخابات، بیایند و التماس کنند و وارد لیست شوند و پس از اینکه در انتخابات موفق شدند، بگویند که من خودم به تنهایی موفق شدم. در شهرهای بزرگ، مردم به این سمت حرکت کردهاند که برنامهمحور رأی بدهند نه شخصمحور. جامعه دارد آرام آرام، جریانی رأی میدهد. همین پدیدهای که شما از آن یاد کردید، مردم بالاخره باید یک نفر را پیدا کنند و بگویند که چرا چنین اتفاقی افتاد؟ در انتخابات شوراها سازوکار بستن لیستمان دقیقتر خواهد بود. معیار ما، میزان وفاداری افراد به تصمیم جمعی و تکرو نبودنشان است.
***باشگاه خبرنگاران جوان: امسال دوره ریاست آقای قالیباف در شهرداری تهران به پایان میرسد. اصلاحطلبان برای ریاست شهرداری برنامهای دارند؟
احمد حکیمیپور: بستگی به نتیجه انتخابات شوراها دارد.
***باشگاه خبرنگاران جوان: با فرض پیروزی قاطع اصلاحطلبان.
احمد حکیمیپور: قطعا با توجه به شرایطی که امروز تهران دارد، شهرداری را باید بیاوریم که بتواند به درستی شرایط را مدیریت کند و پاسخگوی نیازهای شهر بزرگی مانند تهران باشد. تهران به جایی رسیده که به لحاظ زیرساختی و کالبدی، اکثر کارها در آن انجام شده است. امروز باید به سمت کارهای اجتماعی و فرهنگی حرکت کنیم و یک مقدار هم تهران را به لحاظ آسیبها و حوادث غیرمترقبه ایمن کنیم. امروز تهران تحت تأثیر دو نوع زلزله است؛ یکی زلزله طبیعی و دوم زلزله آسیبهای اجتماعی.
***باشگاه خبرنگاران جوان: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
احمد حکیمیپور: من هم از شما سپاسگزاری میکنم. موفق باشید.
۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
اصلاحطلبان گزینه دیگری مقابل روحانی ندارند/ تلاشِ فراکسیون اعتدال برای حفظ اکثریت به نفع لاریجانی/ «ائتلاف ام
اصلاحطلبان گزینه دیگری مقابل روحانی ندارند تلاشِ فراکسیون اعتدال برای حفظ اکثریت به نفع لاریجانی ائتلاف امید نیازِ انتخابات 96 است به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حسام رضایی انتخابات هیئترئیسه پارلمان و پیروزی علی لاریجانی اختلاف میانمصباحیمقدم: نگاه اکثریت اعضای جامعه روحانیت به آقای هاشمی مثبت است/ اعضا اصراری به تشکیل جلسه در مجمع تشخیص م
مصباحیمقدم نگاه اکثریت اعضای جامعه روحانیت به آقای هاشمی مثبت است اعضا اصراری به تشکیل جلسه در مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارند نمود بیرونی جامعه روحانیت در چند ماه گذشته به این تصور دامن زده است که اتفاقات جدیدی درون آن در جریان است به گزارش نامه نیوز نمود بیرونی جامعه روحانیتنقوی حسینی: تشکیل فراکسیون اعتدال برای ما مفهوم نیست/ امکان ندارد فراکسیون ولایت از اکثریت بیفتد
نقوی حسینی تشکیل فراکسیون اعتدال برای ما مفهوم نیست امکان ندارد فراکسیون ولایت از اکثریت بیفتد عضو فراکسیون ولایت مجلس گفت اینکه شنیده میشود برخی میخواهند از فراکسیون ولایت بروند و فراکسیون جدیدی تشکیل دهند اصلا برای ما مفهوم نیست به گزارش نامه نیوز حسين نقوي حسيني دربارهرشید در گفتوگو با فارس: نشست فراکسیونهای امید و فراگیر واقعیت ترکیب مجلس را مشخص کرد/ دروغ بزرگ اصلاحطلبان
رشید در گفتوگو با فارس نشست فراکسیونهای امید و فراگیر واقعیت ترکیب مجلس را مشخص کرد دروغ بزرگ اصلاحطلبان در بدست آوردن اکثریت مجلس عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه اصلاحات با دروغ خیانت و دعوا عجین شده است گفت نشست فراکسیونهای امید و فراگیر نشانگزینه های ریاست فراکسیون روحانیون مجلس
گزینه های ریاست فراکسیون روحانیون مجلس عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی از سالک و ذوالنور به عنوان گزینههای ریاست این فراکسیون خبر داد به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام عبدالحمید خدری عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی درباره زمان تعیین انتخاب اعضای هیئت رئیسه فورود مجدد احمدينژاد به قدرت شوخي است / اصولگرايان کسی را براي رقابت با روحاني ندارند
ورود مجدد احمدينژاد به قدرت شوخي است اصولگرايان کسی را براي رقابت با روحاني ندارند آرمان در گفتوگویی با حجتالاسلام محمدتقی فاضل میبدی آورده است به گزارش نامهنیوز هر اندازه به پايان سال ۹۵ نزديك ميشويم فضاي سياسي انتخاباتيتر ميشود ازسوي ديگر اصولگرايان به عنوان منتقداانتقاد جعفرزاده از فحاشی برخی رسانهها به فراکسیون اعتدال /نمیشود نمایندگان را کانالیزه کرد
انتقاد جعفرزاده از فحاشی برخی رسانهها به فراکسیون اعتدال نمیشود نمایندگان را کانالیزه کرد سیاست > مجلس - نماینده مردم رشت در مجلس گفت تعدادی از روزنامههای کثیرالانتشار شروع به فحاشی به فراکسیون اعتدال کردهاند اما نمیشود که فقط یک تفکر بر مجلس حاکم باشد غلامعروحانی نامزد پیروز خرداد 96/ خیال اصلاحطلبان راحت، افکار اصولگرایان مخدوش
روحانی نامزد پیروز خرداد 96 خیال اصلاحطلبان راحت افکار اصولگرایان مخدوش افرادی مانند احمدی نژاد هم هستند افرادی که مشخص نیست در عرصه رقابت حاضر خواهند شد یا ترجیح میدهند فعال سیاسی باقی بمانند صدرا پارسی یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری سال 96 باقی است و زنگ رقابت برای اینابطحی: در انتخاب اعضای کمیسیون آموزش مجلس به نفع اصلاحطلبان مهندسی صورت گرفت
ابطحی در انتخاب اعضای کمیسیون آموزش مجلس به نفع اصلاحطلبان مهندسی صورت گرفتتاریخ انتشار پنجشنبه ۳ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۴۰ نماینده خمینیشهر در مجلس در واکنش به اظهارات اخیر عارف گفت در انتخاب اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مهندسی صورت گرفته است ولی به نفع اصلاحات نه به نفعرحیمی در گفتوگو با فارس: اصولگرایان و مستقلین اکثریت مجلس دهم را در اختیار دارند/ اصلاحطلبان با حمایت از ریا
رحیمی در گفتوگو با فارس اصولگرایان و مستقلین اکثریت مجلس دهم را در اختیار دارند اصلاحطلبان با حمایت از ریاست عارف میخواهند شکستشان را کمرنگ کنند معاون بسیج دانشجویی دانشکده فنی و حرفهای انقلاب اسلامی با اشاره به نشست اخیر اصلاحطلبان و اصولگرایان گفت این نشست نشان داد ب-
سیاسی
پربازدیدترینها