واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
مراسم گرامیداشت 29امین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت برگزار شد استانها > آذربایجان غربی - مراسم گرامیداشت 29امین سالگرد شهدای بمباران شیمیایی سردشت با حضور مسئولین استانی و کشوری در این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی،همزمان با هفتم تیر ماه، مراسم بیست و نهمین سالگرد شهدای بمباران شیمیایی سردشت در محل مسجد جامع این شهرستان برگزار شد. در این مراسم سعادت استاندار آذربایجان غربی، محمود حاجی صالح وزیرشهیدان و انفال اقلیم کردستان عراق، فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی، مشاور ارشد در حوزه معاونت امورحقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه، مدیر اداره شهیدان و انفال استانهای سلیمانیه و گرمیان، قلعه دیزه، حلبچه، مسئول اتحادیه میهنی در منطقه حلبچه، امام جمعه پیرانشهر و سردشت و نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مسئولین شهرستان و خانواده های معظم شهدا حضور داشتند. ۸۰۰۰ مصدوم شیمیایی سردشت هنوز شناسایی نشده اند! رئیس هئیت مدیره انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت گفت: با گذشت ۲۹ سال از فاجعه بمباران شیمیایی سردشت هنوز هشت هزار مصدوم شیمیایی این فاجعه شناسایی نشده اند.
رحیم واحدی دوشنبه شب در همایش داغ لاله ها ویژه بزرگداشت بمباران شیمیایی سردشت با بیان اینکه با ابراز گلایه از نامگذاری آخرین کمیسیون پزشکی در سردشت اظهارداشت: ای کاش اسم کمیسیون، مدعیان شیمیایی نبود چون کسانی برای معاینه حضور داشتند اشخاصی بودند که ادعای مصدومیت شیمیایی ندارند بلکه خودشان را قربانی سلاح های شیمیایی می دانند.
وی ادامه داد: با این روند و نرم برگزاری کمیسیون های پزشکی تشخیص مصدومان و مدعیان شیمیایی شناسایی مصدومان این فاجعه بسیار سخت گیرانه است به طوری که به نظر نمی رسد مصدومیت کسی احراز شود.
واحدی افزود: وزارت امور خارجه کشور در هشت تیر سال ۶۶ و در سازمان ملل آمار قربانیان شیمیایی سردشت را ۴۵۰۰ نفر، امام جمعه وقت تهران در خطبه های نماز جمعه تعداد قربانیان را بیش از هشت هزار نفر اعلام کردند اما متاسفانه در دوازده کمیسیون پزشکی برگزار شده کمتر از ۱۵۰۰ نفر تشخیص داده شده اند.
وی همچنین با انتقاد از بهره برداری نگرفتن نخستین کلنیک مصدومان شیمیایی سردشت افزود: کلینیک مصدومان شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران سردشت پزشک متخصص ندارد در حال که تجهیز شده و از تجهیزات بهره برداری نمی شود.
رئیس هئیت مدیره انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت همچنین خواستار بازگشایی مرزهای سردشت شد عنوان کرد: سردشت از داشتن زیر ساخت ها و امکانات رفاهی بی بهره است و تنها منبع امرار معاش مردم شهرستان از طریق مرزها است.
واحدی اجرای اصل ۶۴ قانون اساسی وتفکیک حوزه انتخابیه، اعطای بودجه جهشی برای عمران شهر سردشت، اصلاح و بهبود راههای مواصلاتی سردشت را از مهمترین مطالبات مردم سردشت عنوان کرد. بمباران شیمیایی سردشت در ادامه سلسله نسل کشی کردهای عراق بود وزیر شهیدان و انفال اقلیم کردستان عراق بمباران شیمیایی سردشت را در ادامه نسل کشی کردهای کشور عراق دانست.
محمود حاجی صالح در مراسم یادبود شهدای بمباران شیمیایی سردشت که امروز در مسجد جامع این شهرستان برگزار شد، گفت: بمباران شیمیایی سردشت در ادامه نسل کشی کردها پس از قتل عام بارزانی ها و عملیات انفال بود که طی آن ۲۰۰ هزار آدم بیگناه کشته شد و بیش از ۴۵۰ شهر،شهرک و روستا با خاک یکسان شد.
محمود حاجی صالح افزود: تلاش زیادی کردیم تا پروسه شکایت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت در دادگاه سران رژیم بعث به ویژه صدام و علی حسن مجید وزیر دفاع وقت صدام به نتیجه برسد که با توجه به اینکه سردشت در کشور عراق قرار ندارد این مهم به نتیجه نرسید و قربانیان این فاجعه نتوانستند حق خود را از بانیان این جنایت یزرگ بگیرند و این موضوع ظلم مضاعفی بر مردم رنجدیده سردشت است.
وی در ادامه اظهار کرد: وزارت شهیدان و انفال اقلیم عراق آمادگی کامل دارد تا با مسئولان ایرانی و انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی همکاری و تعامل داشته باشد.
محمود حاجی صالح در پایان سخنانش بر پیگیری رسمی شدن مرز کیله تا حصول نتیجه تاکید کرد.
وزیر شهیدان و انفال اقلیم کردستان عراق در پایان سخنان خود هدایایی را به سعادت استاندار آذربایجان غربی اهدا کرد. مسئولان با همدلی بخشی از رشادتهای مردم سردشت را جبران کنند فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی بمباران شیمیایی مردم سردشت را اوج شرارت صدام در جنگ تحمیلی دانست.
سردار عابدین خرم در آیین بیست و نهمین یادبود شهدای بمباران شیمیایی سردشت که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، گفت: اوج شرارت صدام در جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی سردشت و سپس حلبچه و مناطق مرزی و جبهه های جنگ بود.
خرم افزود: ایستادگی و مقاومت، همدلی و همراهی مردم سردشت با رزمندگان در طول جنگ تحمیلی ستودنی است و این حمایت ها باید نسل به نسل منتقل شود.
وی همچنین اظهار کرد: سکوت مجامع بین المللی در برابر این حادثه پرده های ریا را از چهره اهریمنی استکبار کنار زد و شعار های توخالی آنان برای جهانیان بیشتر عیان شد.
فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی اذعان کرد: مردم این دیار بانیان فرهنگ جهاد،شهادت و ایثار هستند و من این مهم را در کوچه پس کوچه های این شهر و در زمان بمباران شیمیایی حس کرده ام.
سردار خرم همچنین با اشاره به اینکه مردم سردشت حق بزرگی بر گردن نظام دارند گفت: توسعه و امنیت دو روی یک سکه رفاه و آرامش مردم هستند ، ما برای حفظ امنیت این مردم وفادار حاضریم جان خود را بدهیم و مسئولان هم با همدلی و هماهنگی تلاش کنند و بخشی از رشادتهای مردم این دیار را جبران کنند. باز شدن مرز و تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی اولویت سردشت است نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی از باز شدن مرز و تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی را اولویت شهرستان سردشت عنوان کرد.
رسول خضری در آیین بیست و نهمین یادبود شهدای بمباران شیمیایی سردشت که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، ضمن اشاره به بمباران شیمیایی سردشت گفت: اگر جنایت صدام در بمباران شیمیایی سردشت از سوی مجامع بین المللی محکوم می شد حادثه حلبچه هرگز رخ نمی داد.
وی در ادامه به تشریح مشکلات سردشت پرداخت و گفت: بازشدن مرزها به دلیل وابستگی مرزنشینان برای امرار معاش از این طریق در اولویت شهرستان سردشت قرار دارد چرا که امنیت پایدار قطعا در گرو معیشت پایدار است.
خضری افزود: برای تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات رهبری تامین شده است که این اعتبار در صورت خروج اداره بنیادشهید از ساختمان کلینیک قابل تخصیص خواهد بود. پرونده مصدومان شیمیایی سردشت در دست بررسی است قربانعلی سعادت افزود: استکبار با بمباران شیمایی شهر قهرمان سردشت قصد داشت تا مقاومت ملت ایران را درهم بشکند ولی متوجه شد که ملت قهرمان ایران با جانفشانی و رشادت های مثال زدنی خود به دژی تسخیر ناپذیر تبدیل شده است. وی با بیان اینکه دشمنان ایران اسلامی باید به این نکته توجه داشته باشند که ایران اسلامی، افغانستان یا عراق نیست، اضافه کرد: در جمهوری اسلامی ایران بر خلاف تصور غلط دشمنان، قومیت و مذهب تهدید به شمار نمی رود بلکه یک نوع فرصت ارزشمند است که تاکنون در کشور ما در راستای وحدت و توسعه از آن استفاده شده است. وی با بیان برخی مشکلات جانبازان شیمیایی این شهرستان نیز گفت: پرونده مصدومان شیمیایی این شهرستان هم اکنون در دست بررسی است و مسئولان تمامی سعی خود را به کار خواهند بست تا در این زمینه حقی از کسی ضایع نشود. استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر توجه دولت به آبادانی و عمران و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی از جمله شهرستان سردشت افزود: پس از ماه مبارک رمضان عملیات احداث جاده سردشت به بوکان آغاز خواهد شد که اجرای این طرح نقش مهمی در توسعه و پیشرفت این شهرستان خواهد داشت. وی گفت: برای ساماندهی مبادلات مرزی نیز برنامه ریزی های لازم انجام گرفته تا ضمن حفظ عزت مرزنشینان، زمینه اشتغال پایدار آنها نیز فراهم شود. سعادت همچنین از ایجاد موزه شیمیایی در سردشت خبر داد و گفت: با احداث این موزه سعی خواهد شد مظلومیت مردم بی دفاع شهرستان سردشت به جهانیان نشان داده شود.
کلید واژه ها: استان آذربایجان غربی - تسلیحات شیمیایی و بیولوژیک -
سه شنبه 8 تیر 1395 - 10:21:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]