واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نظارت بر واردات و صادرات به منظور حمایت از تولیدات داخلی ضروری است
استاندار قزوین گفت: یکی از راههای اساسی برای تنظیم بازارهای داخل کشور نظارت بر واردات و صادرات است.
فریدون همتی استاندار قزوین در گفتوگو با خبرنگار وزارت کشور گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عدم استفاده از کالای خارجی به منظور حمایت از تولیدات داخلی اظهار داشت: یکی از راههای اساسی برای تنظیم بازارهای داخل کشور نظارت بر واردات و صادرات است.
وی با بیان اینکه صادرات و واردات در همه کشورها یک امر رایج اقتصادی است، متذکر شد: مزیتهای اقتصادی هر منطقه و محیطی به گونهای نیست که به طور کامل قادر به تولید مایحتاج خود باشند از این رو مسئله دادوستد همواره از دیرباز مورد توجه بوده است.
استاندار قزوین با اشاره به اینکه صادرات و واردات در تمامی کشورها مدیریت میشود تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم، تمرکز بر رصد و نظارت واردات و صادرات جدیتر شد؛ خوشبختانه آمار تراز صادرات خصوصا صادرات غیر نفتی نسبت به واردات در سال گذشته با یک میلیارد دلار افزایش روبهرو شد که باید گفت این امر برای اولین بار در طول تاریخ کشور اتفاق افتاده و نشان دهنده جهتگیری صحیح دولت است.
همتی بیان داشت: همه چیز تنها به دولت محدود نمیشود، قانون نیز در این زمینه مؤثر است. براساس برخی قوانین و مصوبات مجلس محدودیتی برای وارد کردن کالاها وجود ندارد. اما باید قوانین در مجلس متناسب با سنت داد و ستد معقول طبق ظرفیتهای قانونی اصلاح و تنظیم شود.
وی در ادامه یادآور شد: فرهنگ و سبک زندگی مردم نیز بایستی نسبت به تولیدات داخل دچار تغییراتی مثبت شود. از طرفی دیگر در این زمینه لازم است متخصصین داخل نسبت به ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات و تولیدات اقدامی جدی به عمل آورند و این مقوله باید در نگاه آنان به عنوان یک استراتژی و راهبرد مورد توجه قرار گیرد.
استاندار قزوین با اشاره به راهکارهای موجود برای حمایت از تولیدات داخل گفت: تحول اساسی در حوزه قوانین، فرهنگ و تعصب نسبت به مصرف کالای ایرانی همچنین افزایش مدیریت و قدرت رقابت میتواند ساختار مناسبی را برای واردات کشور فراهم کند.
همتی افزود: اگر کالای داخلی با کیفیت و قیمت مناسب در بازار وجود داشته باشد نباید از کالاهای مشابه خارجی استفاده کرد. اراده دولت در حمایت از تولید داخل، سال گذشته جدی بود و امسال نیز با ارادهای جدیتر میتوان همانند گذشته صادرات غیرنفتی و واردات کالا را به سوی مواد اولیه، ماشین آلات تولید و تکنولوژی هدایت کرد بنابراین با چنین جهت گیری مثبت و سازندهای با کمک سایر مسئولین به دولت میتوان تحقق این امر را تسریع کرد.
وی از قاچاق کالا به عنوان متغیری خارج از اراده دولت یاد کرد و اظهار داشت: دستگاههای اجرایی مسئول، گمرک و نیروهایی که مسئولیت حفاظت از مرزهای کشور را بر عهده دارند باید مجدانه برای مبارزه با قاچاق کالا وارد عمل شوند بنابراین اگر بتوان مسئله قاچاق را حل کرد معتقدم با وجود اراده دولت و در سایه اقتصاد مقاومتی نتایج مثبت و سازندهای برای کشور به وجود میآید.
۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]