واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پژوهشگران آمريكايي كشف كردند: افزايش ميزان هورمون گرسنگي تاثير ضد افسردگي دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
جمعي از پژوهشگران در آمريكا ادعا كردهاند كه ترشح مقادير زياد هورمون گرسنگي موسوم به «گرلين» تاثير ضد افسردگي دارد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين پژوهشگران خاطرنشان كردند: مسدود كردن واكنش بدن به اين هورمون به عنوان يك روش درماني براي كاهش وزن ارائه شده است اما در عين حال ميتواند اثرات ناخواسته روي خلق و خوي افراد داشته باشد.
بر اساس تحقيقات منتشر شده در مقاله نيچر نوروساينس، موشهايي كه سطح هورمون گرسنگي در بدن آنها افزايش پيدا كرده بود كمتر علايم افسردگي و اضطراب را از خود بروز ميدادند.
كارشناسان ميگويند؛ اين ايده بسيار جالب توجه و شگفت انگيز است اما تحقيقات بيشتري در اين زمينه بايد انجام گيرد.
هورمون گرلين از يك معده خالي آزاد شده و قبل از حركت به سمت مغز وارد جريان خون ميشود، سپس با جريان خون به مغز رسيده و در آنجا احساس گرسنگي را فعال ميكند.
دكتر جفري زيگمان در اين باره ميگويد: تنها عارضه جانبي اين هورمون افزايش ميل به مصرف غذا و در نتيجه اضافه وزن است.
در پژوهش اخير دكتر جفري زيگمان و همكاران وي مصرف غذا را در موشهاي آزمايشگاهي به مدت 10 روز محدود كردند كه در نتيجه اين كار ميزان هورمون گرلين در خون اين موشها تا چهار برابر افزايش پيدا كرد.
مطالعات نشان داد: اين موشها كه مصرف كالري در آنها محدود شده بود در مقايسه با موشهايي كه آزادانه به غذا دسترسي داشتند، در برابر آزمايشهاي رفتاري از خود كمتر افسردگي و اضطراب بروز ميدهند.
اين گروه از پژوهشگران همچنين روي موشهاي اصلاح شده ژنتيكي بررسي كردند كه نميتوانستند به هورمون گرلين واكنش نشان دهند.
نتايج تحقيقات حاكيست؛ موشهايي كه نميتوانند به هورمون گرلين واكنش نشان دهند بيشتر از موشهاي طبيعي داراي علايم شبه افسردگي هستند.
اين تحقيقات در مركز پزشكي جنوب غربي دانشگاه تگزاس در دالاس انجام گرفته است.
پژوهشگران در حال حاضر اميدوارند كه به مطالعات خود در راستاي بررسي تاثير ضد افسردگي اين هورمون در شرايطي مانند بي اشتهايي ادامه دهند.
پروفسور استفان بلوم، كارشناس تنظيم اشتها در كالج ايمپريال لندن در اين رابطه اظهار داشت: اين باور معقولي است كه گرلين بجز گرسنگي تاثير ديگري نيز روي واكنشهاي رفتاري داشته باشد. اما براي تاييد اين مطلب كه هورمون آزاد شده در معده ميتواند روي خلق در مغز تاثير بگذارد بايد مطالعات بيشتري صورت بگيرد.
وي افزود: به نظر ميرسد كه نقش گرلين در روده و در مغز كاملا با يكديگر تفاوت دارد. افسردگي يكي از شايعترين اختلالات رواني در جهان است. افسردگي نوع حاد يا شديد دارد و هم جسم و هم روان انسان را درگير ميكند.
اين اختلال رواني روي تفكر و رفتار شما تاثير ميگذارد و ميتواند موجب بروز مشكلات احساسي و جسمي مختلفي در بيمار شود.
در اين حالت بيمار تمايل به انجام فعاليتهاي معمول روزانه خود را از دست ميدهد و در شرايط حادتر حتي احساس ميكند كه ديگر زندگي ارزشي ندارد.
بيشتر متخصصان امروزه افسردگي را به عنوان يك بيماري مزمن در نظر ميگيرند كه مانند بيماريهايي چون ديابت و فشار خون بالا نياز به درمان طولاني مدت دارد.
گفتني است كه تشخيص و درمان موثر اين بيماري ميتواند به كاهش علايم حاد و شديد آن كمك كند و با درمان مناسب بيشتر مبتلايان به افسردگي اغلب ظرف چند هفته احساس بهتري پيدا ميكنند و ميتوانند به فعاليتهاي روزمره زندگي خود ادامه دهند.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]