تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833042621
نگاهی به زندگینامه مقام معظم رهبریاز تولد تا رهبری جمهوری اسلامی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگاهی به زندگینامه "مقام معظم رهبری"از تولد تا رهبری جمهوری اسلامی ایران
در این گزارش به برگی از زندگینامه"مقام معظم رهبری"میپردازیم.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛در این گزارش به برگی از زندگینامه"مقام معظم رهبری"خواهیم پرداخت.
سید علی حسینی خامنهای فرزند مرحوم حجتالاسلاموالمسلمین حاج سید جواد حسینی در فروردینماه سال ۱۳۱۸ برابر با ۱۳۵۸ قمری در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. او دومین پسر خانواده بود و زندگی مرحوم سید جواد خامنهای هم مانند بیشتر روحانیون و مدرسان علوم دینی، بسیار ساده: «پدرم روحانی معروفی بود اما خیلی پارسا و گوشهگیر، زندگی ما بهسختی میگذشت من یادم هست شبهایی اتفاق میافتاد که در منزل ما شام نبود مادرم با زحمت برای ما شام تهیه میکرد آن شام هم نان و کشمش بود.»
سیدعلی خامنهای تحصیل را در چهار سالگی از مکتبخانه و با فراگیری قرآن کریم شروع کرد دورهی دبستان را در نخستین مدرسهی اسلامی مشهد، دارالتعلیم دیانتی، گذراند در همین ایام، یادگیری قرائت و تجوید قرآن را نزد برخی قاریان قرآن مشهد آغاز کرد.
همزمان با تحصیل در کلاس پنجم دبستان، تحصیلات مقدماتی حوزوی را نیز آغاز کرد شوق وافر او به تحصیلات حوزوی و تشویق والدین سبب شد که وی پس از اتمام دورهی دبستان، وارد دنیای طلبگی شود و تحصیل علوم دینی را در مدرسهی سلیمانخان ادامه دهد وی بخشی از مقدمات را نیز نزد پدر طی کرد سپس به مدرسهی نواب رفت و دورهی سطح را در آن به پایان برد همزمان با تحصیلات حوزوی دورهی دبیرستان را تا سال دوم متوسطه ادامه داد.
آیتالله خامنهای در ۱۳۴۳ش به دلیل عارضهی بینایی پدر و کمک به وی به ضرورت از قم به مشهد بازگشت و بار دیگر در جلسات درس آیتالله میلانی حضور یافت که تا سال ۱۳۴۹ ادامه داشت او از ابتدای حضور در مشهد به تدریس سطوح عالی فقه و اصول (رسائل، مکاسب و کفایه) و برگزاری جلسات تفسیر برای عموم همت گماشت.
ایشان از سال ۱۳۶۹ش) تدریس خارج فقه را آغاز کرد و تاکنون به تدریس ابواب جهاد، قصاص، مکاسب محرمه و صلاة مسافر پرداخته اند.
آیتالله خامنهای تحقیق و تألیف را از دوران طلبگی آغاز کرد و تقریرات دروس اساتید خود را نگاشت و قبل از پیروزی انقلاب به ترجمه و تألیف چند اثر نیز همت گماشت.
حیات سیاسی و اجتماعی
پیشینهی فعالیتهای سیاسی ـ مذهبی خاندان آیتالله خامنهای، در او زمینهی تربیتی برای مبارزهی سیاسی ـ مذهبی فراهم آورده بود. نقطهی آغازین ورود به فعالیتهای سیاسی، دیدار او با سیدمجتبی نواب صفوی (میرلوحی) در مشهد بود که به بیان خود او اولین بارقههای انقلابی را در وی پدید آورد.نخستین دیدار وی با امام خمینی (ره) در سال ۱۳۳۶ش صورت گرفت اما چهرهی سیاسی امام خمینی برای اولین بار در جریان لایحهی انجمنهای ایالتی و ولایتی برای ایشان مکشوف شد.
وی در ۱۹ و ۲۰ آذر ۱۳۵۷ همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی سخنرانی پرشوری در اجتماع بزرگ راهپیمایان مشهد ایراد کرد و خطبهی شب عاشورا را در حرم مطهر امامرضا (ع) به نام امام خمینی خواند و با این اقدام انقلابی تابوی سنتی حکومت پهلوی را که تا پیش از آن مراسم مذکور را به صورت تشریفاتی و با دعا برای محمدرضا پهلوی اجرا میکرد، در هم شکست همچنین او در روز عاشورا تظاهرات عظیم مردم مشهد را ساماندهی کرد و در اجتماع بزرگ آنان به سخنرانی پرداخت وی در شمار روحانیونی بود که در ۲۴ آذر در اعتراض به حملهی مأمورین رژیم پهلوی به بیمارستان شاهرضای مشهد (امام رضا (ع) کنونی) برنامهی تحصن در بیمارستان مزبور را مطرح کرد در مسیر حرکت آنان برای تحصن بسیاری از مردم نیز به آنان پیوستند و در شمار متحصنین قرار گرفتند متحصنین با صدور اعلامیهای ضمن تشریح جنایات عوامل حکومت پهلوی، مجازات آنان را خواستار شدند و بر سرنگونی حکومت پهلوی و بازگشت امام خمینی تأکید کردند.این اقدام آنان بازتاب گسترده ای یافت و اعلامیههای متعددی در همبستگی و حمایت از آنها در سراسر ایران منتشر شد.
دههی اول انقلاب اسلامی: بهمن ۱۳۵۷ - خرداد ۱۳۶۸
فعالیتهای سیاسی؛
یکی از نخستین عرصههای نقشآفرینی آیتالله خامنهای در روند تکون نظام جمهوری اسلامی، عضویت و فعالیت در شورای انقلاب بود.
"سرپرستی سپاه پاسداران"،از دیگر مأموریتهای وی از طرف شورای انقلاب، مسئولیت مرکز اسناد و نیز سرپرستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ۳ آذر ۱۳۵۸ بود.
"تاسیس حزب جمهوری اسلامی" ،آیتالله خامنهای در ایام منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن، همزمان با حضور مؤثر در شورای انقلاب و تمشیت امور انقلاب در دورهی گذار بههمراه سید محمد حسینی بهشتی، اکبر هاشمی رفسنجانی، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی و محمدجواد باهنر برای ایجاد تشکلی انقلابی فعالیت میکرد این تشکل با نام حزب جمهوری اسلامی در ۲۹ بهمن ۱۳۵۷ رسماٌ اعلام موجودیت کرد.
"امامت جمعهی تهران"
امام خمینی در ۲۴ دی ۱۳۵۸ آیتالله خامنهای را با اشاره به حسن سابقه و شایستگی در علم و عمل به امامت جمعه تهران منصوب کردندایشان نخستین نماز جمعه را در ۲۸ دی ۱۳۵۸ امامت کردند.
"نمایندگی مجلس شورای اسلامی"
آیتالله خامنهای پس از نامزدی برای انتخابات نخستین دوره قانونگذاری مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۳۵۸، از سوی ائتلاف بزرگ نیروهای خط امام در انتخابات مجلس شورای اسلامی حمایت شدو از حوزهی انتخابیهی تهران وارد مجلس شد.
"حضور در دفاع مقدس"
آیتالله خامنهای از نخستین ساعات آغاز جنگ ایران و عراق، در تدبیر مسائل جنگ بصورت فعالانه به ایفای نقش پرداخت.
"جنگ، مهمترین موضوع دوران ریاست جمهوری"
در دو دورهی ریاست جمهوری آیتالله خامنهای، جنگ در رأس امور و مهمترین موضوع کشور بود،ایشان طی هفت سال از مجموع هشت سال دوران ریاست جمهوری خود مقارن با جنگ بود همچنین آیتالله خامنهای در دوره ریاست جمهوری رئیس شورای عالی پشتیبانی جنگ بودند به دنبال تصمیم پذیرش قطع نامه جنگ ایران و عراق آیتالله خامنهای به عنوان رئیسجمهور در نامهای در تاریخ ۲۷ تیر ۱۳۶۷ به دبیرکل وقت سازمان ملل متحد، خاویر پرز دکوئیار، پذیرش قطعنامهی ۵۹۸ سازمان ملل از سوی ایران را اعلام کردند.
"ترور نافرجام توسط منافقین"
آیتالله خامنهای در ۶ تیر ۱۳۶۰ و در حال سخنرانی پس از نماز ظهر در مسجد ابوذر، واقع در یکی از مناطق جنوب تهران، در اثر انفجار بمبی که در ضبط صوت کار گذاشته شده بود به شدت زخمی شدند. امام خمینی، در پیامی خطاب به ایشان توطئهی سوءقصد به جان وی را محکوم کرد و از ایشان تجلیل نمودند. بر اثر این سوء قصد، ایشان از ناحیهی سینه، کتف و دست راست آسیب جدی دیدند گزارشهای غیررسمی مسبب این حادثه را سازمان مجاهدین خلق ایران دانستهاند آیتالله خامنهای اولین فردی بود که در حوادث و جریانات پس از عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا و ریاست جمهوری ترور شدند. در ۱۸ مرداد ۱۳۶۰ از بیمارستان مرخص شدند و مجدداً به صحنهی اجتماع و سیاست بازگشتند و از ۲۶ مرداد ۱۳۶۰ در جلسات مجلس شورای اسلامی حاضر شدند.
دوران ریاست جمهوری
دور اول - انتخاب به عنوان ریاست جمهوری با ۹۵ درصد آرا،پس از شهادت محمدعلی رجایی،دومین رئیس جمهور اسلامی ایران شدند. شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و نیز جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به اتفاق آرا و علیرغم مخالفت ایشان، وی را به عنوان نامزد ریاست جمهوری انتخاب کردند و امام خمینی که سابقاً با تصدی روحانیون برای ریاست جمهوری موافق نبودند با نامزدی ایشان موافقت کردند.باتوجه به تجربه مشکلات و اختلافنظرها با نخستوزیر و برخی اعضای هیئت دولت در چهار ساله اول ریاست جمهوری مایل نبود برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند اما پس از آنکه امام خمینی آن را تکلیف شرعی ایشان دانستند، تصمیم گرفت که در انتخابات چهارمین دوره ریاست جمهوری نامزد شود و از امام خواستند که در انتخاب نخستوزیر مختار باشد و امام هم پذیرفتند.
اولین رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
در پی اختلافات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در تصویب لوایح مختلف، امام خمینی در پاسخ به نامهی سران کشور (از جمله آیتالله خامنه ای ایشان این سمت را تا پایان دوره ریاست جمهوری عهدهدار بودند)، در ۱۷ بهمن ۱۳۶۶ با تشکیل مجمع تشخیص مصلحت موافقت کردند. بر این اساس، آیتالله خامنهای اولین رئیس مجمع تشخیص قرار گرفتند.
دوران رهبری
پس از بازنگری در قانون اساسی و انجام همهپرسی، مجلس خبرگان رهبری یک بار دیگر براساس قانون اساسی جدید در مورد رهبری معظمله رأیگیری کرد و اکثریت قاطع مجدداً معظمله را به رهبری نظام انتخاب کردند.حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی، نزدیکترین فرد به امام خمینی که مشاور و مورد وثوق کامل ایشان بود، نقل کرده که امام در پی سفر خارجی آیتالله خامنهای گفتند: «الحق ایشان شایستگی رهبری را دارند»
۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیأت دولت با مقام معظم رهبری
دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیأت دولت با مقام معظم رهبری رئیسجمهوری و اعضای هیأت دولت عصر امروز -چهارشنبه- به مناسبت ماه مبارک رمضان با مقام معظم رهبری دیدار کردند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری حسن روحانی رئیسجمهوری و اعضای هیأت دولت عصرسخنان مقام معظم رهبری منشور نظام جمهوری اسلامی است - پایگاه خبری تحلیلی سبلانه
امام جمعه اصلاندوز با اشاره به بیانات رهبری در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام گفت سخنان مقام معظم رهبری منشور نظام جمهوری اسلامی است به گزارش پایگاه خبری تحلیلی به نقل از ارس تبار حجت الاسلام و المسلمین "عظیم اسدزاده" در خطبه های این هفته نماز جمعه اصلاندوز با اشاره بهرئیس و نمایندگان مجلس فردا مهمان افطار مقام معظم رهبری
رئیس و نمایندگان مجلس فردا مهمان افطار مقام معظم رهبری سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که رئیس و نمایندگان مجلس فردا میهمان افطار مقام معظم رهبری هستند آفتاب سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که رئیس و نمایندگان مجلس فردا میهمان افطار مقام معظم رهبری هستند بهروزخاطرات خواندنی مقام معظم رهبری از دکتر شریعتی/ با او رفاقت دیرین داشتم
خاطرات خواندنی مقام معظم رهبری از دکتر شریعتی با او رفاقت دیرین داشتم تسنیم مصاحبه ای از مقام معظم رهبری در سال 1360 در باره دکتر شریعتی را منتشر کرده است به گزارش نامه نیوز بخشهایی از این مصاحبه را می خوانید شریعتی برخلاف آنچه که همگان تصور می کنند یک چهره همچنان مظلوم استسایۀ تهدید بر سر برجام/ چرا مقام معظم رهبری تعبیر سیلی خوردن از آمریکا را مطرح کردند؟
سایۀ تهدید بر سر برجام چرا مقام معظم رهبری تعبیر سیلی خوردن از آمریکا را مطرح کردند تاریخ انتشار سه شنبه ۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۳ ۲۴ سیدحسین موسویان و رضا نصری در مقالۀ مشترکی که روزنامۀ آمریکایی نیویورک تایمز آنرا منتشر کرده به چالشهای پیش روی برجام و موانع موجود در مسیر اخاطرات خواندنی مقام معظم رهبری از دکتر شریعتی/او از ارادتمندان امام بود/با او رفاقت دیرین داشتم
خاطرات خواندنی مقام معظم رهبری از دکتر شریعتی او از ارادتمندان امام بود با او رفاقت دیرین داشتم سیاست > رهبری - تسنیم مصاحبه ای از مقام معظم رهبری در سال 1360 در باره دکتر شریعتی را منتشر کرده است بخشهایی از این مصاحبه را می خوانید شریعتی برخلاف آنچه که همگان تصودیدار کارگزاران نظام با مقام معظم رهبری آغاز شد
دیدار کارگزاران نظام با مقام معظم رهبری آغاز شد به مناسبت ماه مبارک رمضان سران قوا مسئولان کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشوری و لشکری عصر امروز سهشنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبریکمک 300 میلیون تومانی مقام معظم رهبری برای آزادی زندانیان نیازمند
کمک 300 میلیون تومانی مقام معظم رهبری برای آزادی زندانیان نیازمند همزمان با برگزاری بیست و نهمین همایش گلریزان ویژهی کمک به آزادی زندانیان نیازمند آیتالله سیدعلی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی سه میلیارد ریال به این امر خداپسندانه اختصاص دادند به گزارش پایگاه اطامیدوارم مجلس دهم همسو با بیانات مقام معظم رهبری عمل کند
امیدوارم مجلس دهم همسو با بیانات مقام معظم رهبری عمل کند نماینده مردم قصر شیرین گفت امیدوارم مجلس دهم در جهت تأمین حقوق ملت و همسو با بیانات مقام معظم رهبری عمل کند به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان فرهاد تجری نماینده مردم قصر شیرین در نطق میان دستور در صحلایحه اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران مغایر قانون شناخته شد
با اعلام نظر شورای نگهبان لایحه اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران مغایر قانون شناخته شد شورای نگهبان نظر خود را در مورد لایحه اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد به گزارش ایلنا لایحه اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران مصوب جلسه مورخ سوم خرداد ماه-
سیاسی
پربازدیدترینها