محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826319601
بانک مرکزی: ایران از فهرست کشورهای اقدام متقابل،حذف شد/ تسهیل روابط بانکی با ایران
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بانک مرکزی: ایران از فهرست کشورهای اقدام متقابل،حذف شد/ تسهیل روابط بانکی با ایران
گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه پایانی اجلاس ۲۴ ژوئن که (چهارم تیرماه) برگزار شد، برای نخستین بار و پس از حدود هشت سال تلاش مدیران و کارشناسان اقتصادی و بانکی کشور، نام "ایران" را از فهرست کشورهایی که لازم است علیه آنها اقدامهای متقابل اتخاذ شود، حذف کرد.
به گزارش ایسنا، پس از انجام اقدامات مثبت جمهوری اسلامی ایران از جمله در زمینه تصویب قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس شورای اسلامی و تایید آن از سوی شورای نگهبان و نیز انجام دیگر اقدامات مقتضی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران، گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه اخیر خود، نسبت به این تحولات واکنش مثبت نشان داد و با اتخاذ تصمیمات اخیر که شرح آن به تفصیل در بیانیه ماه ژوئن این گروه آمده است، برای اولین بار، نام ایران را از گروهی که در قعر فهرست رده بندی آن قرار داشت، حذف کرده و آن را به سطح بالاتری ارتقا داد.
اگر چه نام ایران همچنان در فهرست کشورهایی قرار دارد که لازم است در خصوص آن، تدابیر احتیاطی لازم به عمل آید؛ لیکن با حذف اتخاذ اقدامات متقابل علیه نظام مالی ایران از سوی دیگر کشورها، مانع تجاری و بانکی دیگری از پیش پای کشورهایی که قصد دارند معاملات خود را با ایران از سر گیرند، برداشته شد.
فاطمه مهجوریان - کارشناس مبارزه با پولشویی بانک مرکزی - در گفتوگو با ایسنا زوایای مختلف موضوع را تشریح کرد. گفتوگوی این کارشناس با ایسنا به این شرح است:
- به اختصار در مورد گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و وظایف آن توضیح دهید؟
گروه ویژه اقدام مالی، نهادی بین دولتی است که در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم فعالیت میکند. این گروه دارای نهادهای منطقهای متعددی است و مجموعاً ۱۹۸ کشور دنیا توصیههای این گروه را قبول کرده و اجرا میکنند و لذا از مقبولیت فراوانی برخوردار است.
- ماهیت توصیههای این گروه و دلیل اجرای آن توسط کشورها چیست؟
توصیههای این گروه ماهیت فنی دارد. از جمله توصیههای این گروه میتوان به موضوعات زیر اشاره کرد: کشورها ملزم باشند ریسکهای پولشویی و تامین مالی تروریسم خود را شناسایی کرده و رویکرد مبتنی بر ریسک در مبارزه با آنها اتخاذ کنند، نهادهای ذیربط مسئول مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم هر کشور با یکدیگر همکاری داشته باشند، موسسات مالی و سایر مشاغلی که در معرض سوء استفاده پولشویان و تامینکنندگان مالی تروریسم قرار دارند ملزم باشند که مشتریان خود را با دقت شناسایی کنند، موسسات مالی ملزم باشند مدارک شناسایی مشتریان و تراکنشها را برای مدت زمانی خاص نگهداری کنند و غیره.
اجرای این توصیهها تماماً در چارچوب اختیارات کشورها است و به هیچ وجه قرار نیست کشوری، اطلاعات خود را به کشور یا گروه دیگری ارائه کند؛ بلکه کشورها با ارائه قوانین و مقررات مصوب خود، به دیگر کشورها نشان خواهند داد که توصیهها را اجرا میکنند و از این بابت کشورشان، بهشت پولشویان و تامینکنندگان مالی تروریسم نیست.
این دو جرم مالی از جمله جرایم فراملی هستند که قصور یک کشور در مبارزه با آنها تنها وضعیت کشور مدنظر را متاثر نمیکند؛ بلکه بر ثبات مالی سایر کشورها نیز تاثیر میگذارد و از این رو، نهادهای بینالمللی و بیندولتی خود را مجاز میدانند که کشورها را ملزم به رعایت حداقل توصیههای فنی کنند. ایران نیز همواره بر مبارزه با فساد، پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید داشته است.
- رویکرد این گروه نسبت به ایران چگونه بوده است؟
گروه ویژه اقدام مالی از سال ۲۰۰۷ ایران را به دلیل عدم تصویب قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم - که به زعم آنها نقطه شروع برای مبارزه با این دو پدیده شوم است- در فهرست کشورهای با ریسک بالا قرار داد و از سال ۲۰۰۹ از کشورها تقاضا کرد که علیه ایران اقدام متقابل بهعمل بیاورند. اقدام متقابل شامل مجموعه اقدامات تنبیهی از جمله قطع روابط کارگزاری با بانکهای ایرانی است.
در سالهایی که ایران تحت تحریم قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، آثار بیانیههای این گروه در ایران کمتر ملموس بود؛ لیکن به دلیل الزامات داخلی و لزوم مبارزه با پولهای کثیف و در راستای دستورات مقام معظم رهبری برای مبارزه با فساد و هچنین از آنجا که ایران خود یکی از قربانیان تروریسم است، جمهوری اسلامی ایران خود را ملزم به انجام اقداماتِ مقتضی میدانست.
لذا در یک دهه اخیر دو قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تصویب و مورد تائید شورای محترم نگهبان نیز قرار گرفت، شورای عالی مبارزه با پولشویی و واحد اطلاعات مالی تاسیس شد و اقدامات فنی متعددی به عمل آمد تا کشور ایران بیش از گذشته برای پولشویان و تامینکنندگان مالی تروریسم، کشور ناامنی باشد و سرانجام این اقدامات از سوی گروه ویژه اقدام مالی مورد توجه قرار گرفت.
نکته مهم آنکه مهمترین ایراد این گروه که تا چهار ماه پیش در بیانیههای آن ذکر میشد عدم تصویب قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم بود که با همت قوای محترم قضاییه و مجریه در ارائه پیشنویس قانون و همراهی مجلس شورای اسلامی در تصویب آن و نهایتاً تائید شورای محترم نگهبان، ایراد وارده نیز رفع شد.
- در خصوص بیانیهای که روز جمعه ۴ تیر توسط این گروه در مورد ایران منتشر شد توضیح دهید؟
برای اینکه شناخت درستی از بیانیه جدید پیدا کنیم ضروری است که بیانیه مذکور را با بیانیه یکم اسفند ۱۳۹۴ (۱۹ فوریه ۲۰۱۶) این گروه مقایسه کنیم. در بیانیه ماه فوریه، این گروه اشاره کرده بود که به طور ویژه و استثنایی در خصوص ریسک تامین مالی تروریسم ایران و آثار آن بر نظام مالی بین المللی ابراز نگرانی کرده و تقاضا کرده بود کشورها علیه ایران، اقدام متقابل (تحدید یا قطع روابط کاری) انجام داده، مراقب راههای دور زدن این تحریمها توسط ایران باشند و اجازه افتتاح شعب موسسات مالی ایران در کشورهای خود را ندهند. امری که به کرات در بیانیههای چند سال اخیر این گروه دیده میشود.
لیکن در بیانیه جدید، لحن بیانیه کاملاً متفاوت است و در ابتدای بیانیه از اقدامات به عمل آمده توسط ایران استقبال شده است. در حالی که در بیانیه قبل هیچ نکته مثبتی در خصوص ایران اعلام نشده بود، در این بیانیه ضمن اشاره به اینکه هنوز کاستیهایی وجود دارد، همزمان به اقدامات بعمل آمده و اثبات متعهد بودن ایران به رفع کاستیها اشاره شده است.
گروه ویژه در این بیانیه تلاش کرده سهم خود برای به رسمیت شناختن اقدامات فنی کشور را ادا کرده و به مدت یک سال مانع از ایجاد روابط کارگزاری بانکهای خارجی با بانکهای ایرانی نخواهد شد و اگر ایران نظام مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم خود را تقویت کند، گروه ویژه نیز گامهای بیشتری (احتمالاً برای معرفی ایران به عنوان کشوری که ریسک پایین در این زمینه دارد یا فاقد ریسک میباشد) خواهد برداشت.
این در حالی است که پیش از این گروه ویژه تنها اقدامات تنبیهی در صورت قصور ایران از اجرای توصیههای فنی خود را مطرح می کرد. در هر حال تلاش بیش از یک دهه جمهوری اسلامی ایران در حال به ثمر نشستن است و ایران مصمم است که با ارتقای چارچوبهای خود برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، همزمان با ایجاد شفافیت و حفظ سلامت نظام خود، این پیام را از طریق گروه ویژه اقدام مالی به دنیا صادر کند که کشور ایران شریکی امن و سالم در روابط کارگزاری بانکی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۰۵ تير ۱۳۹۵ - 25 June 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
ایران از فهرست کشورهای اقدام متقابل، حذف شد / تسهیل روابط بانکی با ایران
ایران از فهرست کشورهای اقدام متقابل حذف شد تسهیل روابط بانکی با ایران گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه پایانی اجلاس 24 ژوئن که در روز جمعه چهارم تیرماه برگزار شد برای نخستین بار و پس از حدود هشت سال تلاش مدیران و کارشناسان اقتصادی و بانکی کشور نام ایران را از فهرست کشورهایی کهایران از فهرست کشورهای اقدام متقابل، حذف شد / روابط بانکی با ایران تسهیل شد
ایران از فهرست کشورهای اقدام متقابل حذف شد روابط بانکی با ایران تسهیل شد اقتصاد > اقتصاد سیاسی - گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه پایانی اجلاس 24 ژوئن که در روز جمعه چهارم تیرماه برگزار شد برای نخستین بار و پس از حدود هشت سال تلاش مدیران و کارشناسان اقتصادی و بانکیتوسعه تجارت ایران و هلند با تسهیل فعالیت های بانکی شتاب بیشتری می گیرد
توسعه تجارت ایران و هلند با تسهیل فعالیت های بانکی شتاب بیشتری می گیرد وزیر امورخارجه کشور گفت شرایط بسیار مناسبی برای همکاری های اقتصادی بین دو کشور فراهم شده است به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان محمدجواد ظریف روز پنجشنبه در جریانپیشنهاد ایران به روسیه برای مبادلات بانکی
پیشنهاد ایران به روسیه برای مبادلات بانکی مدیرکل امور بین الملل بانک مرکزی گفت ایران و روسیه ممکن است به یک توافق رسمی در زمینه نقل و انتقال دوجانبه پول به ارزهای ملی دو کشور دست پیدا کنند به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه خبری آذرنیوز ایران و روسیه ممکن است به یک توافقگزارش رویترز از روابط بانکی ایران و کشورهای خارجی
گزارش رویترز از روابط بانکی ایران و کشورهای خارجی ظریف گفت من باور دارم که ایالات متحده تمام تحریم ها را روی کاغذ حذف کرده است اما واشنگتن برای حذف بقایای روانی که یک دهه وجود داشته باید اقدامات بیشتری انجام دهد کد خبر ۵۹۷۹۳۱ تاریخ انتشار ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۵۱ - 15 June 201بستر مبادلات ارزی و بانکی میان ایران و ترکیه برقرار شده است
سفیر کشورمان در ترکیه بستر مبادلات ارزی و بانکی میان ایران و ترکیه برقرار شده است سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در مراسم ضیافت افطار و دیدار با مدیران دفاتر رسانههای شاخص ترکیه در محل سفارت با تشریح روند روبه توسعه همکاریهای ایران و ترکیه سیاستهای اصولی ایران را در فضااجرای قراردادها بین ایران و فرانسه منوط به حل مشکلات بانکی
اجرای قراردادها بین ایران و فرانسه منوط به حل مشکلات بانکی وزیر امور خارجه کشورمان گفت برای اجرای قراردادها بین ایران و فرانسه هنوز مشکلات بانکی وجود دارد که باید حل شود به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان اجرای قراردادها بین ایران و فرانسه منوط به حل مشحساب بانکی مدیرعامل بیمه ایران مسدود شد
حساب بانکی مدیرعامل بیمه ایران مسدود شد طبق تصمیم وزیر اقتصاد حساب بانکی مدیرعامل بیمه ایران که چندی پیش به دلیل دریافت وام های میلیونی برکنار شده بود مسدود شد به گزارش فرهنگ نیوز بعد از انتشار فیش های حقوق برخی مدیران که حکایت از دریافت حقوق های نجومی داشت و بعضا نشان می داد کبعیدی نژاد: تحریمهای بانکی ایران لغو شد
بعیدی نژاد تحریمهای بانکی ایران لغو شد مدیرکل سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اینکه کلیه تحریمهای بانکی لغو شده است یادآور شد سوئیفت از ابتدای اجرای برجام باز شده اما بانکهای بزرگ به سبب احتیاط از فشارها و ایجاد مشکل از سوی آمریکا برای پیوستن بهبانک مرکزی نرخ بانکی ۳۹ ارز را اعلام کرد - شبکه خبری اقتصاد ایران
بانک مرکزی نرخ بانکی ۳۹ ارز را امروز چهارشنبه برای عرضه در مرکز مبادلات ارزی اعلام کرد سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه گزارش داد واردات کالاهای تقلبی و قاچاق سالانه به نیم تریلیون دلار می رسد که حدود ۵ ۲ درصد حجم تجارت جهانی را شامل واقعیت این است که کارکرد این مراکز مشخ-
سیاسی
پربازدیدترینها