واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
جزئیات حادثه سقوط اتوبوس سربازان به دره مدیرکل ایمنی سازمان راهداری گفت: پس از وقوع حادثه اتوبوس سربازان ۰۵ کرمان، تیمهای کارشناسی سازمان راهداری در استان مبدأ (کرمان)، استان محل حادثه (فارس) و استان سیستان و بلوچستان مستقر شدند و به بررسی جوانب موضوع پرداختند که با تجمیع همه دادهها با خاطیان برخورد جدی میشود.
به گزارش فرهنگ نیوز، روز دوم تیرماه امسال بود که یک دستگاه اتوبوس مسافربری که از کرمان به سمت شیراز در حرکت بود، ساعت یک بامداد در گردنه «لای رز» شهرستان نیریز استان فارس به دره سقوط کرد، این اتوبوس حامل سربازان ترخیص شده از دوره آموزشی پادگان «05» کرمان بود.
علت اولیه بروز این حادثه که متأسفانه موجب جان باختن 20 تن از مسافران و زخمی شدن حدود 30 نفر دیگر شد، انحراف از جاده و ناتوانی راننده در کنترل اتوبوس اعلام شده است که البته با بررسیهای فنی، علت دقیق بروز تصادف اعلام خواهد شد.
حدود دو ساعت پس از وقوع این حادثه، اتوبوسی دیگر در در کیلومتر 65 محور سروستان – شیراز واژگون شد که این واژگونی موجب مجروح شدن مسافران آن شد.
در این راستا به سراغ مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای رفتیم و درباره آخرین جزئیات این تصادف با وی گفتوگو کردیم.
جواد هدایتی ضمن تسلیت به بازماندگان متوفیان این حادثه بیان کرد: قطعاً به محض مشخص شدن همه جوانب وقوع این اتفاق، با خاطیان برخورد جدی خواهیم داشت اما به هر حال تهیه همه گزارشها از جوانب مختلف این حادثه، کمی زمانبر است.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری ادامه داد: نمیتوان ظرف 24 یا 48 ساعت همه ابعاد فنی حادثه را استخراج کرد و در مورد آن تصمیم حقوقی و قضایی گرفت؛ اتفاقاتی قبل از بروز حادثه رخ داده است که باید بررسی شود، لازم است از چند روز قبل از بروز تصادف، رفتار راننده مورد بررسی قرار گیرد، بررسیهای سر صحنه نیز انجام شود و سپس کارشناسان همه این یافتهها را کنار هم قرار داده و موضوع را از لحاظ فنی بررسی کنند.
وی افزود: در هیچجای دنیا امکانپذیر نیست که در مدت زمان بسیار کوتاهی همه عوامل فنی بروز چنین حادثهای بررسی و درباره آن تصمیمگیری شود؛ در بهترین عملکرد، بیان علت وقوع چنین حوادثی در اروپا هم حداقل یک ماه به طول انجامیده است.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بیان کرد: پس از وقوع این حادثه، پلیس به عنوان مدیر صحنه تصادف سر صحنه حاضر میشود و سپس اظهارنظر میکند، از سوی دیگر تیمهای کارشناسی سازمان راهداری در استان مبدأ (کرمان) و استان محل حادثه (فارس) مستقر هستند، آنها اطلاعات خود را جمعآوری میکنند و سپس این یافتهها در کنار هم قرار میگیرد تا تصمیمگیری نهایی داشته باشیم و قطعاً اگر شرکت اتوبوسرانی قصوری داشته باشد، با شرکت خاطی برخورد قانونی خواهیم داشت.
هدایتی در پاسخ به این سؤال که آیا اتباع غیرمجاز هم در این اتوبوس حضور داشتهاند؟ گفت: من نیز شنیدهام که اتباع غیرمجاز در این اتوبوس جا داده شده بودند، اما بیان قطعی همه موارد منوط به تهیه و تجمیع گزارشهای کارشناسی است و قطعاً آنچه در صدور و شدت رأی میتواند مهم باشد، بحثی است که ارتباط مستقیم با وقوع تصادف دارد.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری بیان کرد: ممکن است راننده مشکلاتی نظیر اعتیاد داشته است و یا مشکلاتی دیگر که هنوز تأیید نشده، اما همانگونه که گفتم آنچه در صدور و شدت رأی مؤثر است به این برمیگردد که موارد کشف شده بر سر صحنه چه ارتباطی با وقوع تصادف داشته است.
هدایتی اظهار داشت: مثلاً ممکن است این اتوبوس مخزن سوخت اضافه هم داشته است، اما باید بررسی شود که این باک اضافه چه تأثیر مستقیم یا غیر مستقیمی در وقوع حادثه داشته است، باید موضوعات مختلف توسط کارشناسان بررسی و سهم و نقش آنها در وقوع تصادف مشخص شود و سپس براساس آن سهم تقصیر و شدت برخورد را تعیین کرد.
وی اظهار داشت: کارشناسان سازمان راهداری حدود دو ساعت پس از وقوع این حادثه بر سر صحنه حاضر شدند و گزارشهای اولیه را روز گذشته برای ما ارسال کردند و جمعبندی گزارشات تا روز شنبه به سازمان راهداری ارسال میشود.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری افزود: تیم بررسی حادثه استان کرمان از نقطه شروع سفر اطلاعات را برای ما جمعآوری میکنند و به این موضوع نیز خواهند پرداخت که چرا 57 نفر مسافر سوار اتوبوس 44 نفره بودند و یا وجود اتباع غیرمجاز در اتوبوس بررسی خواهد شد و مکان سوار شدن این اتباع نیز مشخص میشود.
هدایتی گفت: حتی کارشناسان سازمان راهداری در استان سیستان و بلوچستان نیز در حال بررسی موضوع هستند زیرا راننده و اتوبوس مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است آنها نیز هماکنون سوابق اتوبوس و راننده را بررسی میکنند.
وی افزود: در حال حاضر در 3 استان سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس کارشناسان سازمان از ساعات اولیه تصادف به بررسی علل وقوع حادثه پرداختهاند؛ لحظه به لحظه با آنها در تماس هستیم تا این اطلاعات مختلف کنار هم چیده و سناریوی تصادف استخراج شود و سپس براساس این سناریو علت حادثه شناسایی میشود و بر اساس علت، درباره نحوه برخوردها تصمیمگیری خواهد شد.
منبع: فارس
95/4/4 - 15:28 - 2016-6-24 15:28:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]