محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844731773
وقتی تهدید ایران دستمایه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میشود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وقتی تهدید ایران دستمایه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میشود
تهدیدات نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در برابر سیاست «سکوت و لبخند» مقامات کشورمان بهانهای برای تبلیغاتشان شده است.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجاه و هشتمین انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا قرار است سه شنبه 18 آبان سال جاری برابر با 8 نوامبر 2016 میلادی برگزار شود.
بر این اساس نامزدهای ریاست جمهوری این کشور ماههاست که تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کرده و از هیچ تلاشی برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری آمریکا فروگذاری نکردند، یکی از نامزدهای جنجال برانگیز ریاست جمهوری این کشور "دونالد ترامپ" جمهوری خواه است که اخیرا در تبلیغات انتخاباتی خود پایش را فراتر از مرزهای جغرافیایش قرار داده و در ادعاهای انتخاباتیاش گفته است: "ایران برای دستیابی به سلاح هستهای تلاش میکند و با توجه به توافقی که دولت اوباما با ایران داشته نابخردانهترین توافقی است که من تاکنون دیدهام، ایران میتواند طی 10سال به سلاح هستهای دست یابد".
وی اولویت نخست کاریش پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را لغو توافق هستهای ایران دانسته و گفته است مهمترین اولویتش در کاخ سفید برچیدن توافق هستهای آمریکا با ایران خواهد بود و مدعی است که این توافق یک فاجعه برای آمریکا و رژیم صهیونیستی است و به دنبال آن برجام را پاره خواهد کرد.
به دنبال اظهارات وقیحانه این نامزد جمهوری خواه آمریکا، چند روز اخیر رهبر معظم انقلاب طی سخنانی اعلام کردند "اگر رئیس جمهور آینده آمریکا به تعهداتشان بر اساس توافق هستهای عمل نکند و آن را نقض کند، ایران برجام را به آتش خواهد کشید".
ایشان گفتند: "جمهوری اسلامی ایران نخستین طرفی نخواهد بود که توافق هستهای را نقض میکند، زیرا پایبندی به عهد و پیمان دستوری قرآنی است ولی اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن توافق هستهای عملی شود، آنگاه جمهوری اسلامی برجام را به آتش خواهد کشید".
چند روز پس از سخنان رهبر معظم انقلاب کاخ سفید مهر محکمی بر دهان نامزد جنجالی کشورش زد، "بن رودز" سخنگوی کاخ سفید ابراز اطمینان کرد: رئیس جمهور آینده آمریکا از جمله ترامپ، به منظور جلوگیری از بروز درگیری بالقوه نظامی در غرب آسیا، توافق هستهای ایران را حفظ خواهد کرد.
معاون مشاور امنیت ملی آمریکا تاکید کرد: شیوهای که بر اساس آن توافق هستهای ایران ساختار و شکل گرفته است، عناصر بازدارنده فراوانی وجود دارد که رئیس جمهور آینده آمریکا را از پاره کردن آن باز خواهد داشت و یکی از نخستین پیامدهایی که در صورت تصمیم گیری درباره چنین کاری به ذهن من خطور میکند این است که زمینه بروز بحرانی در غرب آسیا تسریع خواهد شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تبلیغات در هر عرصهای تکنیکهای ویژه خود را طلب میکند، در این رهگذر شاهدیم که برخی از نامزدهای ریاست جمهوری این کشور منطق روابط بینالملل را زیر پا گذاشته و در تبلیغاتشان به جای اینکه به موضوعات داخلی کشور خود بپردازند و مردم کشور خودشان جامعه هدف باشد نوک پیکان تبلیغات خود را به سمت ایران نشانه گرفتهاند و در اذهان پوچ خود رویای پیروزی شان را در مبارزه علیه ایران میبینند و ادعا دارند که در میدان رقابت میان رقیبانشان بخشی از آراء را از آن خود کنند! اما با این اقدامات گفتمان سیاسی را متنزل میسازند.
بررسی لحن مقامات آمريكايی در مواجهه با ايران بيانگر آن است که اتخاذ رويكرد مصالحه جويانه از سوی مقامات ايرانی، توهين و تحقير مقامات آمريكايی عليه ايران را به دنبال دارد. بارها تهديد مستقيم ايران به حمله نظامی يا حمله اتمی و توهين نژاد پرستانه از سوی معاون وزير امور خارجه آمريكا از جمله مواردی است كه در ماه های اخير از سوی آمريكايیها بيان شده است. اين در حالی است كه مقامات دولت يازدهم از به كارگيری ادبيات تهاجمی در برابر مقامات آمريكايی خودداری میكنند و حتی در جملات خود برای توجيه برخی اقدامات آمريكايیها عليه ايران از كلماتی استفاده میكنند كه بار معنايی منفی نداشته باشد. حتی در اين بين، رئیس جمهور کشورمان در اظهاراتی بی سابقه در تاريخ جمهوری اسلامی در مصاحبه با فايننشیال تايمز با اشاره به گفتگوی تلفنی خود با اوباما، رئيس جمهور آمريكا را با اوصافی مانند بسيار مؤدب و باهوش توصيف كرد.
اما در برابر لحن مصالحه جویانه مقامات دولت یازدهم، مقامات دولت آمریکا در برابر دولت و مردم ایران بارها از الفاظ توهین آمیز و تحقیر آمیز استفاده کردند، به کارگیری ادبیات توهین آمیز در برابر ادبیات مصالحه جویانه مقامات دولت ایران الگویی است که ناشی از خودبرتربینی مقامات ایالات متحده در مواجهه با جمهوری اسلامی است و اتفاقاً تیم فعلی دستگاه دیپلماسی پیش از این و در زمان دولت اصلاحات این رفتار توهین آمیز را تجربه کرده است.
تهدید و توهین آمریکایی در برابر سیاست «سکوت و لبخند» مقامات ایرانی
در ژانویه سال 2002 میلادی بود که جورج بوش رئیسجمهور وقت ایالات متحده آمریکا در گزارش سالیانه خود به مجلسیان و مردم آمریکا برای اولین بار از اصطلاح "محور شرارت" استفاده کرد و ایران، عراق و کره شمالی را از اجزای اصلی این محور نامید، در آن زمان که تنها چند ماه از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر به نیویورک و واشنگتن گذشته بود آمریکا و متحدانش توانسته بودند در مرحله اول مبارزهای که آن را جنگ جهانی با تروریسم میخواندند، حکومت طالبان در افغانستان را سرنگون کنند و در گام بعدی در تدارک حمله به عراق بودند.
کنار هم گذاشتن ایران و عراق در محور شرارت عملاً تهدید نظامی گستردهای علیه ایران بود به این معنا که پس از حمله به عراق، نوبت ایران است که مورد حمله آمریکا قرار میگیرد، از زمان رونالد ریگان هیچ رئیس جمهوری با این صراحت در مورد کشورهای دیگر و جنگ علیه آنها صحبت نکرده بود این اظهارات در شرایطی بیان شد که در داخل ایران بیش از سه سال از روی کار آمدن دولت اصلاحات میگذشت و این دولت برای برقراری روابط با آمریکا پالسهایی را به کاخ سفید فرستاده بود.
اما پاسخ آمریکا به پالسهای فرستاده شده قرار دادن ایران در محور شرارت و تهدید نظامی علیه کشورمان بود. پس از فشار آمریکا به کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان برای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران که تعلیق فعالیتهای هستهای را به همراه داشت، آمریکاییها گامهای تهاجمی خود را با شتاب بیشتری برداشتند و با تهدید نظامی ایران، خواهان تعطیلی کامل فعالیتهای هستهای ایران شدند، مقامات آمریکایی در این برهه زمانی علی رغم گامهای "اعتمادساز" ایران، عبارت تهدیدآمیز «همه گزینهها روی میز است» را وضع کردند.
اما این ادبیات، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و اظهارات مقامات دولت برای نزدیکی با آمریکا باز تولید شده است، در همین راستا در آذرماه سال 1392 و پس از امضای توافقنامه ژنو، علی رغم برخی گامهای دولت برای نزدیکی به آمریکا، وندی شرمن، نماینده آمریکا در مذاکرات هستهای، در توهین آشکار به مقامات و مردم ایران گفت: "ما میدانیم که فریب کاری جزیی از دی. ان. ای. ایرانیان است".
این در حالی بود که دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم بر اساس سیاست "مصالحه جویانه" را در دستور کار قرار داده بود. در مهر ماه همان سال باراک اوباما سه روز پس از مکالمه تلفنی با روحانی صراحتاً لفظ حمله نظامی را به کار برد و گفته بود: "حمله نظامی"علیه ایران همچنان روی میز است. البته الگوی رفتاری مقامات آمریکایی در مواجهه با ایران در دیپلماسی این کشور نیز خود را نشان داده است.
تأکید کنگره بر افزایش تحریمها علیه ایران و رفتار مغرورانه نماینده آمریکا در مذاکرات هستهای اخیر برگرفته از الگوی رفتاری آمریکا علیه ایران است، به عقیده کارشناسان دولت ایران با هر قدم عقب نشینی، مقامات آمریکایی را برای دستیابی به امتیازات بیشتر "جسورتر" و با به کارگیری "ادبیات انفعالی" آنها را برای به کارگیری لحن "گزنده تر" ترغیب میکند. چرا که آمریکاییها رفتار و ادبیات ایران در مذاکرات را تابعی از فشارهای خود تعریف میکنند و در حال حاضر که گمان میکنند بر اثر فشار تحریمها ایران حاضر به امتیازدهی شده است، برای کسب امتیازات بیشتر "تحریم و تهدید" را بیشتر به کار میبرند.
نمونه دیگری در برخورد تحقیرآمیز مقامات آمریکایی در مواجهه با مقامات دولت یازدهم، موضوع مخالفت آمریکا با صدور ویزا برای حمید ابوطالبی به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل بود.
دولت آمریکا روز جمعه (۲۲ فروردین ۱۳۹۳) به صورت رسمی اعلام کرد که کنگره این کشور ورود ابوطالبی به خاک آمریکا را ممنوع کرده است، این کشور در گذشته هرگز از صدور ویزا برای افراد نامزد نمایندگی سازمان ملل خودداری نکرده است با این حال از ورود ابوطالبی به این کشور به علت دخالت در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی، جلوگیری کرد.
ریشه ادبیات تحقیر آمیز آمریکاییها در کجاست؟
اما دور جدید اظهارات توهین آمیز علیه ایران دقیقاً از زمانی آغاز شد که در داخل برخی چهرههای سیاسی از بهبود معیشت مردم ایران در نتیجه گشایش موضوع هستهای و در سایه بهبود رابطه با آمریکا سخن میگفتند، البته ایده پیوند معیشت با سیاست خارجی به زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باز میگردد، روحانی زمانی سکان دولت را در دست گرفته بود که قبل از آن و در جریان تبلیغات انتخاباتی وضع اقتصادی کشور را با حوزه سیاست خارجی پیوند داده بود. وی در بسیاری از برنامههای تبلیغاتی خود بویژه در گفت وگوی ویژه خبری و فیلم تبلیغاتی این جمله را تکرار کرد: "سانتریفیوژها باید بچرخند اما چرخ کارخانههای داخلی هم باید بچرخد".
به عبارتی راهکار روحانی برای بهبود معیشت، تغییر در دیپلماسی هستهای بود و بخشی از مردم نیز این راهکار را نزدیکترین نسخه برای بهبود وضع معیشتی دریافتند. پس از به ریاست جمهور رسیدن روحانی و تأیید صلاحیت وزرای کابینه یازدهم نیز همین رویه با ارائه آمار و ارقامی سؤال برانگیز از سوی روحانی ادامه پیدا کرد. به گونهای که وی در اولین جلسهای که در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرد، گفت: "این اولین بار است که پس از دوران جنگ تحمیلی در 2 سال متوالی، رشد اقتصادی ما منفی است. این برای اولین بار است که در کنار رشد اقتصادی منفی، کشور با تورم بسیار بالایی مواجه است. بیشترین تورم در منطقه و شاید در جهان! اینکه کشور با تورم ۴۲ درصد و بیکاری مواجه است".
این قبیل اظهارات رئیس جمهور زمانی به اوج رسید که وی اظهار داشت: "خزانه مملکت خالی است". تحلیلگران داخلی از همان ابتدا نسبت به این رفتار دولت انتقاد داشته و معتقد بودند این رفتار نه تنها کاهش فشار را به همراه ندارد بلکه موجب استمرار فشارهای آمریکا خواهد شد. آنان معتقد بودند آمریکا این اظهارات را به مثابه تأثیرگذاری تحریمها بر ساختار تصمیمگیری ایران تلقی کرده و قاعدتاً در این سیاست فشار تجدیدنظر نخواهد کرد. این تحلیلها نهایتاً در شیوه مذاکراتی 1+5 در ژنو 1، 2، 3 و به صورت مشخص در توافقنامه هستهای و همچنین در اظهارات جنگ طلبانه مقامات آمریکایی عینیت یافت.
اولین اظهار نظر صریح اوباما درباره حمله نظامی علیه ایران
اوباما برای اولین بار در طول ریاستجمهوری خود، سه ماه پس از روی کار آمدن دولت روحانی و در آستانه سفر رئیسجمهور به نیویورک صراحتاً از لفظ حمله نظامی علیه ایران استفاده کرد: "ترجیح من برای حل مسئله به شکل دیپلماتیک، به این معنا نیست که ما به تهران "حمله نظامی" نمیکنیم". اوباما پیش از این از کاربرد کلمه حمله نظامی ابا داشت و ترجیح میداد از لفظ "همه گزینهها روی میز است"، استفاده کند با این حال این اظهارات هیچ واکنش قابل توجهی از سوی رئیسجمهور و مقامات دستگاه دیپلماسی کشورمان به دنبال نداشت.
این جمله اوباما به این معنا بود که ایران در نتیجه فشارهای ایالات متحده رویکردش در قضیه هستهای تغییر کرده و در نتیجه به دلیل نیاز ایران برای کاهش فشار و گشایش اقتصادی باید سمت و سوی مذاکرات به ارائه امتیازات حداقلی به ایران و در مقابل گرفتن بیشترین امتیازات ممکن از ایران هدایت شود؛ موضوعی که در سه گانه ژنو به خوبی نمایان شد. در جریان این مذاکرات آمریکا علاوه بر حفظ فشار، جریان مذاکرات را پیش برد.
توافقنامه ژنو، آغازی برای فشارهای جدید به ایران
هر چند برخی در داخل گمان میکردند ارائه امتیازات گسترده از سوی ایران از جمله تعلیق غنیسازی ۲۰ درصد، تعطیلی راکتور اراک، اکسید کردن اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد، از سوی آمریکاییها "حسننیت" قلمداد میشود و این نقطه آغازی برای کاهش فشارها خواهد بود، اما در عمل اتفاق دیگری افتاد.
مقامات آمریکایی پس از توافقنامه ژنو با انتشار فک شیت دیدگاه خود را درباره این توافقنامه منتشر کردند. آنها معتقد بودند که در این توافقنامه حقی برای غنیسازی ایران قائل نشدند و توافقنامه مقدمهای برای برچیدن تأسیسات هستهای ایران است. مقامات آمریکایی صراحتاً تأکید کردند که اگر اقدام ایران را برخلاف توافقنامه ژنو تشخیص دهند نه تنها ایران را تحریم بلکه با تهران برخورد نظامی میکنند.برخی مقامات آمریکایی نیز اعلام کردند تحریمهای جدیدی را به بهانه نقض حقوق بشر علیه ایران تصویب خواهند کرد.
بر این اساس به نظر میرسد تا به امروز مقامات غربی به ویژه آمریکا نه تنها با ایران با "زبان تکریم" سخن نگفتند بلکه "زبان تهدید" را نیز به "زبان تحریم" اضافه کرده و البته در توافقنامه ژنو نیز "پاسخ مناسبی" از ایران دریافت کردند.7 بار تهدید مستقیم ایران به جنگ، در3ماه توسط مقامات کاخ سفید و کنگره نتیجه همین رویکرد است که تنها "سکوت و لبخند" مقامات وزارت امور خارجه را به دنبال داشته است؛ رویکردی که موجب شده تا تعداد تهدیدات نظامی علیه کشورمان تا امروز از 81 مورد فراتر رفته و گویا قرار است ادامه داشته باشد.
گزارش از سمانه حسن خانی
۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]
صفحات پیشنهادی
واشنگتن پست: میانه روهای محافظه کاران؛ سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تعیین می کنند
واشنگتن پست میانه روهای محافظه کاران سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تعیین می کنند تهران - ایرنا - واشنگتن پست نوشت میانه روهای جناح محافظه کار آمریکا که درصدی از آنها به جانب دمکراتها گرایش پیدا کرده اند تعیین کننده نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهند بود واشنگگزارش گاردین از افشاگری درباره درآمدهای نجومی در ایران: ریاست جمهوری روحانی برای بار دوم را تهدید می کند
گزارش گاردین از افشاگری درباره درآمدهای نجومی در ایران ریاست جمهوری روحانی برای بار دوم را تهدید می کند تلویزیون جمهوری اسلامی ایران این افشاگری را موجب خشم عمومی در جامعه ایران دانست به گزارش نامه نیوز گاردین در گزارشی به افشای درآمدهای نجومی برخی از مقامات ایران اشاره کرده وتحقیق و تفحص از معاونت حقوقی ریاست جمهوری کلید خورد/حکم حقوقی 60 میلیارد دلاری آمریکا علیه ایران قابل دفاع نیس
تحقیق و تفحص از معاونت حقوقی ریاست جمهوری کلید خورد حکم حقوقی 60 میلیارد دلاری آمریکا علیه ایران قابل دفاع نیست عضو کمیسیون امنیت ملی از ارائه طرح تحقیق و تفحص از معاونت حقوقی ریاست جمهوری با امضای 15 نماینده به هیئت رئیسه مجلس خبر داد حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مردم اسلام آبابگم بگم های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
بگم بگم های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکابخش بین الملل الف 23 خرداد 95تاریخ انتشار يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۲۳ در این دوره از انتخابات آمریکا نامزدها انتخاباتی برای پیروزی و شکست دادن رقبای درون حزبی خود توهین های جنجالی فراوانی به همدیگر داشتند و نامزدها حتی ازآیا فیس بوک می تواند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تغییر دهد؟
آیا فیس بوک می تواند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تغییر دهد در سریال House of Cards داستان سیاست مداران جاه طلب و بی اخلاق واشنگتن دی سی را می بینیم که در آن فرمانداری به نام ویل کانوای برای مقابله با فرانک آندروود با بازی کوین اسپیسی در کسب مقام ریاست جمهوری با استفاپیروزی کوژینسکی در انتخابات ریاست جمهوری پرو
پیروزی کوژینسکی در انتخابات ریاست جمهوری پروتاریخ انتشار جمعه ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۲۱ آن گونه که اعلام شده با شمارش همه آرا در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پرو به نظر می رسد که پدرو پابلو کوژینسکی کاندیدای اقتصاددان توانسته با شکست کیکو فوجیموری دختر رئیسجمهوری سابقچهار هدف احمدینژاد برای در رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری آینده
حضرتی در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد چهار هدف احمدینژاد برای در رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری آینده نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت برنامه احمدینژاد این است که حتماً برای انتخابات ریاستجمهوری نامنویسی کند اما ۴۸ ساعت پیش از برگزاری انتخابات کنار میکشد الیاس حضرتی در گعارف در انتخابات ریاست جمهوری 96 شرکت نمیکند/ سنت ریاست جمهوری 2 دورهای شکسته نمیشود
عارف در انتخابات ریاست جمهوری 96 شرکت نمیکند سنت ریاست جمهوری 2 دورهای شکسته نمیشود عضو حزب مردم سالاریگفت عارف برای ریاست جمهوری شرکت نمیکند زیرا کسی که راحت کنار میرود دیگر در این صحنه حضور پیدا نخواهد کرد حسین قیومی عضو حزب مردم سالاری درگفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکیکهتازی احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 نتیجه چه بود؟ /مروری بر یک سوم تیرماه انتخاباتی
یکهتازی احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 نتیجه چه بود مروری بر یک سوم تیرماه انتخاباتی سیاست > احزاب و شخصیتها - شرق نوشت 11سال پیش درست در این روزها نتیجه یک انتخابات رقم خورد از دوگانه هاشمی- احمدینژاد آنکه توانسته بود خود را نماد عدالت جا بزند ساحتمال سکوت اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 96 به روایت مصباحی مقدم
احتمال سکوت اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 96 به روایت مصباحی مقدم سیاست > احزاب و شخصیتها - تسنیم در گفت وگویی با غلامرضا مصباحی مقدم به بررسی نوع ورود اصولگرایان به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده پرداخت بخش هایی از این گفت و گو را بخوانید 24 خردادماه-
سیاسی
پربازدیدترینها