واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستور دير هنگام رئيسجمهور براي نوسازي بافتهاي فرسوده پايتخت
25 درصد بافت شهر تهران فرسوده و تاكنون اقدام مؤثري براي احيا و نوسازي بافتهاي فرسوده صورت نگرفته است...
نویسنده : بیژن یانچشمه
25 درصد بافت شهر تهران فرسوده و تاكنون اقدام مؤثري براي احيا و نوسازي بافتهاي فرسوده صورت نگرفته است، اين درحالي است كه تاكنون به دليل سنگاندازي بانكها و كاهش ارزش اقتصادي نوسازي و احياي بافتهاي فرسوده و ركود بازار مسكن، سقف بافتهاي فرسوده به عنوان تهديد، جان و مال شهروندان را در معرض خطر قرار داده است و حالا در آخرين سال عمر دولت يك عضو شوراي شهر از دستور رئيسجمهور براي رسيدگي به بافتهاي فرسوده و تاريخي شهر تهران خبر داد.
سالهاست بافتهاي فرسوده و ريزدانه و ناپايدار بيشتر ساكنان شهر تهران را تهديد ميكند و به دليل كم كاري و پاسكاري وظايف ميان دستگاههاي متولي، سرعت نوسازي بافتهاي فرسوده حر كت لاكپشتي به خود گرفته است و از آنجايي كه قرار بود هرسال تا 10 درصد از بافتهاي فرسوده احيا و نوسازي شود، اين اقدام تاكنون بهرغم تلاشهاي صورت گرفته محقق نشده و پيگيريها از سوي مديريت شهري هم تاكنون گره از اين مشكل حل نكرده است. اين درحالي است كه با پيگيري مديريت شهري و تعامل دولت، اقدامات در اين زمينه آغاز شده است. هرچند دولت در ارائه برنامه ششم توسعه به احياي بافتهاي فرسوده اشاره مشخصي نكرده است.
دستور رئيسجمهور در سال آخر دولت براي احياي بافتهاي فرسوده
هرچند در سالهاي گذشته به دلايل مختلف، بافتهاي فرسوده به دليل كمكاري دستگاهها و متوليان در برابر نوسازي و احيا مقاومت ميكردند، سرانجام با پيگيري شوراي شهر، رئيسجمهور پس از ارسال سه نامه دستور براي پيگيري نوسازي بافتهاي فرسوده را صادر كردند؛ در اين زمينه نايب رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران با اشاره به حفظ تعامل شوراي شهر تهران با دولت براي احيا و نوسازي بافت فرسوده و تاريخي گفت: با توجه به اهميت موضوع بافتهاي فرسوده و تاريخي طي يكسال گذشته با ارسال نامههايي به روحاني، درخواست توجه و رسيدگي به موضوع را داشتيم كه ايشان نيز با توجه به اهميت موضوع دستوراتي را صادر كردهاند. احمد حكيمي پور با اشاره به درخواستهاي كميته گردشگري، ميراث فرهنگي و بافتهاي تاريخي و فرسوده شوراي شهر تهران از رئيسجمهور گفت: با اقدام كميته پيرامون موضوع بافت تاريخي و فرسوده سه نامه به رياست جمهوري نوشتهايم كه رئيسجمهور با توجه به اهميت موضوع دستور پيگيري و اقدام داد. وي گفت: طي نامهاي از دولت و مجلس درخواست كرديم به لحاظ ضرورت مشاركت براي حل معضل بافتهاي فرسوده شهر تهران، قوانين لازم براي بهسازي و احيا و نوسازي بافت فرسوده در برنامه ششم پيشبيني شود.
برنامه ششم بدون برنامه خاص براي بافتهاي فرسوده
اين عضو شورا در خصوص جايگاه موضوع بافتفرسوده در برنامه ششم توسعه گفت: متأسفانه در اين برنامه در خصوص بافتهاي فرسوده حكم روشني وجود ندارد، در حاليكه طي برنامههاي قبلي در اين خصوص مسئوليتها و تكاليفي تعيين شده بود. وي تأكيد كرد: بافت فرسوده شامل خانههاي ريزدانه، ناپايدار و نفوذناپذير بوده و ممكن است در آنها بافتهاي ميراثي هم وجود داشته باشد. اين عضو شورا با اشاره به تدوين نامهاي توسط رياست شوراي شهر و ارسال آن به رئيسجمهور و مجلس اظهار كرد: در نامه مذكور به سند چشمانداز و سياست كلي نظام در برنامه توسعه جمهوري اسلامي ايران و نيز ماده ۱۳ قانون حمايت از احيا، بهسازي و نوسازي از بافتهاي فرسوده و ناكارآمد شهري مصوب ۱۳۸۹ استناد شده كه دولت را مجاز ميكند سالانه ۱۰ هزار ميليارد ريال جهت احيا و نوسازي بافتهاي فرسوده و ناكارآمد شهري در بودجه سنواتي كل كشور پيشبيني كند.
تعامل دولت و مديريت شهر راهكار نوسازي بافتهاي فرسوده
در شرايط كنوني اقتصادي و كاهش ارزش افزوده نوسازي بافتهاي فرسوده و كاهش ساخت و ساز و ركود بازار مسكن، چندي است كه مديرعامل بافتهاي فرسوده شهر تهران از افزايش تعامل ميان دولت و شهرداري خبر ميدهد كه اين امر با ارائه بستههاي تشويقي و افزايش وام نوسازي و احيا همراه شده است، هر چند اين اقدام در مراحل آغاز ين قرار دارد، اما لازم است تا با نظارت و پيگيري، موانع پيشروي نوسازي بافتهاي فرسوده برداشته شود و كارها با سرعت بيشتري دنبال شود و كوچكترين توقف يا سنگاندازي با توجه به شرايط پايتخت كه روي گسلهاي فعال زلزله قرار دارد فاجعه به بار خواهد آورد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]