واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تغییرات ناگهانی در وزارت امور خارجه
ديروز يك خانه تكاني اساسي در وزارت خارجه صورت گرفت؛ خانه تكاني دروني يعني معاوني به اتاق مشاور رفت، سخنگويي به اتاق معاون رفت و سخنگوي سالهاي گذشته بار ديگر به پشت ميز سخنگويي بازگشت.
روزنامه آرمان- علیرضا سالار: ديروز يك خانه تكاني اساسي در وزارت خارجه صورت گرفت؛ خانه تكاني دروني يعني معاوني به اتاق مشاور رفت، سخنگويي به اتاق معاون رفت و سخنگوي سالهاي گذشته بار ديگر به پشت ميز سخنگويي بازگشت به عبارتي محمد جواد ظريف طي حكمي حسين جابري انصاري را به عنوان معاون عربي آفريقايي وزارت خارجه منصوب كرد.
جابري انصاري پيش از اين مسئوليتهاي مدير گروه مطالعات خاورميانه و خليج فارس، مشاور معاونت عربي و آفريقا، مديركل خاورميانه و شمال آفريقا، سفير جمهوري اسلامي ايران در ليبي و سخنگو و رئيس مركز ديپلماسي عمومي و رسانهاي وزارت امور خارجه را بر عهده داشته است. وزير امور خارجه همچنين طي حكمي، حسين اميرعبداللهيان معاون سابق عربي و آفريقای وزارت امور خارجه را به عنوان مشاور وزير منصوب كرد. همچنين با رفتن حسين جابري انصاري از سخنگويي وزارت خارجه به معاونت عربي آفريقايي، بهرام قاسمي سخنگوي تازه وزارت خارجه شد.
بهرام قاسمي پيش از اين مسئوليتهاي سفير جمهوري اسلامي ايران در ايرلند، ايتاليا و اسپانيا، رئيس اداره دوم سياسي، رئيس اداره اول مشترك المنافع، مديركل غرب اروپای وزارت امور خارجه و معاونت پژوهشهاي بينالمللي مركز تحقيقات استراتژيك را بر عهده داشته است. افزون بر اين، ظريف طي حكمي سيدمحمدكاظم سجادپور را رياست جديد مركز آموزش و پژوهشهاي بينالمللي وزارت امور خارجه منصوب كرد.
سجادپور استاد تمام دانشكده روابط بينالملل بوده و پيش از اين مسئوليتهاي سفير در دفتر اروپايي سازمان ملل متحد در ژنو، مديركل دفتر مطالعات سياسي و بينالمللي و مشاور وزير در امور راهبردي را بر عهده داشته است. وزير امور خارجه همچنين طي حكمي، هادي سليمانپور رئيس سابق مركز آموزش و پژوهشهاي بينالمللي را به عنوان مشاور خود منصوب كرد.
علت تغييرات چه بود؟
هنوز بهطور كامل علت اين تغييرات از سوي وزير امور خارجه اعلام نشده است. البته در فروردين ماه كه شايعه خداحافظي اميرعبداللهيان منتشر شد جابر انصاري سخنگوي وقت وزارت خارجه گفت: «رفت و آمدها و نقل و انتقالها در وزارت خارجه جزئي مهم و حياتي و كاملا طبيعي است و هر يك از اعضاي شوراي معاونان ممكن است به ماموريت جديدي بروند»، در همين راستا برخي اين گمانه را مطرح ميكنند كه برنامههاي جديد در دوران پساتحريم و تعهد اجراي برجام باعث تدبير وزارت خارجه و انجام تغييرات شده است اما آنچه بيش از همه در اين تغييرات جالب و قابل تامل بود به واكنش دلواپسان باز ميگردد.
آنها صفحات مجازي را مملو از تحليلهايي كردند كه نسبتي با همراهي دولت و وزارت خارجه نداشت. ديروز اين دلواپسان بيش از همه خود را دلواپس رفتن اميرعبدالهيان از معاونت عربي و آفريقاي وزارت خارجه نشان ميدادند.
دلواپسان مجازي!
يك كانال منتسب به حاميان احمدينژاد با اشاره به مطلبي كه در سال ۹۴ سايت جهان نيوز كه چند روز قبل توقيف شده است، نوشت:« يك مسئول بلند پايه دولتي، فشار مضاعفي را به وزارت خارجه وارد آورده و خواستار بركناري هر چه سريعتر اين ديپلمات انقلابي وزارت خارجه شده است.
اين مقام بدون اشاره به تلاش اين ديپلمات كهنه كار، مواضع انقلابي ايشان در قبال منطقه و همچنين هماهنگ نبودن با موضع دولت! را دليل اصلي پيشنهاد خود ذكر كرده است. نزديكي به قاسم سليماني اتهام ديگر اميرعبداللهيان بوده كه باعث شده دولتيها به فكر تعويض ايشان در اين مقطع حساس باشند. برخي كشورهاي عربي منطقه نيز از مواضع اميرعبداللهیان اظهار گله مندي كرده و آن را در راستاي تنش زدايي دولت روحاني! ندانسته بودند.»
جالب اينكه شعبه اين كانال در يكي از شهرستانها در اين باره نوشته است: « بالاخره با فشار غربيها، امير عبدللهيان كه با سردار سليماني ارتباطي نزديكي داشت از وزارت امور خارجه كنار گذاشته شد.» كانال بهاريها كه از نامش مشخص است به كدام طيف منتسب است برنامه جالبي براي تخريب دولت و وزارت خارجه به كار گرفت و نوشت: « باور بنده اين است كه بركناري حسين امير عبداللهيان معاون عربي آفريقايي وزارت خارجه از سوي ظريف كه ساعتي پيش صورت گرفت؛ پاتك دولت به حملات رسانههاي فارس و روزنامه جوان بود!» مهدي ايماني از مقاله نويس كيهان هم در كانال خود نوشت؛ «برخي تحليلگران جابهجايي معاون عربي و آفريقاي وزارت خارجه را به گمانهزني اخير سايت المانيتور ربط دادهاند كه مدعي شده بود ايران آماده نرمش (عقبنشيني) بر سر سوريه است.
اين طيف ميگويند جابهجايي امير عبداللهيان مقدمه تدارك براي برجام ۲ است. در اينكه امير عبداللهيان ديپلماتي شايسته براي ماموريت منطقه از جمله سوريه بود شكي نيست. اما اينكه ظريف بتواند سياست كلان جمهوري اسلامي نسبت به سوريه را تغيير دهد مساله ديگري است. سرنوشت سوريه را نه ديپلماتها بلكه مجاهدان شجاعي تعيين ميكنند كه جهاد اصغر را براي پيروزي در جهاد كبير - نه گفتن به دشمن وعدم تبعيت از او - به جان خريدهاند.
فرمانده دراين مصاف هر دلاوري است كه شجاعت و قدرت كوبيدن بر سينه دشمن را داشته باشد، مثل قاسم سليماني. آقاي ظريف اگر ميتواند بسما...!» دكتر سراج تحليلگر ديگر رسانههاي اصولگرا هم نوشت: « بركناري معاون عربي- آفريقايي وزارت خارجه در راستاي اجراي برجام ۲ (برجام منطقه اي) ارزيابي ميگردد. در اين پازل كه لابي آمريكايي-ايراني آن را كارپردازي و تصميمسازي ميكند، ايران و آمريكا به بهانه سوريه بايد وارد گفتوگو شوند.
در اين چارچوب آمريكا سعي كرد با ايجاد دست برتر در تحولات ميداني سوريه (از طريق جريان كردي و تروريست ها) و انتقال آن به ميز سياسي، خود را پيشاپيش آماده اين مذاكرات نمايد. در مقابل، طرف ايراني همچنان به روش مذاكرات هستهاي عمل نموده و مطابق ميل طرف آمريكايي و لابي آنان عمل ميكند. پايگاه آمريكايي المانيتور كه به لابي آمريكاييهاي ايراني تبار نزديك است، روز گذشته (۲۹ خرداد) خبر داده بود كه ظريف در نروژ گفته ايران آماده ورود جديتر به مساله سوريه است. اكنون به نظر ميرسد بركناري امير عبداللهيان بخشي از اين آمادگي باشد.»
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]