واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 30 ميليارد دلار پروژه در مناقصات خارجي برنده شديم اما از دست داديم
رئيس هيئت مديره فدراسيون انرژي و صنايع وابسته گفت: طي سالهاي اخير ۳۰ ميليارد دلار پروژه در مناقصات برنده شديم اما به دليل عدم حمايت دولت همه را از دست داديم، دريغ از يك سفر از سوي مسئولان ايراني كه اجرايي شدن آنها را حمايت كند.
عوضمحمد پارسا در نشستي خبري اظهار داشت: آنقدر دولت روحاني در دو سال اول درگير برجام بود كه به مسائل داخلي كشور به موازات رسيدگي نكرد. وي افزود: به نظر ما يك برجام داخلي به معناي رفع مشكلات شركتهاي خصوصي بايد به موازات برجام مورد نظر دولت پيگيري ميشد كه نشد. رئيس هيئت مديره فدراسيون انرژي و صنايع وابسته تصريح كرد: با وجود اينكه هنوز بخشي از مشكلات سوئيفت و ضمانتنامهها حل نشده، اما نسبت به گذشته براي ما بهشت است. در گذشته پولي كه ميخواستيم جابه جا كنيم با مشكلات عديدهاي از جمله كلاهبرداريهاي صرافيها و.. مواجه ميشد و بعضاً پول صادركننده از بين ميرفت بدون اينكه كسي خبردار شود اما اكنون همين كه پول توسط بانكها مبادله شود بسيار مطلوب است و اميدواريم به زودي مشكلات بر سر سوئيفت به طور كلي حل شود.
وي ادامه داد: دولت قبل با 500 هزار ميليارد تومان بدهي دولت را تحويل داد كه از اين رقم 100 هزار ميليارد تومان بدهي دولت به بخش خصوصي و عمومي پيمانكار و توليدكننده بود. اگر به فرض 10درصد اين 100 هزار ميليارد تومان را آورده خود شركتها بدانيم، باز هم 90 درصد آن تسهيلاتي است كه از بانكها گرفتهاند و در پروژههاي دولتي خرج كردهاند و دولت نتوانسته آن را پرداخت كند و شركتهاي خصوصي ماندهاند و بهرههاي سنگين بانكي.
پارسا با بيان اينكه «در تمام دنيا صادرات با حمايت دولتها شكل ميگيرد»، گفت: وقتي ميخواهيم يك پروژه را در كشوري ديگر بگيريم، بانك توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات يك سال طول ميكشد كه به نامههاي درخواست ما جواب دهند، در اين شرايط به راحتي رقباي ما در منطقه پروژهها را يك به يك از دست ما ميگيرند.
وي افزود: طي سالهاي اخير 30 ميليارد دلار پروژه در مناقصاتشان برنده شديم اما به دليل عدم حمايت دولت همه را از دست داديم، از اين رقم بزرگترين پروژه خارجي كشور كه رقمي بالغ بر 18 ميليارد دلار ارزش داشت را 150 شركت ايراني با راهبري يك شركت گرفته بودند كه مربوط به جابهجايي يك شهرك در عراق بود، اما دريغ از يك سفر از سوي مسئولان ايراني كه اجرايي شدن اين پروژه بزرگ را با حمايتهاي ديپلماتيك خود محقق كنند.
رئيس هيئت مديره فدراسيون انرژي و صنايع وابسته گفت: رقباي ما اين پروژه را از دست ما گرفتند، در حالي كه در صورت اجراي اين پروژه يك درصد به GDP كشور افزوده ميشد. وي افزود: در تمام دنيا وقتي يك شركت خصوصي موفق به گرفتن پروژهاي بيش از يك ميليارد دلار در خاك كشوري ديگر ميشود شخص رئيسجمهور يا نخست وزير آن كشور به كشور ثالث سفر ميكند تا با حمايتهاي خود اجراي اين پروژه را تسريع كند، چون ميدانند چقدر به رشد اقتصادي كشورشان كمك ميكند، همانطور كه وقتي يك شركت تركيهاي پروژهاي يك ميليارد دلاري را در خاك عراق برنده شد، شخص اردوغان به اين كشور سفر كرد. پارسا با بيان اينكه «پيشنهاد ميكنيم يك معاونت جديد زير نظر رئيسجمهور با عنوان معاونت صادرات تشكيل شود»، گفت: در حال حاضر 35 ميليارد دلار صادرات در مجموعه فدراسيون انرژي انجام ميشود كه از اين رقم 10 درصد صادرات خدمات فني و مهندسي، 70 درصد صادرات ميعانات گازي و فرآوردههاي نفتي و پتروشيمي و 20 درصد صادرات صنعتي است.
زنگنه توان بخش خصوصي را براي صادرات گاز باور ندارد
همچنين دبير فدراسيون صادرات انرژي و صنايع وابسته گفت: شركتهاي خصوصي ايران طي دو سال گذشته يك ميليارد دلار پروژه در حوزه انرژي در مناقصات كشور عراق برنده شدند اما به دليل اينكه از طرف دولت هيچ حمايت و پيگيري صورت نگرفت، كار را از ايران گرفتند. پيام صالحي در نشستي خبري اظهار داشت: شركتهاي خصوصي ايران طي دو سال گذشته يك ميليارد دلار پروژه در حوزه انرژي در مناقصات كشور عراق برنده شدند اما به دليل اينكه از طرف دولت هيچ حمايت و پيگيريای صورت نگرفت، رقباي ما در منطقه با فشار به عراق و لابيهاي سياسي و اقتصادي كاري كردند كه مناقصات دوباره برگزار و كار از دست شركتهاي ايراني گرفته شود.
صالحي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه «آيا شركتهاي خصوصي مجوز ورود به صادرات گاز را از دولت گرفتهاند؟» گفت: صحبتي اخيراً با معاونت بينالملل وزارت نفت داشتيم كه ايشان گفت مشكلي در اين زمينه وجود ندارد با اين شرط كه بخش خصوصي در اين طرف مرز گاز را تحويل بگيرد و براي فروش آن و انتخاب مشتري خود اقدام به بازاريابي كند.
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]