واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دهمین انتخابات ریاست جمهوری بازتاب های گوناگونی در جهان از جمله انگلیس داشت. دخالت های آشکار این کشور در سطوح عالی نظیر نخست وزیر، وزیر امور خارجه و..در تهران و رسانه های تحت امر دولت انگلیس مانند سرویس جهانی بی.بی.سی در قبال این حماسه ی بزرگ از جوانب مختلف قابل تحلیل و ارزیابی است.
به گزارش تراز ،فتنه 88 یکی از نقاط عطف اساسی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است که قرار بود طی یک برنامهریزی گسترده و پیچیده چندین ساله، نظام جمهوری اسلامی ایران از سوی معاندان داخلی و خارجی سرنگون و نظام دیگری جایگزین آن شود. هرچند عدهای همچنان ماجراهای سال 88 را دعوای هواداران 2 کاندیدای انتخاباتی تصور میکنند، اما شواهد و قرائن بسیاری حاکی از آن است که این حوادث، نه یک دعوای درونی بلکه توطئهای با حمایت بیرونی برای مقابله با اساس یک نظام مبتنی بر عقلانیت اسلامی بوده است.
اما در میان حامیان و عاملان بیرونی این فتنه بزرگ، نقش انگلیس را شاید بتوان پررنگتر از بقیه دانست. انگلیس که سابقه استعماری و استثماری آن به قرنها پیش از این بازمیگردد، بهاعتراف و اقرار کارمندان خود، در این برهه نیز برنامهریزی و طراحیهای دقیق و گستردهای داشته است.
حسین رسام، یکی از بازداشتشدگان فتنه 88 که کارمند سفارت انگلیس در تهران بود، اعترافات بسیار تکاندهندهای در این زمینه دارد. وی در این اعترافات خود از ارتباطگیری سفارت با اصلاحطلبان، نفوذ در ستاد کاندیداهای انتخابات، حضور فعال در اغتشاشات و برنامهریزی درازمدت انگلیسیها برای تأثیرگذاری در روند سیاسی کشور سخن میگوید
من در طول 5 سالی که در سفارت انگلستان کار میکردم حدود 130 مرتبط داشتم و متعهد شده بودم که در سال گذشته و همچنین امسال با افزایش حدود 50نفری آنها تعدادشان را به 180 نفر برسانم.
تماس و ملاقات با مرتبطین ایرانی عموماً در رستورانها و کافیشاپها و مکانهای عمومی انجام میشد. اصولاً سعی میشد که این تماسها در محلی غیر از سفارت صورت بگیرد. سفارت هزینههای این ملاقاتها را پرداخت میکرد و مرتبطین سفارت یا کسانی که ما ملاقات میکردیم هم آگاه بودند که این هزینههای ملاقاتها را در واقع دولت انگلستان دارد پرداخت میکند و آنها میهمان سفارت انگلستان هستند و مطالبی هم که در این جلسات مورد گفتوگو قرار میگیرد بهاطلاع مقامات لندن خواهد رسید.
بخش عمده مرتبطین ما را افراد بهاصطلاح روشنگر و کسانی که بهنوعی نسبت به حاکمیت فعلی دارای زاویه بودند تشکیل میداد و در همین رابطه بیشتر ارتباط ما با اصلاحطلبانی مثل آقای عطریانفر، آقای شمس الواعظین و آقای سعید لیلاز بود که البته من اینجا باید بگویم که متأسفانه دوستانی مثل این آقایان بهراحتی با دیپلماتهای خارجی، خبرنگاران خارجی صحبت میکردند و این مشکلی بود که ایجاد میشد که ما هم بههرحال با اینها ارتباطگیری کرده بودیم
حضورآشکار دیپلماتهای انگلیسی با نمادهای سبز در میان اشوبگران سبزپوش، نفوذ برخی رابطان امنیتی سفارتخانه های اروپایی درستاد کاندیداهای خاص، دیدارهای خصوصی دوستانه سفیران غربی، عربی و برخی سران فتنه اخیر با یکدیگر واعتراف اوباما بردخالت در ایران براساس مجموعه اقداماتی با عنوان بند 1264، نمونه ای کوچک ازتلاش های سرویسهای امنیتی بیگانه درروند پیگیری اهداف شوم امنیتی آمریکا و اسراییل و جاسوسی درپوشش فریبنده کنوانسیونهای بین المللی و ماموریتهای عادی دیپلماتیک است. در مجموع 55 خبرنگاراز رسانه های انگلیس درپوشش انتخابات به ایران سفر کردند.
در این زمان، انگلیس تلاش کرد با افزایش اعزام مسافرانی با اهداف خاص به ایران وبه کارگیری آموزه های اطلاعاتی خود برانتخابات موثر باشد. دراین بین، سفارت انگلیس درتهران به عنوان مرکز فرماندهی هدایت و خط دهی اقدام های مداخله جویانه دولت خود، طرحی به دست عوامل فتنه از جمله بی بی سی فارسی و سرویس امنیتی این کشور دردست انجام داشت.
سفارت انگلیس درپوشش نیروهای محلی، افرادی بین اغتشاشگران می فرستاد ومطالب مورد نظرخود را به آنها وجامعه القا میکرد.
منبع: شمانیوز
زمانبندی انتشار: 30 خرداد 1395 - 16:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]