واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
استقبال از رقابت احمدی نژاد با روحانی
روزنامه اعتماد در مصاحبه با رضا صالحی امیری،رئیس کتابخانه ملی و مشاور دکتر حسن روحانی، دیدگاه او را در باره انتخابات بعدی ریاست جمهوری جویا شده است.
روزنامه اعتماد در مصاحبه با رضا صالحی امیری،رئیس کتابخانه ملی و مشاور دکتر حسن روحانی، دیدگاه او را در باره انتخابات بعدی ریاست جمهوری جویا شده است.
بخشی از این گفتوگو را می خوانید:
اگر جريان راديكال كانديدايي در انتخابات معرفي كند، نگران نميشويد؟
به شخصه معتقدم بهترين رقيب براي دكتر روحاني كانديداي جريان راديكاليسم است. چرا كه معتقدم جامعه ايران با مقايسه دو گفتمان اعتدال و راديكاليسم حتما اعتدال را انتخاب خواهد كرد.
يعني شما استقبال ميكنيد كه آقاي احمدينژاد ثبت نام كند؟
بسيار مثبت ميبينم كه احمدينژاد رقيب روحاني باشد.
خود آقاي روحاني هم استقبال ميكند؟
نظر ايشان را اطلاع ندارم.
معتقديد كانديداتوري احمدينژاد دردسري براي آقاي روحاني نخواهد داشت؟
اصلا. يك پروژهاي تحت عنوان ايجاد هراس سياسي براي حضور آقاي احمدينژاد در جامعه دارد در حوزه رسانهاي تعريف ميشود كه يك نوع عمليات رواني است. به اعتقاد من ظرفيت آقاي احمدينژاد در كشور مشخص است. در حالي كه ظرفيت دكتر روحاني فراتر از ظرفيت سال ٩٢ خواهد بود. آقاي دكتر روحاني در ٩٦ در رقابت با راديكاليسم راي بالاي ملت را خواهد داشت.
اين تخمين صحيح است؟
در هر صورت من به عنوان يك كارشناسي كه سالها و بيش از سه دهه در حوزه مطالعات سياسي و اجتماعي كار ميكنم، اين برداشت را دارم.
اشارهاي به پروژه جنگ رواني ايجاد هراس سياسي از كانديداتوري احمدينژاد كرديد. به واقع اين هراس سياسي براي سامان بخشيدن به برخي از جريانهاي سياسي اصولگرا است كه اين كانديدا را به عنوان منجي جناح راست به آنها حاكم كنند و بقبولانند؟
دقيقا. بعد از شكست مجلس اين گفتمان حضورش فعالتر شده و در آينده شدت بيشتري خواهد گرفت.
به نظر شما آقاي احمدينژاد براي بازگشت به رقابت سياسي با چه چالشهايي مواجه است كه بايد فكري و چارهاي براي حل آنها داشته باشد؟
احمدينژاد با وجود اينكه براي گفتمان اعتدال و آقاي روحاني يك فرصت بزرگ تاريخي است، سه چالش جدي دارد. يك چالش درونجناحي است. برخي از جريانات اصولگرايي هيچ علاقهاي به حضور احمدينژاد در جريانهاي سياسي و بازگشت او ندارند. موضعگيريهاي آنها بسيار روشن و واضح است؛ از بزرگان قم گرفته تا چهرههاي شاخص اصولگرا در تهران. نكته دوم روي گفتمان راديكال پوپوليسم سوار خواهد شد كه من معتقدم جامعه در حال عبور از پوپوليسم است.
دلايل اين ادعا را انتخابات ٩٢ و ٩٤ نشان ميدهد. نكته سوم اينكه مجموعه تجربهاي كه ملت از اين گفتمان كردند تجربه ناخوشايندي است. نتيجه درآمد ٧٠٠ ميليارد دلاري كشور شد تورم ٤٣ درصد و گراني سرسام آور و سه برابر شدن قيمت ارز و شكاف طبقاتي و نزاع سياسي كه مردم هرگز آن را فراموش نكردهاند. مجموعه تجربه اين گفتمان در دوره هشت ساله نااميدي در جامعه ايجاد كرد كه به طور طبيعي آزموده را آزمودن خطاست.
با همه اين تفاسير احمدينژاد رقيب جدياي براي آقاي روحاني خواهد بود يا خير؟
معتقدم احمدينژاد رقيب جدي روحاني نخواهد بود و اگر باشد بايد استقبال كرد. هرچند معتقدم احمدينژاد براي شكستن مرزها و بخشي از هنجارهاي اجتماعي به انتخابات ورود خواهد كرد و تا آخر انتخابات در صحنه باقي نميماند. او ميآيد كه فضا را براي حضور ديگران باز كند.
تحليل ديگري كه وجود دارد همين است. احمدينژاد در حوزه يارانهها و مسكن بالاترين افزايش موج تخريبي آقاي روحاني را ايجاد ميكند تا بستر را براي نامزد اصلي جريان راديكاليسم فراهم كند. به نظر شما كانديداي جريان رقيب روحاني چه شاخصهاي خواهد داشت؟
ما بهشدت از حضور احمدينژاد استقبال ميكنيم اما با ارزيابي اجتماعياي كه داريم. نكته بعد اينكه احمدينژاد براي شكستن مرزهاي حاكم بر جامعه و سد شكني و ساختار شكني و بالابردن سطح مطالبات اقتصادي كه فراي توان دولت است به ميدان خواهد آمد تا بتواند فضا را براي نفر اصلي هموار كند. البته به اين نكته هم اشاره كنم كه بر اين باورم كه جريان اصولگرايي در ايران با فقر كادر سياسي براي اداره كشور مواجه است و بالعكس جريان اعتدال، جريان اصلاحطلب و جريان سازندگي از ظرفيت كادرسازي بسيار بالايي برخوردار هستند.
با اين تحليل و ارزيابي فكر ميكنيد جديترين رقيب روحاني در انتخابات ٩٦ چه كسي است؟
پاسخ سوال شما اين است كه هنوز رقيب جدي در تراز روحاني در عرصه سياسي وجود ندارد. البته هنوز يك سال زمان تا انتخابات باقي است و بايد ديد چه كساني ظهور خواهند كرد اما فكر نميكنم آقاي روحاني رقيبي داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]