واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
راههای مقابله با شایعترین سانحه طبیعی در ایران معاونت آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر راههای مقابله با شایع ترین سانحه طبیعی در ایران را تشریح کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز، معاونت آموزش، پژوهش و فن آوری جمعیت هلال احمر اعلام کرد: سیل یکی از شایعترین سوانح طبیعی در ایران و بسیاری از کشورهای جهان است.
این سانحه طبیعی و آسیب هایی احتمالی آن همچون جراحت و بیماری ، سو تغذیه ، فشارهای روحی روانی و حتی مرگ از تهدید گران مهم زندگی مردمان در شهرها و روستاها هستند.
اما آنچه از این بلایا فاجعه می سازد نداشتن آگاهی یا اگاهی اندک مردم برای مقابله پیشگیری از تـأثیرات سو سوانح طبیعـی بـر ارکـان تندرستی، اقتصادی و محیطی است.
در کشور ما بارندگی شدید و ناگهانی و طغیان فصلی رودهای پراکنده از مهمترین دلایل وقوع سیل به شمار می رود و براساس آخرین گزارش سازمان امداد و نجات هلال احمر ایران از 19 فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال 95 ، چهار نفر به دلیل طغیان رودخانه در استان های لرستان و ایلام جان خود را از دست دادند.
تیرماه سال 94 بارندگی شدید، توفان و رعد و برق در تهران، موجب جاری شدن سیل در مناطق 5و 22 این شهر شد و ضمن خسارات به روستاهای واریش و وردیج در منطقه کن و سولقان شش کشته برجای گذاشت.
سیل ها به دلایل مختلف ایجاد می شوند برخی حاصل یک فرایند تدریجی بوده و در یک بازه زمانی چند روزه ایجاد می شوند ، اما اغلب سیل ها برق آسا و ناگهانی بوده و بدون هیچ علایم قابل مشاهده ای و حداکثر در چند دقیقه رخ داده و به صورت ستونی خروشان از آب به همراه صخره های سنگی ، گل و لای و خار و خاشاک حضور خود را اعلام می کنند.
برخی سیل ها نیز به علت ترک خوردگی یا شکاف در دیواره یک آب بند یا لنگر گاه نیز ایجاد می شود که این نوع بسیار خطرناک و مخرب است.
خودداری از ساخت و ساز در حریم سیل ، در ارتفاع قرار دادن آب گرمکن ها، پنل برق و موتور خانه در ارتفاع، استفاده از شیو ه هایی برای جلوگیری از برگشت آب سیل به داخل فاضلاب محل سکونت و استفاده از مصالحی مناسب برای جلوگیری از نفوذ آب مواردی است که پیش بینی آن ها خسارات مالی و جانی سیل را کاهش می دهد.
البته مسئولان نیز باید نسبت به خطرات ناشی از سوانح آگاهی کافی داشته باشند و از دادن مجوز ساخت و ساز در کنار رودخانه ها جلوگیری کنند.
در صورت افزایش امکان وقوع سیل باید برای کسب اطلاعات در مورد سیل به اخبار رادیو و تلویزیون گوش داد ، فوری به نواحی مرتفع پناه برد و منتظر دستور العمل مسئولین ماند، وضع جویبارها، آبگذر ها و دره های اطراف خانه را مورد توجه قرار داد ،قبل از ترک خانه باید از امنیت آن مطمئن شد و تا حد امکان وسایل شخصی خارج از خانه را داخل برد و اگر ممکن است وسایل مهم و ارزشمند را طبقات بالا جای داد.
بستن دریچه اصلی آب و ورودی گاز ،جدا کردن وسایل برقی از جریان برق، دست نزدن به وسایل برق و پریزهای خیس ، راه نرفتن در آبی که جریان دارد(15 سانتی متر آب ارتفاع انسان را بر هم می زند)، استفاده از چوب دستی در هنگام حرکت در آب برای اطمینان از استحکام مسیر از جمله کارهایی است که خطرات ناشی از سیل را کاهش می دهد.
نگه داری و قرار دادن رادیوی باتری دار ، چراغ قوه با باتری ، کیف کمک هـای اولیـه ، آب خوراکی و غذای کنسرو شده در یک ساک مناسب می تواند در صورت بروز سیل جان شما و خانوادهتان را نجات دهد.
تهیه کیـسه های شن در مناطق سیل خیز جهت جلوگیری از ورود آب به منازل مسکونی ضروری است.
علاوه بر افزایش آگاهی مردم نسبت به بروز سیل و راههای مواجه با آن، توجه به مساله بیمه سیل برای جبران بخشی از خسارات ایجاد شد و آلام خانواده های سیل زده نیز اهمیت دارد.
در این زمینه میتوان از سازمان های بیمه گر که در اغلب شهرها شعبه دارند، نسبت به تهیه بیمه اقدام کرد.
منبع: فارس
95/3/29 - 12:49 - 2016-6-18 12:49:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]