محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844913262
شانس ریاست در کمیسیون های مجلس
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: شانس ریاست در کمیسیون های مجلس
چالش تركيب كميسيونهاي تخصصي مجلس به نزديكهاي خط پاياني رسيده است. با اين حال هنوز ٣ كميسيون در انتظار شناختن اعضاي خود هستند و در آن طرف هم محمدعلي وكيلي گفته كه هنوز ده نفر از نمايندگان، كميسيونهاي تخصصي خود را انتخاب نكردهاند.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد نوشت؛ در همين حال به گفته رنجبرزاده، ديگر عضو هياترييسه مجلس تاكنون ٥ نفر از نمايندگان، كميسيونهاي تخصصي خود را تغيير دادهاند تا ديگران جايگزين آنها در اين كميسيونها شوند. با اين همه اما هنوز يك بخش مهم كار باقي مانده كه ناظر به انتخاب روسا و هياترييسه كميسيونهاي تخصصي است. جايي كه دوباره تبديل به آوردگاهي براي وزنكشيهاي سياسي در مجلس ميشود كه اينبار رنگ و بويي تخصصي هم دارند. طيفهاي مجلس در شرايطي كاملا متفاوت نسبت به انتخابات هيات رييسه سراغ تعيين تركيب روساي كميسيونهاي تخصصي ميروند. اگر در انتخاب رييس مجلس، تركيب بهارستان دهم به دو صف مجزاي اصلاحطلب- اصولگرا تقسيم شد و نيروهاي مستقل بيشتر به سمت سنگين كفه ترازو، يعني اصولگرايان گرايش پيدا كرد اما همهچيز در انتخابات هيات رييسه دايم به هم ريخت. آنجا وقتي تعداد اصلاحطلبان هياترييسه از سه نفر در هيات رييسه موقت به پنج نفر در هيات رييسه دايم رسيد و خصوصا اينكه آنها توانستند دو جايگاه نواب رييسه را هم در اختيار بگيرند، معلوم شده بود كه صفكشيها بعد از قطعي شدن رياست لاريجاني بر بهارستان دچار تحول جدي شده است؛ تحولي كه بعدا با برداشتن علم تجزيه فراكسيون ولايت توسط اطرافيان علي لاريجاني و مستقلين ابعاد جديد خود را نشان داد. بدينترتيب تا رسيدن مجلس دهم به مرحله انتخابات رياست كميسيونها دو صفكشيمهم در بين طيفهاي سياسي به هم ريخته است؛ اول صفكشي انتخاباتي ليستهايي مانند اميد و اصولگرايان كه بر سر رياست لاريجاني دگرگون شد و دوم هم صفكشي فراكسيونهاي اميد و ولايت كه بعد از نتيجه دادن تلاشها براي استمرار رياست علي لاريجاني كاملا متحول شد. بر اين اساس متر و عيار سنجش گرايش سياسي فراكسيونها نه ميتواند تركيب ليستهاي انتخاباتي باشد و نه چينش فراكسيونهاي سياسي مجلس. البته اين بدان معنا نيست كه اين دو صفكشيهم الزاما در تمام جاها خالي از معنا و كاركرد سياسي شوند. آن هم در شرايطي كه هنوز سرنوشت كميسيونهاي حقوقي، كشاورزي و شوراها به دليل نبود متقاضي به بحران عضو برخورد كردهاند. كميسيون اجتماعي؛ شانس اميديها
در كميسيون اجتماعي مجلس دهم نام ٦ نفر از ليست اصولگرايان، ١٢ نفر از ليست اميد و ٥ نفر از مستقلين به چشم ميخورد. تا همينجا تركيب كميسيون اجتماعي به نفع ليست اميد به نظر ميرسد. مهم اما اينجاست كه از جمع غير اميديهاي اين كميسيون، مشخصا سه نفر از اصولگرايان معتدل با گرايشهايي نزديك به ليست اميد به چشم ميخورند؛ غلامرضا كاتب، رسول خضري و سلمان خدادادي. اما اين تنها موضوع مهم در اين كميسيون نيست. آن طرف عبدالرضا عزيزي، رييس كميسيون اجتماعي مجلس نهم و از نمايندگان نزديك به علي لاريجاني به هيچ عنوان نميخواهد كه ادامه رياستش در دوره دهم قطع شود. البته در مقابل او باز هم يك حامي علي لاريجاني قرار دارد؛ سلمان خدادادي. در ميان اين دو هنوز ليست اميديها گزينهاي را براي رياست معرفي نكردهاند. ولي شايد عدم معرفي نامزد تا اينجاي كار به دليل مشخص نشدن تركيب كميسيونها بوده باشد.
كميسيون اصل نود؛ نبرد اصولگرايانه
در كميسيون اصل نود اما همهچيز به نفع اصولگرايان است. آنها با چهار نماينده، در مقابل سه نماينده ليست اميد و يك نماينده مستقل داراي اكثريت هستند. اما باز هم پيچيدگي موضوع بيشتر از اينهاست. اول اينكه از اين ٨ نفر، ٦ نفر براي رقابت رياست اعلام آمادگي كردهاند. اما مهمتر اين است كه دو نامزد اصلي از تركيب اصولگرايان هستند؛ محمد علي پورمختار، رييس كميسيون اصل نود مجلس نهم و حسن نوروزي، عضو كميسيون اصل نود مجلس هشتم. در روزهاي اخير بر سر آنچه حسن نوروزي گمشدن ١٧ پرونده در كميسيون اصل نود مجلس نهم خوانده، اختلافي جدي بين اين دو به جريان افتاده است. نوروزي به دنبال همين دعوا گفته كه حتما مقابل پورمختار رقابت ميكند. اين دو اكنون از يك جريان واحد، يعني اصولگرايان طيف سنتي رقيبان اصلي رياست كميسيون اصل نود هستند.
كميسيون برنامه وبودجه؛ راي اصولگرايان به يك اصلاحطلب
اما براي كميسيون برنامه و بودجه اوضاع پيچيدهتر است. كميسيوني كه ٩ اصولگرا، ٨ اصلاحطلب و ٥ نماينده مستقل دارد. مستقلهاي اين كميسيون هم همچون شهباز حسنپور يا منصور مرادي و مهدي فرشادان گرايشهاي پررنگي به سمت اصولگرايان دارند. اما اين دليل نميشود كه كانديداي اصولگرايان براي رياست اين كميسيون، يعني حميدرضا حاجيبابايي دست بالا را داشته باشد. اصلاحطلبان براي برنامه و بودجه مجلس دهم گزينهاي در آستين دارند غلامرضا تاجگردون. او وقتي كه اصلاحطلبان در نهمين دوره مجلس كمرنگترين حضور پارلماني تاريخ خود را تجربه ميكردند، در ميان ژنرالهاي اقتصادي اصولگرايان حاكم از مصباحيمقدم گرفته تا احمد توكلي و الياس نادران، توانست رييس كميسيون برنامه و بودجه شود. حالا وضعيت نسبت به آن روزها به مراتب بهتر شده است. چه آنكه از طيف اصولگرايان هم نمايندگاني چون يوسفيان ملا، هادي قوامي، مفتح و حتي محبينيا از هواداران رياست تاجگردون هستند.
كميسيون امنيت ملي؛ نزديكي به لاريجاني، امتياز ويژه
براي كميسيون امنيت ملي بههمريختن منطق ليستهاي انتخاباتي بيش از همه جا محرز است. در اين كميسيون ٩ نماينده از فهرست اصولگرايان، ١٣ نماينده از ليست اميد و ٢ نماينده مستقل حضور دارند. طبق منطق ليستهاي انتخاباتي بايد نامزد ليست اميد يعني مصطفي كواكبيان بيشترين شانس را براي پيروزي در اين كميسيون داشته باشد. اما واقعيت چيز ديگري است. جديترين گزينه اصولگرايان براي اين كميسيون علاءالدين بروجردي است كه سابقه سه دوره رياست در همين كميسيون از مجلس هفتم تا نهم را دارد. اما علاوه بر اين از نمايندگان ليست اميد هم چهرههايي چون كاظم جلالي، هادي شوشتري، سيد محسن علوي و هاجر چناراني از رايدهندگان به او محسوب ميشوند. هر چند شايد در آن سو هم نامزدي مجتبي ذوالنور راي اصولگرايان را قدري بشكند نمايندگاني چون كريمي قدوسي و نقوي حسيني را متوجه خود كند.
كميسيون انرژي؛ شانس يك مستقل
مهمترين نامزد رياست كميسيون انرژي نمايندهاي از جريان مستقل است؛ هدايتالله خادمي. او طي دو هفته گذشته راي عدهاي از اصولگرايان و اصلاحطلبان را نيز به نفع خود جلب كند. اين كمييسيون ٩ نماينده از ليست اصولگرايان، ٩ نماينده از ليست اميد و ٦ نماينده از ميان مستقلين دارد. موضوع چالش برانگيز كميسيون انرژي در هفتههاي گذشته كنار گذاشته شدن دو نماينده ليست اميد از تركيب آن يعني فردين فرمند و علي ساري بود؛ دو نمايندهاي كه اولي مدرك فوقدكتراي انرژي از دانشگاه نيويورك داشت و دومي دكتراي برق قدرت بود. با اين وضع از ميان اصولگرايان فعلا فريدون حسنوند پا به عرصه رقابت گذاشته اما او يك مشكل جدي دارد. حسنوند در دولت دهم استاندار احمدينژاد در بوشهر بود و بعد از آن همچنان در حلقه احمدينژاديها باقي ماند تا شايد جذابيتش در بين نمايندگان مجلس دهم كاهش پيدا كند. در بين ليست اميديها هم اميري خامكاني به عنوان نمايندهاي كه از مجلس پنجم تاكنون در كميسيون انرژي حضور داشته، نامزد رياست است.
كميسيون آموزش؛ رقابت بزرگ
كميسيون آموزش محل رقابت بزرگان است؛ مهدي زاهدي، وزير علوم احمدينژاد در مقابل محمدرضا عارف، معاون اول دولت اصلاحات. تركيب كميسيون شامل ١٠ نماينده ليست اميد، ٩ نماينده اصولگرا و ٤ مستقل ميشود. اما اين ٤ مستقل كه عبارتند از كارن خانلري، اسفنديار اختياري، قاسم احمدي لاشكي و محمود نگهبان سلامي، همگي گرايش به رياست محمدرضا عارف دارند. ضمن آنكه در اينجا كسي از ليست اميد راي به رياست زاهدي نخواهد داد.
كميسيون بهداشت
اميديهاي اميدوار
در كميسيون بهداشت هم دست بالاي اصلاحطلبان، هم به لحاظ خطكشي ليستها و هم در واقعيت منطق بازي مشهود است. آنها ١٣ نماينده در اينجا دارند كه بسيار بيشتر از ٧ نماينده اصولگرايان است. ضمن اينكه از دو نماينده مستقل يعني سيدمرتضي خاتمي و سيامك مرهصدق راي نفر دوم احتمال بسيار زياد به نفع نامزد اصلاحطلبان خواهد بود. كما اينكه اگر همچنين نشود اصلاحطلبان با ١٣ راي دارند.
كميسيون صنايع؛ اصلاحطلبان پرتعداد، اصولگرايان پرشانس
١٠ اصولگرا، ١٢ اصلاحطلب و يك مستقل اصولا بايد شانس زيادي براي رياست اصلاحطلبان در كميسيون صنايع و معادن به همراه بياورد. اما حميدرضا فولادگر در هفتههاي گذشته سخت مشغول كار بوده است. او راي زارعي، تكنماينده مستقل كميسيون را دارد و از آنسو شنيده ميشود كه توانسته راي يك يا دو نفر از اصلاحطلبان را هم بگيرد. دركميسيون صنايع؛ اما رمضانعلي سبحانيفر نيز از بين اصلاحطلبان در تكاپوي جمع كردن راي است.
كميسيون عمران؛ جايي براي نقشآفريني مستقلين
معادلات كميسيون عمران بيش از هر جايي بسته به راي مستقلين است. آنها در اين كميسيون ٧ راي دارند. در مقابل ٦ راي اصلاحطلبان و ٩ راي اصولگرايان. هر كس آنها را به سمت خود جلب كند برنده بازي است. از ميان اصولگرايان سيد كمالالدين شهرياري گزينهاي جدي است كه هم دكتراي شهرسازي دارد و هم سوابقي در حد معاونت وزارت مسكن و اقتصاد. در مقابل اصلاحطلبان گزينههاي جواني چون عبدالكريم حسينزاده و محمد دامادي را دارند.
كميسيون فرهنگي
در انتظار ٥ عضو ديگر
كميسيون فرهنگي مجلس اما هر چند تا اينجا كم متقاضي بوده اما از سر و صدا و حاشيه چيزي كم نداشته است. نام اين كميسيون بيشتر از وزن تعداد اعضايش بر سر زبانهاست. آن هم با اين محوريت كه چرا نمايندگان به اين كميسيون كم توجه هستند. روي كاغذ تا اينجا اين كميسيون ٧ عضو اصولگرا و عضو اصلاحطلب يا متمايل به اصلاحات دارد. احمد سالك هم فعلا اصليترين گزينه رياست كميسيون فرهنگي است. اما كميسيون فرهنگي هنوز ٥ عضو تا رسيدن به حداقل حدنصاب كم دارد و شايد همان ٥ عضو صفكشيها را تغيير دهند. چه آنكه از جريان اصولگراي اين كميسيون هم نمايندگاني چون لاريجاني احتمالا راي به رياست سالك نخواهند داد.
۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
شانش بالای تاجگردون برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
شانش بالای تاجگردون برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نماینده مردم رشت معتقد است شانس غلامرضا تاجگردون برای ریاست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم بالاست غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشاه خبرنگاران جوان درباره ریاستاصرار نمایندگان بر ریاست «عارف» در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
اصرار نمایندگان بر ریاست عارف در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس منتخب مردم تهران از اصرار بسیاری از نمایندگان برای ریاست عارف در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبرداد محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان گفت فراکسیون امید راحتمال کاندیداتوری عارف و زاهدی برای ریاست کمیسیون آموزش مجلس
احتمال کاندیداتوری عارف و زاهدی برای ریاست کمیسیون آموزش مجلس سیاست > مجلس - تسنیم نوشت نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی گفت احتمالا عارف و زاهدی برای ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات اعلام کاندیداتوری کنند ضیاالله اعزازی عضو فراکسیون ولایت با بیان اینکه بنده نلابیگری های مجلس برای ریاست کمیسیون صنایع
لابیگری های مجلس برای ریاست کمیسیون صنایع عضو کمیسیون صنایع با بیان اینکه پنج نفر نامزد ریاست این کمیسیون هستند از آغاز لابیگریها خبر داد و گفت روز یکشنبه هفته آینده نامزدهای هیات رئیسه کمیسیون در جلسه مشترک به تفاهم میرسند به گزارش نامه نیوز غلام محمد زارعی از جلسه ۱۲اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس+ اسامی/ ۴نفر نامزد ریاست کمیسیون شدند
اسماعیلی به ایلنا خبر داد اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس اسامی ۴نفر نامزد ریاست کمیسیون شدند در جلسه امروز اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم انتخاب شدند داریوش اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد در جلسه امروز اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم انتخابرقابت کواکبیان و بروجردی بر سر کرسی ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس/خبری از کاظم جلالی نیست
رقابت کواکبیان و بروجردی بر سر کرسی ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس خبری از کاظم جلالی نیست سیاست > مجلس - تسنیم نوشت نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی از کاندیداتوری کواکبیان و بروجردی برای ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم خبر داد حجتالاسلام مجتبی ذوالنور نمالابیگری های مجلس برای ریاست کمیسیون صنایع/ پنج نفر نامزد ریاست
لابیگری های مجلس برای ریاست کمیسیون صنایع پنج نفر نامزد ریاست سیاست > مجلس - مهر نوشت عضو کمیسیون صنایع با بیان اینکه پنج نفر نامزد ریاست این کمیسیون هستند از آغاز لابیگریها خبر داد و گفت روز یکشنبه هفته آینده نامزدهای هیات رئیسه کمیسیون در جلسه مشترک به تفاهاحتمال ابقای جلالی بر ریاست مرکز پژوهشهای مجلس
احتمال ابقای جلالی بر ریاست مرکز پژوهشهای مجلس تاکنون درباره ریاست مرکز پژوهشها در مجلس بحثی مطرح نشده است و گزینه احتمالی وجود ندارد نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از احتمال ابقای کاظم جلالی بر ریاست مرکز پژوهشهای مجلس خبر داد به گزارش عصر ایران بهروز نعمتی نماواکنش پورمختار به ادعای گمشدن ۱۷پرونده در کمیسیون اصل۹۰: نوروزی سودای ریاست دارد
واکنش پورمختار به ادعای گمشدن ۱۷پرونده در کمیسیون اصل۹۰ نوروزی سودای ریاست دارد رئیس کمیسیون اصل نود مجلس نهم گفت که برای ریاست این کمیسیون در مجلس دهم نیز کاندیدا میشود به گزارش نامه نیوز محمدعلی پورمختار همچنین به بحث پرونده های گم شده واکنش نشان داد حسن نوروزی نماینده ماحتمال ابقای جلالی بر ریاست مرکز پژوهشهای مجلس
احتمال ابقای جلالی بر ریاست مرکز پژوهشهای مجلس سیاست > مجلس - تسنیم نوشت نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از احتمال ابقای کاظم جلالی بر ریاست مرکز پژوهشهای مجلس خبر داد بهروز نعمتی با اشاره به گمانه زنیهای اخیر درباره ریاست محمد رضا عارف بر مرکز پژوهشهای مجل-
سیاسی
پربازدیدترینها