تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831235553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آتش تهيه مخالفان دولت


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آتش تهيه مخالفان دولت




روز گذشته رهگذراني كه از کنار دكه‌هاي روزنامه‌فروشی‌ عبور می‌کردند، مجموعه‌ای از تصاویري بي‌سابقه را در صفحه نخست يك روزنامه رسمي كشور مي‌ديدند؛ طرحي از محمدرضا شجريان در مركز و در حاشيه تصاويري از گلشيفته فراهاني، بهروز وثوقي، گوگوش، مصطفي تاجزاده، محمدعلي ابطحي، حسين فريدون، مصطفي معين و....





روزنامه شرق: روز گذشته رهگذراني كه از کنار دكه‌هاي روزنامه‌فروشی‌ عبور می‌کردند، مجموعه‌ای از تصاویري بي‌سابقه را در صفحه نخست يك روزنامه رسمي كشور مي‌ديدند؛ طرحي از محمدرضا شجريان در مركز و در حاشيه تصاويري از گلشيفته فراهاني، بهروز وثوقي، گوگوش، مصطفي تاجزاده، محمدعلي ابطحي، حسين فريدون، مصطفي معين و....  

اين تصاوير با تيتر درشت «فراموشی وعده‌ها در پیچ و خم حاشیه‌ها» در شماره روز گذشته كيهان به هم پيوند خورده بود. کیهان در این گزارش با تصویرسازی از درون چند خانه خانوار ایرانی، سعی کرده است نشان دهد دولت نه‌تنها در تحقق وعده‌های خود موفق نبوده است، بلکه به جای پاسخ‌گویی به وعده‌های انجام‌نداده به حواشی روی آورده است.

کیهان در این گزارش سه خانه را تصویر کرده است که یکی نماد قشر آسیب‌پذیر است که در دوره دولت روحانی نه‌تنها هیچ تغییری در زندگی آنها اتفاق نیفتاده، بلکه کار خود را هم از دست داده‌اند. خانواده دوم، خانواده مصطفی تاجزاده است که برادر رئیس‌جمهور به دیدار او رفته است و خانواده سوم، نماینده طبقه مرفه بی‌دردی است که از دید کیهان تنها نگرانی و دغدغه آنها پخش‌نشدن صدای ربنای شجریان از صداوسیماست. کیهان سپس به وعده‌های رئیس‌جمهور در دوران تبلیغات اشاره می‌کند و آنها را برآورده‌نشده دانسته و در نهایت می‌نویسد: «... اما دست دولتمردان خالی‌ است! پس چاره کار در چیست!؟

حاشیه‌سازی! این‌روزها ماه مبارک رمضان است و لابد سوژه روز، ربنای شجریان! با آن صدای معنوی و آن توهینش به اسلامی که سر آشتی با هنر ندارد و آن عکس‌های...! این سوژه خوبی است ولی کم است! پس باید تاجزاده را هم چاشنی کار کرد! او قهرمانی است که به‌تازگی از بند رهایی یافته!! از کدام بند!؟ بند نظام اسلامی که مظلومانه مورد دروغ وطن‌فروشان قرار گرفت. اما مهم نیست! این سوژه‌ها چندوقتی می‌تواند تبدیل به عکس یک روزنامه دولت و مصاحبه و عکس یادگاری و... شود! تا این سوخت تمام شود، سوخت بعدی در راه است».

کیهان در این گزارش توصیفی- داستانی البته فراموش کرده که ازقضا اجازه پخش صدای شجریان جزء همین وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور بود. تا جایی که صدای شجریان اتفاقا در فیلم تبلیغاتی روحانی پخش شد و او ابراز کرد که صدای شجریان را دوست دارد. او در مناظره‌ها شجریان را سفیر فرهنگی ایران خواند و از ‌پخش‌نشدن صدای او گله کرد. حالا که آلبوم تازه شجریان مجوز گرفته است، به نظر می‌رسد بخشی از وعده دولت در عرصه فرهنگی در حال تحقق است و البته کیهان سعی در نادیده‌گرفتن آن دارد.

کیهان در این گزارش خطی را در پیش گرفته که تکمیل‌کننده سرمقاله‌های پیشین این روزنامه در طول عمر دولت یازدهم به شمار مي‌رود؛ بزرگنمايي مشكلات اقتصادي در كنار انكار معضلات به‌جاي‌مانده از دولت قبل و نيز نقطه مقابل هم نشان‌دادن حل مشكلات اقتصادي با پاسخ‌گويي دولت به مطالبات بدنه اجتماعي حامي آن. همان گفتمانی که به‌ويژه در دور دوم دولت اصلاحات پيگيري شد و به اصولگرايان كمك كرد تا در سايه آن بتوانند محمود احمدی‌نژاد را به ریاست دولت‌های نهم و دهم برسانند. گفتمانی که الزاما پیشانی آن دوباره احمدی‌نژاد نخواهد بود، اما تلاش برای احیای همان خط است. چيزي كه در اين ميان رسانه‌هاي مخالف دولت سعي در جاانداختن آن دارند، به‌فراموشي‌سپردن ميراث و وعده‌هاي محقق‌نشده دولت‌های نهم و دهم است.

نگاهی به گذشته

احمدی‌نژاد در حالی سکان قوه مجريه را از دولت اصلاحات تحويل گرفت که متوسط نرخ تورم در چهار سال آخر آن دولت ١٥ درصد بود اما قدرت را با تورم بالای ٤٠ درصد به روحانی تحویل داد. تورمي كه چاشني تلخ آن پایین‌ترین نرخ تاريخ و منفي‌شدن رشد اقتصادی كشور بود. به گفته محمدعلی نجفی رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه «در سال ٩١ که سازمان تحریم‌ها تقریبا به‌طور کامل در ایران شکل گرفت، رشد اقتصادی منفی شش‌‌و‌هشت‌دهم درصد (٦,٨-) شد و تورم به سی‌ونیم‌درصد رسید و ما از نظر تورم دومین کشور دنیا بعد از کشور دوست و برادر ونزوئلا بودیم. رشد منفی شش‌وهشت‌دهم‌درصدی با درنظرگرفتن افزایش جمعیت دودرصدی به معنای فقیرشدن ٨,٨ درصدی تک‌تک آحاد کشور بوده است».

 بعد از تورم و اشتغال می‌توان به موضوع فساد اقتصادی هم اشاره کرد و ناگفته پیداست که بزرگ‌ترین فساد‌های تاریخ جمهوری اسلامی در دولت محمود احمدی‌نژاد رخ داد. از فساد سه‌هزارمیلیاردی تا کشف پدیده‌ای به نام بابک زنجانی که دست‌کم به هر ایرانی ١١٠ هزار تومان بدهکار است.همه آنچه دولت مهرورز احمدی‌نژاد برای روحانی به ارث گذاشت، ماحصل شعارهایی بود که می‌خواست نفت را بر سر سفره مردم بیاورد و توزیع کند. او آمده بود که با فساد مبارزه کند اما معاون‌اولش به همین جرم در دادگاه محکوم و بازداشت شد. از جهش نرخ ارز و سکه و طلا که باعث کسب درآمد‌های میلیاردی توسط تنها یک عده خاص شده بود هم می‌توان صرف‌نظر کرد.

اهداف کیهان

کیهان اما با نادیده‌گرفتن آنچه در گذشته روی داده، سعی دارد رفتاری مشابه رفتار پایان دولت اصلاحات را رقم بزند. وارونه‌جلوه‌دادن اوضاع اقتصادی و سیاه‌نمایی برای شکل‌دهی به افکار عمومی. علی تاجرنیا از اعضای حزب «اتحاد ملت» در همین باره به «شرق» گفت: «اگر به سوابق کیهان نگاه کنیم، این روزنامه اواخر دولت اصلاحات هم با آدرس غلط‌دادن و ارائه‌کردن آمار غیرصحیح سعی کرد افکار عمومی را نسبت به فعالیت‌ها و برنامه‌های دولت مسئله‌دار کند».

او با تأکید بر اینکه مسائل اقتصادی و معیشتی همواره در کل دنیا، به عنوان یکی از دغدغه‌ها مطرح می‌شود، گفت: «اما اینکه این مسائل چه زمانی مطرح و برجسته می‌شود، این از جمله رفتارهای ژورنالیستی کیهان است که آن را با بداخلاقی سیاسی ممزوج کرده تا افکار عمومی را نسبت به دولت مسئله‌دار کند».او با اشاره به دامن‌زدن کیهان در مقطع انتخابات نهم ریاست‌جمهوری به رفتار‌های پوپولیستی، گفت: «همین رفتارها شرایطی را ایجاد کرد که نتیجه انتخابات جور دیگری شد».

تاجرنیا در ادامه این گفت‌وگو تأکید کرد: «برخلاف آنچه کیهان در بوق و کرنا کرده، واقعیت نشان می‌دهد اوضاع نابسامان اقتصادی که دولت احمدی‌نژاد برای روحانی به ارث گذاشته، توسط این دولت کاهش یافته است».تاجرنیا اضافه کرد: «عواقب تصمیمات غلط اقتصادی با یک فاز تأخیری خود را نشان می‌دهند. آنچه در دولت روحانی به‌جا مانده، عواقب تصمیمات غلط احمدی‌نژاد است و بااین‌حال دولت روحانی سعی کرده تا تدبیر کند؛ همان‌طور که مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود اشاره کردند که دولت در اقتصاد کارهای خوبی انجام داده و این نشان‌دهنده اشراف ایشان به مسائل کشور و نگاه منصفانه ایشان است.

درحالی‌که کیهان با چنین نگاهی در حال ایجاد تعارض بین خود و نگاهی است که سعی دارد خود را تریبون آن معرفی کند».این فعال سیاسی در پاسخ به این سؤال که باید در برابر این پروژه کیهان چه‌کاری انجام شود، گفت: «دولت نباید به‌هیچ‌وجه در برابر این رفتار از خود حالت واکنشی نشان دهد، دولت روحانی نسبت به دولت گذشته در برابر تصمیم‌های غلط گذشته سعی کرده آن اشتباهات را کنترل کند. اما باید توجه شود که علاوه بر مسائل اقتصادی، توجه به اوضاع سیاسی و اجتماعی هم از جمله وظایف دولت است و و دولت باید به نیازهای مردم در این بخش‌ها هم توجه کند».

او ادامه داد: «اینها هدف‌شان این است که با شکل‌دهی افکار عمومی از این طریق دولت را خسته و برای آن بحران ایجاد کنند. من فکر نمی‌کنم آنها امیدی به پیروزی در انتخابات داشته باشند به همین دلیل هم درصدد تضعیف دولت هستند و این به معنای ترجیح‌دادن منافع شخصی و جناحی بر منافع ملی خواهد بود».تاجرنیا اضافه کرد: «اما انتخابات اخیر نشان داد که برخلاف نگاه کیهان، نگاه مردم به سمت عقلانیت و حاکمیت آن در کشور است و براین‌اساس گمان نمی‌کنم که در آینده این رفتارها ره به جایی ببرد».او در انتها تأکید کرد: «اما باید متذکر شد که دولت برای موفقیت خود نیاز به مجموعه‌ای هم‌فکر دارد تا به یاری این مجموعه فعالیت اجرائی خود را تقویت کند».

هیأت نظارت باید تصمیم بگیرد

در نهایت شگفتی، امروز شاهد بودیم که کلاژی از عکس‌های خانوادگی برخي بازيگران و خوانندگان خارج‌نشين در کنار استاد شجریان در صفحه نخست روزنامه کیهان منتشر شد. این کار، ‌سؤالات زیادی را در جامعه مطرح می‌کند. با این نگاه اساسا رویکرد شما به‌عنوان بالاترین مقام رسمی دولت در بخش فرهنگ و هنر نسبت به این مسئله چیست و چه واکنشی از خود نشان خواهید داد؟‌

بله. خودم هم عکس امروز روزنامه کیهان را دیدم. اما اینکه این روزنامه با انتشار این عکس تخلفی کرده باشد یا نه، باید در هیأت نظارت بر مطبوعات مطرح شود تا اگر تخلفی صورت گرفته با روزنامه برخورد شود و در غیر این صورت به کارشان ادامه دهند.

یعنی چنین کاری خلاف قانون نیست؟‌

در بسیاری موارد دیده شده که نشریه‌ای مخالفت صریح با دولت دارد اما از آنجا که این مخالفت‌ها به معنای افترا، اتهامات ناروا به مسئولان، سیاه‌نمایی و... نبوده، تخلف به حساب نیامده است؛ درحالی‌که اگر شامل این موارد بشود تخلف است و باید با آن نشریه برخورد شود.







تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن