واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
منشاء گرد و غبار اخیر در ایران
مدیر ملی مقابله با پدیده گردوغبار گفت: عکسهای ماهواره ای نشان می دهد که گردوغباری که تهران و برخی دیگر از استانها را تحت تاثیر قرار داد از کانون خارجی کشورهای سوریه وغرب عراق نشات گرفته است.
خبرگزاری مهر: مدیر ملی مقابله با پدیده گردوغبار گفت: عکسهای ماهواره ای نشان می دهد که گردوغباری که تهران و برخی دیگر از استانها را تحت تاثیر قرار داد از کانون خارجی کشورهای سوریه وغرب عراق نشات گرفته است.
ضیاء الدین شعاعی با اشاره به پدیده گرد و غباری که اخیرا بخشی از کشور را تحت تاثیر قرار داد، گفت: سازمان هواشناسی وقوع این پدیده برای روزهای یکشنبه و دوشنبه را پیش بینی کرده بود.
شعاعی افزود: عکس های ماهواره ای بیانگر آن است که گرد و غباری که روز دوشنبه تهران و برخی دیگر از استان های کشور را تحت تاثیر قرار داد از کانون خارجی کشورهای سوریه و غرب عراق منشاء گرفته بود.
برای نخستین بار پدیده گرد و غبار به سمت شمال غرب کشور تغییر مسیر داد
وی با مرور روند پدیده گرد و غبار در ایران و تاثیرپذیری بیشتر استان های جنوبی از این پدیده، اظهار کرد: بر خلاف روال سابق و برای نخستین بار، وقوع پدیده گرد و غبار همزمان با باد جنوبی، منجر به آن شد که توده گرد و غبار شکل گرفته به سمت ایران بر اثر فشار باد جنوبی به سمت شمال غرب کشور تغییر مسیر دهد.
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار ضمن بیان اینکه در پدیده اخیر شاهد بالاترین میزان غلظت گرد و غبار در استان های آذربایجان غربی و شمال غرب همچون لرستان و شمال ایلام بودیم، ادامه داد: این در حالی است که امروز بالاترین میزان غلظت گرد و غباری که در اهواز شاهد آن بودیم در حدود ۱۵۰ میکروگرم بود.
شعاعی در خصوص شرایط هوای کشور در پایان روز دوشنبه، گفت: آمارها نشان دهنده روندی نوسانی در شدت گرد و غبار است به گونه ای که در بوکان شاهد غلظت گرد و غباری برابر با ۵۰۰ میکروگرم بودیم.
این مسئول افزود: از عصر روز دوشنبه و به دنبال تغییر مسیر گرد و غبار به سمت شمال کشور شاهد تاثیرپذیری استان های آذربایجان شرقی و غربی از پدیده گرد و غبار بودیم و سقز نیز با غلظتی در حدود ۳۰۰، ۴۰۰ میکروگرم تحت تاثیر قرار گرفت.
وی در خصوص مسیر حرکت طوفان گرد و غبار، گفت: توده گرد و غبار وارد شده به کشور پی از عبور از زاگرس به ایران مرکزی وارد شد و روز دوشنبه تهران را نیز تحت تاثیر قرار داد به گونه ای گه شاهد هوای ناسالم در پایتخت بودیم و در بالاترین میزان، غلظت گرد و غبار در هوای تهران به حدود ۱۲۰ میکرو گرم رسید.
گرد و غبار کنونی تداوم نخواهد داشت
شعاعی در خصوص وضعیت کنونی هوای کشور و استان های درگیر پدیده گرد و غبار نیز با بیان اینکه از عصر روز دوشنبه میزان گرد و غبار رو به کاهش است، گفت: پیش بینی ها بیانگر آن است که این وضعیت حداکثر تا ظهر امروز سه شنبه ادامه خواهد داشت زیرا تصاویر ماهواره ای نشان می دهد به دلیل عدم برخورداری توده گرد و غبار کنونی از پشتوانه و توده فعال پشتیبان، این روند ادامه نخواهد داشت و از شدت آن کاسته خواهد شد.
وی یادآور شد: این نخستین بار بود که توده گرد و غبار ورودی به ایران با عبور از ارتفاعات البرز به گیلان رسید و این استان را نیز تحت تاثیر قرار داد.
این مسئول تاکید کرد: از ابتدای امر نیز بارها اعلام شد به دلیل اینکه حدود ۹۰ درصد گرد و غبار ایران ناشی از منشاءهای خارجی است و با توجه به شرایط منطقه، رفع این چالش نیاز به زمان دارد.
شعاعی اشاره ای هم به فعالیت ها و اقدامات ایران در سطح منطقه و بین الملل داشت و گفت: شکل گیری و تصویب قطعنامه های مختلف بین المللی در خصوص مقابله با پدیده گرد و غبار در سطح جهانی با ابتکار عمل و پیشگامی جمهوری اسلامی ایران باعث جلب توجه و نگاه بین المللی به این موضوع و آغاز اقدامات جهانی در این حوزه شد.
وی ابراز امیدواری کرد: در آینده شاهد ایجاد الزام برای کشورها به ویژه کشورهای منطقه برای اقدام در خصوص مقابله با پدیده گرد و غبار و ایجاد وحدت و همکاری منطقه ای در زمینه کنترل منشاء های گرد و غبار باشیم.
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار ضمن یادآوری شرایط جنگ و ناامنی در منطقه و کشورهای همسایه، تاکید کرد: به رغم این شرایط و بعید بودن ایجاد عزم منطقه ای در کوتاه مدت برای مقابله با این پدیده، ایران حاضر به توقف تلاش های خود در سطح ملی و بین المللی برای مقابله با پدیده گرد و غبار نیست.
تاثیرپذیری طوفان های گرد و غبار از خشکسالی های شدید در منطقه
شعاعی اشاره ای هم به وضعیت خشکسالی و بارش به عنوان آیتمی موثر در تشدید پدیده گرد و غبار داشت و گفت: متاسفانه به لحاظ بارشی شاهد وضعیت خوبی در ایران و کشورهای همسایه همچون عراق و سوریه نیستیم.
این مسئول افزود: حتی در ایران برخلاف تصور عامه، بیش از نیمی از کشور حتی متوسط بارش الانه را نیز دریافت نکرده اند. به گونه ای که در تهران شاهد دریافت مرز متوسط بارش سالانه و در اصفهان شاهد عدم دریافت متوسط بارش سالانه بودیم.
وی گفت: وقوع پدیده گرد و غبار با منشاء خارجی در نیمه خردادماه سالجاری خبر از وضعیت نه چندان مطلوب ما در حوزه گرد و غبار طی سالجاری و فصل پیش رو می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]