واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چهارمحال و بختیاری پایلوت کشور در استقرار پهباد شناسایی اطفای حریق است استانها > چهارمحال و بختیاری - ایرنا نوشت،مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: این استان به عنوان نخستین استان کشور در استقرار پهباد شناسایی اطفای حریق مشخص و معرفی شده است.
علی محمدی مقدم، در شورای هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: به همین منظور، دو میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار ملی به استان تخصیص داده شد.
وی تأکید کرد: آغاز عملیات اجرایی احداث ساختمان پایگاه اطفای حریق درجه یک به عنوان پنجمین استان کشور در شهرستان لردگان با 16 میلیارد ریال اعتبار، از اقدامات مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در راستای مقابله با آتش سوزی به شمار می رود.
محمدی مقدم افزود: ایجاد آتش بُر در مناطق حساس و بحرانی، برگزاری دوره های آموزشی داخلی و خارجی، تعیین شهرستان های معین در آتش سوزی های بحرانی و راه اندازی پایگاه های اطفای حریق در شهرستان های 9 گانه و تمامی بخش های تابعه در چهارمحال و بختیاری از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در راستای کنترل آتش سوزی محسوب می شود.
وی تصریح کرد: استفاده از پهباد برای آگاهی به موقع، بهره مندی از هواپیمای آب پاش و بهره گیری از بالگردهای اطفای حریق مهمترین نیازها و تکنولوژی های نوین در مقابله با آتش سوزی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 20 و هفت دهم هکتار از جنگل های استان در 36 آتش سوزی دچار حریق شده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته 11 هکتار از جنگل های چهارمحال و بختیاری در هفت آتش سوزی در طعمه حریق افتاده بود.
محمدی مقدم عنوان داشت: سال گذشته 78 فقره پرونده مربوط به آتش سوزی، از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: به منظور مدیریت، کنترل و مهار آتش سوزی ها در چهارمحال و بختیاری، 10 میلیارد ریال در سال گذشته برای خرید تجهیزات اطفای حریق و تحویل به دهیاران مناطق جنگل نشین استان تصویب شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سال گذشته ناوگان اطفای حریق این اداره کل به هشت دستگاه خودروی مجهز به سیستم پیشرفته اطفای حریق مجهز شده است.
وی بیان کرد: نیاز به مطالعات پهنه بندی در چهارمحال و بختیاری با توجه نبود اطلاع کامل از مناطق حساس و بحرانی، لزوم ساخت باند فرود نزدیک منابع آبی و منطقه ای با کمترین فاصله نسبت به بیشتر نقاط جنگلی، دفن اصولی زباله ها، تجهیز دهیاری های بحرانی آتش سوزی به وسایل اطفای حریق، تهیه 50 دستگاه موتورسیکلت به عنوان کاربردی ترین وسیله در مناطق کوهستانی و تهیه لوازم و ابزارآلات اطفای حریق می تواند در کنترل آتش سوزی ها مؤثر باشد.
محمدی مقدم یادآور شد: همکاری دهیاری ها و هدایت مردم برای اطفای حریق در مراحل آغاز آتش سوزی ها نقش مهمی در کنترل آن دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون 11 مورد آتش سوزی در مناطق حفاظت شده استان رخ داده است.
شهرام احمدی در شورای هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این آتش سوزی ها، 305 هزار و 100 متر مربع از مناطق حفاظت شده استان طعمه حریق شده است.
وی تأکید کرد: از مجموع آتش سوزی های رخ داده در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری 10 آتش سوزی با 290 هزار و 100 متر مربع مرتعی و یک آتش سوزی با 15 هزار متر مربع تالابی بوده است.
احمدی افزود: در سال گذشته نیز 439 هزار و 965 متر مربع از مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری در 36 آتش سوزی جنگلی، مرتعی و تالابی طعمه حریق شد.
وی تصریح کرد: خرید لوازم و تجهیزات اطفاء حریق، طراحی و ساخت شش دستگاه اطفاء حریق پشت خودرویی، خرید یک دستگاه خودرو اطفاء حریق، تکمیل بند خاکی تالاب گندمان به طول یک هزار و 600 متر به منظور احیای این تالاب و جلوگیری از خشک شدن پوشش گیاهی و وقوع حریق از طریق جذب اعتبارات ملی و ساخت دو پایگاه اطفاء حریق در تالاب گندمان و منطقه حفاظت شده هلن از اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری به منظور مقابله با آتش سوزی به شمار می رود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان داشت: 155 هزار و 800 هکتار از مساحت استان تحت مدیریت این اداره کل است.
وی اضافه کرد: مناطق تحث مدیریت حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری شامل پارک ملی تنگ صیاد، مناطق حفاظت شده تنگ صیاد، شیدا، قیصری، سبزکوه و هلن، اثر ملی لاله واژگون و تالاب های چغاخور، گندمان و سولگان است.
احمدی عنوان داشت: علت های آتش سوزی در مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری به دو دسته عوامل طبیعی شامل خشکسالی و عوامل انسانی در دو بخش عمدی مانند رقابت دامداران با یکدیگر و ایجاد زمینه برای انجام تخلفات زیست محیطی و همچنین غیرعمدی نظیر پخش زباله ها در طبیعت و یا آتش زدن زباله ها، دامداران و گردشگران تقسیم می شود.
گفتنی است ، یک میلیون و 90 هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و 307 هزار هکتار را جنگل شامل می شود.
در این نشست، مدیران کل هواشناسی، جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست و مدیران عامل شرکت های آب و فاضلاب روستایی و شهری و آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری نیز گزارش وضعیت بارشی و تأمین آب این استان در حوزه های مختلف را ارائه دادند.
کلید واژه ها: استان چهارمحال و بختیاری -
پنجشنبه 27 خرداد 1395 - 14:16:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]