تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845982949




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معادل 6 ماه توليد كشور، سيمان مازاد داريم!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معادل 6 ماه توليد كشور، سيمان مازاد داريم!
رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان از وضعيت كاملاً بحراني صنعت سيمان ايران پرده برداشت و گفت: اقدام فوري براي نجات صنعت سيمان اين است كه مابه‌التفاوت قيمت ثابت تحميل شده به توليدكنندگان حساب شده و به قيمت فعلي سيمان افزوده شود و مشكلات صادراتي آن نيز مرتفع گردد.
نویسنده : بهناز قاسمی 


رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان از وضعيت كاملاً بحراني صنعت سيمان ايران پرده برداشت و گفت: اقدام فوري براي نجات صنعت سيمان اين است كه مابه‌التفاوت قيمت ثابت تحميل شده به توليدكنندگان حساب شده و به قيمت فعلي سيمان افزوده شود و مشكلات صادراتي آن نيز مرتفع گردد.
اوايل سال ۸۰ بود كه به دليل كمبود توليد سيمان و رونق ساخت‌و‌ساز؛ بازرگاني داخلي حواله سيمان توزيع مي‌كرد تا از ايجاد بازار سياه و افزايش قيمت آن جلوگيري كند. به تدريج با افزايش صدور مجوز ساخت كارخانه سيمان در سراسر كشور از سال ۸۲ توليد سيمان از ۳۰ ميليون تن به رقم ۷۰ ميليون تن در سال ۹۲ رسيد و همزمان اين صنعت به خودكفايي 60 درصدي در زمينه ماشين‌آلات و ادوات مرتبط با سيمان نيز دست يافت. تا اينكه با اشباع بازار و افزايش توليد و كاهش تدريجي ساخت‌و‌ساز در سال ۸۷، محرابيان وزير صنايع و معادن صدور مجوز ساخت كارخانه سيمان را ممنوع اعلام كرد. با بركناري محرابيان و ادغام دو وزارتخانه صنايع و بازرگاني، صدور مجوز متوقف نشد اما كاهش يافت. اكنون اين صنعت در شرايطي است كه به دليل كاهش ساخت و ساز و پروژه‌هاي عمراني در سال‌هاي اخير توليداتش در انبار‌ها دپو شده و يكي از بازار‌هاي صادراتي خود (عراق) را از دست داده است.
رئيس انجمن كارفرمايان صنعت سيمان معتقد است، سوء مديريت در وزارت صنعت، معدن و تجارت، ركود ساخت‌و‌ساز و رقابت منفي فعالان سيمان سه عامل اصلي كاهش سودآوري سيماني‌ها هستند.
محمد اتابكی مي‌گويد: دولت براي حمايت از همه صنايع كشور با يك نگاه و بدون تبعيض برنامه‌ريزي كند نه اينكه براي برخي از صنايع بسته حمايتي طراحي كند، اما به برخي ديگر هزينه‌هاي جديد تحميل نمايد.
به گفته اتابكی ايران در گذشته براي صادرات سيمان حرف اول را در منطقه خاورميانه مي‌زد و نخستين صادر‌كننده دنيا بود به طوري كه در سال 93 پنجمين توليدكننده بزرگ سيمان جهان معرفي شد اما در سال قبل اين رتبه به هفت كاهش يافت.
اتابكي مي‌گويد: در دوره‌اي كه فعالان صنعت سيمان امكان فروش سيمان در شرايط مناسبي را داشتند، دولت با جلوگيري از تعديل قيمت‌ها بر‌خلاف طرح جامع سيمان عمل كرد و اجازه بازپرداخت تسهيلات دريافتي ‌از صنعت سيمان را گرفت،‌ نتيجه اين شد كه امروز در حالي با فشار هزينه‌هاي بانكي و كمبود درآمد شركت‌هاي سيماني مواجه هستيم كه انتظار مي‌رود در انتهاي امسال بسياري از شركت‌هاي سيماني حتي قادر به پرداخت حقوق كارگران خود نباشند.
وي تأكيد مي‌كند: براساس آمار، ايران بزرگ‌ترين توسعه صنعت سيمان دنيا بعد از چين است. 58 پروژه توسعه صنعت سيمان در ايران اجرا شد و 47 ميليون تن به ظرفيت توليد سيمان كشور اضافه شد و در حال حاضر، 73 كارخانه سيمان در كشور وجود دارد و توليد سيمان در سال گذشته به 7/79 ميليون تن رسيد.
محمداتابکی تأكيد مي‌كند امسال هم مزيت صادراتي مان را از دست داده‌ايم و هم مصرف داخلي سيمان كاهش خواهد يافت.
 اتابكي مي‌گويد: ظرفيت توليد سيمان كشور هم اكنون حدود 80 ميليون تن است كه سال قبل 47 ميليون تن مصرف داخلي بود و امسال اين رقم در بهترين حالت به 40 ميليون تن مي‌رسد. 15 ميليون تن سيمان هم روي زمين داريم. بنابراين معادل شش ماه توليد كشور سيمان مازاد امسال داريم!
وي با انتقاد از قيمت فعلي سيمان مي‌افزايد: هم‌اكنون قيمت سيمان در بازار كشور 68 درصد زير قيمت پايه سال 80 است و ادامه اين وضعيت فاجعه‌اي براي صنعت سيمان است.

  اقدام فوري
دبیر انجمن سيمان در شرایطی خواستار تغییر قیمت سیمان است که به گفته کارشناسان در شرایط رکود،  حتی گرانی قیمت‌ها نیز نمی‌تواند مشکلی را حل کند. در این میان بروز مشکلات صادراتی سیمان نیز در ماه‌های اخیر مزید برعلت شده و تولید‌کنندگان را گرفتار کرده است.
اتابكي اقدام فوري براي نجات صنعت سيمان را افزايش قيمت مي‌داند و تأكيد مي‌كند: مابه‌التفاوت قيمت ثابت تحميل شده به توليدكنندگان حساب شده و به قيمت فعلي سيمان افزوده شود. صنعت سيمان نيازمند كارهاي فوري است و لازم است وضعيت اين صنعت در ستاد اقتصاد مقاومتي مطرح شود.
رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان اظهار مي‌دارد: 93 خط توليد سيمان در كشور داريم كه 40 خط با ظرفيت پايين فعالند. 28 خط هم كاملاً تعطيل هستند. الان به دوره عدم توانايي در پرداخت حقوق نيروي انساني صنعت سيمان رسيده‌ايم!
وي از صدور مجوز‌هاي جديد توليد انتقاد كرده و مي‌گويد: چند ماه قبل در ديواندره وزير صنعت به همراه نماينده اين منطقه احداث يك كارخانه توليد سيمان را در وضعيت بحراني كنوني كلنگ‌زني كرد!

  بحران اجتماعي در انتظار صنعت سيمان
اتابكي مي‌گويد:  اگر براي صنعت سيمان فكر فوري نشود بايد منتظر بحران اجتماعي در استان‌ها باشيم. اگر هم تا الان صنعت سيمان زنده مانده به خاطر صادرات بوده است. تعرفه‌گذاري عراق روي صادرات سيمان ايران صحت ندارد و صادرات كلاً متوقف شده است.
وي مي‌افزايد: مرزهاي عراق بسته است و سيمان صادراتي به داخل برگشته است و مشكل از عراق است. بازار عراق نفتي است. البته رقابت منفي هم در اين بازار داشتيم اما متوقف شدن صادرات به عراق ربطي به رقابت منفي ندارد. در حال حاضر صادرات سيمان ايران به عراق كاملاً متوقف است. عراق 12 ميليون تن ظرفيت توليد سيمان دارد و با پول نفت فعلي بيشتر از اين نمي‌تواند سيمان بخرد. با كلينكر ارزاني كه عراق از ايران خريده است تا آخر سال ديگر نيازي به سيمان ندارد.

  تعيين مسئول ويژه براي حل مشكل توقف صادرات سيمان ايران به عراق
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران نيز در خصوص رفع چالش‌هاي اين صنعت معتقد است بايد مسئول ويژه‌اي براي رسيدگي به مشكل توقف صادرات سيمان ايران به عراق تعيين شود تا هرچه زودتر براي حل اين مشكل اقدام جدي گردد.
مسعود خوانساري مي‌گويد: فعالان صنعت سيمان اين بيم را مي‌دهند كه در صورت تداوم شرايط حاكم بر اين صنعت، حدود ۵۰ درصد بنگاه‌هاي توليد و صادرات سيمان تا پايان سال از گردونه توليد خارج شوند. علاوه بر كاهش تقاضاي داخلي، يكي از چالش‌هايي كه توليدكنندگان و صادركنندگان سيمان با آن مواجه شده‌اند، تعليق صادرات اين محصول به عراق است.
وي در مورد پيشنهاد هيئت نمايندگان اتاق تهران به ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي گفت: اين ستاد مي‌تواند با دخالت مستقيم، اولاً با انتخاب نماينده‌اي، مشكلات صادركنندگان در كشور عراق را بررسي و با برقراري ارتباط مؤثر و از مجاري ديپلماتيك نسبت به رفع تنگناهاي ايجاد شده اقدام كند. ثانياً با رعايت پرداخت يارانه در نرخ سوخت حمل‌ونقل دريايي تخفيفات ترجيحي جهت كاهش قيمت تمام شده در مقاصد آفريقايي را فراهم نمايد. ثالثاً وزارت راه و شهرسازي را مكلف كند با توجه به تجربه جهاني در بهره‌گيري از روكش بتني براي پوشش جاده‌هاي بين شهري، امكان لازم جهت توسعه اين نوع رويه را تأمين كند و سياست بهره‌گيري از سيمان جهت توليد رويه بتني در جاده‌هاي جديد‌الاحداث را مورد توجه جدي و برنامه‌اي قرار دهد.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن