واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: محروم شدن فرزندان شهدای شاغل در آموزش و پرورش
کد خبر: ۵۹۷۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸ - 13 June 2016
بر اساس قانون، فرزندان شهدا مشمول قانون پرداخت فوقالعاده ایثارگری موضوع ماده۵۱ قانونی میشوند، اما آموزش و پرورش فقط احکام جانبازان را صادر و فرزندان شهدا از حقوق قانونی خود محروم شدهاند.
به گزارش فارس، عطف به قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران بر اساس ماده 51 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، تمام دستگاههای اجرایی مشمول این قانون موظفند به شهداء و جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر و آزادگان شاغل مبلغی معادل بیست و پنج درصد حداقل حقوق کارکنان دولت را که هر ساله توسط دولت تعیین میشود، به عنوان فوقالعاده ایثارگری به طور ماهانه پرداخت کنند.
بر اساس ماده 2 قانون مذکور، وزارت آموزش و پرورش هم در شمول دستگاههای ذکر شده آمده است و به استناد بند «الف» ماده (44) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه مصوب دیماه 1389 فرزندان شهدا هم به استثناء سه مورد تسهیلات خودرو، حقپرستاری و کاهش ساعت کاری که تصریح و قیدشده، از تمام مزایا و امتیازات مقرر برای جانبازان 50 درصد و بالاتر در قوانین و مقررات مختلف برخوردار میشوند.
شورای حقوقی دیوان محاسبات هم در شصت و پنجمین نظریه خود در تاریخ 1394.3.3 براساس بند فوقالذکر با توجه به حکم ذیل ماده 76 قانون جامع خدماترسانی پرداخت دو فوقالعاده ایثارگری قانون خدمات کشوری و ماده 51 را قابل پرداخت دانست و همچنین عطف به نامه شماره 20100.164- 1394.3.5 شورای حقوقی دیوان محاسبات که مبنی بر قابل تسری بودن ماده 51 به فرزندان شاهد است و همچنین عطف به نامه معاونت حقوقی رئیس جمهور به تاریخ 1395.02.01 به شماره 95.3361 م . 26866 مبنی بر ذینفع بودن فرزندان معظم شهدا، ماده 51 بدون نیاز به آییننامه اجرایی برای ذینفعان توسط بسیاری از وزارتخانهها و سازمانها از جمله بنیاد شهید به دلیل معلوم بودن دایره شمول ذینفعان از سالهای گذشته، اجرا شده است.
همچنین به اعتبار حکم مجمع تشخیص مصلحت درباره اعتبار قوانین مصوب سال 1386 به این طرف، فرزندان شهدا هم مشمول فوقالعاده ایثارگری موضوع ماده 51 قانون هستند و با تأیید مجمع تشخیص به تاریخ 1391.10.2 و قید ابقای قوانینی که از سال 1386 تا 1391.10.2 به نفع ایثارگران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است برای اجرای آزمایشی به مدت چهار سال از تاریخ تأیید مجمع تشخیص، ابلاغ شده است که البته اجرای آزمایشی آن رو به اتمام است.
برخلاف موارد ذکر شده، وزارت آموزش و پرورش، فرزندان شهید را از این قانون محروم کرده و تنها به صدور احکام جانبازان اقدام کرده است که موضوع موجب گلایه تعداد زیادی از فرزندان شهدای شاغل در آموزش و پرورش شده است.
یکی از فرزندان شهدای شاغل در آموزش و پرورش میگوید: در سالهای گذشته به دلیل مشکلات مالی کشور هیچگونه فشاری به این وزارتخانه نیاورده و همچون رسالت پدرانمان صبوری پیشه کردیم ولی وقتی میبینیم که خواهران و برادران ما در دیگر وزارتخانهها و سازمانها چندین ماه است از مزایای این ماده قانونی بهرهمند هستند تحمل درد تبعیض بیش از بیش سختتر میشود.
خبرنگار فارس برای پیگیری این موضوع با معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تماس داشته است اما هنوز موفق به کسب نتیجه نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]