واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آنها که به دل مرگ شیرجه میزنند!
استان مازندران با حدود 340 کیلومتر ساحل در روزهای اخیر درحالی طرح ساماندهی دریا را تجربه میکند که حوادث تلخ خاطرات ناگواری برای مسافران و گردشگران دریا رقم میزند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز قبل گشت هلال احمر بابلسر و ناجیان غریق متوجه پنج شناگر در سطح سواحل «میرود» شدند که بلافاصله اقدامهای لازم برای نجات گرفتاران در تلههای نامریی امواج آغاز شد.
سرعت حرکت امواج به گونهای بود که هر لحظه طعمههای گرفتار در دریا را از ساحل دور میکرد. گویا این دستهای پنهان مرگ بود که گلوی 5 گردشگر را در آبهای ساحلی بهنمیر میفشرد. سه مسافر در حلقه ناجیان از آب بیرون کشیده شدند اما دو پسر خاله مرگ تلخی را تجربه کردند. شیرجه سهلانگارانه آنها به دل امواج بیبازگشت شد و دفتر زندگانی آنها برای همیشه مهر باطل خورد.
جعفر عظیمی مسئول طرح سالمسازی در منطقه بهنمیر است. او مشخصات دو قربانی آخر هفته این منطقه را محمد عامری 50 ساله و مجتبی حاجیمحمدی 29 ساله اهل شاهرود اعلام کرده و میگوید: قربانیان با هم پسرخاله بودند. او هم تأکید دارد که بیتوجهی مسافران به طرح سالمسازی دریا و ناکافی بودن تعداد ناجیان آزاد در سواحل 8 کیلومتری بهنمیر موجب غرقشدگی این دو مسافر شاهرودی شده است. اتفاقی که هرازگاهی در سواحل خزر رخ می دهد و هر بار از زبان مسئولان امر همین جمله تکراری شنیده می شود. در این مسیر سال گذشته چهار ناجی آزاد و در مجموع مناطق آزاد سواحل بهنمیر 46 ناجی فعالیت داشتند، اما متأسفانه امسال تعداد ناجیان آزاد بهنمیر به 24 نفر رسیده است که این تعداد به هیچ وجه جوابگوی مسافران این منطقه نیست.
نجات یک پسربچه
اما در اتفاقی معجزهآسا پسربچهای سه و نیم ساله ظهر شنبه گذشته بعد از سقوط به داخل رودخانه و درحالی که امواج آب او را تا 5 کیلومتر از محل حادثه دور کرده بود زنده از آب بیرون کشیده شد. بر اساس اعلام داوود رجبی معاون امداد و نجات هلال احمر این پسربچه در رودخانه شهرستانک سقوط کرد که پنج کیلومتر پایینتر توسط افراد محلی از آب گرفته شد.
غرق شدن دو نفر در رودخانه مرزنآباد بهخاطر گرفتن عکس سلفی
اما در این ایام تنها امواج دریا نبود که در کمین مسافران سهلانگار نشسته بود. رودخانه هراز با تمام زیباییهایش در روز نخست تعطیلات آخر هفته دو خواهر و برادر را به کام مرگ برد. بنا بر اظهارات رئیس جمعیت هلالاحمر چالوس این دو نفر در ارتفاع حاشیه رودخانه در حال گرفتن عکس سلفی بودند که دچار این حادثه شدند.
کردگار محمودیفر با اعلام این خبر و تشریح جزئیات حادثه گفت: اعضای این خانواده تهرانی برای تعطیلات به کنار رودخانه مرزنآباد، در منطقه چشمانداز «لارک» رفته بودند اما دختر جوان خانواده که برای گرفتن عکس سلفی بالای یک صخره سنگ ایستاده بود براثر سرخوردگی دچار حادثه شد و به داخل رودخانه سقوط کرد. پس از آنکه زهرا شاهسوند ۲۲ ساله دچار حادثه شد برادرش نعمت - ۳۵ ساله – برای نجات خواهر به داخل رودخانه پرید که متأسفانه در این حادثه او نیز جان باخت. از سوی دیگر جسد یک نوجوان 18 ساله که دو روز پیش در سواحل نوشهر غرق شده بود با تلاش غواصان جمعیت هلال احمر این شهرستان پیدا شد. او از اهالی شهرستان چالوس بود که برای شنا وارد آبهای ساحلی خزر شده بود. این نوجوان چالوسی روز جمعه گذشته در محدوده شهرک صدف بدون توجه به تابلوهای هشدار دهنده، وارد دریا شده بود، غرق شد. بر اساس بررسیهای کارشناسی تاکنون 31 نقطه در حوزه دریایی شهرستان نوشهر به عنوان منطقه حادثهخیز شناسایی شده که از این تعداد فقط در 20 نقطه امکان حضور ناجیان وجود دارد.
اوایل خرداد امسال نیز یک جوان گیلانی به دلیل آشنا نبودن با فن شنا و نامساعد بودن شرایط جوی در خارج از محدوده طرح سالمسازی دریا در منطقه انارور شهرستان نوشهر غرق شده بود. اما یکی از دلایلی که تا به امروز باعث شده گردشگران برای شنا وارد منطقه ممنوعه شوند کمبود راههای دسترسی به سواحل در حاشیه خزر است. به گفته محمد جواد حشمتی معاون دادستان کل کشور ۸۰ درصد سواحل شمال کشور بهصورت غیرقانونی تصرف شده است و ۵۵درصد این تصرفات توسط دستگاههای دولتی انجام شده است.
همچنین آمارهای اعلام شده از سوی پزشکی قانونی بر این واقعیت هولناک اشاره دارد که در ۱۰ سال گذشته تاکنون ۱۱ هزار شهروند بر اثر غرقشدگی جان خود را از دست دادهاند. یعنی آنها برای مدت کوتاهی آسایش و استراحت از راههای دور و نزدیک خود را به سواحل دریا رساندهاند و سهلانگارانه در دام امواج خروشان خزر مرگ را تجربه کرده و در کام آب شور دریا به خواب ابدی فرو رفته اند. بنابر اعلام مقامهای مسئول در استانداری مازندران از ابتدای خرداد ماه امسال که طرحهای سالمسازی دریا در سواحل این استان کلید خورد 95 طرح برای شنا معرفی شد. در همین ارتباط 320 نقطه حادثهخیز در طول نوار ساحلی مازندران شناسایی و علائم خطر در آنجاها نصب شده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران گفت: سال گذشته در دریای مازندران 86 نفر غرق شدند که از این تعداد فقط سه نفر در داخل طرح بودند. مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران با اشاره به اینکه طرحهای دریا با خدمات ملی اما اعتبارات استانی اجرا میشود که با یکدیگر همخوانی ندارد، اظهار کرد: دریا متولی رسمی ندارد در حال حاضر وزارت کشور و استانداران به عنوان متولی فعالیت میکنند اما؛ برای ساماندهی دریا باید سازمان عمران سواحل که در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده بود اجرایی شده و نگرانی منابع و مشکلات این حوزه بویژه پرداخت حقوق ناجیان غریق برطرف شود.
منبع:روزنامه ایران
۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]