تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان با ايمان نيرومند، نزد خداوند بهتر و محبوب تر است از انسان با ايمان ناتوان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817433715




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاهنامه از آغاز تا پایان، کلمه توحید است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شاهنامه از آغاز تا پایان، کلمه توحید است
چهره ماندگار فلسفه گفت: حماسه فردوسی ضمن اینکه حکمت و شجاعت و زنده بودن و غیرت یک ملت را نشان دهد سراسر توحید است


چهره ماندگار فلسفه گفت: حماسه فردوسی ضمن اینکه حکمت و شجاعت و زنده بودن و غیرت یک ملت را نشان دهد سراسر توحید است، شاهنامه از آغاز تا پایان کلمه توحید است و خرد و عقلانیت را نمایان کرده است.

به گزارش  فارس، غلامحسین ابراهیمی دینانی،‌ چهره ماندگار فلسفه ایران در ویژه‌برنامه ماه مبارک رمضان در برنامه معرفت شبکه چهارم سیما گفت:‌ شاعر بزرگ حماسه سرای کشور ما فردوسی حکیم است وی خرد، حکمت، شجاعت و غیرت یک قوم را به صورت اسطوره و قصه چه بسا برخی واقعی و برخی اسطوره‌ای به زبان نظم سروده و نامش را شاهنامه گذاشته است.

وی در ادامه افزود: محققین بزرگ و اهل ادب و کسانی که درباره مسائل حماسی مطالعه کردند برخی فردوسی را هم ردیف هومر شمردند و برخی می‌گویند حماسه او از هومر بالاتر است و نظر بنده نیز همین است نه بخاطر تعصبی که دارم بلکه واقعیت را اینطور می‌بینم.

عضو مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با تأکید بر اینکه حماسه فردوسی ضمن اینکه حکمت و شجاعت و زنده بودن و غیرت یک ملت را نشان می‌دهد سراسر توحید است، یادآور شد: شاهنامه از آغاز با کلمه توحید آغاز می‌شود و در تمام آن خرد و عقلانیت نمایان است فقط اسطوره و حماسه نیست از همه اینها صحبت می‌کند اما بعد به باطن مباحث می‌رود.

دینانی با بیان اینکه جنگ‌هایی که در حماسه فردوسی اتفاق می‌افتد جنگ ظاهری نیست هرچند جنگ شمشیر و سپر و کلاه خود و ظاهر هست، توضیح داد: اما تکه‌هایی در شاهنامه است که این جنگ در ظاهر را نماد جنگ درونی و عرفان انسان می‌داند. هفت خان رستم هفت مرحله نفس است مراتبی که عرفا برای نفس برشمردند در اینجا آمده است، هومر و سوفوکل در این وادی‌ها نمی‌آید.

وی در ادامه افزود: تمام جنگ‌های عالم یک صحنه و میدان جنگ دارد البته امروز جنگ اتمی و سایبری هم داریم که میدان خاصی ندارد و کره زمین میدان جنگ است اما در گذشته که صحنه جنگ داشتیم با این حال خاستگاه جنگ اندیشه‌ها بوده است، چرا که اگر افراد با عقلانیت جلو می‌آمدند دیگر جنگی رخ نمی‌داد. انعطاف پذیری در جنگ نیست و همه افراد سرد و جامد با هم صحبت می‌کنند، بنابراین گفت‌وگو اگر هم باشد باز به جایی نمی‌رسد. بنابراین بنده خواستگاه جنگ را اندیشه می‌دانم و بعد یک صحنه جنگ ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه جنگ‌های امروز دیگر مثل گذشته نیست جنگ سوم ، جنگ نابودی بشر است، افزود: بنابراین صحنه جنگ و صلح هر دو اندیشه است. پس ما باید به عالم اندیشه برویم فردوسی همین کار را انجام داده است و از ابتدا تا انتهای کتاب‌اش مسئله اندیشه است. اندیشه به ذات پویا است ما اندیشه راکد نداریم، تفکر و عقل هر دو پویا است اگر جایی تفکر عقلانی متوقف ماند دیگر این اندیشه و تفکر نیست چرا که ما تفکر ساکن نداریم!

چهره ماندگار فلسفه ایران توضیح داد: به این علت که فکر پویا است، انسان همیشه در آغاز قرار دارد. اما انسان باید به کهنه هم توجه کند یعنی واقعیت تاریخی را هم بداند اما نه اینکه در آن مقطع باقی بماند. فردوسی دقیقا همین کار را کرده است فردوسی دارای اندیشه نو و تازه است اما به کهنه و تاریخ، فرهنگ ایران باستان توجه دارد این توجه مستبدانه نیست!

وی همچنین یادآور شد: فردوسی یک جنگ داخلی بین جمود عقل و جمود بیرونی انسان را در قالب شاهنامه بیان می‌کند.


منبع : فارس



تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن