تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827760911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدارس دولتی حال خوبی ندارند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مدارس دولتی حال خوبی ندارند
کد خبر: ۵۹۶۲۶۱
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵ - 10 June 2016


یک کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سیاست فعلی تقویت مدارس غیردولتی است، گفت: مدارس دولتی حال خوبی ندارند.

به گزارش خبرنگار  گروه جامعه خبرگزاری میزان، امتحانات نهایی خرداد ماه دانش آموزان به پایان رسید، امتحانات خرداد 95 از آن جهت خبرساز شد که با حاشیه های متعددی از جمله اعتراضات گسترده دانش آموزان سراسر کشور به دشواری سوالات امتحانی همراه شد.

اما علت آنکه سوالات امتحانی برای دانش آموزان دشوار به نظر آمده و گاه حتی معتقدند که سوالات خارج از کتاب های درسی طراحی شده است، چیست؟ مسئولان آموزش و پرورش براین باورند که تمام سوالات امتحانی از کتاب های درسی طراحی شده و مُشکل از سوی دانش آموز است چرا که به جای مطالعه کتاب های درسی، جزوات کمک آموزشی را مطالعه می کند.

اگر این صحبت مسئولان آموزش و پرورش صحت داشته باشد از ماجرایی عجیب در مدارس کشور حکایت دارد، ماجرای حاکمیت کنکور بر نظام آموزشی کشور که منجر به تبدیل جریان آموزش به کلاس های تست زنی شده است.

در این رابطه با رضا نهضت کارشناس آموزش و پرورش به گفت وگو نشستیم.

رضا نهضت، کارشناس آموزش و پرورش در این باره به میزان گفت:  به نظر من مهمترین عامل این اعتراضات نسبتاً گسترده، فضای مجازی است؛ چرا که این برداشت که برخی از امتحانات نهایی سخت بوده، مربوط به امسال نیست؛ در سال های گذشته نیز به دفعات مشاهده کردیم که عده ای از دانش آموزان، قائل به سختی امتحانات بوده اند اما چنین بازتاب گسترده ای نداشته است.

نهضت افزود: به نظرمن این اعتراضات فرصت خوبی است برای قسمت پژوهشی آموزش و پرورش تا با بررسی اعتراضات، متوجه شوند که بیشتر اعتراضات مربوط به دانش آموزان کدام یک از مدارس موجود در سطح کشور بوده است و این مدارس از چه سطح کیفی از آموزش برخوردار بوده اند.

وی ادامه داد:  این اعتراضات شاید ناشی از این باشد که بسیاری از دانش آموزان سال سوم دبیرستان که امتحان نهایی دارند، بر مبنای آزمون های سال های گذشته امتحانات نهایی به مطالعه می پردازند و انتظار دارند در امتحانات سال جاری هم بر مبنای همان امتحانات گذشته، طرح سوال شود و اگر چنین نباشد و با کوچکترین تغییری در شکل سوالات، اعتراض شکل می گیرد و عنوان می شود که امتحانات سخت بوده است.

نهضت معتقد است معلمان باید این موضوع را برای دانش آموزان خود روشن کنند که نباید انتظار داشته باشند که شکل امتحان نهایی مانند سال های گذشته باشد و نباید تنها به سوالات امتحان سال های قبل اکتفا کنند. اگر معلمی دانش آموزانش را به این نکته مهم توجه دهد، این اعتراضات بسیار کمتر خواهد بود.

** شیوه حافظه محوری را جایگزین مفاهیم نکنیم

این کارشناس آموزش و پرورش بیان کرد: اگر آموزش و پرورش معتقد است که سوالات استاندارد بوده، نباید در برابر اعتراضات کوتاه بیاید و باید به جد از طراحان سوال حمایت کند. باید این جسارت را به طراحان دیگر هم بدهند که از شیوه حافظه محوری به شیوه مفهوم محوری روی بیاورند.

البته نهضت معتقد است که نحوه آموزش دانش آموزان هم در این باره بسیار مهم است. معلمی که دانش آموزش را فقط بر مبنای سوالات سال های گذشته راهنمایی می کند، قطعا دانش آموزانش به مشکل بر خواهد خورد.

** حال مدارس دولتی خوب نیست

وی گریزی هم به مدارس دولتی زد و عنوان کرد: متاسفانه مدارس دولتی حال خوبی ندارند و کلاس های شلوغ و متراکم، نحوه آموزش  را در این مدارس سخت می کند.بنابراین مشاهده می کنیم که تعداد زیادی از معلمان این مدارس در پایه سوم دبیرستان هم به دلیل وقت کم و هم به دلیل تراکم کلاس، سعی می کنند با معرفی نمونه سوال سال های گذشته، شاگردان را آماده کنند که نمره  حداقلی و قبولی را در این امتحانات کسب کنند.

این کارشناس آموزش و پرورش بیان کرد: این که برخی جزوه محوری را عامل این اعتراضات می دانند، چندان درست نیست. کتاب در بسیاری از موارد به حداقل ها اکتفا کرده است. اگر جزوه ای شامل مطالب کتاب باشد و آن مطالب را به صورت قابل فهم تر و گسترده تر بیان کرده باشد البته برای دانش آموزان مفید تر است.

نهضت از مسئولان می خواهد که توجه بیشتری به مدارس دولتی داشته باشند. وی معتقد است ضعف این مدارس در این سال های اخیر، بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که فرزندانشان را به مدارس غیر دولتی بفرستند.

وی بیان کرد: متاسفانه سیاست اصلی آموزش و پرورش تقویت مدارس غیر دولتی است نه مدارس دولتی.

** بخشش نمره به دانش آموزان در مدارس

نهضت اظهار کرد: متاسفانه برخی از دانش آموزان هم عادت کرده اند که بدون استحقاق نمره دریافت کنند . بسیار مشاهده می کنیم که برخی همکاران مان برای بالابردن درصد قبولیشان و شاید در اثر فشار مدیر مدرسه، نمره های غیر واقعی به دانش آموزان می دهند.متاسفانه بازار سوال فروشی نیز توسط برخی از معلمان رواج دارد. یعنی معلمی در کلاس های خصوصی خودش سوالات را یا حداقل برخی از سوالات را به دانش آموزان می دهد این ها  مواردی است که به وفور در مدارس دیده می شود و متاسفانه علاجی برای آن اندیشه نمی شود.

وی ادامه داد: در دوره های گذشته شاهد بودیم که در برابر این اعتراض به اینکه چرا افت تحصیلی در سال اول دبیرستان زیاد است صورت مسئله را پاک کردند و کلا مردودی سال اول را برداشتند. آن وقت دانش آموزی که هنوز عربی 1 و 2 خود را پاس نکرده بود می رفت سر کلاس سوم انسانی که عربی جزو دروس اختصاصی آن است می نشست و هزاران تنش و مشکل در کلاس پدید می آورد.

نهضت گفت: این ها همه مواردی است که پژوهشگاه آموزش و پرورش و معاونت پژوهش باید به طور جد در مورد آنها مطالعه کنند.






















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن