واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایتی از گردهمایی «شاخا، پرنسا و پلنگای اینستا» در تبریز، کرج و تهران/مغازهدارهای کوروش چه میگویند؟
دوهزار نوجوان آمدند، پاساژ «کوروش» تعطیل شد، پلیس آنها را متفرق کرد.
آفتاب : یک دعوت تلگرامی، یک دیدار چندهزارنفره و یک دنیا جنجال. آنها که دیروز و پریروز از بزرگراه ستاری در غرب تهران و روبهروی مجتمع تجاری کوروش گذشتند، تعداد زیادی از دختران و پسران دبیرستانی را دیدند که به قول خودشان آمده بودند بعد از تمام شدن امتحانات مدرسه، «هوایی بخورند و با هم سن و سالهایشان دیداری تازه کنند»؛ کسانی که متولدان دهههای ٧٠ و ٨٠اند و در گردهمایی عصر روز سهشنبه، دورهمیشان ناتمام ماند و ماموران پلیس آنها را به سمت خانههایشان هدایت کردند.
ماجرا از چند کانال تلگرامی و هشتگ #میتینگ_کوروش در اینستاگرام شروع شد؛ کانالهایی که معروفترینشان، کانالی است با ٢٢هزار عضو که بهطور اختصاصی برای «میتینگهای» نوجوانان تهرانی ایجاد شده و به صورت هفتگی از آنها دعوت میکند تا در دورهمیهای نقاط مختلف تهران شرکت کنند؛ آخرین دعوت هم برمیگردد به چند روز پیش، وقتی در این کانال و چندین صفحه در اینستاگرام، تبلیغات زیادی برای آمدن دانشآموزان تهرانی به مجتمع کوروش انجام و از آنها خواسته شد که برای جشن گرفتن تمام شدن امتحانات و آمادگی شروع تعطیلات تابستانی به این مجتمع بیایند و بعد از آن صفحههای مختلفی در اینستاگرام با هشتگهایی مانند «شاخا، پرنسا و پلنگای اینستا» این قرار ملاقات را به فالوئرهایشان یادآوری کردند.
قرار ملاقات چندهزار نفره نوجوانان تهرانی اما قرار بود فقط نیم ساعت باشد؛ از ساعت پنج تا پنج و نیم عصر اما تعداد زیاد نوجوانانی که آمده بودند در این «میتینگ» شرکت کنند، ناگهان آنقدر زیاد شد که ماموران حراست مجتمع تجاری کوروش مجبور شدند آنها را از آنجا بیرون و مغازههای این پاساژ را تعطیل کنند. ماجرا اما از اینجا به بعد وارد فاز دیگری شد؛ وقتی این نوجوانان که به گفته حاضران، تعدادشان به دوهزار نفر میرسید وارد محوطه بیرونی مجتمع کوروش و بزرگراه ستاری شدند، ماموران نیروی انتظامی آنها را متفرق کردند؛ ماجرایی که به گفته مغازهداران این مجتمع دیروز هم با تعداد کمتری از این نوجوانان تکرار شد و آنطور که «مهیار»، یکی از مغازهداران پاساژ کوروش به «شهروند» گفت، باز هم باعث تعطیلی مغازهها و البته این بار بازداشت چندنفر از این نوجوانان به دست نیروی انتظامی شد؛ خبری که البته تا لحظه تنظیم گزارش، پلیس بهطور رسمی آن را تأیید نکرده است.
دختر و پسرهای نوجوان تهرانی اما چرا دیروز و پریروز به «میتینگ»های خودجوش رفتند و میخواستند آنجا چه کار کنند؟ این سوالی است که «ناصر»، دانشآموز دوم دبیرستان رشته ریاضی و متولد سال ٧٨ که سهشنبه با دوستانش برای شرکت در این دعوت به مجتمع تجاری کوروش رفته بود، جواب درستی برای آن ندارد: «همین جوری آخر امتحانامون بود، میخواستیم حال و هوامون عوض شه. قرار نبود کار خاصی بکنیم یا آب بازی و از این حرفا، رفتیم اونجا و فقط با دوستامون راه رفتیم. من نشمردم که تعدادمون چقدر بود ولی نزدیک یکی، دو هزارنفری بودیم. کل پاساژ پر شده بود و پسرا هم بیشتر از دخترا بودن.»
«محیا» هم یکی از دخترانی است که سهشنبه در این «میتینگ» شرکت کرده؛ او که متولد سال ٨٠ و دانشآموز اول دبیرستان یا همان پایه هفتم است میگوید که فقط برای عوض کردن حال و هوایش به این دعوت جواب مثبت داده و این نخستینبار نیست که به گردهماییهای کسانی میرود که بیشترشان را نمیشناسد: «اون روز خودمون هم فکر نمیکردیم جمعیتمون آنقدر زیاد بشه. بعدش پلیس اجازه نداد که زیاد توی خیابون بمونیم، متفرقمون کرد. اون وسط دو تا دختره هم با هم دعواشون شده بود و هم رو میزدنو اوضاعی بود. حالا که خوب فکر میکنم میبینم که شاید باید با تجمع توی مکان عمومی برخورد کرد، اگه تو پارک باشه کسی ایراد نمیگیره چون فضای بازیه.»
روایت مغازهداران مجتمع خرید کوروش هم در اینباره جالب است. «مهیار»، یکی از مغازهداران این مجتمع در گفتوگو با «شهروند» دراینباره میگوید: «اونطور که من فهمیدم، ساعت ۵ تا ۵ و نیم قرار داشتن. خیلیا همون ساعت اومدن و یهسریا زودتر و دیرتر. توی پاساژ راه میرفتن و حرف میزدن، کار دیگهای نمیکردن. هنوز زمان زیادی نگذشته بود که مامورا اومدن و حراست، پاساژ رو تخلیه کرد. همه درها را بسته بودن و فقط یک در باز بود تا مردم از این در به بیرون بروند. جمعیت خیلی زیاد بود. امروز، چهارشنبه هم دوباره همان داستان بود. از صبح ماموران نیروی انتظامی اینجا حاضر بودن و چند نفر رو سوار ونهایشان کردن، هرچند تعداد کسانی که چهارشنبه اومده بودن از سهشنبه کمتر بود اما باز هم روز چهارشنبه مغازهها تعطیل بود.»
چند قرار ملاقات، چند شهر
اما در روزهای گذشته این تنها قرار ملاقات مجازی نوجوانان در تهران نبوده که خبرساز شده است؛ آنطور که بررسی در شبکههای مجازی و گزارش بعضی خبرگزاریها نشان میدهد در روزهای گذشته در شهرهایی مانند تبریز و کرج هم دعوتهایی برای دورهمی نوجوانان انجام شده و تعدادی از آنها دورهم جمع شدند؛ مثلا دیروز این خبرگزاری بسیج بود که خبر داد تعدادی از نوجوانان و جوانان کرج روز دوشنبه با حضور در بوستان ایران زمین کرج، تصمیم به تجمع و انجام آب بازی داشتند اما نیروی انتظامی مانع این کار آنها شده است.
این خبرگزاری این تجمع را «میتینگ هنجارشکنانه آببازی مختلط» دانسته و دراینباره نوشته است: «یک نفر به اتهام فراخوان دادن برای این آب بازی دستگیر شد. قرار این آب بازی هم در شبکههای اجتماعی گذاشته شده بود. عصر دوشنبه ۱۷ خرداد، با وجود دستگیری عامل فراخوان میتینگ آب بازی در کرج، عدهای از جوانان با حضور در بوستان ایران زمین، تصمیم به تجمع و انجام آب بازی مختلط داشتند و براساس فراخوان این میتینگ در شبکههای اجتماعی (اینستاگرام، فیسبوک و ... )، بنا بود همایش آب بازی مختلط در ساعت ۱۸ برگزار شود که با حضور به موقع پلیس استان البرز و شهرستان کرج نافرجام ماند. سال گذشته هم در نخستین روز از ماه مبارک رمضان، نمایش هنجارشکنانه آب بازی مختلط و روزهخواری در ملأ عام با حضور عدهای از جوانان زیر ۲۰سال در بوستان ایران زمین کرج و بوستان تندرستی فردیس شکل گرفت.»
از طرف دیگر از دیروز عکسهایی از پارک آب و آتش در اینستاگرام و تلگرام دست به دست میشود که از نوجوانان تهرانی دعوت میکند برای «میتینگ» آخر هفته، روز پنجشنبه یعنی امروز به پارک آب و آتش بروند؛ موضوعی که بعد از اتفاقهای دو روز پیش، باعث واکنشهای مختلفی میان کاربران شبکههای مجازی شده است.
قرار مجازی، واکنشهای مجازی
قرار ملاقات چند هزار نفره نوجوانان تهرانی در روز سهشنبه اما در دو روز گذشته باعث واکنشها و بحث و نظرهای زیادی میان کاربران شبکههای اجتماعی شده است؛ آنها حالا با هشتگ میتینگ، کوروش و دهه هشتاد، عکسها و فیلمهای نوجوانانی را دست به دست میکنند که با ظاهر متفاوت برای دیدن و آشنا شدن با هم سن و سالهایشان به خیابان آمدهاند و چندنفرشان با هم مشاجره میکنند و حتی همديگر را کتک میزنند. در دو روز گذشته نظرات زیادی دراینباره در شبکههای اجتماعی نوشته شده و بحثهای زیادی درباره این موضوع شکل گرفته است. مثلا «امیر» دراینباره در اینستاگرام نوشته است: «الان اگه این میتینگ تو ژاپن بود ازش برق تولید میکردن. تفاوت نسلها در تفریح برمیگرده به توسعه و وضع اقتصادی جامعه. دهه شصت سینما، دهه هفتاد پارک و دهه هشتاد و نود مراکز خرید و پاساژ.»
کاربری با نام «هاکلبری فین» هم دراینباره نوشته: «دیشب همه داشتن از توانایی دهه هشتادیها میگفتن تو برگزاری میتینگ، ویدیوی دعوای دخترا تو میتینگ رو کجای دلم بزارم، پسرا هم دست میزنن.» «مریم» هم در توییتر در اینباره نوشته است: «دهه شصتیا ناراحت نشن اما اسمتون رو گذاشتین نسل سوخته و همه دهههارو مسخره کردین.»
کاربر دیگری هم دراینباره این نظر را داشته است: «دهه هشتادیا قرار آب بازی و پاساژگردی میزارن، دهه هفتادیا دارن بچهداری میکنن، ما دهه شصتیام مجرد داریم ول میگردیم.» بعضی کاربران هم از ترافیک شدید روز سهشنبه در بزرگراه ستاری انتقاد کردهاند: «پنج تا بلیت سینما داشتیم واسه امشب کوروش، برای این شلوغیها کنسل شد.»
به گزارش شهروند، «رضا» هم در توییترش نوشته: «شناخت من از دهه هفتادیها با این جمله بود: آخه به ما چیکار دارن. نسلی که دوست داره شاد باشه. دهه ۷۰ها و ۸۰ها به درستی از زندگی دهه شصتیها درس گرفتند که باید زندگی خودشون رو بکنند و نباید دغدغه کشور و جامعه داشته باشند.»
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]