تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804348217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عوامل خطرساز در بروز سرطان سینه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عوامل خطرساز در بروز سرطان سینه
کد خبر: ۵۹۶۱۴۰
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۹ - 09 June 2016


دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوامل خطرساز در بروز سرطان سینه، علائم اصلی ابتلا به این سرطان را تشریح کرد.

به گزارش فارس، پیام آزاده در ارتباط با سرطان سینه، اظهار داشت: سلول‌ها ساختار آجر مانند بافت‌های بدن هستند که اعضای بدن را تشکیل می‌دهند. سلول‌های نرمال رشد پیدا کرده و سپس برای تشکیل سلول‌های جدید بدن تقسیم می‌شوند. هنگامی که سلول‌ها رشد پیدا کنند مسن شده یا آسیب‌ می‌بینند و مرگ سلولی اتفاق می‌افتد.

وی افزود: اما این مرگ سلولی در مورد سلول‌های سرطانی پیش نمی‌آید و وقتی بدن به سلول‌های جدید احتیاج ندارد آنها در حال تکثیر هستند. همچنین برخلاف سلول‌های نرمال سلول‌های سرطانی در یک قسمت از بدن می‌ماند و خاصیت گسترش به دیگر نواحی بدن را دارند این فرایند متاستاز نامیده می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: رشد غیرقابل کنترل و خاصیت گسترش دوردست است که باعث وحشت از سرطان می‌شود. همچنین سلول‌های سرطانی می‌توانند جایگزین بافت‌های طبیعی بدن شوند واین جایگزینی علاوه بر بافت سینه در بافت ریه، کبد، استخوان و مغز نیز می‌تواند اتفاق بیفتد.

آزاده با اشاره به اینکه علت سرطان سینه شناخته شده نیست، گفت: با این وجود یکسری از عوامل خطرساز احتمال ایجاد سرطان سینه را بالا می‌برد. زن بودن و بالا رفتن سن شایع‌ترین عوامل خطرساز ایجاد سرطان سینه است. البته عوامل خطرساز دیگری همچون وجود سرطان سینه در یکی از افراد خانواده به خصوص اگر این سرطان در سنین پایین اتفاق بیفتد همچنین آغاز قاعدگی در سنین خیلی پایین از دیگر عوامل سرطان سینه به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: توقف قاعدگی در سنین خیلی بالا و سابقه مصرف قرص‌های هورمونی برای مدت طولانی و زمانی که اولین زایمان در سنین بالا اتفاق بیفتد از دیگر عوامل خطرساز سرطان سینه محسوب می‌شود. لذا برای کاهش خطر ایجاد سرطان در این گروه‌های خاص یکسری راهکارهای جراحی یا دارویی وجود دارد که فرد می‌تواند با مشاوره پزشکی با آنها آشنا شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انواع شایع سرطان سینه، گفت: بر اساس اینکه تومور محدود به مجاری سینه یا لوبول است، به خارج از آن گسترش پیدا کرده تقسیم‌بندی می‌شود که سرطان سینه که به مجاری سینه یا لوبول‌ها محدود باشند غیرتهاجمی و در صورتی که به خارج از مجاری سینه گسترش پیدا کرده باشد سرطان تهاجمی نامیده می‌شود.

آزاده با اشاره به لزوم غربالگری سرطان سینه، گفت: همه زنان کاندید غربالگری سرطان سینه بوده زیرا غربالگری باعث می‌شود سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود لذا فرد باید معاینه منظم سینه خود را انجام دهد و به هر گونه خروج مایع از نوک سینه یا تغییر شکل یا فرم پوست سینه حساس بوده و در صورت مشاهده هر گونه از این علایم با پزشک مشورت کند.

وی تصریح کرد: سرطان سینه ممکن است در تست‌های غربالگری نیز تشخیص داده شود اصول این  غربالگری بر اساس سن، وضعیت پزشکی فرد و عوامل دیگر تعیین می‌شود. همچنین غربالگری شامل افزایش آگاهی‌بخشی به علایم سرطان سینه و تست‌های تشخیصی بوده که باعث کشف سرطان در مراحل اولیه می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان است ولی در مردان بسیار نادر بوده، گفت: در زنان بعد از سرطان ریه دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان را، سرطان سینه به خود اختصاص می‌دهد و اگر چه در طی سالیان اخیر شیوع و بروز سرطان سینه افزایش پیدا کرده ولی مرگ و میر ناشی از آن با کاهش واضحی مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه این کاهش مرگ و میر به دلیل تشخیص زودرس و درمان‌های بهتر است، اظهار داشت: غربالگری یکی از مسائل مهم در پیشگیری و درمان سرطان به شمار می‌‌رود و اگر در نتایج تست غربالگری یا معاینه یک یافته غیرطبیعی کشف شد تست‌های تکمیلی بیشتری نیاز است.

آزاده تصریح کرد: بررسی بافت سینه تنها راهی بوده که باعث تشخیص سرطان سینه به صورت قطعی می‌شود. بیوپسی سوزنی بافت سینه روش شایع تشخیص بوده البته باعث درد مختصر می‌شود لذا برای بررسی احتمال گسترش دوردست سرطان تست‌های تکمیلی دیگری توسط پزشک درخواست می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در بعضی از موارد بررسی ژنتیکی می‌تواند به ما بگوید که آیا احتمال عود سرطان وجود دارد، گفت: یک پاتولوژیست این بافت را بررسی کرده و وضعیت بیماری را گزارش می‌دهد.

وی ادامه داد: سرطان سینه از مرحله صفر تا 4 متغیر است و احتمال بهبودی قطعی در مراحل اولیه بسیار بیشتر بوده همچنین در تومورهایی با درجه پایین احتمال گسترش سرطان به سایر نقاط بدن بسیار کمتر است.

آزاده اضافه کرد: برای بسیاری از زنان بالای 40 سال وجود توده در سینه یا یک ماموگرافی غیرطبیعی اغلب اولین علامت سرطان سینه است. علایم دیگر سرطان سینه شامل قرمزی، خارش و افزایش ضخامت پوست سینه است.

به گفته وی، خروج مایع از نوک سینه یا تغییر شکل بافت آن از دیگر علایم سرطان بوده و در صورتی وجود این علایم پزشک بررسی‌های تکمیلی را برای کشف سرطان سینه انجام خواهد داد.






















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن